Защо си купих BMW?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Защо си купих BMW?

Мнение от TNT » 28 Дек 2013, 18:05

Cyberloner написа: От тогава като седна в друга марка кола все нещо не ми е удобно или не си е на мястото.

:yes: :yes: :yes:

Много малко са колите от друга марка, в които като седна зад волана и ми харесва кое къде стои и ми е удобно :lol: Все нещо дразни. Я волана, я колоните, я педалите (топ-отвратително в личната ми класация засега е Фиат Мареа... отвратителни педали), я скоростния лост (на тези сивици 2004-2005 година как може да го праснат на таблото ?!? все едно е маршрутка! ), я нещо друго... От друга марка честно казано най-много ме кефи стойката в Митсубиши Лансер Ево :bowdown: :bowdown: :bowdown: Сядаш и всичко е точно там, където трябва да е. СЛ-а на мерцедес също е страшен. Единствения, в който не се чувствам пенсионерски вътре :lol: Преди години на Пловдивския панаир можеше да се качиш в почти всички топ представители на големи марки (S65 amg, bmw M3, 6-та серия, GL... все коли, на които 98% от населението никога няма да седне дори). Едно е да седнеш, друго е да покараш... но колко пъти съм си задавал въпроса за коли, струващи много пари... "тая колона какво прави тука", "този волан защо е така", "на това тука ли му е мястото"....
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 28 Дек 2013, 19:31

Готина тема :yes: За интереса ми към марката е "виновен" един съсед ( бат' Коце :mhihi: ),който живееше в отсрещния апартамент на нашия етаж.Човека по професия е летец и още тогава си имаше приличен доход :D .Та един ден,през далечната 1999-та,излизам аз и гледам пред блока кола,която ми хвана погледа веднага.Беше черна е38-ца,макар,че тогава хабер си нямах каква серия е това,че изобщо тия коли се делят на серии и т.н :mhihi: Та първата работа ми беше да се лепна на страничния джам,за да видя до колко е разграфен километража,сиреч колко дига тва чудо,то в оная възраст това си беше най-важното :mhihi: И както си разглеждах интериора на колата,от блока излиза гореупоменатия собственик и идва към колата.Като дойде,помня,че първите му думи бяха "Жорка,харесва ли ти колата ? :D Влезе той в колата и в следващия момент ми отваря вратата и ми вика "Айде идвай да разходим колата ".Няма такава радост ! Обиколихме Карлово както си му е реда :mhihi: и след 30 минути ме върна нахилен и доволен пред блока.И от тоя момент BMW ми стана фикс идея,макар и само на 8 години.От там нататък почнах да заглеждам всичко де що има синьо-бялата емблема и така се почна :D Като имаше някой повод,водещ със себе си финансови приходи :mhihi: я рожден ден,я имен ден,Коледа,сурвакане по Нова Година и т.н на въпроса за какво ще спестя дадените пари винаги отговарях " За BMW като на бате Коце " :lol: Вече към 18 годишна възраст започнах да работя през лятото,но вече исках е46.И след толкова години мерак,тази година,в "най-удобния момент" - лятото по средата на сесията,се сдобих с така искания автомобил от любимата марка :yes: Та затова си купих BMW,целта никога не е била промяна на социален статус,вървежност пред противоположения пол и т.н.Чисто и просто любов към марката от пръв поглед :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Дек 2013, 19:47

Щот нямам пари за Порше :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Дек 2013, 20:14

bum_bum написа:Щот нямам пари за Порше :dunno:

И аз :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 28 Дек 2013, 20:58

host написа:
bum_bum написа:Щот нямам пари за Порше :dunno:

И аз :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

:mrgreen: :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от -Злой- » 28 Дек 2013, 23:51

БМВ ми е било слабост още от далечната 86'-та, когато се возих на едно посланическо Е28 - 528и, беше му на посланика 2-ра кола, а 1-та му кола 123-ка - 280Е. Бенцът беше уникален (топ модел, черен, дълга база и с фул екстри) и не ни позволяваха дори да го докосваме дори ... та през 86' имах честта да се возя на е28 - 528и - на около 15-20 хил. реални км. с ръчна скоростна кутия и оттогава това ми е еталон за автомобил.
Инак и аз си мислех, че яките Порше-та са единствено с ТУРБО, но не е така! Има редица атмосферни модели, които си засужават!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 29 Дек 2013, 12:38

Защото беше най-евтината алтернатива, спрямо елементарните ми изисквания:
- По-голям дизелов комън рейл мотор
- 4х4
:mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 29 Дек 2013, 13:14

Един имаше да ми връща 2000лв. и не успя с парите и му взех е30та :bowdown:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 29 Дек 2013, 13:49

За кола за чупене зимата :mhihi: в последствие стана гаражна кралица.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от CheFs » 29 Дек 2013, 14:25

Зимата на 2007 година , бях още тийн скоро направил 17 , когато нашите ми обещаха да ми вземат първия автомобил , нищо , че имаше 1 година докато взема книжка. Те я караха през това време. Бях им опявал , че искам BMW , но те казваха , било опасно , мощен автомобил. Е трябваше да избирам. Един приятел на баща ми вкарваше автомобили от Германия. Беше докарал едно червено BMW (сегашното ми) , една сребриста 325-ца и още едно черно 320. Многоо исках 325-цата , но била мощтна за мен , 192 коня ала бала. И се спрях на 1.8 бензинка. Още от първия момент в който се качих на паркинга да го пробвам , разбрах , че това е колата за мен. Возих се по онова време на доста коли , от които не изпитвах удоволствие. Е това беше различно. И сега 7 години по-късно , това 19 годишно BMW , ме научи да шофирам. Задното предаване , комфорта от шофирането , визията.Всичко ме привличаше. Не съм се зарекъл , но друго освен тази марка , не бих си взел. ;)

Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97, Е36 320i touring
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: techno violet metallic

Мнение от a bmw driver » 29 Дек 2013, 21:07

... и защото колите ни имат душа!
BMW не може да се опише, трябва да се почувства.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 29 Дек 2013, 23:54

Ако смятате,че само BMW има душа,вероятно не сте карали други интересни коли. :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Защо си купих BMW?

Мнение от steeN » 30 Дек 2013, 19:07

Сигурно може да се намери някаква душа в кола с предно предване, но аз не съм успявал :) За 4х4 малко по-надолу. Ако изключим субективните причини... Няма много коли(да не кажа изобщо) със задно в този клас... БМВ си остават златния стандарт. 4х4 и предно не са ми интересни. Като почна да карам коли по над 600-700 коня мога и да се замисля за 4х4 (т.е. може и да не се наложи хаха).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 30 Дек 2013, 19:22

steeN написа:Сигурно може да се намери някаква душа в кола с предно предване, но аз не съм успявал :) За 4х4 малко по-надолу. Ако изключим субективните причини... Няма много коли(да не кажа изобщо) със задно в този клас... БМВ си остават златния стандарт. 4х4 и предно не са ми интересни. Като почна да карам коли по над 600-700 коня мога и да се замисля за 4х4 (т.е. може и да не се наложи хаха).

Що бре фън си е сигурно и с 4x4 с правилните настройки :) Аз съм много мераклия за един лансър ево за зимата :mhihi: :ok: :oops:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 30 Дек 2013, 19:30

steeN написа: Няма много коли(да не кажа изобщо) със задно в този клас...

Няма - но три летви по-нагоре има задно предаване и задно разположен двигател - Porsche 911 997 Turbo S 2013г. 530 к.с. - 3.6 сек.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ама и цена 229 000 евро :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе не бих отказал червено купе 640д 313 к.с.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата