За форумните сервизи и още нещо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Re: За форумните сервизи и още нещо

Мнение от BigMUZZY » 19 Дек 2013, 3:01

Мисля, изпускате нишката на темата: колегата как е установил проблемите си е описал. Как ще си се справя с тях не е казал и си е негова лична работа. Поради давност и евентуални други възможности, не дава и конкретните имена на сервизите. Аз виждам темата му единствено като предупреждение тип: ВНИМАНИЕ! ПАЗЕТЕ СЕ!!! Това, че той вероятно си е изпатил от някого, не значи, че не може други от нас да си изпати от друг сервиз. В темата не виждам клевети или посочени с пръст, а само предупреждение към другите да са бдителни.
...Тез` две бири `що ги каза ...?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Дек 2013, 10:32

Свалили са ти катализатора и ти разбра чак след една година? :conf: Нали така или аз не съм разбрал правилно. Предполагам всеки е чувал кола дето е била с катализатор и след това е махнат и знае че има разлика, която трудно няма да чуеш :roll:
Както и да е, наистина подкрепям мнението че темата е напълно излишна, ако не се спомене за кой става дума и ако човека (сервиза) към който е отправена темата не каже неговата версия (монетата винаги има две страни) Айде да кажа че не е и много етично да пускаш темата преди да си говорил с човека и да си го изслушал. За това те разбирам, всеки понякога му прелива чашата.
Аз от форума пазарувам (части и т.н.) всяка седмица поне по веднъж, до сега много малко пъти съм останал разочарован (сигурно се броят на едната ми ръка) и не е нещо кой знае какво. И на мен веднъж ми беше кофти когато с човек в форума с мноого коли на части и много хора доволни от него не се разбрахме какво търся и какво предлагам, на същия ден бях супер разочарован, пък после ми мина и си казах какво пък толкова, грешки стават винаги. Мноого повече са пътите когато съм имал взимане даване с колеги и съм останал крайно доволен. За това тези няколко пъти когато съм оставал разочарован, се губят на фона на тези когато съм бил щастлив, че го има този форум (клуб) и всички коректни колеги с които съм се запознал (дори само витруално).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Дек 2013, 11:15

BigMUZZY написа:Мисля, изпускате нишката на темата: колегата как е установил проблемите си е описал. Как ще си се справя с тях не е казал и си е негова лична работа. Поради давност и евентуални други възможности, не дава и конкретните имена на сервизите. Аз виждам темата му единствено като предупреждение тип: ВНИМАНИЕ! ПАЗЕТЕ СЕ!!! Това, че той вероятно си е изпатил от някого, не значи, че не може други от нас да си изпати от друг сервиз. В темата не виждам клевети или посочени с пръст, а само предупреждение към другите да са бдителни.

Как от три страници тема само ти разбра какво искам да предам към съфорумците? :confused:

Bavarcho написа:Свалили са ти катализатора и ти разбра чак след една година? Нали така или аз не съм разбрал правилно. Предполагам всеки е чувал кола дето е била с катализатор и след това е махнат и знае че има разлика, която трудно няма да чуеш

Поради една или друга причина, генерацията ми имаше и друг проблем преди, за който се погрижих наскоро. Досега го отдавах на именно този проблем. Докато наскоро колата не вдигах колата за разни неща по окачването и забелязах изрязаното и заварено на катализатора. 318ката има два катализатора, така че звука не се е променил особено, освен при гасене и на първа подаването на газ лекото хъркане/пърдене. Но както казах, това го отдавах на друг проблем.

Bavarcho написа:Както и да е, наистина подкрепям мнението че темата е напълно излишна, ако не се спомене за кой става дума и ако човека (сервиза) към който е отправена темата не каже неговата версия (монетата винаги има две страни) Айде да кажа че не е и много етично да пускаш темата преди да си говорил с човека и да си го изслушал. За това те разбирам, всеки понякога му прелива чашата.

Понеже някои хора изразиха мнение, че ме е страх да кажа името на сервиза - ми...не, а и каква би била страната на собственика на сервиза според теб? Помисли като зрял човек, според теб той би ли излязъл напред (дори да приемем, че чете темата), и би казал "Да, така беше, свалих ти катализатора" 0_о. Или "Бях наел един майстор, той го е направил без мое знание".
Спецификата на проблема е такава, че не е някаква част, която по принцип е трябвало да бъде пипана. Това е чисто механична намеса в генерацията на колата, за което той не е имал никаква причина, тъй като ми извърши ремонт/монтаж на съвсем различни неща по колата. Няма каква дискусия да се породи от името на сервиза, освен да почнат да пишат и други хора, които не са доволни "И аз не съм доволен от него/И мен ме е лъгал". Никога не съм вярвал в соченето с пръст, ако не можеш да го подкрепиш с доказателства. Дори тогава е малко инфантилно. Поради тази причина не казвам името на сервиза.

Въпросът какво е етично в случая също е спорен. Дали е етично да третираш по подобен начин клиентите си и дали е етично да говоря с него преди да пускам тема тук?

Няма ответна страна на проблема. Минала е година и половина. Давността е прекалено голяма, соченето с пръсти и казването на името на въпросния сервиз няма да доведе до нищо, защото черно на бяло, било то с документи или други доказателства няма как да докажа нищо. Документ от този човек нямам, за парите които ми взе. Вината си е моя, че разчитах на хвалбите във форума и ги взех като чиста монета.

Единственото, което искам да предупредя колегите, които се прехласват по 30-50-100-странични теми с хвалби за даден сервиз, е да не приемат това като мен - за чиста монета. Бъдете внимателни и не се доверявайте на когото и да било, дори да е от форума. За официални сервизи въобще не говорим.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 19 Дек 2013, 11:16

всичко вече е един як комерс :idea:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 19 Дек 2013, 12:04

Не си прав. Едно защото не си на 100% сигурен че въпросния ти е свалил катализатора. Да, имаш някакви доказателства, но както казах монетата има две страни. Може и да не е бил той.
Естествено ако е бил той е изключително грозно и колкото и да мислим не може да намериш причина защо би го направил. Смисълена причина говоря. Със сигурност няма да излезне и да каже да, аз бяха защото.. Но пък това че си го назовал, може да го накара да се замисли защо го е направил, и дали би го направил занапред. (защото ако е бил той, и никой не е разбрал, надали си единствен) Макар че човек извършил това и то на колега, надали ще се замисли.
Не ме разбирай грешно, не искам да те упреквам. Трудно ми е да приема и не искам, че човек колега от форума би направил нещо такова. Заради това тая надежда да се окаже че деянието не е извършено от колегата за които говориш. Ни най-малко не подозирам кой е (аз се сещам за поне трима/четирима колеги със сервизи) и не искам да излезне, че го защитавам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 19 Дек 2013, 12:08

Bavarcho написа:Трудно ми е да приема и не искам, че човек колега от форума би направил нещо такова.

Кво пък му е толко трудното :dunno: Разбирам да беше казал "Адриана Лима ми прави свирки" да е трудно за вярване, ма тва...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 19 Дек 2013, 12:16

Целия форум като цяло се е доста комерсиализирал. Повечето го използват, за да изкарат някакви пари. Много хора във форума могат да помогнат на други, но нарочно не дават aкъл с идеята да изкарат евнтуално някакви пари. Имал съм проблеми по моите БМВта и като напиша тема за проблема почвам да получавам на лични от сорта ела и ще го оправим.
Последна промяна adovet на 19 Дек 2013, 19:01, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 19 Дек 2013, 13:43

много ми е чудно като кажете човек от форума и все едно е ангел небесен ....

една моя случка, майка ми има пежо 206 смачква калника и ме водят приятели при един бояджия, имал и той 206 ударено на части да ми продадял неговия калник, да ама майка ми иска нов и нов уж сложи, това става пролетта, цяло лято аз съм на морето, връщам се майка взела колата от майстора и всичко ок, е да ама не.... единия гар жълт и изгорял , плюс това е друга марка от тоя с който бяхме купили колата.... и как да го набиеш тоя като е минало цяло лято и майка ми не се е усетила а?

така че колегата е много прав не всичко се забелязва веднага, явно като си взимаш колата от майстор и трябва да се изключиш от ежедневните проблеми и да си оглеждаш собствената кола все едно че в момента я купуваш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Дек 2013, 14:52

Лошото е, че като не назовеш сервиза хвърляш кал върху целия форум,
а тук съм убеден, че има и много коректни и честни хора ...

Да ходиш да се разправяш е редно, но с човек дето ти е изрязал катализатора смисъла сигурно е нулев ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 19 Дек 2013, 15:10

Сега ще "плъзнат" едни страхове, недоверие и дори интриги из форума. И кому е нужно това? Форумът май има нужда от сериозно лечение!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 19 Дек 2013, 15:22

Archangel написа:
Как от три страници тема само ти разбра какво искам да предам към съфорумците? :confused:

Ние много добре те разбрахме още от първия пост - страх те е да го назовеш този сервиз, макар че повечето се досещаме за кого иде реч. Завоалираш страха си зад неопределената фраза "аз не искам да очерням никой, само ви казвам да се пазите" .

Kакво точно ни казваш с тази обща и безсмислена фраза да се пазим? Мислиш, че ние сме някакви имбецили и не знаеме че на всеки ъгъл ни дебнат търгаши ли? Че ние живеем в някаква утопия, че всички работят за нас от сутрин до вечер? Че се доверяваме на 100% на всеки за всичко?

С такива общи приказки темата е ненужна според мен. Все едно аз утре да пусна тема "пазете се от болести" - ама от кои болести, ама как точно да се пазим? Не виждам защо се страхуваш, бъди мъж, давай право куме в очи - снимка на некадърно изрязания катализатор и името на сервиза. Никой няма да ти се кара и заплашва, ще си много по-полезен на всички ако си директен и конкретен. И въобще да не ти пука, че някой ще тръгне да защитава оплютия от теб сервиз - най-вероятно ще го направи някой роднина на собственика, или някой от работещите там.

Нищо лично към теб - дано не се обидиш от по-резкия ми тон :yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Дек 2013, 15:43

Аз заради това "светя" на всички майстори, които ми пипат колата.... още повече, че и поназнайвам тва-онова (накрая сам си правех колата) и малко трудно ще ме минат. Но винаги съществува риск де...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 19 Дек 2013, 15:55

кажи вьпросния сервиз кои е
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Дек 2013, 15:57

K_Ilkov написа:Лошото е, че като не назовеш сервиза хвърляш кал върху целия форум,
а тук съм убеден, че има и много коректни и честни хора ... ...

Именно. За това нека бъде назован виновния че да не стане така, че всеки си мисли за различни сервизи и накрая някой ще изгуби клиенти без да е виновен. :dunno:

За мен темата без да бъде назован сервиза е по-скоро вредна, отколкото от полза.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 19 Дек 2013, 16:18

bum_bum написа:
K_Ilkov написа:Лошото е, че като не назовеш сервиза хвърляш кал върху целия форум,
а тук съм убеден, че има и много коректни и честни хора ... ...

Именно. За това нека бъде назован виновния че да не стане така, че всеки си мисли за различни сервизи и накрая някой ще изгуби клиенти без да е виновен. :dunno:

За мен темата без да бъде назован сервиза е по-скоро вредна, отколкото от полза.

Но нека да се назове сервиза пред вас модераторите, за да може да се потърси гледната точка и на "майстора", че да не стане като темата с автоморгата.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата