къща от дърво или от тухли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Re: къща от дърво или от тухли?

Мнение от thewolf » 06 Яну 2014, 22:14

steeN написа:
thewolf написа:...

Те и тухлени се местят, ама това са глупости, никой не строи с дърво за да мести ;)

То е очевидно, че няма как да махнеш ехото и кънтенето в една тухлена/бетонна стая освен ако не я напълниш с мебели или сложиш нещо на стените. Докато в дървена къща този проблем го няма. Може да имаш 2 фотьойла и една маса и пак звучи добре :)

И това с 20 см фундамент също са глупости... в щатите има много по-сериозни земетръсни зони от България, така че да се сравнява кое строителство е по-устойчиво е доста неуместно (то това е по-скоро въпрос на стандарти, защото всяка сграда може да се направи, разликата е в цената).

Колега, само да те питам, изнасял ли си концерт във дървена концертна зала? Аз не съм . . . :)
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 06 Яну 2014, 22:15

magareto_yori написа:
thewolf написа:
magareto_yori написа:Васко, теч от банята бе мой ,не от покрива :D за да има мухъл трябва да влезе влага от някъде.Незнам да е било задушно вкъщи,аз си спъ с одеяло през цялата година :mhihi: може да е било влажно,все пак съм до водата.И ако има мухъл в изолацията не е от найлона,нещо си се объркал

Ако не беше предното ми стъкло на колата, щях да намразя човека измислил найлона. Аз спирам да споря, като дойда на гости ще поспорим на 4 очи или на 2 чашки. Не случайно хората викат инат си като магаре, пък брат, не че нещо никът ти е такъв :lalala: Чакай да те нахалосам ся и пред колегите във форума, дето викаш, че тойотата по-хубава от БМВ-то . . .

айдеее почна се :mhihi: Само заради това ще ме подкрепят за тухлената къща ахахаахаха

Василе,да ти напомням ли последно ти ква кола си купи и мойта евридейка каква е :mhihi:
Като дойдеш на гости няма да спорим а ще пием бири :mhihi: Аз се изчерпах по темата,в момента съм на пазара за къщи,като купя ще докладвам :mrgreen:

Извинявам се пред всички колеги, купих си дайхатсу териос, щото нямах пари за БМВ. Който няма пари за БМВ си купува други коли, след 1-2 години ще поправя грешката си :)
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Яну 2014, 22:43

thewolf написа:
steeN написа:

Те и тухлени се местят, ама това са глупости, никой не строи с дърво за да мести ;)

То е очевидно, че няма как да махнеш ехото и кънтенето в една тухлена/бетонна стая освен ако не я напълниш с мебели или сложиш нещо на стените. Докато в дървена къща този проблем го няма. Може да имаш 2 фотьойла и една маса и пак звучи добре :)

И това с 20 см фундамент също са глупости... в щатите има много по-сериозни земетръсни зони от България, така че да се сравнява кое строителство е по-устойчиво е доста неуместно (то това е по-скоро въпрос на стандарти, защото всяка сграда може да се направи, разликата е в цената).

Колега, само да те питам, изнасял ли си концерт във дървена концертна зала? Аз не съм . . . :)

Колега не че имам нещо против стандартите на американците, ама като духне по силен вятър и по някога по цял щат затрива....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 06 Яну 2014, 22:57

Към колегата СтееН, че не довидях преди. Какъв фундамент 20 см? Много интересно ми стана. Щото по принцип нашият фундамент на къщата сме го правили 40 сантиметра, двойна армировка с подсилени ъгли плюс изкоп-пояс от 1.20. Не разбрах точно тоя фундамент от 20 сантиметра къде си намира приложение?

Тва се прави ако имаш дървена къща и обикновено слагат стиропор отдолу зависи 20 30 см и тогава фундамент 20 см, но на тухлена къща 20 см фундамент са малко. Нашата къща е на 4 етажа и е с 40 см фундм.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2014, 3:10

jordanov писа за 20cm... сега ходих да гледам, че за 1,2,3 етажни сгради съответно е минимум 12, 18 or 24 in в Калифорния. 24 inch са си 60+ см. Къщите не съм забелязал да падат при земетресения, значи всичко си е наред. Последно имаше 5.0 с епицентър на 6-7 км :lol: все едно товарен влак мина в мазето :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 07 Яну 2014, 14:25

thewolf написа:
steeN написа:

Аха а на тия концерти дето си бил я кажи - инструментите - цигулки, контарбаси, китари, арфи и т.н от бетон ли бяха направени :mhihi: :mhihi:

Иначе ти като не си -незначи че няма....
Изображение
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 07 Яну 2014, 17:58

малко в страни от темата, ама младежа дето бил учил акустика сериозно бърка акустиката с ехото :mhihi:
няма НИТО ЕДНА концертна зала със стени от гол бетон/тухла.
всички имат облицовка /без значение дали дърво или друго/ за по-добра акустика :!:

дано и в строителството познанията ти не са такива, каквито са относно акустиката.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Яну 2014, 18:00

Който иска по-добра акустика в нормална къща си слага акустични пана. Няма нужда да е цялата дървена.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Яну 2014, 22:09

А тия ми ти термити гладни ли да седят.
Пуу садист такъв! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 08 Яну 2014, 11:57

То, така се почва - пропаганда и после кашони по 1000 еврака квадрата на кредитче, 'щото са най-най ... :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 08 Яну 2014, 13:20

hell's angel написа:То, така се почва - пропаганда и после кашони по 1000 еврака квадрата на кредитче, 'щото са най-най ... :mrgreen:

Я кажи колко такива кашони се продадоха преди кризата, щото аз до колкото си спомням се продаваха кашони от бетон и тухли за доста над 1000 евро квадрата дето не от шперплат ми от палатка са по зле пострени.

Колегата дето вика ,че импрегнирани греди не се слагали в конструкцията и рамката- ами лично съм купувал импрегнирани греди точно за рамката.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 08 Яну 2014, 13:30

BMW_RIDER написа:
hell's angel написа:То, така се почва - пропаганда и после кашони по 1000 еврака квадрата на кредитче, 'щото са най-най ... :mrgreen:

Я кажи колко такива кашони се продадоха преди кризата, щото аз до колкото си спомням се продаваха кашони от бетон и тухли за доста над 1000 евро квадрата дето не от шперплат ми от палатка са по зле пострени.

И още се продават, ама никой не им ги купува...

По темата: От едно известно време съм се замисли за къща. Темата ми идва дю-шеш и чета с интерес. От други форуми, от директни източници също черпя информация и за момента фаворита ми е бетон + Поротерм 38см. + варова замазка. 5, 6, 7-камерна дограма, двоен пакет с двойно разстояние между стъклата или директно трислоен. Керемиди Брамак и т.н.

Запазвам си правото на аматьор, научил тези неща от тук и там. Строилите вече монолитни, дървени и сглобяеми къщи да не ме нападнете сега!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Яну 2014, 13:57

speeder88 написа:По темата: От едно известно време съм се замисли за къща. Темата ми идва дю-шеш и чета с интерес. От други форуми, от директни източници също черпя информация и за момента фаворита ми е бетон + Поротерм 38см. + варова замазка. 5, 6, 7-камерна дограма, двоен пакет с двойно разстояние между стъклата или директно трислоен. Керемиди Брамак и т.н.

Варова мазилка искаш да кажеш вероятно ;) Иначе май е най-доброто за разумни пари, което може да се направи. Има и по-добре ама там цената е към 12лв на тухла май :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 08 Яну 2014, 15:29

bum_bum написа:
speeder88 написа:По темата: От едно известно време съм се замисли за къща. Темата ми идва дю-шеш и чета с интерес. От други форуми, от директни източници също черпя информация и за момента фаворита ми е бетон + Поротерм 38см. + варова замазка. 5, 6, 7-камерна дограма, двоен пакет с двойно разстояние между стъклата или директно трислоен. Керемиди Брамак и т.н.

Варова мазилка искаш да кажеш вероятно ;) Иначе май е най-доброто за разумни пари, което може да се направи. Има и по-добре ама там цената е към 12лв на тухла май :shock:

Да, да, грешка на клавиатурата. На груби сметки излиза по оферта от Поротерм 25 + изолоцаия. Коя е тази тухла за 12лв./бр.? :shock: 38-цата на Поротерм идва на 2.04 без ДДС.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Яну 2014, 15:37

То в България да правиш къща не е само колко да ти е топло,тука ако не я направиш стабилна (Мазе,бетон,здрави плочи и висока масивна ограда) ще влезнат и ще те изнесат съсе дървенията .
Нали все пак "Моят дом-моята крепост" та и има друга българска поговорка-"къща се строи цял живот" и като така,след време жив и здрав да съм именно така ще си проектирам къщата,да е здрава,солидна,естествено вътре много е добре да има дърво.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата