Магистрала Тракия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Магистрала Тракия ?

Мнение от Leon » 23 Дек 2013, 11:11

Именно! Радваме се, че не е целият на дупки и ями, вместо да се дразним, че не прилича на нищо веднага след ремонта. :banghead: Обаче това си е майсторство на политиците - така ни свикнаха на лошото, че се радваме и на 1/3 добро... Примери с пътища много, Е79 в целия си "нов" участък между Ботевград и Видин, да не се впускам да изброявам повече, но никъде на запад не съм виждал път с коловози от тирове, само в България, Сърбия и Румъния.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Дек 2013, 11:37

Аз не мога да се радвам, щото това подобие на магистрала или по-правилно бих го нарекъл магиСРАЛА :mhihi: ще го изплащат и внуците ни.

Едни кирливи испанци да вземем за пример, дето са баси циганите всеки скапан национал им е в състоянието на това, което ние наричаме "нова магистрала".
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Дек 2013, 14:13

Leon написа: но никъде на запад не съм виждал път с коловози от тирове, само в България, Сърбия и Румъния.

аз съм -в Дания :roll:
това не променя цялостно нещата разбира се
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Дек 2013, 17:19

Bogat-Beden написа:
Leon написа: но никъде на запад не съм виждал път с коловози от тирове, само в България, Сърбия и Румъния.

Не забравяйте и братята гърци :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 23 Дек 2013, 18:16

bum_bum написа:
Bogat-Beden написа:

И в Турция има коловози. Накрая ще се окаже, че единствено аутобаните в Германия нямат :mhihi: Ама те, до колкото знам, са с доста по-дебел асфалт от нормалните "магистрали"
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Дек 2013, 18:22

bum_bum написа:
Bogat-Beden написа:

При гърците не знам къде сте виждали коловози. Може би само около Солун.
Навсякъде другаде е абсюлютно гладка, безлюдна и кризистна магистрала. :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 24 Дек 2013, 11:45

При страни с хиляди километри магистрали бих разбрал тук-там да има проблем, трафика е сериозен, работи се нощем, затваря се само в извънредни случаи и т.н. Ама не, точно там няма проблеми. Нашите сумарно са 500 км, поддържат ги поне 10 фирми на мутри и депутати и накрая пак можеш да се убиеш със 100 км/час. В Гърция лош път съм видял само до Солун, но те северната част към България умишлено я държат на пост и молитва. Нека Тракия види няколко зими и пак ще говорим, защото на Люлин кога й рязаха лентите, кога стана на вълни, че и пропадна на доста места.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 24 Дек 2013, 16:01

stefanoff написа:
bum_bum написа:
Bogat-Beden написа:

И в Турция има коловози. Накрая ще се окаже, че единствено аутобаните в Германия нямат :mhihi: Ама те, до колкото знам, са с доста по-дебел асфалт от нормалните "магистрали"

В Германия няма и да видиш коловози,там не е асфалт ами 30-40 см бетон.При тях ремонтите по пътя траят дълго но за сметка на това е следващите сигурно 10 години няма да пипнат нищо по пътя.Ако в БГ имаме техния трафик,ние ще останем да караме по чакъл :lol:
В Полша преди беше пълно с коловози,но скоро не съм ходил и незнам как е сега.
В Гърция внимавайте че като падне малко дъжд и пътищата им стават пързалки,чувал съм че слагат много мраморен прах и затова им е хлъзгав асфалта като се намокри.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 24 Дек 2013, 18:26

Спокойно, онзи ден по новините чух, че правителството нямало да остави на заден план магистралите и освен мостовете, които се правят, щели да се извършат ремонти на поне 40км от АМ тракия през 2014та. Интересно само как ще изберат кои 40км, защото от София до Стара загора поне според мен сумарно няма 40км, по които да няма забележки :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Дек 2013, 0:07

Колеги, днес говорих с едно момче което работи във една от фирмите които строяха магистралата. Каза че има 20 см бетон отдолу. :dunno: Каза също че тези коловози са от камионите и че няма как да ги няма ако камионите се движат когато е горещо времето.
Също и за камиони които са претоварени. Те съсипват асфалта.Има донякъде логика че в Гърция е добре пътя, ама там когато претовариш камиона, глобата е солена, а тука какво :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 28 Дек 2013, 0:43

когато живях в Кипър не съм видял да спират камиони,а лятото там става 45 градуса на сянка.Всеки ден бях по пътищата и не съм видял да има някъде вълни.Когато разширяваха магистралата около Никозия бяха изкопали толкова, че самосвалите не се виждаха от пътя.Всичкото това го пълниха с едър чакъл и бетон,20 см.от едното 20см.от другото.
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 28 Дек 2013, 0:52

Ти познаваш момче което работело пък незнам си какво......
Аз пък знам директно тези ,които правеха като подизпълнител отсечката от малко след Н.Загора до отбивката при Хаджидимитрово при Ямбол.Знам и колко милиона гушнаха от разликата в баластрения материал който ползваха от едни фирми в региона.Които пък бяха подставени лица на Гагауза и Веско Георгиев :winky: :winky:
Така че никой не говори за пластове,има ли ги ,няма ли ги.
думата която се коментира е само една но много важна-качество.За съжаление много българи са забравили значението й.
Следващата голяма далавера която ЕС очертава за България са железопътните артерии и електрическия транспорт.Какво лапане и какво рязане на ленти ще има само там до 2020г. само да видим на кого ще се падне кокала на идните избори.
Ние сме пълна комедия.Или трагедия.Даже Софокъл би се объркал.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Дек 2013, 8:08

Няма да влизам в полемики хеле пък с човек пишещ във всяка тема която види ;) Казах каквото имах!

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 28 Дек 2013, 9:28

Ivo_Borisov написа:Колеги, днес говорих с едно момче което работи във една от фирмите които строяха магистралата. Каза че има 20 см бетон отдолу. :dunno: Каза също че тези коловози са от камионите и че няма как да ги няма ако камионите се движат когато е горещо времето.
Също и за камиони които са претоварени. Те съсипват асфалта.Има донякъде логика че в Гърция е добре пътя, ама там когато претовариш камиона, глобата е солена, а тука какво :dunno:

Има, защото ако не се изпълни проекта, както е одобрен, няма пари от Европа. Разковничето е в качеството на материалите и асфалта обаче. Хайде да не изпадаме в полемика дали честният български строител, покровителстван от честния български политик, спестява пари от материали, след като цената на проекта вече е била завишена... Най-малкото няма как иначе да върне 30-40-50% от проекта към партията, че да остане и за него.
А за камионите е вярно, масово са претоварени, но не могат да ги претоварят с по десет тона, че толкова непредвидено да натоварят конструкцията на пътя и да го нагънат за няколко месеца или година.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Дек 2013, 10:28

Момчето е строителен техник във фирмата, просто стана въпрос за това дали се слага бетон под асфалта и той ми каза че слагат. Това е. Не знам качествен ли е, не е ли. Сигурно гледат да пестят от тук от там. Каза ми и как претоварват техните камиони във фирмата и си плащат за това, незаконно естествено. И камион който товари 16 т го претоварват поне с 5. Така хем пестят пари от превози, хем по бързо се върши работа. Направете си сметка 40т камион какво прави с асфалта при 40гр темп на въздуха и не знам си колко на асфалта;)

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата