Някой купувал ли е кори под двигателя,скорости,подкалници?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Някой купувал ли е кори под двигателя,скорости,подкалници?

Мнение от slav_j » 22 Дек 2013, 17:42

Здравейте колеги.
Интересувам се дали някой се е опитал да си събере корите под двигателя, скоростите, подкалници.
Потроших тази под скоростите, под двигателя въобще нямам от както имам ТДС-а, по някое време избих и малките подкалници.
Та сега реших да си ги възстановявам. Купих кората под двигателя и под скоростите, когато я заведох на майстор да ми стегне някои неща ги занесох и казах на майстора да ги сложи, като си мислех, че има къде да се захванат. Май не е толкова просто, защото той казва че трябвало да купувам още кори ( нови подкалници, нова дълга кора под водача, която нямам представа за какво е но си е там принципно )
Та ако някой е извършвал подобна интервенция моля да си сподели опита с мен.

п.с.

Из google се размотава една схема, но тя е главно за крепежите.

п.с.2
Продават ли ветробрана, който седи под бронията?
Ветробраните пред предните гуми, към малките подкалници ли са или са отделни елементи?

Благодаря.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: Някой купувал ли е кори под двигателя,скорости,подкалниц

Мнение от Bavarcho » 22 Дек 2013, 18:04

"Ветробрана" или "ножа" под бронята се продава, нов оригинален. (втора употреба трудно ще намериш, понеже малко коли са останали с такъв)
"Ветробраните пред предните гуми" всъщност са малките подкалници, те излизат малко под предната броня. (купувай оригинани защото ментетата не седят добре, то и с тях намирането оригинални втора ръка е трудно)
Кори имаш под мотора и под скоростите. Не разбрах купил ли си ги, но да спомена и за други колеги - купувайте само оригинал ментето за нищо не става (купувал съм веднъж) платмасата му е някаква мека + че няма обезшумяващата изолация като оригиналната)
За кората която говориш под шофьора не съм много сигурен за коя кора става на въпрос - има едни кори които седят надлъжно до праговете (всъщност от ляво се пада точно под шофьора пък и са дълги като форма) може за тези кори да става въпрос (за лявата която ще да е под шофьора).

Ако не можеш да се справиш сам (пък и нямаш условия) закарай колата при човек виждал една две Е39-ки отдолу (с кори) за да може да нагласите нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 22 Дек 2013, 18:11

Както колегата по горе каза само оригинални си търси били те и 2ра злоупотреба китайските не изкарват самата пластмаса е от чашки за кафе...

тази схема имам предполагам питаш за номер 14 малкия подкалник
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 23 Дек 2013, 15:57

Че съм ги купил, купил съм ги, не са оригинални за съжаление, но са от доста дебела пластмаса 0,5см учудващо за мен и гъвкава. Струва ми се, че не са китайски, по-скоро в някоя балканска държавица са произведени, изхождам от леко грубоватия вид на изработката. Както и да е да не се оправдавам, че не са оригиналдъ, но все пак е факт. Та въпроса е : Те трябва ли да се захванат за други кори или има дупки по останалите части на колата за да се закрепят. Тоест имали други кори, от който зависи здравото им захващане към купето?

БЛАГОДАРЯ.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 23 Дек 2013, 16:25

Е точно да пластмасата е някаква гъвкава. Ако са от Интеркар са гръцки (не само там де)
Оригиналните са от твърда пластмаса, ако е точно пластаса де и има шумо изолация.
Не ти трябват другите кори за да сложиш тези двете, има си дупки в магарето, няколко планки и т.н., но не са по другите кори..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 23 Дек 2013, 22:24

Според мен е по-добре да е еластична пластмасата за да поема ударите и да не се чупи, но щом казваш че си виждал оригинална нова значи е така. Това с шумоизолацията е доста неприятно, ако липсва като ефект но... всичко си има своята цена, мога да потърся някакво допълнително решение за това.
Въпрос номер две, който ще ти се стори доста нелеп щом държиш на оригиналните части.
Мога ли да ги хвана със свински опашки, защото като гледам схемата за захващане на крепежите, ще има доста да си блъскам главата, до като ги намеря.

Благодаря.

п.с. Защо този моя майстор не поиска да ги постави и ми обяснява за връзки с други кори?

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 23 Дек 2013, 22:51

Не съм писал че държа на оригиналните части... няма кой да отрече че оригинала е оригинал. Ако можех всичко бих си купувал само ново оригинал, но не винаги може и не винаги е оправдано. Но с корите си мисля че е, говоря от личен опит с оригинална кора и такава афтърмеркет.
За въпроса - със свински опашки може и да направиш някакъв мунинг, принципно с оригиналните болтове няма да стане, защото ти ги нямаш (трябва да купуваш нови оригинал :mhihi: щото са специфични за корите)
С две думи пльоскай ги тея кори отдолу със свинските опашки (да са жълти че вдигат 5 коня) и фучи...

Аз приключих със съветите по тази тема.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 24 Дек 2013, 13:53

Добър отговор.

Видях оригинална втора употреба, хвана ме малко яд, но така или иначе беше яко напоена с масло което е.... а и аз не съм изряден в това отношение иначе ми стана ясно каква е разликата.

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i/99г.

Мнение от MegaByte » 02 Яну 2014, 0:22

Здравейте, аз миналата година корите, некви китайски, по- дебели и по- здрави са от оригиналните, не пасват 100%, естествено, а уж ги гледах по обема на двигателя да ги взимам, с оригиналните болтове от старата кора става на някои места, на други съм слагал по- дълги.
Ама става, с малко фантазия :)
Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 05 Апр 2014, 17:28

Ами аз си купих от Евро 07, поръчват ги от някаква фирма извън България.
Самите те се учудиха, колко е дебела пластмасата, от която са изработени, казаха че преди са били доста по-зле.
Аз съм доволен. С помощта на малко фантазия моят майстор ги сглоби. Фантазията му беше нужда, защото някои от местата, за които трябваше да се захванат корите бяха изпочупени и ги изгради.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 05 Апр 2014, 17:31

Сега търся преден десен подкалник с дупка за температурен датчик, ако някой може да ми предложи да се обади на 0899973688.

Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 05 Апр 2014, 18:56

Усети ли промяна в шумът в купето?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 05 Апр 2014, 21:13

Ами мисля да. Чувам по-малко бучене и повече двигателя.

Ако изчакаш и намериш оригинална в продавалник или тук, ще е още по-добре, защото оригиналната има специален шумоизолиращ слой.
Виждал съм за 50 лева. Лошото е че повечето пъти са много омаслени и не знам дали няма да вкарва миризма в купето.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Апр 2014, 21:24

Не става ли да ги минеш с някакъв обезмаслител?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 05 Апр 2014, 22:42

Ами мисля че е нещо, което наподобява много плътна гъба, не знам дали ще стане, опитай.
Честно казано не съм докосвал оригинална кора и ще те излъжа точно какво е...

Следваща

Назад към E39