къща от дърво или от тухли?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: къща от дърво или от тухли?
DrivinGGoD написа:сглобяема модулна къща
това е неправилно наименование за мен. къщите с дървена рамка не са модулни.
модулни са панелните жилища и подобни. тях според мен напълно трябва да ги изключим от сметките

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
steeN написа:DrivinGGoD написа:сглобяема модулна къща
това е неправилно наименование за мен. къщите с дървена рамка не са модулни.
модулни са панелните жилища и подобни. тях според мен напълно трябва да ги изключим от сметките
За теб може да е така, но в действителност модула си има определение - единица мярка ,която служи да улесни проектирането и строителството.Например един модул може да е равен на 1/2 от размера. Както може да се използа при стб.конструкции ,така може да се ползва и при дървени конструкции

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
добре, тухлените къщи модулни ли са тогава?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Хм, стана ми интересно за тези сглобяеми къщи... Досега единствено колегата @blackrider е дал мнение като ползвател на такова жилище. Някой друг освен него? 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Аз съм в такава под наем.два етажа по 30 квадрата реални използваеми.Мисля че е на около 18 години вече.Отоплява се на газ,идва около 90 евро на месец средна фактура независимо на колко градуса съм настроил /в смисъл между 23-26/.Дограмите са дървени,стъклопакет,външните стени са сайдинг с някакви дървени ламели.
Минусите са-като се върви на втория етаж се чува и се усещат доловими вибрации,чува се оттичането на водата по мръсните тръби при къпане или ползване на санитарните възли,музика високо не може да се слуша,но пък тук е и наказуемо по закон.така че.....общо взето това е.
Минусите са-като се върви на втория етаж се чува и се усещат доловими вибрации,чува се оттичането на водата по мръсните тръби при къпане или ползване на санитарните възли,музика високо не може да се слуша,но пък тук е и наказуемо по закон.така че.....общо взето това е.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Къща се прави веднъж в живота. (Не, че аз две не съм направил, а и трета ще има май
) Та за това за мен е редно да се направи както си му е реда- масивна. Да не чуваш на първия етаж като пръдне някой или единия като се къпе или сере другия да чува всичко.
Дървени, модулни и сглобяеми са за ония, дето като мине урагана им отнася всичко.

Дървени, модулни и сглобяеми са за ония, дето като мине урагана им отнася всичко.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
И мен това ме притеснява най-вече - шума от горен етаж
Но като за алтернативно жилище/вила ми се струва доста изгодно като цена, а и енергоефективно
Та затова се замислих и питам за реални отзиви...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Живял съм в монолитно строителство, в панела (в бг), в изцяло дървено блокче и сега в частично бетон. Кондото ми е пет апартамента и има две бетонни плочи и колони в ъглите. Всичко друго е дърво. Бетон не бих купил или построил за нищо на света. Тежко, твърдо, енергоемко. Тук всичко е дърво (американците нали са тъпи). Бързо и икономично. Виждал съм как вдигат къща във въздуха, за да изкопаят мазе или за да я преместят встрани. За шум не говорете. В София бях втрещен, колко е шумно в блоковете. Ако ще строите къща, обикновено на втория етаж са само спални. Какво като се чува, кой ходи отгоре? Е, стига да не сте Х на брой фамилии на едно място. Аз живея в тристаен апартамент около 110м2, отопление, осветление и топла вода са ми на ток. Цената не коментирам, но ето колко киловата харча годишно:
Тук зимата е маааааалко по-хладна и за сметка на това по-продължителна от българската. Колко киловата ще ви трябват, за да стоплите осветите и поддържате бойлер в бетонен или монолитен апартамент? Къщите ги хвалят, ама масово живеят в приземния етаж и нагоре се качват само лятото. Повечето де. Ако крадете ток, не го коментирам. Лятото пък като ги напече слънцето тия панели, ехе ....
Идете или сте ходили на Боровец във финландските вилички. Какво им е?

Тук зимата е маааааалко по-хладна и за сметка на това по-продължителна от българската. Колко киловата ще ви трябват, за да стоплите осветите и поддържате бойлер в бетонен или монолитен апартамент? Къщите ги хвалят, ама масово живеят в приземния етаж и нагоре се качват само лятото. Повечето де. Ако крадете ток, не го коментирам. Лятото пък като ги напече слънцето тия панели, ехе ....
Идете или сте ходили на Боровец във финландските вилички. Какво им е?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Че аз живея на 300 квадрата. Топля 150 от тях и е къща, т.е. по-зле от апартамент и пак с 3000кв се оправяме като всичко е на ток. Апартаментите не ги коментираме- там е строено с цел икономия. Ние сме двама ама мен лично ме дразни като няма прайвъси. Жената горе ляга, а аз долу пускам Плейстейшъна на макс на 300 вата колони и прозорците треперят, а тя горе дреме.
Хамериканците, че и тук строят дървени къщи щото строежа е много евтин и като материали и като работа. Цената обаче е като за монолитно строителство- т.е. печалбата е далеч по-различна. Да, не са тъпи наистина
Бих живял в дървена барака ако цената е на 1/3 от нормалната. При същата цена да живея в такава, само щото щели да я построят за месец.. Баси, аз ще живея да речем 20-30 години там и ще ми е проблем, че ще я строят една година, а не един месец.

Хамериканците, че и тук строят дървени къщи щото строежа е много евтин и като материали и като работа. Цената обаче е като за монолитно строителство- т.е. печалбата е далеч по-различна. Да, не са тъпи наистина

Бих живял в дървена барака ако цената е на 1/3 от нормалната. При същата цена да живея в такава, само щото щели да я построят за месец.. Баси, аз ще живея да речем 20-30 години там и ще ми е проблем, че ще я строят една година, а не един месец.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
да се включа и аз 
Ако сега трябваше да строя къща би била масивна и задължително на един етаж.
Сега съм в такава ма етажите са 2 и ми е екстра ама се замислям и след 30-ина годинки как ще са ми коленете
Иначе относно монолитно или дървено строителство... ако толкова държите на уюта си облицовайте стените с дъски, ама някак ми е по-спокойно като знам че носещата конструкция и кола да я блъсне най-много да оправям мазилка и изолация.
П.П. някой ако се интересува от мнооого здрава къща на 2 етажа в бояна да пише ЛС може да спазарим нещо

Ако сега трябваше да строя къща би била масивна и задължително на един етаж.
Сега съм в такава ма етажите са 2 и ми е екстра ама се замислям и след 30-ина годинки как ще са ми коленете

Иначе относно монолитно или дървено строителство... ако толкова държите на уюта си облицовайте стените с дъски, ама някак ми е по-спокойно като знам че носещата конструкция и кола да я блъсне най-много да оправям мазилка и изолация.
П.П. някой ако се интересува от мнооого здрава къща на 2 етажа в бояна да пише ЛС може да спазарим нещо

bum_bum написа:Че аз живея на 300 квадрата. Топля 150 от тях и е къща, т.е. по-зле от апартамент и пак с 3000кв се оправяме като всичко е на ток.

BMW_POWER написа:bum_bum написа:Че аз живея на 300 квадрата. Топля 150 от тях и е къща, т.е. по-зле от апартамент и пак с 3000кв се оправяме като всичко е на ток.
Koлега, прости ми невежеството, ама 3000кв са някакви 8.22кв на ден средно. Би ли споделил, какви мощности използваш за отопление, осветление, домашни електроуреди, защото ме заинтригува?
Колега айде в първи клас да си припомниш математиката

Не Мы такие, Жизнь такая
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
малко повечко са средно , 96 на ден ( ако месеца е 31 дни)
което пак е ок за 300 квадрата къща с всичко на ток ..

stefanoff написа:BMW_POWER написа:bum_bum написа:Че аз живея на 300 квадрата. Топля 150 от тях и е къща, т.е. по-зле от апартамент и пак с 3000кв се оправяме като всичко е на ток.
Koлега, прости ми невежеството, ама 3000кв са някакви 8.22кв на ден средно. Би ли споделил, какви мощности използваш за отопление, осветление, домашни електроуреди, защото ме заинтригува?
Колега айде в първи клас да си припомниш математиката3000kW са средно по 100кв на ден или малко над 4кв на час , което ако се отнася за отопление с ел. котле си е съвсем нормално. Ако е с климатици, ми се струва малко множко
Първи клас, я да си припомня нещо:
А - годината има 365 дни (ако в бг са друга цифра, моля да ме поправиш)
В - Колегата е споменал 3000кв
Та В:А = 3000:365=8.219кв за 24 часа (поне толкова часа има денонощието тук)
Това е средна цифра.
Имаме:
А - денонощие от 24 (стандартни) часа
В - 8.219кв, които се падат на денонощие от горната задача
Та В:А=8.219:24=0.342кв или 342 вата на час
Ще си изхвърля лично дипломата на боклука, ако ми обясните как се топлят, осветяват, перат, готвят, бойлери, 300в конзола и т.н. 150м2. с 342в на час средно. Колкото и енергоспестяващ да си, математиката не ми се връзва, ако живееш постоянно там.