Покупка на BMW
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Покупка на BMW
Съжалявам за малко глупавата темичка,но може ли някой да ми даде ЕФЕКТИВЕН начин как да накарам бащата да вземе BMW - сега съм го понавил,но все търси Audi a4 и като че ли нещо го спира...
По-рано ми говореше скъпа поддръжка,много горяло,било скъпо и т.н.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ако на бмв поддръжката му се струва скъпа (говориме аз е34/е36/е39 примерно, нали не аз м3) - в сравниме с ново а4, като му дойде някоя сметка за поддръжка на а4-ката направо ще получи 10-торен инфаркт на всяка клетка от сърцето, придружен с мулти-функционален инсулт на рода до 3-то коляно
кажи му да поогледа първо на а4-ката какво се чупи и какви пари струва, говориме за нашите пътища нали, след което да провери при бмв и да посравни - ако разгледа както трябва, от раз ше се откаже от аудито. Но друг може да е на друго мнение, мен не ми се изрежда просто.
Личен опит нямам с а4, но приятел баща му работи за Ауди и сменят бая а3/а4 плюс коментари за бъгове и цени съм се наслушал

кажи му да поогледа първо на а4-ката какво се чупи и какви пари струва, говориме за нашите пътища нали, след което да провери при бмв и да посравни - ако разгледа както трябва, от раз ше се откаже от аудито. Но друг може да е на друго мнение, мен не ми се изрежда просто.
Личен опит нямам с а4, но приятел баща му работи за Ауди и сменят бая а3/а4 плюс коментари за бъгове и цени съм се наслушал

Последна промяна t0sh на 03 Окт 2006, 21:05, променена общо 1 път
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Покупка на BMW
Overburner - NX написа:Съжалявам за малко глупавата темичка,но може ли някой да ми даде ЕФЕКТИВЕН начин как да накарам бащата да вземе BMW - сега съм го понавил,но все търси Audi a4 и като че ли нещо го спира...
Благодаря предварително!
Работата е много относително така при така зададен въпрос... Отговори си първо какви са му изискванията на бащата- цена, двигател- бензин или дизел, начин на каране- дали е на всеобщото мнение, че задното през зимата не е за каране и общо взето такива неща... Като прецениш какво точно е положението почвай да го обработваш- плюсовете на БМВ са ти ясни- наблягай на тях, проучи по-сериозно минусите на А4-ката и също наблегни сериозно там...
Като гледам в мобиле-то А4-ките се движат м/у 8 и 18000лв. (това е за коли до 98г. за да е в годините на производство на Е34) , а БМВ-тата 5-та серия са пак горе-долу в тези граници... Въпрос на избор е общо взето. Но има и още нещо- струва ми се, че А4 е по-скоро като клас някъде м/у 3-та и 5-та серия...
ПС: Използвай и това, че по отношение на БМВ са ти ясни много повече неща отколкото за АУДИ и шанса да ви набутат някой трошляк е по-малък ако купувате БМВ, отколкото при покупката на едно А4....
Успех в убеждаването

ПС2: Колегата t0sh леко преувеличава, но съвсем леко- не десеторен, а петорен инфаркт... Поддръжката на Ауди си е доста скъпа...
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
RE:
Съдейки по мненията във форума на АУДИ последните здрави АУДИ-та свъшват с В4...
Ако го сравняваш с Е36 няма да откриеш съществена разлика в цените за поддръжката.
Относно харченето не коментирам измислени митове създадени от тъпи тарговци... за справка имам АУДИ 100 (от старите корабите) с 2.2L както го докарвам да ми харчи около 9-10/100 смесено на газ така и като ми натежи крака на педала отлитам и над 15 само на извънградско.... Все пак с 2 тона поддържаш над 160 постоянна скорост треа и да си плащаш....
Същата история и с БМВ-то ми 320и купенце с М52Б20 градско с клизма и тип пенсионерско каране съответно и отсвирен кат марулка от останалите участници в движението го докарах до и под 10/100 градско... цяла седмица си играх с този експеримент чисто от любопитство. Иначе извънградско пак е според карането ... ако го караш по книжка харчи толкова колкото пише!
П.С към ms не сравнявай А4 с Е34 защото са различни класове Е34(Е39)=А6 класа А, А4=Е36=Е46
Ако го сравняваш с Е36 няма да откриеш съществена разлика в цените за поддръжката.
Относно харченето не коментирам измислени митове създадени от тъпи тарговци... за справка имам АУДИ 100 (от старите корабите) с 2.2L както го докарвам да ми харчи около 9-10/100 смесено на газ така и като ми натежи крака на педала отлитам и над 15 само на извънградско.... Все пак с 2 тона поддържаш над 160 постоянна скорост треа и да си плащаш....
Същата история и с БМВ-то ми 320и купенце с М52Б20 градско с клизма и тип пенсионерско каране съответно и отсвирен кат марулка от останалите участници в движението го докарах до и под 10/100 градско... цяла седмица си играх с този експеримент чисто от любопитство. Иначе извънградско пак е според карането ... ако го караш по книжка харчи толкова колкото пише!
П.С към ms не сравнявай А4 с Е34 защото са различни класове Е34(Е39)=А6 класа А, А4=Е36=Е46
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
да се изкажа и аз компетентно
на ауди-то знам 4е много им се трошат носа4ите които са алуминиеви- огънели се в некои по сериозна дупка ти4ай към магазина ..а дупки по на6ите пътища дал господ
като ока4ване бмв-то е много по добро
за цени и двете са скапи само 4е заради проблемите в ока4ването аудито с една идея по-скъпа подражка
а за горенето едното е 125 другото е 150коня е зависи какво бмв си вземе
ама ко ти е тежък кракът ще гори пове4е специално за бмв 12/100 градско 8-9/100 извън градско ...
ама най-якото е като завърти6 задницата на бмв-то а на аудито неможе
той и баща ми викаше скъпа поддръжка ама кой го пита
само му викам дай 500лз за амортисиори предни 

на ауди-то знам 4е много им се трошат носа4ите които са алуминиеви- огънели се в некои по сериозна дупка ти4ай към магазина ..а дупки по на6ите пътища дал господ

като ока4ване бмв-то е много по добро

за цени и двете са скапи само 4е заради проблемите в ока4ването аудито с една идея по-скъпа подражка

а за горенето едното е 125 другото е 150коня е зависи какво бмв си вземе

ама най-якото е като завърти6 задницата на бмв-то а на аудито неможе

той и баща ми викаше скъпа поддръжка ама кой го пита

- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Моето скромно мнение е че това са относителни неща
. Сигурен съм че същите въпроси, но с обратна насоченост виреят и във форума на "Ауди", все пак също твърде популярна марка в България.
Тук всичко е въпрос на индивидуални схващания, не може да се каже със сигурност кое се троши повече и кое е по-скъпо, все пак А4 излезе по-късно като модел.
Ние разсъждаваме със сърцето си /или поне повечето от нас/, това е истинското предимство на БМВ пред останалите, печели сърца
. И явно има защо.

Тук всичко е въпрос на индивидуални схващания, не може да се каже със сигурност кое се троши повече и кое е по-скъпо, все пак А4 излезе по-късно като модел.
Ние разсъждаваме със сърцето си /или поне повечето от нас/, това е истинското предимство на БМВ пред останалите, печели сърца

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
колега, те и на бмв-то са алуминиеви носачите, само че на аудито са по 2 на страна (не е макферсон), които карат по макс 40,000км
п.п. ако пък баща ти се е навил да взима дизелово ауди - консуматива е по-скъп от на М серията, сериозно

п.п. ако пък баща ти се е навил да взима дизелово ауди - консуматива е по-скъп от на М серията, сериозно

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
информирам носач х120-150/бр !!! ремъци+вс ролки към 280-300 това за tdi моделите! бензиновите са малко по добре в това отношение но има един мотор който се модифижира и става една доста сложна!!! учебната ми кола беше а4 02' и мног добре се държеше , но честно не искам аз да съм и собственик!!! казвам ти го като човек който се занимава с продяжбата на авто части!!! грабнете си едно is-че и си живейте спокойно!!! поздрави

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Както беше казал някой от хората, който се чудеше между Е39 и А6 - "...имам ауди и се убедих, че е просто един по-скъп фолксваген".
И беше вторият бивш собственик на Ауди, който ми каза това.
И беше вторият бивш собственик на Ауди, който ми каза това.
Touring & windsurf club
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Ами за двигател не го бърка,иначе гледам да го подтиквам към бензиновите(мнооого мразя печки),а за кола се колебая,както друг колега е39/е46.А за крака - ами 1,6 фиеста 16v 90hp отиде до 200kmh или пък на 2ра до 6,5к оборота.Иначе си кара долу-горе нормално.Все пак е човек на 50 години.Аз си мисля след влизането в ес,че успях да го навия за 540i,328i/ix.Но,ще видим.
Мерси за съветите само като изредя и преувелича
минусите на аудито ще има BMW - егати пауъра
.
Мерси за съветите само като изредя и преувелича

- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
Не знам какво се чуди баща ти Overburner - NX. Ако иска да не дава пари за поддръжка на колата да вземе VW. Audi-то е един по-скъп VW. Само дето ще дадеш някоя хилядарка повече за емблемата + последвалите поддръжки. Според мен BMW-то е направено по-добре, но все пак си зависи от колата и от тоя дето ще натиска педалите 

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
RE:
///sasho написа:Единственното хубаво на А4 е двигатела 1,9TDI . Но по всички други параграфи БМВ е 100 пъти по хубаво. Даже и е по краиво.

Двигателя е наистина много добър за разлика от 2.5TDI V6...
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2