НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: НВ-ВМХ

Мнение от speeder88 » 10 Яну 2014, 10:31

Момчета, я да ме посъветвате и мен какво да правя с въпросния режим. Към момента режимът ми е следния:

Закуска 7:30-8:00 - кафе
Обяд 12:00-14:00 - свинско, пилешко, скара като цяло, готвени ястия с преобладание на месо, скарата и свинското или пилешкото гарнирани със зеленчуци различни от картофи и царевица
Вечеря 18:00-20:00 - катък+кисело мляко или нещо подобно на обяда.

Въглехидрати както е видно почти не прием с изключение на бобовите гарнитури и минималното съдържание в киселото мляко и катъка. Като се сметнат обаче калориите не докарвам и 1500, което за трениращ три дни в седмицата редовно е малко. Забравих да кажа - висок съм 172см. и в момента съм около 64кг. Мазнината си я определям около 10-12%. Мисля да започна да закусвам активно с по 100г. сланина, което доста ще подпомогне калоричния прием. Досега не съм приемал такова количество мазнина и се опасявам как ще ми се отразят понеже почти половината са наситени мазнини. Да вметна, че имам наблюдение върху въглехидрати и впреки, че тренирам, когато имам прием на прости такива ми се ляпят около пояса стабилно.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

НВ-ВМХ

Мнение от steeN » 10 Яну 2014, 10:35

Може да започнеш с малко варени яйца сутринта, например. Аз за закуска ям 1 л. кефир обикновенно, че нямам време да се занимавам да правя каквото и да е било и вечер наблягам на пържолите... не знам колко е правилно :) И гледам да имам по една голяма салата на ден също.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 10 Яну 2014, 11:10

speeder88 написа:Момчета, я да ме посъветвате и мен какво да правя с въпросния режим. Към момента режимът ми е следния:

Закуска 7:30-8:00 - кафе
Обяд 12:00-14:00 - свинско, пилешко, скара като цяло, готвени ястия с преобладание на месо, скарата и свинското или пилешкото гарнирани със зеленчуци различни от картофи и царевица
Вечеря 18:00-20:00 - катък+кисело мляко или нещо подобно на обяда.

Въглехидрати както е видно почти не прием с изключение на бобовите гарнитури и минималното съдържание в киселото мляко и катъка. Като се сметнат обаче калориите не докарвам и 1500, което за трениращ три дни в седмицата редовно е малко. Забравих да кажа - висок съм 172см. и в момента съм около 64кг. Мазнината си я определям около 10-12%. Мисля да започна да закусвам активно с по 100г. сланина, което доста ще подпомогне калоричния прием. Досега не съм приемал такова количество мазнина и се опасявам как ще ми се отразят понеже почти половината са наситени мазнини. Да вметна, че имам наблюдение върху въглехидрати и впреки, че тренирам, когато имам прием на прости такива ми се ляпят около пояса стабилно.

Предполагам си наясно, че картофите и царевицата не се вписват добре в менюто, когато се храниш ВМ-НВ. В това меню, което си дал липсва мазнина. Премахвайки въглехидратите, трябва доста да завишиш приема на мазнини. Сланината е чудесен източник. Яж и повече масло. Вечерята ти е крайно бедна и е прекалено рано. Пробвай сутрин със сандвичи САМО от масло и кашкавал примерно. На обяд някакво месо/яйца с някаква салата за вкус и на вечеря (1 час преди лягане примерно) свинско приготвено с мас или масло. Една хубава мазна свинска пържола с гарнитура броколи е чудесен вариант. Пий поне 2 литра вода и вдигни мазнините, ако искаш да се храниш ВМ :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 10 Яну 2014, 11:16

raduslaf написа:... сандвичи САМО от масло и кашкавал примерно.

Имаш предвид кашкавал, намазан с масло? Силно сектантско, трябва да пробвам :D

speeder88 написа:Момчета, я да ме посъветвате и мен какво да правя с въпросния режим.

Колега, аз правя същото, но вечер имам и 10-15 сурови яйца. Което пак ми идва малко като калории.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 10 Яну 2014, 11:29

_galio_ написа:
raduslaf написа:... сандвичи САМО от масло и кашкавал примерно.

Имаш предвид кашкавал, намазан с масло? Силно сектантско, трябва да пробвам :D

Имам предвид две тънки филиики кашкавал с 3-4 мм дебел резан масло :) Общо взето кашкавала и маслото да са с една дебелина. Това е чудесен вариант за тези, които не могат да закусват.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Яну 2014, 11:51

Е те калориите идват от мазнините. Вкарай мощно сланина/масло в менюто и ще станат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 10 Яну 2014, 11:56

raduslaf написа:
speeder88 написа:...

Предполагам си наясно, че картофите и царевицата не се вписват добре в менюто, когато се храниш ВМ-НВ.

Аз съм написал, че изобщо не ги ям тях. Гарнитурата ми всеки път е различна от картофи или царевица.

Идеални предложения сте ми подбрали, значи вечер може би ще добавя масло и кашкавал когато съм на катък и кисело мляко, а при другия вариант просто доволна пържола от свиня. Сутрин ще боцкам 50-100 грама сланина или яйца съм капитан. Така значително ще повиша калоричността. Да видим как ще реагирам на мазнини. Тук обаче идва следващ въпрос - откъде мога да си купя в София хубава готова сланина - имам предвид, осолена, с подправки, узряла и т.н.?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Яну 2014, 12:05

Ти какъв калориен прием гониш?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 10 Яну 2014, 12:15

speeder88 написа:
raduslaf написа:
speeder88 написа:...

Предполагам си наясно, че картофите и царевицата не се вписват добре в менюто, когато се храниш ВМ-НВ.

Аз съм написал, че изобщо не ги ям тях. Гарнитурата ми всеки път е различна от картофи или царевица.

Идеални предложения сте ми подбрали, значи вечер може би ще добавя масло и кашкавал когато съм на катък и кисело мляко, а при другия вариант просто доволна пържола от свиня. Сутрин ще боцкам 50-100 грама сланина или яйца съм капитан. Така значително ще повиша калоричността. Да видим как ще реагирам на мазнини. Тук обаче идва следващ въпрос - откъде мога да си купя в София хубава готова сланина - имам предвид, осолена, с подправки, узряла и т.н.?

Моя грешка, не съм догледал, че си написал "различна".
Честно казано не вярвам, че ще ти понесе на закуска сланината, ама няма лошо, ако успееш. Ако ти се закусва, перфектният вариант е яйца с масло и сирене/кашкавал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Яну 2014, 12:28

raduslaf написа:Честно казано не вярвам, че ще ти понесе на закуска сланината

:OT: Да ти кажа като бях направил 1 месец почивка от всякакви тренировки заради стара контузия... После като почнах мощно тренировки съм имал дни с по 1,2-1,3кг свинско на ден :mhihi: Ставах и мощно сланина, че глад :lol: :lol: :lol: 2 седмици не можех да захапа на под 4000 калории, а това не се изяжда без закуска. Имах дни, в които чак не можех да сметна колко съм изял :lol: А 1кг свински врат си е над 3000 калории :mhihi: Направо не можех да смогна със снабдяване със сланина :lol: При мен тренировките оказват драстична разлика върху глада :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 10 Яну 2014, 12:37

TNT написа:
raduslaf написа:Честно казано не вярвам, че ще ти понесе на закуска сланината

:OT: Да ти кажа като бях направил 1 месец почивка от всякакви тренировки заради стара контузия... После като почнах мощно тренировки съм имал дни с по 1,2-1,3кг свинско на ден :mhihi: Ставах и мощно сланина, че глад :lol: :lol: :lol: 2 седмици не можех да захапа на под 4000 калории, а това не се изяжда без закуска. Имах дни, в които чак не можех да сметна колко съм изял :lol: А 1кг свински врат си е над 3000 калории :mhihi: Направо не можех да смогна със снабдяване със сланина :lol: При мен тренировките оказват драстична разлика върху глада :lol:

Колко кила си, животно? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Яну 2014, 12:39

В момента под 70 :mhihi:

А аз да си питам за %-та мазнини.... на 100кг примерно 25% мазнини... това означава, че има 25кг сланинка ли или не точно :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от raduslaf » 10 Яну 2014, 12:43

TNT написа:В момента под 70 :mhihi:

А аз да си питам за %-та мазнини.... на 100кг примерно 25% мазнини... това означава, че има 25кг сланинка ли или не точно :lol:

http://lichentrenior.com/aktivnoto-tegl ... -zdraveto/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 10 Яну 2014, 13:02

TNT написа:Ти какъв калориен прием гониш?

В момента като добавя по 50гр. сланина, масло и кашкавал заедно с 3-4 яйца и останалите неща които ям обикновено отиват на 2200. Ако обяда и вечерята са свинско вместо пилешко и млечните продукти ще вдигна с поне още 500-600. За момента ще продължа с тези добавени неща и ще видя как ще ми се развият нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 10 Яну 2014, 13:11

А въпроса за сланината? От къде пазарувате в София готова? По селата и т.н. се намира, но като се случва да остана без трябва да знам от къде мога да купя хубава.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата