Легендите в мини системите SONY RX и LBT
Модератор: Общи модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Легендите в мини системите SONY RX и LBT
P1tbuL написа:Аз винаги съм бил противник на Hifi системите! Цялата тая работа със заводската им настройка и т.н. не ми допада, защото всичките са с много изрязани среди и набичени баси и високи. Винаги съм предпочитал студийните монитори, защото те са говорителите които ще ти предадат най- ясно и най- точно какво става в парчето, което слушаш. Изравнени са по Флетчър и Мансън, пресметнати са перфектно за боксовете си и имаш избор между активни (предпочитаните) и пасивни ( ако имаш някакъв много качествен усилвател) . Качеството на изработка е уникално и просто за мен който и да е студиен монитор е 500 пъти по- точен и по- добър от което и да е Sony и тн. Аз лично ползвам в къщи това http://www.musicradar.com/reviews/tech/ ... g2-173464/ , след като съм пресметнал и взел в предвид времето на реверберация в стаята ми и съм третирал за стоящи вълни, мога да ви убедя, че тези миниатюрни мониторчета вадят такъв саунд, че свят може да ти се извие!
Следващата ми стъпка е изграждане на съраунд система от продуктите на KRK на които аз съм много голям фен!
И?

ATR-42/72
- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Аз имам ето такова в нас. Голямо дърво си е, ама държи яко - дисплея мига като коледна елха като го набича до край, ама не криви.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Flash написа:Аз имам ето такова в нас. Голямо дърво си е, ама държи яко - дисплея мига като коледна елха като го набича до край, ама не криви.
Е аз като слушах последния път у вас имаше повече високи честоти отколкото нещо друго. Иначе да, държи на бой няма спор

ATR-42/72
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
DLVasilev написа:P1tbuL написа:
И?
И к'во?! Не ми даваш право на мнение ли? Сериозно колега т'ва твое "И?

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
P1tbuL написа:DLVasilev написа:P1tbuL написа:
И?
И к'во?! Не ми даваш право на мнение ли? Сериозно колега т'ва твое "И?" беше малко не на място. Поне да ме беше оборил по някакъв начин с някакви аргументи. Ама ще ти подшушна така лекичко, че няма такива
Не бе не те разбрах реклама ли правиш или се биеш в гърдите, че си с най-великата музика на света

Ама като те гледам от едно "И?" как се палиш по-добре да не се занимавам с глупости.....тва де с тебе

ATR-42/72
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
P1tbuL написа:Аз винаги съм бил противник на Hifi системите! Цялата тая работа със заводската им настройка и т.н. не ми допада...........
Вземи си тогава нещо лампово на макинтош или прима луна.И едни монитори на бурместер.
И пак ще говорим досега какво си разбирал по изчистен и реален звук

Щот и аз не разбрах целта на поста ти.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
Явно ние Българите не можем да имаме различни мнения по една и съща тема! Задължително трябва да се караме!
Изобщо не ми се обяснява повече. Живи и здрави и така...
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
P1tbuL написа:Явно ние Българите не можем да имаме различни мнения по една и съща тема! Задължително трябва да се караме!
Човек, не ни разбирай така. Никой не иска да се заяжда с тебе, просто както каза колегата по-горе не успяхме да схванем идеята на поста ти

Никой не ти забранява или пречи да имаш различно мнение

ATR-42/72
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз предлагам преди да се караме, все пак да поясним с какво слушаме въпросните системи - CD, винил, касетка и тн.
Защото нерядко попадам на записи, които са с отрязани средни честоти, а самата система може да свири доста добре.
Принципно затова ви пуснах и снимката по-горе, за да ви намекна, че не е само до филтри - просто такива нямам официално, всякакви такива "изрязвания" при мен са били пост фактор на настройка на режим или даден елемент от цялата схема.
Хайде със здраве
Защото нерядко попадам на записи, които са с отрязани средни честоти, а самата система може да свири доста добре.
Принципно затова ви пуснах и снимката по-горе, за да ви намекна, че не е само до филтри - просто такива нямам официално, всякакви такива "изрязвания" при мен са били пост фактор на настройка на режим или даден елемент от цялата схема.

Хайде със здраве

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
DLVasilev написа:P1tbuL написа:Явно ние Българите не можем да имаме различни мнения по една и съща тема! Задължително трябва да се караме!
Човек, не ни разбирай така. Никой не иска да се заяжда с тебе, просто както каза колегата по-горе не успяхме да схванем идеята на поста тиМоже поне да го обясниш по разбираемо.
Никой не ти забранява или пречи да имаш различно мнение
Идеята ми беше не да се хваля или каквото и да било а просто да изразя личното си мнение. Лично аз съм останал с впечатлението, че при прослушване на чудесно смесен и мастериран wave 24b 96kHz, както и на 48kHz студийните монитори, дори тези тип near field предават по- добре въпросния трак от която и да е hifi система. Не си налагам мнението, просто го споделям.

Един колега по- горе спомена една много яка немска марка. Искам да му кажа, че като hifi система в сайта им си пише, че имат допълнително разтрептяване на ниските честоти и по диаграмата им се вижда колко нелинейни са на 70-80Hz. Като цяло идеята на hifi винаги е била да украсяват малко крайния продукт, което никак не е лошо, просто аз съм от другия тип слушатели. Живи и здрави и ако имате шанс някъде да прослушате продукти от марките които изброих- не пропускайте- яки са!
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Момчета не се карайте,темата е за старите Сони щайги
и предимно искам да зачекна стандартният им проблем "натискаш едно копче плей на дека примерно,а то става да си нагласяш часовника"
До ден днешен не съм намерил решение на този проблем а имам две такива уредби 

- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Rundev написа:"натискаш едно копче плей на дека примерно,а то става да си нагласяш часовника"До ден днешен не съм намерил решение на този проблем а имам две такива уредби

Еееееее, като усилвам и намалявам звука от дистанционното ми се върти и точилото на уредбата

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
С проблеми или без,оня ден си замина LBT-то и тъкмо днес закачих RX-a и дойдоха едни от "маалата" и отнесоха RX-a без да се се замислят че прави проблем
Сега пак трябва да си набавя някое 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Rundev написа:Момчета не се карайте,темата е за старите Сони щайгии предимно искам да зачекна стандартният им проблем "натискаш едно копче плей на дека примерно,а то става да си нагласяш часовника"
До ден днешен не съм намерил решение на този проблем а имам две такива уредби
Електролити са това, според баща ми

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Не.Проблема е съвсем друг и дори много лесно поправим.Просто отваряте наред самите копченца вътре и ще намерите посребрените им повърхности силно окислени, та чак почернели.Стържете почернелите повърхности до блясък и после сглобка по обратния ред.Говоря конкретно за проблема натискаш едно, тя изпълнява съвсем друго.Същото е и с "потенциометъра" за усилване.Който пък не е потенциометър, а поредица от ключове.Също окислени и контактуващи лошо.Не знам 500 ли са или 800, които съм поправил.С това си изкарвах прехраната години наред, та им знам и кътните зъби.
Колкото до въпросните мини уредби на Сони.Във въпросните години когато излязоха всичко де бе усилватели, колони, декове и тн си ми бе страст.Можех да си позволявам каквото си поискам и си инвестирах здраво в какво ли не.Колоните ми винаги са биле по-високи от мен
Тероризирах естествено квартала с децибели и панелите у нас наистина и физически си вибрираха
Мини уредбите като цяло си бяха....под достойнството ми
И днес са разбира се.Но.....тия малките лайненца НАИСТИНА свиреха, та чак и до днес ме е яд на тях!!!!!
Хубава тема-дори не вярвах, че някога отново в живота ми ще стане въпрос за подобни неща.А съвременните мини и дори ЗАБЕЛЕЖЕТЕ стандартни уредби са кибер, ултра, мега дебилни и некачествени.Звук тип Fuck of.Нито ниски, ни високи.Някви пляскащи си там бедни среди, които са такива под удобния, обаче ултра глупав предлог, че звука бил изчистен.................NO COMENT!
Колкото до въпросните мини уредби на Сони.Във въпросните години когато излязоха всичко де бе усилватели, колони, декове и тн си ми бе страст.Можех да си позволявам каквото си поискам и си инвестирах здраво в какво ли не.Колоните ми винаги са биле по-високи от мен

Хубава тема-дори не вярвах, че някога отново в живота ми ще стане въпрос за подобни неща.А съвременните мини и дори ЗАБЕЛЕЖЕТЕ стандартни уредби са кибер, ултра, мега дебилни и некачествени.Звук тип Fuck of.Нито ниски, ни високи.Някви пляскащи си там бедни среди, които са такива под удобния, обаче ултра глупав предлог, че звука бил изчистен.................NO COMENT!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63