Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
majstorapetkov написа:Въпреки поточните линии и роботизирането на труда има разлика в качествоно на изработка, което се оценя накрая като се минава качествен контрол и тогава се взимат решенията. От дългогодишните ми наблюдения и на други марки коли и разговори с много хора съм стигнал до този извод, и го давам като съвет. Много мога да говоря по този въпрос и да давам конкретни примери, но да не разводняваме темата.Това пак казвам е просто един съвет, който за себе си го спазвам.
Колега, аз искам да те попитам нещо - Защо според теб колите ни се чупят все на едни и същи места, абсолютно на едни и същи ??? Няма да изреждам, всеки знае слабите места, но след като ги диференцираш на различни качества, то следва, че едните трябва да са по-здрави, а другите - по-малко здрави и все някой от нас трябва да си е взел "БМВ 3-то качество", например

Само за ваше инфо. 3-ките за Америка се произвеждат Южна Африка, а компонентите от къде идват не мога да кажа.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
xcm написа:Само за ваше инфо. 3-ките за Америка се произвеждат Южна Африка, а компонентите от къде идват не мога да кажа.
Произвеждат се, но не всички

Never mistake motion for action...
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Никой не ангажирам с моето мнение. Всичките БМВ- та, които съм си купувал през годините (досега четири на брой) са от Германия, доста по-скъпи от аналогично продаваните по нашите дилъри, които също съм заглеждал и не съжалявам за постъпките си и повечето пари дето съм дал. Всичко което го казвате дано да е така, ама надали. Никой не може да ме убеди, че няма разлика за Източна или за Западна Европа. Весели Празници и повече да не се заяждаме, всеки решава сам за себе си.
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
ако ми кажеш процентно колко са БМВ-тата в България правени за източна европа спрямо тези за западна....
май повечето са си западни, само дето основно се вкарват бързооборотни и евтини коптори

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Чак сега се просветлих,тоест майсторапетков иска да каже,че когато се качи шасито на някоя поточна линия,например Регенсбург или Спартенбърг,работника(робота) използва едни и същи ОЕМ части,но след като провери където точно ще отиди това шаси,решава че ще остави по-голяма фуга,няма да затегне болтче на примерно 20нм(а на 18нм),или ще стече малко лака,защото това шаси ще отиде на някой смотан пазар...или просто тези с големите фуги и забележки ги пращат по смотаните пазари и дилърите ги купуват преоценени
?

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
на поточната линия всичко е на продуктови кодове
и няма как работника който работи по даден автомобил да знае
за коя точка на земното кълбо е защото на този етап няма такава информация
да не забравяме че доста от нещата се извършват от роботи
а и чесно казано всеки един дефект на нов автомобил се покрива от гаранцията
а тя е за сметка на производителя
лично според мен проблема е в подръжката след изтичане на гаранцията
и няма как работника който работи по даден автомобил да знае
за коя точка на земното кълбо е защото на този етап няма такава информация
да не забравяме че доста от нещата се извършват от роботи
а и чесно казано всеки един дефект на нов автомобил се покрива от гаранцията
а тя е за сметка на производителя
лично според мен проблема е в подръжката след изтичане на гаранцията

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Хайде стига по този въпрос. Нормално е човек да разсъждава по този начин в предвид че сме страна от третия свят за западняците и всичката ни стока е за този пазар. А и няма как да знаете какво става в заводите, как се изпълняват поръчки за тоз или за онзи. Неслучайно има заложена коя кола за коя страна отива. Дали обаче има разлика в частите. може би не , може би да. Пример: бош ламбда сондите се правят и в Мексико и в Германия и в Китай, сигурно и другаде. Кои са афтърмаркет и кои слагат заводско един господ знае. При амортисьорите е подобно, а останалите 20 и кусур хиляди части в една кола един господ знае. Така че мисля че няма какво повече да коментираме, освен ако някой не е много навътре в нещата, а не се базира всичко на логика и догадки.
Колеги можете ли да ми кажете горе долу как е поддръжката на е90 бензин? Защото се бях ориентирал към е46 320 дизел, но взех да размислям, тъй като погледнах доста коли и почти нямаше читави.. Всички бяха доста изтормозени... А скоро ще посетя Италия и има хубави е90ки които ще разгледам но поддръжката на е90 дизел ми се струва скъпичка, а и частите като цяло на е90 са доста по-скъпи от колкото на е46.
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
thndr написа:Колеги можете ли да ми кажете горе долу как е поддръжката на е90 бензин? Защото се бях ориентирал към е46 320 дизел, но взех да размислям, тъй като погледнах доста коли и почти нямаше читави.. Всички бяха доста изтормозени... А скоро ще посетя Италия и има хубави е90ки които ще разгледам но поддръжката на е90 дизел ми се струва скъпичка, а и частите като цяло на е90 са доста по-скъпи от колкото на е46.
ами не особено, ако сравняваме Е90 2.0д с Е46 2.0д то почти няма разлика в частите, ето ти пример: Е90-то е 2007 година преди фейслифта
E46 2.0d ДЕМПФЕР КОЛЯНОВ ВАЛ: Ед.цена (с ДДС) : 635.76 BGN 11237805696
E90 2.0d ДЕМПФЕР КОЛЯНОВ ВАЛ: Ед.цена (с ДДС) : 635.76 BGN 11237805696
E46 2.0d ДВУМАСОВ МАХОВИК: Ед.цена (с ДДС) : 1825.55 BGN 21207565745
Е90 2.0d ДВУМАСОВ МАХОВИК: Ед.цена (с ДДС) : 1825.55 BGN 21207565745
И т.н. има доста еднакви части в еднаквите двигатели! и това са цени за оригинални части!
П.с. за бензиновите нямам наблюдение как са като разход за поддръжка, но предполагам, че и там има сходства..
При окачването вече има разлики, но като че ли Е90 излиза една идея по-скъпо за обслужване по ходова част, но те изобщо не са фрапантни.. Успех с избора!
adko001 написа:thndr написа:Колеги можете ли да ми кажете горе долу как е поддръжката на е90 бензин? Защото се бях ориентирал към е46 320 дизел, но взех да размислям, тъй като погледнах доста коли и почти нямаше читави.. Всички бяха доста изтормозени... А скоро ще посетя Италия и има хубави е90ки които ще разгледам но поддръжката на е90 дизел ми се струва скъпичка, а и частите като цяло на е90 са доста по-скъпи от колкото на е46.
ами не особено, ако сравняваме Е90 2.0д с Е46 2.0д то почти няма разлика в частите, ето ти пример: Е90-то е 2007 година преди фейслифта
E46 2.0d ДЕМПФЕР КОЛЯНОВ ВАЛ: Ед.цена (с ДДС) : 635.76 BGN 11237805696
E90 2.0d ДЕМПФЕР КОЛЯНОВ ВАЛ: Ед.цена (с ДДС) : 635.76 BGN 11237805696
E46 2.0d ДВУМАСОВ МАХОВИК: Ед.цена (с ДДС) : 1825.55 BGN 21207565745
Е90 2.0d ДВУМАСОВ МАХОВИК: Ед.цена (с ДДС) : 1825.55 BGN 21207565745
И т.н. има доста еднакви части в еднаквите двигатели! и това са цени за оригинални части!
П.с. за бензиновите нямам наблюдение как са като разход за поддръжка, но предполагам, че и там има сходства..
При окачването вече има разлики, но като че ли Е90 излиза една идея по-скъпо за обслужване по ходова част, но те изобщо не са фрапантни.. Успех с избора!
Благодаря колега ;-)
http://www.autoscout24.it/Details.aspx? ... 94&asrc=st
Тази ми хвана окото.. Силно се съмнявам километрите да са реални, въпреки, че е първи собственик..
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
thndr написа:Благодаря колега ;-)
http://www.autoscout24.it/Details.aspx? ... 94&asrc=st
Тази ми хвана окото.. Силно се съмнявам километрите да са реални, въпреки, че е първи собственик..
като гледам цената може и да са реални при положение, че колата е съвсем базов модел и няма никакви екстри, освен поставките за чаши.
И е в такъв район на Италия,където хич не са мафиоти
Ако питаш мен търси кола от тука.Може да е пудрена и нз си кво,но поне ще можеш да е огледаш,като хората.В Италия едва ли,ще имаш така възможност.Е ся ако ти изпадне нещо на супер тънка цена няма кво да се чудиш и сърдиш,ако има проблеми.И на тая кола цената не е чак толкова евтина предположение,че няма никви екстри.

Здравейте колеги, бих искал да помоля за вашето мнение за една конкретна обява. Нмира се в Русе, което ми е доста далеч. Благодаря предварително!http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11382804711093040&f1=details&slink=57t2it
qoda86 написа:Здравейте колеги, бих искал да помоля за вашето мнение за една конкретна обява. Нмира се в Русе, което ми е доста далеч. Благодаря предварително!http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11382804711093040&f1=details&slink=57t2it
Колега сигурно 90% от колите по авто къщите в Русе са боклуци, от личен опит ти го казвам.А тази пише, че е проверена в сервиза на бмв... тя може и да е проверена, но едва ли ще ти дадат ти да я провериш... демек можеш да си правиш изводите. Аз лично на хора от авто къщи в Русе и като цяло в България вече никакво доверие нямам

..Bayerische Motoren Werke..