За форумните сервизи и още нещо
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: За форумните сервизи и още нещо
Doberman_vas написа:bum_bum написа:K_Ilkov написа:Лошото е, че като не назовеш сервиза хвърляш кал върху целия форум,
а тук съм убеден, че има и много коректни и честни хора ... ...
Именно. За това нека бъде назован виновния че да не стане така, че всеки си мисли за различни сервизи и накрая някой ще изгуби клиенти без да е виновен.![]()
За мен темата без да бъде назован сервиза е по-скоро вредна, отколкото от полза.
Но нека да се назове сервиза пред вас модераторите, за да може да се потърси гледната точка и на "майстора", че да не стане като темата с автоморгата.
Няма нужда да е така скрито покрито ...
говното е налице дали ще го виждаш или не то си мирише ...
да се казва тука кой е и който е да пише кво е правил ...
иначе по-добре темата да се изтире защото петни целия форум, което аз не смятам за редно ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Bum_bum, не мисля, че някой ще изгуби клиенти, защото един човек като мен е писал някаква си тема. В смисъл, ще ми се да има ефект, ама надали.
Предвид, че за почти всички, писали в темата, най-интересното нещо за хората е кой точно е сервизът - няма никакъв проблем да го назова:
RN Performance на Рашо.
Въпреки че ефектът би бил нулев, а аз съм поставен пред пост-фактум, поне да знаете кой е.
Бъркаш, приятелю, аз нито се страхувам, нито ме притеснява някой или нещо. Проблемът е че няма какво да се промени, а и сега темата ще се измести (ако не бъде локната) към конкретния сервиз. И човека съм убеден, че няма да загуби клиенти. Повечето хора като си търсят сервиз(като мен), влизат в съответния раздел, четат 22 страници хвалби(включително и моята, пу-пу) и се хвърлят на влака.
Аз знам, че измежду нас има и много коректни хора, които си правят бизнес, ползвам услугите на няколко такива - било за части, било за боя и какво ли не. Може би наистина излиза, че преди да назова името на сервиза съм опетнил името и на коректните търговци на услуги, за което се извинявам. Тези дни бях крайно афектиран от случката, именно защото не съм очаквал подобно нещо от толкова хвален във нашия форум сервиз, а и защото за пуст късмет съм си правил колата само на три места някога(извън официален сервиз), и на две от тях ми направиха мизерии.
За човек като мен, който и до ден днешен си поддържа колата само с оригинални части, изключая два носача, които ми бяха предложени от същия Рашо, и които два носача вече са за боклука(на по-малко от 10 000 км), от такова отношение направо ми се драйфа.
Предвид, че за почти всички, писали в темата, най-интересното нещо за хората е кой точно е сервизът - няма никакъв проблем да го назова:
RN Performance на Рашо.
Въпреки че ефектът би бил нулев, а аз съм поставен пред пост-фактум, поне да знаете кой е.
goguma написа:Ние много добре те разбрахме още от първия пост - страх те е да го назовеш този сервиз, макар че повечето се досещаме за кого иде реч. Завоалираш страха си зад неопределената фраза "аз не искам да очерням никой, само ви казвам да се пазите" .
Бъркаш, приятелю, аз нито се страхувам, нито ме притеснява някой или нещо. Проблемът е че няма какво да се промени, а и сега темата ще се измести (ако не бъде локната) към конкретния сервиз. И човека съм убеден, че няма да загуби клиенти. Повечето хора като си търсят сервиз(като мен), влизат в съответния раздел, четат 22 страници хвалби(включително и моята, пу-пу) и се хвърлят на влака.
Аз знам, че измежду нас има и много коректни хора, които си правят бизнес, ползвам услугите на няколко такива - било за части, било за боя и какво ли не. Може би наистина излиза, че преди да назова името на сервиза съм опетнил името и на коректните търговци на услуги, за което се извинявам. Тези дни бях крайно афектиран от случката, именно защото не съм очаквал подобно нещо от толкова хвален във нашия форум сервиз, а и защото за пуст късмет съм си правил колата само на три места някога(извън официален сервиз), и на две от тях ми направиха мизерии.
За човек като мен, който и до ден днешен си поддържа колата само с оригинални части, изключая два носача, които ми бяха предложени от същия Рашо, и които два носача вече са за боклука(на по-малко от 10 000 км), от такова отношение направо ми се драйфа.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
И аз имам "ужилване" от форумен "майстор", от 2011г, когато ми "смени" някои неща, за които бях закарал колата и платих 600+лв.
Колата беше пред продажба и исках първият който дойде да я вземе, т.е. да е без забележка.
Две седмици след "ремонта" дойде купувач, закара колата в произволен сервиз и......момчетата казаха че точно "сменените" неща са за ремонт!
Т.е. нищо не е оправено! Разни гарнитури и т.н. А колата стоя 3 дни при "колегата".
Обадих му се, казах му че съм разкрил ограбването ми..но купувача купи колата и вече беше безпредметно а и невъзможно да се разправям.
Колегата работи в Суходол.
Така че няма свой хора, всеки те гъзи когато може. Когато си в сервиз стоиш до колата, няма начин. Досадно е но .....
Колата беше пред продажба и исках първият който дойде да я вземе, т.е. да е без забележка.
Две седмици след "ремонта" дойде купувач, закара колата в произволен сервиз и......момчетата казаха че точно "сменените" неща са за ремонт!
Т.е. нищо не е оправено! Разни гарнитури и т.н. А колата стоя 3 дни при "колегата".
Обадих му се, казах му че съм разкрил ограбването ми..но купувача купи колата и вече беше безпредметно а и невъзможно да се разправям.
Колегата работи в Суходол.
Така че няма свой хора, всеки те гъзи когато може. Когато си в сервиз стоиш до колата, няма начин. Досадно е но .....

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Archangel написа:RN Performance на Рашо.
Аз съм ходил преди доста време, още не беше така моден сервиза да купувам една 528 от там, която се оказа че няма нищо общо с нещата написани в обявата.
Истината винаги има две гледни точки и човека или сервиза може би може да обясни нещата от друг ъгъл, но наред с доброто е хубаво да се казва и лошото. Не само като критика, а и като стимул за сервизите или монтьорите.

Случая за който ти споменаваш си е една съвсем друга категория- чиста кражба която просто недоумявам как може този или който и да е било друг сервиз дори да си помисли да направи.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Локвай я тая тема, и ако Рангел реши да пише, му пусни мнението....
И ви уверявам че няма значение кой е сервиза, темата е да си имате едно на ум във всеки момент... Сега всичко ще иде по дяволите...
ПП: Мога да пиша много за конкретния сервиз, но няма, защото каквото има да се казва, то се е казало преди години, и съм изтрил контакта...
И ви уверявам че няма значение кой е сервиза, темата е да си имате едно на ум във всеки момент... Сега всичко ще иде по дяволите...
ПП: Мога да пиша много за конкретния сервиз, но няма, защото каквото има да се казва, то се е казало преди години, и съм изтрил контакта...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
И аз едно време се "ужилих" от един форумен майстор, който по онова време беше най-вървежен... той вече е изгонен де.
Доверих му се точно заради темата с хвалбите. Оказа се ужасно скъпо при него - направо да кажем кожодерство.... кражба също не би била силна дума. Качеството на ремонтите беше нищо особено, но момчето от някои неща СИ НЯМАШЕ НИКАКВА ИДЕЯ!!!
Ще дам пример - излиза проблем на диагностиката на AIRBAG "Driver seat belt switch" - нещо подобно беше - беше се откачил кабела на ключа при колана и пиропатрона, пича директно закова, че бил датчика на пасажерската седалка, тръгна да вади едни резистори едни чудеса срещу скромната сума от 100лв. Тогава осъзнах при какъв бездарник съм отишъл. Сам си го намерих и оправих в последствие. После 4 години не се обади проблема, докато я продадох колата. През всичките години след това като се сещах как съм я водил при него, ми идеше да я погаля и утеша(колата).
Затова много внимателно на кой се доверявате.
За RN Performance нямам никакви впечатления, обаче е логично да им се даде право на отговор, без да внасям каквото и да е съмнение на версията на колегата.
А между другото има го и момента с комерсиализацията, както един колега сподели. Много хора, които могат да помогнат си мълчат за да спечелят от това. Не ги упреквам, просто форума наистина се измени. В крайна сметка обаче никой не ни кара да пишем тук насила...
Доверих му се точно заради темата с хвалбите. Оказа се ужасно скъпо при него - направо да кажем кожодерство.... кражба също не би била силна дума. Качеството на ремонтите беше нищо особено, но момчето от някои неща СИ НЯМАШЕ НИКАКВА ИДЕЯ!!!
Ще дам пример - излиза проблем на диагностиката на AIRBAG "Driver seat belt switch" - нещо подобно беше - беше се откачил кабела на ключа при колана и пиропатрона, пича директно закова, че бил датчика на пасажерската седалка, тръгна да вади едни резистори едни чудеса срещу скромната сума от 100лв. Тогава осъзнах при какъв бездарник съм отишъл. Сам си го намерих и оправих в последствие. После 4 години не се обади проблема, докато я продадох колата. През всичките години след това като се сещах как съм я водил при него, ми идеше да я погаля и утеша(колата).
Затова много внимателно на кой се доверявате.
За RN Performance нямам никакви впечатления, обаче е логично да им се даде право на отговор, без да внасям каквото и да е съмнение на версията на колегата.
А между другото има го и момента с комерсиализацията, както един колега сподели. Много хора, които могат да помогнат си мълчат за да спечелят от това. Не ги упреквам, просто форума наистина се измени. В крайна сметка обаче никой не ни кара да пишем тук насила...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
sub_eleven написа:И аз едно време се "ужилих" от един форумен майстор, който по онова време беше най-вървежен... той вече е изгонен де.
...
Яската ли? Много хора си правихме колите при него, много пари е изкарал от нас... халал да са му!
Аз до ден днешен се смея с глас, като се сетя за:
"смяна на филтър на купе на е46 - 5лв."

интересно, намерих и останалите цени, аххахахахах
Смяна въздушен филтър - 30 лв.
Смяна горивен филтър - 30 лв.
Нулиране на сервизен интервал -10 лв.
то си е за реване, не за смях... скапани шарлатани!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
vicho написа:sub_eleven написа:И аз едно време се "ужилих" от един форумен майстор, който по онова време беше най-вървежен... той вече е изгонен де.
...
Яската ли? Много хора си правихме колите при него, много пари е изкарал от нас... халал да са му!
"смяна на филтър на купе на е46 - 5лв."![]()
![]()
(това на друго място, пак известен сервиз)
това са съвсем нормални цени за сервиз стремящ се към развитие, чист е, купува се ново оборудване, наема се кадърен персонал и работи по правила и стандарти.
ама са пресилени за самоуки майстори четящи форума или някой чужд форум.
колко от форумните сервизи са минали някакво обучение?
колко ползват легална ISTA или ДИС?
колко от сервизите биха приели законната гаранция от 2 години?
винаги си искайте фактура за вложените резервни части и труд.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Тука съм съгласен, при шано сервиз + шано цени = шано качество.
Но когато си в сервиз с кадърен персонал + фактури + гаранция е друго. Но и цената е друга.
Както казва мой приятел: you get what you paid.
Но когато си в сервиз с кадърен персонал + фактури + гаранция е друго. Но и цената е друга.
Както казва мой приятел: you get what you paid.

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
В този ред на мисли:
Колеги, препоръчайте ми на лично съобщение сервиз в София, от който сте доволен, да зарадвам колицата за Коледа - обслужване (масла филтри), НО и за донастройка на ГИ Romano с OBD на Е39 523i + оправяне на претрисане на мотора (предполагам тампони, свешщи, лули нещо такова).
Благодаря, дано не съм прекъснал дикусията
Колеги, препоръчайте ми на лично съобщение сервиз в София, от който сте доволен, да зарадвам колицата за Коледа - обслужване (масла филтри), НО и за донастройка на ГИ Romano с OBD на Е39 523i + оправяне на претрисане на мотора (предполагам тампони, свешщи, лули нещо такова).
Благодаря, дано не съм прекъснал дикусията

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
stankata777 написа:Именно затова трябва да се споменават форумните сервизи,от които сме недоволни.Аз неколкократно съм споделял мнението си да не се ходи в един от тях с гръмкото име - РН Пърформанс Груп.Силно се надявам автора на темата да не визира същият софийски сервиз

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
за препоръка бягай в комерс раздела.
15-20 годишните коли ги знаят горе долу.
пък и могат да ти набутат някоя част с неясен произход и без фактура и гаранция.
15-20 годишните коли ги знаят горе долу.
пък и могат да ти набутат някоя част с неясен произход и без фактура и гаранция.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
vicho написа:sub_eleven написа:И аз едно време се "ужилих" от един форумен майстор, който по онова време беше най-вървежен... той вече е изгонен де.
...
"смяна на филтър на купе на е46 - 5лв."![]()
![]()
(това на друго място, пак известен сервиз)
това са нормални цени според мен , все пак всеки има и разходи , инструмент , наем, работна ръка, и др,
kokoko написа:vicho написа:Смяна въздушен филтър - 30 лв.
това са нормални цени според мен , все пак всеки има и разходи , инструмент , наем, работна ръка, и др,
Кое му е нормалното, това си е дране отвсякъде. Нормално за мен е 30 лв за смяна масло, маслен, горивен, въздушен, купе, филтър картерни газове + зануляване сервизен интервал. Поне аз толкова плащам в сериозен сервиз в провинцията, не говоря за някакъв квартален гараж. Но Яската е пословичен, на мен ми обади цена от 150 лева за премахване на пеперудки на 320д, че било "голяма играчка".
Иначе по темата - не давам на никой да ми пипа по колата без аз да присъствам, ако ще и баща ми да е. А за въпросния сервиз, от чиито услуги се е опарил колегата има достатъчно негативни мнения, далеч не са само хвалби.
То кво излезе каквото повикало това се обадило. Сиреч докато има хора, за които е "нормално" смяната на един кирлив въздушен филтър да е 30лв. ще има и сервизи с такива цени, както и оплакващи се колеги от подобни сервизи.