Свидетели ли сме на... ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Свидетели ли сме на... ?

Мнение от sean-john » 07 Яну 2014, 18:21

Попринцип избягвам да пускам теми "за разнообразие",но тази се породи в главата ми след като гледах някакъв запис на предаването "НЛО" :mhihi: ,та там пяха една песен за края на 20-ти век...и започнах да мисля и да се питам дали 20-ти век не е най-прогресивния в човешката история...през главата ми минаха какви ли не неща, създадени и/или развили се до отвъд най смелите представи на човек.Автомобилът...военната техника...телевизията...интернет...електричеството(макар и създадено по рано,навлиза в края на 19-ти век) сателити,мобилни телефони,самолети и каквото се сетите...знам,че много неща са създадени и развити по време на войните (първа и втора),но и преди е имало войни...как си обеснявате вие последният век или пък не ви се струва,че 20-ти век е по различен от другите.

п.с.Знам,че някой неща съществуват преди 20-ти век,но са развити по негово време сега за 5-10-20 години не мисля,че трябва да изпадаме в детайли :)

п.с.2 Не съм срещал такава тема,ако има моля да бъде заключена/изтрита.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Свидетели ли сме на... ?

Мнение от In_Memoriam » 07 Яну 2014, 18:44

Изображение

Сега сериозно... в по-ранните векове също е имало много изобретения, които като че ли сега ни се струват не толкова "велики" и ги приемаме по-скоро като даденост. Какво по-велико от обяснения на физичните явления, които ни заобикалят?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 07 Яну 2014, 19:08

In_Memoriam написа:... Какво по-велико от обяснения на физичните явления, които ни заобикалят?

ама разбира се- в средновековието са имали "логични" обяснения за всичко.
за тези, на които тези обяснения не са изглеждали толкова логични е имало допълнителни бонуси за "отваряне на очите"
/справка-светата инквизиция/ :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 07 Яну 2014, 19:25

zazomazo написа:
In_Memoriam написа:... Какво по-велико от обяснения на физичните явления, които ни заобикалят?

ама разбира се- в средновековието са имали "логични" обяснения за всичко.
за тези, на които тези обяснения не са изглеждали толкова логични е имало допълнителни бонуси за "отваряне на очите"
/справка-светата инквизиция/ :mhihi:

За 18-ти, 19-ти век говоря. От Средновековието има други примери за изобретения и открития. Които разбира се сега изобщо няма да бъдат приемани за нещо особено, след като е минало толкова много време. След още 5 века и на интернета и електричеството няма да се гледа като на нещо кой знае какво ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 07 Яну 2014, 21:32

И аз съм го мислил тва за тоя век или за определена част от него.По скоро дооста шумен и цветен,от колкото най-значим.
Видеото,локмена,телефона , Епъл , АйБиЕм , Мадона,Аеро Смит ..... Марадона , Джордан,Ливърпул,Барса ,Дрийм Тийма от 92',Али,Тайсън и още една камара хора които в момента ги наричат "най-великите на всички времена" - все хора и неща които са променили коренно това което са правили.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Яну 2014, 21:58

Пропускате най-важното което е напредналата медицина..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 07 Яну 2014, 22:59

Най-големият прогрес през 20-ти век е в социалните взаимоотношения, като техниката само е спомогнала за това. Започваме с правата на жените, защото в България по спомени жените могат да гласуват едва след 30-те години на миналия век. Правата на малцинствата. Появяват се движения и законодателни промени в областта на защита на природата, защита на животните....Създава се ООН, създава се ЕС, светът и бизнесът започват да се глобализират. Това е и векът в който се появява нов обществен строй, който изчезва в края на века (социализма). Развива се банковата сфера, търговските взаимоотношения и се създават редица икономически съюзи. През този век са се състояли и две световни войни, като не забравяме студената война. Ей пичове човекът стъпи на Луната през 20-ти век, но по интересното е, че още преди това да стане, вече беше създадено космическото право :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Яну 2014, 23:13

Всяко ново нещо, е добре забравено старо ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 08 Яну 2014, 5:24

последното важи за модата ;)

а конкретно на въпроса ти защо точно в 20-ти век, много е просто - Либерализма.
тръгва в края на 18-ти век от 3-страни Сащ, Англия и Франция, това е началото на края на старите монархически-родови строеве.. днеска почти 200 държави са преминали към демокрацията. а хората когато са свободни и правят нещо с желание са много по-продуктивни и затова идва бума на откритията и изобретенията. както и на самите хора, повече хора, повече конкуренция.

закона на мур вече не смогва и компютрите дори в този вид скоро капацитета им ще бъде запълнен и ще имаме нужда от нова технология.
а текущата революция в генетиката и нано технологиите ще направят sci-fi филмите реални ;) през 2000-та един моб.тел тежеше 1кг, днеска имаме принтер за органи и пишем "кодове" по бактерии, "буутваме" ги и прочие.. само че за 14г ще постигнем повече успехи отколкото за предишните 14, заради уможилата се компютърна мощност. с тези темпове ако няма никакви сериозни конфликти 2100 ще имаме орбитални хотели :lol:

но тва е нож с две остриета, щото ако не сме се отървали от религиите, за фанатиците си оставаме неверници.. представете си някаква чалма наема генетици да разработят смъртоносен вирус примерно.. затова и много от новите технологии и открития се крият, не сме готови за тях ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Яну 2014, 4:04

Според мен просто колкото повече нови открития... от всяко ново излизат още 3. Преди 1000 години колко и какви открития е имало... Колкото са били за 10 години, сега толкова са за седмица. Направо не знам какво ще е като остареем и станем на 60-70 години. Едно е сигурно - няма да има V8-маци :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Както и по-горе споменаха за медицината... Там сигурно се е напреднало най-много, а може и повече.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 09 Яну 2014, 4:48

Напреднала - да, сравнение с преди 20 години. Под напреднала аз разбирам да се пуснат на широкия пазар лекарства против рак, спин и др. болести, а не само за таен/богат кръг от хора с финансови възможности и власт. Тогава ще кажа, че е напреднала. Иначе за всичко друго съм съгласен
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 09 Яну 2014, 5:54

е не следиш :)

тъкмо наскоро показваха за едни близнаци на които им направиха днк пълен анализ и откриха 25 хил.липсващи реда код (баси как звучи)
дадоха им някви неща и ги оправиха, бяха тръгнали да развиват детски паралич иначе.

а откритие за рак трудно ще се намери скоро, в самата си същност рак-а е живот, който се опитва да се избави от нас че не му харесва средата.. но пък за превенция нови методи и информация бол.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 09 Яну 2014, 13:40

Аз съм свидетел на тоталното затъпяване и разлигавяне на народа напоследък. Хубаво си беше преди 50-100 години - хората знаеха за какво живеят и какво искат. Всичко се правеше с любов за човека, а сега всичко се прави с любов за парите. С навлизането на все по-нови технологии се получава все по-голяма деградация. Създават се супер безмислени ограничения, закони, изисквания. Д*ба и технокрацията, д*ба... :comp:
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 09 Яну 2014, 19:43

аз съм свидетел на Йахова :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Яну 2014, 23:40

sean-john написа:Попринцип избягвам да пускам теми "за разнообразие",но тази се породи в главата ми след като гледах някакъв запис на предаването "НЛО" :mhihi: ,та там пяха една песен за края на 20-ти век...и започнах да мисля и да се питам дали 20-ти век не е най-прогресивния в човешката история...през главата ми минаха какви ли не неща, създадени и/или развили се до отвъд най смелите представи на човек.Автомобилът...военната техника...телевизията...интернет...електричеството(макар и създадено по рано,навлиза в края на 19-ти век) сателити,мобилни телефони,самолети и каквото се сетите...знам,че много неща са създадени и развити по време на войните (първа и втора),но и преди е имало войни...как си обеснявате вие последният век или пък не ви се струва,че 20-ти век е по различен от другите.

п.с.Знам,че някой неща съществуват преди 20-ти век,но са развити по негово време сега за 5-10-20 години не мисля,че трябва да изпадаме в детайли :)

п.с.2 Не съм срещал такава тема,ако има моля да бъде заключена/изтрита.

Хитлер е бил почитател на тезата, че нищо не напряга човешките възможности и мозък до такава степененна както войната . Най-големите технологични скокове са станали през ВСВ2 . След това студентата война толкова години - ето ти катализатора . През 20 век вече са били осигурени технологии на металите,източници не електроенергия , транспортна мрежа , евтина работна ръка - какво повече трябва :ok:

Следваща

Назад към Извън Темата