е39 535и махнах катализаторите и сложих тръби
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			18 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

- БАВАРИА ПЛАСТ
- Потребител
- 

- Кара: 520i E60
- Мечтае да кара: M5 V10G-Power RRS830hp
е39 535и махнах катализаторите и сложих тръби
Здравейте преди 3 месеца сложих тръби на местото на катализаторите на v8 535i  Но като се прибирах от София реших да покарам сериозно и какво се случи вдигнах едвам едвам 220км преди вдигаше 255км каква е причината моля помагайте
 Но като се прибирах от София реших да покарам сериозно и какво се случи вдигнах едвам едвам 220км преди вдигаше 255км каква е причината моля помагайте   Закачих я на диагностика не показва грешки по двигателя
 Закачих я на диагностика не показва грешки по двигателя  
   Чух от колеги че се слагали дифузиорни пръстени преди сондата така сондата отчитала по слаба смес
 Чух от колеги че се слагали дифузиорни пръстени преди сондата така сондата отчитала по слаба смес   Направо сам полудял карам 235кс а върви като ТДС
 Направо сам полудял карам 235кс а върви като ТДС 
			 Но като се прибирах от София реших да покарам сериозно и какво се случи вдигнах едвам едвам 220км преди вдигаше 255км каква е причината моля помагайте
 Но като се прибирах от София реших да покарам сериозно и какво се случи вдигнах едвам едвам 220км преди вдигаше 255км каква е причината моля помагайте   Закачих я на диагностика не показва грешки по двигателя
 Закачих я на диагностика не показва грешки по двигателя  
   Чух от колеги че се слагали дифузиорни пръстени преди сондата така сондата отчитала по слаба смес
 Чух от колеги че се слагали дифузиорни пръстени преди сондата така сондата отчитала по слаба смес   Направо сам полудял карам 235кс а върви като ТДС
 Направо сам полудял карам 235кс а върви като ТДС 
B plast
		- boksioraE39
- кандидат дрифтър
- 

- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: е39 535и махнах катализаторите и сложих тръби
Попринцип когато се махат катализатори се слагат резонатори а не "прави тръби" .
С каква програма четохте колата?
Погледни майсторите да не са скъсали кабел на някоя сонда.
П.П Ми той чипнат ТДС върви колкото т'ва недорасло 4.4 ... 

С каква програма четохте колата?
Погледни майсторите да не са скъсали кабел на някоя сонда.
П.П Ми той чипнат ТДС върви колкото т'ва недорасло 4.4 ...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- omegaart
- ентусиаст
- 

- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Няма проблем с паравите тръби, търси проблема другаде. От 2 години съм така 

- БАВАРИА ПЛАСТ
- Потребител
- 

Благодаря за отговорите,може ли да е от горивен филтър защото не е сменян а що се отнася до вървене колата вървеше много повече от тдс с чип  Карах такъв преди да купя 535и преди 2г.
 Карах такъв преди да купя 535и преди 2г.  Тръби сложих защото много добре изревава
 Тръби сложих защото много добре изревава 
			 Карах такъв преди да купя 535и преди 2г.
 Карах такъв преди да купя 535и преди 2г.  Тръби сложих защото много добре изревава
 Тръби сложих защото много добре изревава 
B plast
omegaart написа:Няма проблем с паравите тръби, търси проблема другаде. От 2 години съм така
И аз сложих прави тръби на 4.4 и разлика в максималната скорост нямаше 260 ++++++

- Bavarcho
- Пантерчо
- 

- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
niki81vd написа:Много хора съм чувал да съветват, ако си върви не пипай катализатора, особено ако има ламбда и след него. По принцип сондата анализира изгорелите газове и подава инфо на компа, в зависимост от концентрацията действа и на образуването на горивната смес. От където си мисля, че не можеш да постигнеш предишните скорости. Резонатор в случая не вярвам да свърши работа.
Ламбда сондата след катализаторите не играе роля за смесообразуването

Съмнява ме проблема да са ти катализаторите. И аз съм карал 540 с катализатори и после с прави тръби такава разлика за която говориш няма.

- omegaart
- ентусиаст
- 

- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Bavarcho написа:niki81vd написа:Много хора съм чувал да съветват, ако си върви не пипай катализатора, особено ако има ламбда и след него. По принцип сондата анализира изгорелите газове и подава инфо на компа, в зависимост от концентрацията действа и на образуването на горивната смес. От където си мисля, че не можеш да постигнеш предишните скорости. Резонатор в случая не вярвам да свърши работа.
Ламбда сондата след катализаторите не играе роля за смесообразуването
Съмнява ме проблема да са ти катализаторите. И аз съм карал 540 с катализатори и после с прави тръби такава разлика за която говориш няма.
С правите тръби има малко по-приятен звук ( поне според мен ) обаче да са сложени хубави дебели тръби , за да го няма звъненето.
- shmotza
- кандидат ентусиаст
- 

Bavarcho написа:Ламбда сондата след катализаторите не играе роля за смесообразуването
Точно така...ламбдите ПРЕДИ катализаторите вършат тази работа.
- БАВАРИА ПЛАСТ
- Потребител
- 

Според мен също не е от катализаторите,имам и друга тема, свети ми АСЦ,предно ляво колело показва различна скорост.Не сам сменил датчика за да видя дали е от него.Колата върви добре до 4500 об./мин.после забавя и цади, цади  Затова мисля че е от горивен филтър?Ще сменя филтъра и АБС датчика и пак ще ви пиша.А на колегата с 4.4 не е ли ограничена на 255км/ч електронно?Защото моята е,та казваш 260+++км/ч.? :b
 Затова мисля че е от горивен филтър?Ще сменя филтъра и АБС датчика и пак ще ви пиша.А на колегата с 4.4 не е ли ограничена на 255км/ч електронно?Защото моята е,та казваш 260+++км/ч.? :b 
			 Затова мисля че е от горивен филтър?Ще сменя филтъра и АБС датчика и пак ще ви пиша.А на колегата с 4.4 не е ли ограничена на 255км/ч електронно?Защото моята е,та казваш 260+++км/ч.? :b
B plast
		- boksioraE39
- кандидат дрифтър
- 

- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
БАВАРИА ПЛАСТ написа:Според мен също не е от катализаторите,имам и друга тема, свети ми АСЦ,предно ляво колело показва различна скорост.Не сам сменил датчика за да видя дали е от него.Колата върви добре до 4500 об./мин.после забавя и цади, цадиЗатова мисля че е от горивен филтър?Ще сменя филтъра и АБС датчика и пак ще ви пиша.А на колегата с 4.4 не е ли ограничена на 255км/ч електронно?Защото моята е,та казваш 260+++км/ч.? :b
Толкова да се запуши тоя филтър... не си ли го сменял никога?

А колегата с 4.4 нещо много се изхвърли с плюсчетата,малко стил тунинг.бг..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bavarcho
- Пантерчо
- 

- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Ако е италианска всичко е възможно  Те наскоро източих от м54 (330ка) три литра масло, дето събира седем литра
  Те наскоро източих от м54 (330ка) три литра масло, дето събира седем литра  Човека вика абе много щрака тая кола сигурно маслото е лошо
  Човека вика абе много щрака тая кола сигурно маслото е лошо 
Иначе те тия ограничения се премахват не особенно трудно
			 Те наскоро източих от м54 (330ка) три литра масло, дето събира седем литра
  Те наскоро източих от м54 (330ка) три литра масло, дето събира седем литра  Човека вика абе много щрака тая кола сигурно маслото е лошо
  Човека вика абе много щрака тая кола сигурно маслото е лошо 
Иначе те тия ограничения се премахват не особенно трудно

- chris71ano
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
- Мечтае да кара: 850 CSI
Много ми е интересно в кой момент точно се разбира че катализатора ти е задръстен и е за махане....   не съм свалял досега катализатор на моя кола..... то май тая ми е първата дето има
 не съм свалял досега катализатор на моя кола..... то май тая ми е първата дето има   у е30-ката само права тръба
  у е30-ката само права тръба

не съм свалял досега катализатор на моя кола..... то май тая ми е първата дето има
 не съм свалял досега катализатор на моя кола..... то май тая ми е първата дето има   у е30-ката само права тръба
  у е30-ката само права тръба- БАВАРИА ПЛАСТ
- Потребител
- 

Здравейте колеги,отново сам в високите скорости  .Отворих капака и порових по мотора,нищо
 .Отворих капака и порових по мотора,нищо  от там се качих на баварецо и право в найс кар Пловдив,една диагностика и нищо по двигателя, питах и за асц лампата.оказа се никав проблем
 от там се качих на баварецо и право в найс кар Пловдив,една диагностика и нищо по двигателя, питах и за асц лампата.оказа се никав проблем  Моторчето на асц жилото показа грешка,и какво да видим с колегата от сервиза,дросела на асц стои в едно никакво положение,направо клапата стои полу затворена,с две думи колата стои с половина приток на въздух,окей ето защо не върви
 Моторчето на асц жилото показа грешка,и какво да видим с колегата от сервиза,дросела на асц стои в едно никакво положение,направо клапата стои полу затворена,с две думи колата стои с половина приток на въздух,окей ето защо не върви  Отрязахме го и воала колата лети отново.Поръчах жило 25лв.На колегата за въпроса за катализаторите,при V8 двигателите запушени катализатори излизат скъпо,задържат висока температура в двигателя и с малко каране блока е за хвърляне,затова ги махнах и ето проблема излезе другаде.
 Отрязахме го и воала колата лети отново.Поръчах жило 25лв.На колегата за въпроса за катализаторите,при V8 двигателите запушени катализатори излизат скъпо,задържат висока температура в двигателя и с малко каране блока е за хвърляне,затова ги махнах и ето проблема излезе другаде.  

.Отворих капака и порових по мотора,нищо
 .Отворих капака и порових по мотора,нищо  от там се качих на баварецо и право в найс кар Пловдив,една диагностика и нищо по двигателя, питах и за асц лампата.оказа се никав проблем
 от там се качих на баварецо и право в найс кар Пловдив,една диагностика и нищо по двигателя, питах и за асц лампата.оказа се никав проблем  Моторчето на асц жилото показа грешка,и какво да видим с колегата от сервиза,дросела на асц стои в едно никакво положение,направо клапата стои полу затворена,с две думи колата стои с половина приток на въздух,окей ето защо не върви
 Моторчето на асц жилото показа грешка,и какво да видим с колегата от сервиза,дросела на асц стои в едно никакво положение,направо клапата стои полу затворена,с две думи колата стои с половина приток на въздух,окей ето защо не върви  Отрязахме го и воала колата лети отново.Поръчах жило 25лв.На колегата за въпроса за катализаторите,при V8 двигателите запушени катализатори излизат скъпо,задържат висока температура в двигателя и с малко каране блока е за хвърляне,затова ги махнах и ето проблема излезе другаде.
 Отрязахме го и воала колата лети отново.Поръчах жило 25лв.На колегата за въпроса за катализаторите,при V8 двигателите запушени катализатори излизат скъпо,задържат висока температура в двигателя и с малко каране блока е за хвърляне,затова ги махнах и ето проблема излезе другаде.  

B plast
БАВАРИА ПЛАСТ написа:Според мен също не е от катализаторите,имам и друга тема, свети ми АСЦ,предно ляво колело показва различна скорост.Не сам сменил датчика за да видя дали е от него.Колата върви добре до 4500 об./мин.после забавя и цади, цадиЗатова мисля че е от горивен филтър?Ще сменя филтъра и АБС датчика и пак ще ви пиша.А на колегата с 4.4 не е ли ограничена на 255км/ч електронно?Защото моята е,та казваш 260+++км/ч.? :b
Чип Тунинг:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Деферинциалите на 540и различни ли са от тези на 535и ? Понеже съм с 535и и максималната ми скорост е 220км,а километража ми е до 320 км :/ И има ли разлика без катализатори и в кои обороти е по шумна без тях? Някой ако има и клип,ще съм благодарен

18 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2