Неизлатена щета от БУЛ ИНС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Неизлатена щета от БУЛ ИНС

Мнение от kachara » 05 Яну 2014, 18:36

При инцидент във град Сливен от пороен дъжд ми се наводни колата като проникна вода в двигателя и колата угасна.Имам пълно автокаско в ЗД ,,Бул Инс ,,АД на стойност 4500 лева и застрахователна стоиност на автомобила от 50000лв.След като ми вдигнаха колата със пътна помощ и я закараха в специализиран сервиз на БМВ във град БУРГАС .След огледа на вещото лице от се установиха щетите на стойност 18000 лева,от ЗД,,Бул Инс ,,ми казаха да си платя щетите и после те ще ми ги въстановят парите които съм платил на посочения от тях сервиз на БМВ град Бургас.И от тогава започна моята одисея ходене по мъките.Беше ми отказано плащане и ми отговориха че само който ни осъди на него плащаме.Спечелих ме делото на първа инстанция,но глас във пустиня .На втора инстанция техните юристи не се явиха.Сега следва ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД се насрочи закрито заседание.Аз все още вярвам на Българското правосъдие и няма да се откажем да си търсим правата, защото ни бе отказано да ни се изплати щетата от ВЪРХОВНИЯ СЪД без право на обжалване.Хора не се доверявайте на грандиозната реклама на BUL INS ПО всички медии и билбордове това е поредния капан за наивници.Със парите на хората си правят пияр.
Последна промяна kachara на 12 Яну 2014, 18:25, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Неизлатена щета от БУЛ ИНС

Мнение от barty » 05 Яну 2014, 19:11

Гониш ги до дупка, с изпълнителен лист предполагам можеш да им направиш запор, тогава ще платят.
Пиши високи хонорари на адокатите, за да им ги платят :yes: Важно е твоят адвокат да е добре платен :yes:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 06 Яну 2014, 10:04

Тази история малко.... :confused:

Объркал си една от двете суми - или застрахователната ти стойност е 45 000 и щета за 18 000, или стойност 4 500 и щета за 1 800. Иначе няма как да ти платят горница от застрахователната стойност.

Ако е първия вариант е ясно защо си в БМВ Бургас и следва по възлагателно писмо да ти оправят колата, след което да си оправят сметките сервиза и застрахователя.

Ако е втория вариант, съдейки по застрахователната стойност, съм сигурен че нямаш право на официален сервиз, а допускам че може и на доверен да нямаш. С други думи остава по фактури или по експертна оценка и са прави.

Ако при втория вариант ги осъдиш, направо пиши координати на адвокатите си, защото съм сигурен, че много други ще искат да се възползват от услугите им.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 06 Яну 2014, 10:26

За съжаление Бул Инс дължат много пари. Така че и да ги осъдиш има да чакаш много време. Ако имаш право на ремонт на колата в официален сервиз отиваш взимаш си възлагателното писмо и сервиза ти оправя колата. После вече Бул Инс дължи пари на сервиза. Не на теб. Но ако си казал, че искаш пари на каса или по фактура има да чакаш доста време. И ако Каското ти е на застрахователна сума от 4500 а ремонта ти е на стойност 18000 лв както си написал, никога няма да получиш тези 18 000лв. Максимум да ти изплатят 4500 лв. Или застрахователната премия ти е 4500 тогава колата трябва да е застрахована поне на 50 000 лв. Уточни тези неща и действай. Поне е хубаво, че си взел мерки с адвокатите. Застрахователите трябва да се гонят до край.

Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 530d 2002g
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от joffri » 06 Яну 2014, 10:48

Имам приятел със доверен сервиз към Бул Инс който си прекрати договора с тях.Дължат му 58 хиляди лева....от вече 3 години за ремонти които е правил по каско.Успех, дано се пребориш

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 07 Яну 2014, 18:16

въпросните хубавци от Бул Инс редовно дължаха пари на пресдтавителя на ФВ за България, като тази стойност стигна 1 милион лева по едно време. Проблема е, че и доверените сервизи спират да приемат техни коли и тогава вече клиента е сериозно прецакан. Те му дават щета и викат ходи в сервиза, ония от там му викат ае са обратно, че не са си платили задълженията :banghead:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2014, 19:00

Абе хора, вие ЛУДИ ЛИ СТЕ да застраховате в тази "компания"? Ако не знаете, това си бяха законни мутри едно време, сега просто шайка мошеници, които се опитват да изкярят колкото може повече чрез ИЗМАМИ. По едно време бяха утихнали, хората им позабравиха простотиите и те излезнаха от сянка с гръмките реклами по ТВ и пътища. Скоро питах моя агент какво са се засили пак тия нагоре и той ми вика "абе те са убиване, ама не ми се говори". На всичко отгоре от тая година яко са занижили парите за граждански и всеки непукист, който не му дреме за другия, отива и прави гражданска там. Да, ама аз не бих защото заради някакви 5 лева(примерно)не бих искал утре ако закача някой и хората от Бул Инс да му кажат "плащаме само ако ни осъдиш" за...200-500 лв. :kuku:
Та просто не застраховайте при тия бе, има десетки други компании. Пък за Каско... :help: :help: :help:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 07 Яну 2014, 19:42

Никога там !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 08 Яну 2014, 12:44

Според мен вноската на колегата за каското е 4500лв , вероятно става въпрос за нов автомобил на стойност около 90к лева .
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 08 Яну 2014, 14:49

Хм,тогава защо ще плащаш щета за 18к лв от собствения джоб,след като имаш право на официален сервиз?Взаимоотношенията са между ЗК и сервиза.Нещо не се връзва цялата история...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 08 Яну 2014, 15:01

stankata777 написа:Хм,тогава защо ще плащаш щета за 18к лв от собствения джоб,след като имаш право на официален сервиз?Взаимоотношенията са между ЗК и сервиза.Нещо не се връзва цялата история...

Е, чети малко де. Тъпаците от булинс му казват плати сега 18к от твоя джоб, ние после ще ти ги възстановим. Един вид чакай от умрял писмо.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 08 Яну 2014, 16:11

Ти къде чете? Той е платил на оторизираният сервиз и БулШит не са му изплатили ремонта.За пръв път чувам за подобно плащане/практика в оторизиран сервиз от частно лице...,и то за 18к лв :dunno:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 08 Яну 2014, 17:26

Преди време ме удариха със служебния бус... беше само козметична забележка.. Врата и капака на резервоара за боя.. Изплатиха 250лв.. и това от гражданска.. Без връзки без нищо..

Потребител
Аватар
Кара: F30 335i xdrive
Мечтае да кара: //M

Мнение от andreykostov » 04 Фев 2014, 12:30

Колега с Бул инс е пълна греда. Аз ударих моята Август 2013 и още чакам едни кирливи 3500 лв. да ми платят. А в сервиза са те накарали да си платиш, защото Бул Инс дължат навсякаде много пари. Като цяло доста сме прецакани :banghead: :banghead: :banghead: Миналата седмица пусках жалба при тях, сега чакам отговор до края на седмицата, ако не още една жалба в Комисия по финансов надзор и те да се оправят с тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 06 Дек 2019, 14:50

Maлко да съживя темата. Удариха ми служебната кола и се оказа, че щетата по гражданска на виновния е в БУЛ Инс. Оглед протоколи всичко как си трябва. Само да спомена, че и двете ми други коли са с каско и гражданска в Бул инс. И се почна едно чакане. Днес е последния срок за плащането им. По техните правила изплащат обезщетение по гражданска до 3 месеца. Щетата беше заведена на 9.09.2019г. Звъня им та да ги питам какво става с плащането и ми казват, че съм одобрен за плкащане и ще ми платят до 3.01.2020г. В същото време другата седмица трябва да внеса вноските за граждански и каско. Питам ги как така не спазват законовия ред и ми казват, че им било много натоварено в края на годината и т.н. Та смятам другата седмица направо да премина към друга компания.

Следваща

Назад към Извън Темата