Проблем със застрахователи АРМЕЕЦ
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Проблем със застрахователи АРМЕЕЦ
Е.Димитров написа:PavelPavlov написа:Maximilian-E46 написа:Ами ако стария собственик заведе щетата...бахти тъпаците !
Здрасти,
До колкото разбрах колата вече е прехвърлена и с нови документи, както е писал вече колегата преди мен. А още по-важното е че най-вероятно застраховката вече е изтекла - т.е. никой не може да завежда нищо по нея.
Не разбрах кои са "бахти тапаците" дали ние, които се опитваме да помогнем на колегата или той самия, но който и да визираш - би било чудесно другия път да си спестиш тая част от поста
Поздрави,
Павел
Най-вероятно колегата има в предвид застрахователите,все пак застраховката е на конкретен автомобил,не на човек и поради тази причина би трябвало да няма при изплащане на застраховката,друг е и въпроса че все пак си имат застрахователите регламент и би трябвало човек да чете условията за ползване
близко до акъла
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
При застрахователно явление всичко в документите на застрахователя трябва да отговаря на ситуацията при която е възникнало явлението. Ако не- увисваш.
Купи си едно огледало и да ти е обица на ухото.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Вчера бях до Армеец по работа и ги питах за твоя случай - служителката ми каза, че при смяна на талоните в 7-дневен срок трябва да отидеш и да заявиш смяната в собствеността. Във всички други случаи пиеш една студена вода 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
В интерес на истината, когато продадох е46-цата на зет ми, никой не е ходил да прави добавък, застраховката беше на мое име. Заведоха си щета и за получаването на парите ме взеха с тях, тъй като се предполагаше, че парите ще се преведат на мое име. Нямаше обаче нищо такова, парите си бяха преведени директно на името на новия собственик, като никой не е направил проблем за това, че собствеността е променена. Става въпрос за преди около 6 месеца, пак Армеец!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
M3 E92 написа:Вчера бях до Армеец по работа и ги питах за твоя случай - служителката ми каза, че при смяна на талоните в 7-дневен срок трябва да отидеш и да заявиш смяната в собствеността. Във всички други случаи пиеш една студена вода
Така е, трябва да има смяна на собствеността инъче полицата става невалидна.
Ядох го това с Булстрад миналата година ... трябва да има добавък като при ГО и тогава всичко е наред.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
На мен ДЗИ са ми отказвали да платят щета, защото колата не беше снимана след смяната на собствеността. В деня, в който купих колата, минах през КАТ, общината и застрахователния брокер. Просто не минах да я снимат, защото не знаех че и това се изисква. Още по-тъпо беше, че каското беше сключено в деня преди да прехвърлим колата, всъщност момчето от което я купих отиде да я застрахова, за да дойде с нея на мястото, на което се бяхме разбрали за оглед. Както и да е, щетата беше дребна и се оправи с пастиране за 20лв, но се разочаровах от ДЗИ и сега и аз съм в Армеец - досега не съм имал проблеми с тях.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
TRR написа:На мен ДЗИ са ми отказвали да платят щета, защото колата не беше снимана след смяната на собствеността. В деня, в който купих колата, минах през КАТ, общината и застрахователния брокер. Просто не минах да я снимат, защото не знаех че и това се изисква. Още по-тъпо беше, че каското беше сключено в деня преди да прехвърлим колата, всъщност момчето от което я купих отиде да я застрахова, за да дойде с нея на мястото, на което се бяхме разбрали за оглед. Както и да е, щетата беше дребна и се оправи с пастиране за 20лв, но се разочаровах от ДЗИ и сега и аз съм в Армеец - досега не съм имал проблеми с тях.
Това изискване, след смяна на собственост да се уведомят застрахователите в 7-дневен срок важи за всички дружества. Но като цяло, за да няма подобни неприятни моменти, е хубаво да се четат общите условия към застраховката, поне в точките които засягат ликвидацията на щети.
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Projektzwo написа:TRR написа:На мен ДЗИ са ми отказвали да платят щета, защото колата не беше снимана след смяната на собствеността. В деня, в който купих колата, минах през КАТ, общината и застрахователния брокер. Просто не минах да я снимат, защото не знаех че и това се изисква. Още по-тъпо беше, че каското беше сключено в деня преди да прехвърлим колата, всъщност момчето от което я купих отиде да я застрахова, за да дойде с нея на мястото, на което се бяхме разбрали за оглед. Както и да е, щетата беше дребна и се оправи с пастиране за 20лв, но се разочаровах от ДЗИ и сега и аз съм в Армеец - досега не съм имал проблеми с тях.
Това изискване, след смяна на собственост да се уведомят застрахователите в 7-дневен срок важи за всички дружества. Но като цяло, за да няма подобни неприятни моменти, е хубаво да се четат общите условия към застраховката, поне в точките които засягат ликвидацията на щети.
Всъщност застрахователя беше уведомен за сменената собственост. Още в деня на прехвърлянето свърших всичко свързано със самото прехвърляне на колата. Това включва и прехвърлянето на застраховките Каско и ГО (чрез брокер). Единствено не бях минал през пункт на ДЗИ за да я снимат, това явно си е моя грешка - не съм прочел условията, но пък можеше и брокера да ме уведоми ...
Съвсем отделен въпрос е, че каското бяше на изплащане и бях внесъл още две вноски преди да прибегна до услугите им ... а можеше някой като ми взема парите да забележи, че нещо не е наред.
Нее колега, ние сме балъците и тъпаците и заради някакви "ГОЛЕМИ" грешки бягат от плащане
Не можах да разбера - човек ли сме убили, че така се изказаха някои колеги относно прочитането на клаузите?
Спестети си го.
Благодаря за отговорите на всички

Не можах да разбера - човек ли сме убили, че така се изказаха някои колеги относно прочитането на клаузите?

Благодаря за отговорите на всички

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Какво ни е на изказванията
Това, че не те кефят е твой проблем... Да, не си убил човек- радвай се че е само огледало и щетите са дребни щото можеше тая кола да е тоталка и пак да ти откажат плащане...
1: Договора за каско е у теб - хем не го четеш за да видиш имат ли основания за отказ, хем се цупиш като ти се каже "Чети си договора."
2: ВСЕКИ застраховател (и не само) използва всяка точка в закона или договора за да НЕ плати- не става да им даваш основание за отказ щото не четеш и после да се оплакваш от каквото и да е.
Sent from my AllviewAX2Frenzy

1: Договора за каско е у теб - хем не го четеш за да видиш имат ли основания за отказ, хем се цупиш като ти се каже "Чети си договора."
2: ВСЕКИ застраховател (и не само) използва всяка точка в закона или договора за да НЕ плати- не става да им даваш основание за отказ щото не четеш и после да се оплакваш от каквото и да е.
Sent from my AllviewAX2Frenzy
След дълго борене и намесата на стабилни адвокати се преборих
Платиха на 85% от сумата, което напълно ме удовлетворява.
Разликата е, че тогава исках в техен доверен сервиз да си го сменят, а сега платиха за нещо, което не притежавам.
Не може да плащаш 2 вноски (близо 900 лева) за нещо, което е на твое име и никой да не те пита дали след като се е сменила собствеността не трябва и каското да си го смени. Още повече, че на новите документи от вноските пише моето име, а не на стария собственик.

Разликата е, че тогава исках в техен доверен сервиз да си го сменят, а сега платиха за нещо, което не притежавам.

Не може да плащаш 2 вноски (близо 900 лева) за нещо, което е на твое име и никой да не те пита дали след като се е сменила собствеността не трябва и каското да си го смени. Още повече, че на новите документи от вноските пише моето име, а не на стария собственик.

enjoy life and drink cold beer

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
TRR написа:На мен ДЗИ са ми отказвали да платят щета, защото колата не беше снимана след смяната на собствеността. В деня, в който купих колата, минах през КАТ, общината и застрахователния брокер. Просто не минах да я снимат, защото не знаех че и това се изисква. Още по-тъпо беше, че каското беше сключено в деня преди да прехвърлим колата, всъщност момчето от което я купих отиде да я застрахова, за да дойде с нея на мястото, на което се бяхме разбрали за оглед. Както и да е, щетата беше дребна и се оправи с пастиране за 20лв, но се разочаровах от ДЗИ и сега и аз съм в Армеец - досега не съм имал проблеми с тях.
Същата история с една служебна кола към евроинс. Отидохме в авто къщата направиха каско и на другиа ден кат общината гражданската всичко както си му е реда и накрая отивам в офиса на евроинс (Булвария, люлин) С КОЛАТА паркирам точно пред входа и влизам вътре написа ми добавака и нищо не спомена за снимане ... а излезе пушихме по цигара лафихме по общи теми и не каза, че трябва да се снима... след почти година дребна щета и същия вика ма ти не си я докарал да я снимаме кат сте я прехвърлили

Друг куриоз. Изпращат ме да заведа щета на една кола отново в евроинс отивам нося документи всичко което имах + книжката на шофьора+акт +2-ву странен протоколза птп (и 3-те в оригинал) и ми казват че трябвало да се вземе бележка от кат че на тоя човек са му останали точки в книжката ... . То ако в книжката няма точки кво ще дири у мен .... кат я прибират ... Както и да е мани другото но пък и казват плати предсрочно 2ра и 3-та вноска от каското (над 1000лв двете) за да можем да дадем възлагателно писмо или там както се казваше.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
doomy525 написа:
Нали после като се случи нещо ще могат да не ти платят - или на поне 9 от 10 да не платят - за тях е добре дошло.
Между другото и с ГО е така - веднага анекс(добавък) при придобиване - иначе си без. Ако ще и супер адвокатите да се намесят.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Според мен,ако ти кажат,че каското от тази дата е невалидно,са длъжни да ти върнат двете вноски които си внесъл ти.
alx написа:При застрахователно явление всичко в документите на застрахователя трябва да отговаря на ситуацията при която е възникнало явлението. Ако не- увисваш.
А при положение, че всичко си отговаря и откажат да ти платят щета за 2 огледала на МЛ? 700 лв. втора употреба (друг цвят) без боядисване и монтаж...как ти звучи? Пак за Армеец иде реч!?
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3