Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Re: Разход на нашите автомобили
Тя целта е и изпълнена-да се предизвика интерес и да има коментари и собственика гордо да се хвали.
Първо една М5 с махнат ограничител и ''жокери'' как да е,но две от които едната бяла с еднакви показатели
Черната е наистина М5 ,беше със софийски табели доскоро СА9884.. Или е американка или обръщана англичанка
А бялата е обикновен дизел и доскоро имаше обява за нея в мобилето за 42 000 лева.
И двете ,особено бялата няма как да развият тази скорост по него трасе.Дори в Германия останаха малко отсечки за това.
За всички които така величаят точно този модел М5 как минавал 300 лесно-преди години си спомням че G-Power Hurricane много трудно достигнаха 365 км/ч и то с две турбини от 730 к.с. напомпана М5.
Аз лично с ауди РС6 едва съм стигал 325,та............ нека мислим реално
Първо една М5 с махнат ограничител и ''жокери'' как да е,но две от които едната бяла с еднакви показатели

Черната е наистина М5 ,беше със софийски табели доскоро СА9884.. Или е американка или обръщана англичанка

А бялата е обикновен дизел и доскоро имаше обява за нея в мобилето за 42 000 лева.
И двете ,особено бялата няма как да развият тази скорост по него трасе.Дори в Германия останаха малко отсечки за това.
За всички които така величаят точно този модел М5 как минавал 300 лесно-преди години си спомням че G-Power Hurricane много трудно достигнаха 365 км/ч и то с две турбини от 730 к.с. напомпана М5.
Аз лично с ауди РС6 едва съм стигал 325,та............ нека мислим реално
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
А аз от твоите коментари нищо съществено не научавам.Значи първо Е60 М5 НЕ може да развие 347км/ч стоково само с премахнат ограничител.
За да не е реклама на фирмата,ето поне световнопризнати тунери какво са направили с Е60 М5 : http://www.g-power.de/914.html?L=1&carid=12000&artgr=12005 ,в статията си пише колко му е макса на стоковица.Ако някой посмее да опровергае вече и джи пауъ ,незнам .Цитирам:''Basis: M5 V10, factory output 507 hp (373kW) output gain approx. 33 hp (24kW);
max. torque approx. 535 Nm; max. top speed approx. 300 Km/h''
А ето оригиналната снимка по дискусията ,която обяснява всичко:

Незнам колко от тук пишещите са карали наистина мощна пълноразмерна кола,но след 270км/ч става много,много трудно да набираш и определено си иска много коне.
За да не е реклама на фирмата,ето поне световнопризнати тунери какво са направили с Е60 М5 : http://www.g-power.de/914.html?L=1&carid=12000&artgr=12005 ,в статията си пише колко му е макса на стоковица.Ако някой посмее да опровергае вече и джи пауъ ,незнам .Цитирам:''Basis: M5 V10, factory output 507 hp (373kW) output gain approx. 33 hp (24kW);
max. torque approx. 535 Nm; max. top speed approx. 300 Km/h''
А ето оригиналната снимка по дискусията ,която обяснява всичко:

Незнам колко от тук пишещите са карали наистина мощна пълноразмерна кола,но след 270км/ч става много,много трудно да набираш и определено си иска много коне.
- niksail
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Е60
Извънградско 5/100, Градско 8/100
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Каране 120-180 от Кападокия до Перник. Много ми падна средната скорост в задръстванията в Истанбул и на края в БГ в големия снеговалеж
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
това с каква кола колега?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
miroleskov написа:това с каква кола колега?
E60 M54b22 на газ

adovet написа:miroleskov написа:това с каква кола колега?
E60 M54b22 на газ
еееее супер разход колега

Без дпф о егр 3.0 д 218 кс.
Градско 10/100
Извънградско 8/100
Със дпф като беше от 9/100 нагоре
Sent from my iPhone using Tapatalk
Градско 10/100
Извънградско 8/100
Без дпф о егр 3.0 д 218 кс.
Градско 10/100
Извънградско 8/100
Градско 10/100
Извънградско 8/100

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d

Разход в реални условия 2000 км. От които 1600 градско и 400 км магистрала Тракия.И двата пъти на магистралата в едната посока имаше регенерация на ДПФ.От както стана студено разхода ми се качи доста.Сега ще нулирам за зимния сезон.предполагам разхода ще е поне 2л. На горе
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Здравейте колеги,интересува ме имате ли чувствително покачване на разхода зимата?Моята започна да харчи с около литър и половина повече и това при положение че смених двата термостата и сега работи на 93 градуса през цялото време,а преди смяната работеше на 60-70 .Разбирам градско заради студеното време да се качи малко разхода,но моята гори осезаемо повече и извън града.Пловдив-Бургас на автопилот с 150 лятото ми даваше разход 7,8,а сега при същия маршрут и скорост разхода ми е вече почти 10.Интересува ме дали това е нормално или да започвам да търся проблем някъде.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
530xd2008 написа:Здравейте колеги,интересува ме имате ли чувствително покачване на разхода зимата?Моята започна да харчи с около литър и половина повече и това при положение че смених двата термостата и сега работи на 93 градуса през цялото време,а преди смяната работеше на 60-70 .Разбирам градско заради студеното време да се качи малко разхода,но моята гори осезаемо повече и извън града.Пловдив-Бургас на автопилот с 150 лятото ми даваше разход 7,8,а сега при същия маршрут и скорост разхода ми е вече почти 10.Интересува ме дали това е нормално или да започвам да търся проблем някъде.
Ако колата е 530XD от подписа, разхода ми се вижда доста висок, и то при положение че е фейслифт. Минавах скоро по Тракия и от София до Бургас ми даде разход 7.5-7.8, със скорост около 130-140. Моята е същата само че е 231 к.с.
мм да множко си е за извънградско, смени бензиностанцията дане би нафтата да е калпава, кога е обслужвана последно? ако пък не, пусни и една диагностика, дюзи, грешки и т.н.
Колата е 235кс.530xd сменил съм доста неща вече по нея,въпреки че я имам от скоро.Масла-на скоростна кутия и двигател,филтри ЗФ на кутията и Ман другите горивен,маслен,въздушен и двата на климатика.Смених реле на алтернатора,акумулатор въпреки че оригиналният не беше зле,но беше тръгнал съвсем леко,а и беше 90 а новият е 100, подгревни свещи и съм премахнал пеперудите.И още доста неща,но няма сега да описвам всичко,колата няма никакви грешки,освен ДПФ който ми светва отскоро,но бях при специалист от официален сервиз на БМВ който ме посъветва да не бързам с премахването на ДПФ-а а да покарам първо известно време с една добавка която е за изчистване,защото не е много запушен и може да се оправи и така по лесния начин.Предполагам че просто не е можел да се самопочиства заради развалените термостати, които също смених .Дали е възможно заради ДПФ-а да ми дава тая разлика в разхода и дали е възможно да се запуши толкова бързо за 3 месеца и 3500км от това че термостатите са били неизправни?Едната ми засечка на разхода беше септември,а другата миналата седмица на еднакъв маршрут .Първият път нафтата беше ОМВ,а сега Лукойл.Винаги карам с добавка Bardahl,а сега и с тази за ДПФ-а.