CDV - клапан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
Мечтае да кара: Koenigsegg

Re: CDV - клапан

Мнение от INTEGRALE » 31 Окт 2010, 19:29

:mhihi: мойта си се тресе понякога за 2-3 сек сутрин... примирил съм се и го отдавам на леко затлачени дюзи (карам на газ)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 11 Яну 2014, 13:28

Здравейте колеги, реших и аз да използвам темата и да се обърна към знаещите и можещите в нашия раздел! Та колата е е39, 520, 96-та година и има проблемно тресене при потегляне само на 1-ва скорост!
Какво направих до момента: съмняваше ме маховика и купих "читав", втора употреба от уважаван колега от форума. При демонтажа на стария бях неприятно изненадан, че липсват характерните за разбит маховик луфтове. Преди да сменя маховика смених комплект съединител и до смяната на маховика имах 10-15к без тресене или с незначително такова. Тези километри се оказаха достатъчни да започне да шуми лагера (съединителя бе закс) и със смяната на маховика смених и лагер отново на закс. Тресенето при потегляне на 1-ва изчезна отново за 12-15к и сега отново е налице, като тръгвам сутрин имам чувството че колата ще се разглоби и дори почнах да се чудя дали мога да карам :lol: . Сменил съм и спирачната течност с която се управлява съединителя но в момента ме съмнява именно тя и този клапам CDV.
Та въпроса ми е възможно ли е причината за тресенето на 1-ва да е този клапан? Най-странното е че след като покарам малко (10-15мин) и тресенето при потегляне почти изчезва. Веднъж или два пъти ми се е случвало след продължително каране при смяна на предавки от 4 на 5-та да ми притриса педала на съединителя при отпускане. Направо голям филм :help: Незнам какво още да си мисля, тампони на двигател, тампони скоростна кутия, крив притискател или крив феродов диск или отново маховик! Направо незнам :banghead: Като свалихме маховика и монтирахме новия (втора употреба без луфтове) дисковете изглеждахаотлично без надиране, следи от запалване на съединител и тем подобни. Само да отбележа имам се за спокоен шофьор та даже приятелите ми, фенове на марката, ме оплюват за спокойното ми каране.
Съжалявам, че изписах толково много, възможно е и да не е за тази тема поста ми но моля да ме извините!
Моля дайте съвет и ако има някой с монтиран плътен маховик и стандартен съединител от М50Б20 на М52Б20 нека да сподели впечатления! Незнам какво да правя и дори и това ми минава през акала в момента.
Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 11 Яну 2014, 17:31

Не е проблема при т.нар. CDV клапан. Смисъла на клапана е да намали дебита на течноста отиваща към долния цилиндър и така омекотява работата на съединителя. Т.Е. колкото и рязко да отпускате съединителя, то клапана няма да позволи рязко да зацепи. Основен недостатък е, че има по-голямо преплъзване - нещо като постоянен полусъединител.

Според мен си свожил менте съединител.
40653

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 11 Яну 2014, 19:06

Благодаря за отговора, съединителя е купен от голяма верига магазини но защо беше добре 10 000!?! Други мнения какво да правя, възможно ли е феродовия диск да абсорбиа влага и докато изсъхне да притриса? Някой да е пробвал със съединител комплект с маховика от М50 монтиран на М52?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 13 Яну 2014, 15:58

е моето е39 тръгва така понякога.. съединителя е сравнително добър.
:dunno: въпросния клапан(ако може да се нарече точно клапан) може ли да се задръсти?
и ако си е тръгнал демфера дали пак ще претриса така на 1 ва ?
Изображение

Предишна

Назад към E39