Защо си купих BMW?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Защо си купих BMW?

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2013, 9:05

tcf написа:3.Икономичност-2.8 двигател на бензин а ми харчи с 1-2 литра повече(говорим с ръчкане и пилене ка гуми) от на мои познати фиатите и голфовете
.

Тая точка може да я редактираш,че не е много вярно :mhihi: :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
Мечтае да кара: Alpine White E90 335i

Мнение от Mad Max. » 28 Юли 2013, 9:21

barty написа:
///Micev_87 написа:Едно запомнете от мен,Голфаджиите са най голямите селяни на планетата :mhihi: :mhihi:

Но някой от тях са се маскирали с Е36 :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Юли 2013, 16:55

///Micev_87 написа:Едно запомнете от мен,Голфаджиите са най голямите селяни на планетата :mhihi: :mhihi:

:mhihi: Само 3 грешки ли допусна в това изречение :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Юли 2013, 17:14

acho.rs написа:

Къде пък ги видя 3? Голфаджии е правилно :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2013, 17:25

Аз карам гоУф 6 и се обзалагам че съм по-гражданин от теб :bchug:
Все едно аз да кажа че всички дето карат Е36 са мангасари,щото процентно съм виждал повече мангасари дето карат Е36,мога също да изявя мнение че всички дето карат Е36 са някакви не много добре с главата,щото гледам по улиците как се набират като глист на буца и не върви толкова колкото бръмчи,даже бих казал че тези дето карат Е36 нямат пара за някаква по-сериозна кола от марката но са комплексирани,пък в София,половин люлин кара Е36,даже са малко повече от тея дето бутат гоУфове,ма люлин се слави с не до там интелигентни младежи :mhihi:
:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 28 Юли 2013, 19:24

Е.Димитров написа:

Все едно аз да кажа че всички дето карат Е36 са мангасари,щото процентно съм виждал повече мангасари дето карат Е36,мога също да изявя мнение че всички дето карат Е36 са някакви не много добре с главата,щото гледам по улиците как се набират като глист на буца и не върви толкова колкото бръмчи,даже бих казал че тези дето карат Е36 нямат пара за някаква по-сериозна кола от марката но са комплексирани,пък в София,половин люлин кара Е36,даже са малко повече от тея дето бутат гоУфове,ма люлин се слави с не до там интелигентни младежи :mhihi:

:yes: :yes: :yes: :yes:

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 28 Юли 2013, 19:35

acho.rs написа:

я прочети по горе коментара ми и ще видиш че съм го написал правилно ти не можеш да четеш бре :mhihi: имам едни очила да ти ги дам ли? :mhihi: а за голфовете говоря за 2,3 колегата е нагоре в ерархията на VW :mhihi: без лоши чувства
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 29 Юли 2013, 11:57

купих си БМВ защото го взех на много добра цена (почти 1/2 от цената на чисто нова а беше на 11месеца и 12000км реални)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 29 Юли 2013, 14:12

///Micev_87 написа:
acho.rs написа:

я прочети по горе коментара ми и ще видиш че съм го написал правилно ти не можеш да четеш бре :mhihi: имам едни очила да ти ги дам ли? :mhihi: а за голфовете говоря за 2,3 колегата е нагоре в ерархията на VW :mhihi: без лоши чувства

Стига стИ рИвали - аз откривам 4 грешки (правописни и пунктуационни).
Флиртчо, от теб можем само едно да запомним - какво става когато си бъркаш в носа първите 4 години в училище, вместо да четеш буквара. :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 330d

Мнение от sevisevi16 » 27 Дек 2013, 17:57

Е.Димитров написа:

Ти да не си правиш статистика на това колко мангасари карат е36-ци, че знаеш? Да не си броил всяка е36-ца от колко мангасара е карана?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 27 Дек 2013, 22:54

МОмчета не виждам каква ви е драмата!

Аз си купих моята е34ка защото исках здрава кола широка и комфортна достъпна за поддръжка и такава на която мога да разчитам.

Пък социален статус... това се постига без кола ;)
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 27 Дек 2013, 23:13

Няма начин-социалния статус се гради именно чрез лицепоказване на доходните възможности.Той затова е и социален,затова е и статус.
Нарича се още и каста,принадлежност към определена група индивиди с определена ''ценност''.
Колата е един от многото признаци по които ние съзнателно или не се делим на ''такива'' и ''онакива''.
Да,аз съм един от хората които открито си казват че са си купували БМВ за личен комфорт и самочуствие в допълнение към останалия имидж.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 528xi F10
Мечтае да кара: БМВ 999 ХI T-POWER

Мнение от BMW_F10_528_XI » 28 Дек 2013, 3:31

Е.Димитров написа:Купих си БМВ щото ми харесва,през годините имах служебни БМВ та ,Е36 325i ,разбира се беше чисто ново закупено (Германия,мали колко пара струваше,над 45-50к марки+ мита и тн.),после Е34 525iX ,после Е38 750iL та така,харесваше ми дизайна на таблото вътре ,динамиката която влиза в завой (особено Е34 525iX),лукса на Е38 и тн...
Съответно в един момент си купих Е46 320D преди "фейса" ....щото бях забравил колко пари и колко се посещаваше сервиза с предишните :mhihi: ...
Разбира се ето и причините поради които си купих лично БМВ и причините поради които нямам в момента БМВ...
1.Невероятно удобен автомобил.
2.Много динамичен,тих и приятен за каране.
3.Страхотно усещане вътре,уредите,положението на таблото-няма друг такъв автомобил ,който така да е завъртяно таблото около водача.
4.Постоянно нещо му има,както си караш и прас-водна помпа,както си караш и нямаш никакви симптоми и ...започва да вие лагер на главина ,като преди това грам не се е чувало нещо,ама почва да вие изведнъж и то заплашително,както си караш и без никакви причини ти изхвърля ремъка,защото демпферната ти шайба е заминала,трябва да я потърся за да я снимам и да видите че е оригинална и освен това няма никакво напукване по гумата...просто поради някаква причина е омекнала...Както си карате и излиза маркуч за водата,щото поради някаква незнайна причина се е измъкнал от радиатора,а това е станало,щото скобата дето ги държи е ...омекнала...Както си караш и се оказва че един тройник за водата се е разпаднал,при смяната се оказва че се разпада в ръцете ти като вафла...
Както си караш и чуваш шум от двигателя,след разглобяване обстойно,защото си мислиш че е демпферен маховик,се оказва че коляновият вал се е ...счупил,но колата си кара,само че трака доста....
Та хубаво,"премиум" автомобил,но имам и съм имал други сериозни автомобили и никой автомобил не ме е оставял толкова пъти на пътя...
Разбира се не съм само аз,доста пъти съм виждал разни колеги с БМВ на пътя и понеже съм мазохист,продължавам да харесвам марката и съм спирал да помагам....Пък имам и приятели с висок клас БМВ,закупувани от Германия (и с немски номера),които и в мое присъствие са правили такива поразии колите че...
Най-вероятно пак ще си купя Е46 (ми харесва ми този модел най-много) но ще е бензиново...
Сега за скептиците-масло съм сменял на 6-7к километра само "Лонг лайф",филтри,ремъци само оригинал,ролки и други само от представители на марката за България...освен това доста разбирам от автомобили (имал съм автосервиз) че да не забележа някаква съпътстваща причина за предстоящ проблем...
Та така,аз поне съм обективен

:shock: :shock: :shock: :kuku: Ти какво направи бре човек тя твоята кола била кашкавалена от тия сливенските :mhihi: Моята я взех чисто нова 320д Е46 1998г първия модел и в такова чудо в което си изпаднал ти е нямало при мен.Питам сегашния собственик когато го видя и човека няма оплаквания,а той вече е 8-ма година откакто му я продадох.Колата му е на реални около 500 к км.Ти тия Е46-ци дизеловите ги направи големи трошляци :mhihi: Познавам доста хора със Е46 и то повечето дизелови и такива оплаквания каквито имаш ти не съм чувал.
Оставам си на марката заради визията и комфорта :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 28 Дек 2013, 10:15

ами първото ми бмв ми дойде от бартер...и така се почна :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 28 Дек 2013, 16:43

баща ми караше е36, по стечение на обстоятелствата се озова у мен. От тогава като седна в друга марка кола все нещо не ми е удобно или не си е на мястото. Сега и с е39-ката е така - просто ми е удобно вътре :)

относно надеждността... имам си все още голф 3 който откакто го взех и го обслужих преди 7 години не е мръднал - само консумативи и течности съм сменял и си движи безгрижно машинката до ден днешен, така че повечето немски марки са си достатъчно надеждни :)

За имидж - определено не, а и 3-и и 5-и се навъдиха навсякъде и хората вече не им обръщат толкова внимание. Вече 7-цата е друго нещо :mhihi: миналата година бях взел една е38 да я пробвам с идеята да я купувам и докато си щраках копчетата вътре в купето и т.н. се бях оказал в крайна лява лента на околовръстното в час пик с 60км/ч и нито някой ми свирна нито ми светна с фарове, даже ми стана смешно :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата