Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Re: Масло за Е46
Dirty M5 driveR написа:Как човек, наясно с тематиката "моторни масла" ще препоръча 10W60 за подобен двигател, при нормална експлоатация?Да, харча вероятно намаля драстично. Всеки може да си отговори защо...
И какво масло да пробвам тогава

mobil 1 0w40 new life или катрол едж 0w40?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
А, това не знам. Просто отбелязвам, че не е правилно харч на масло да се лекува с подбор на някакъв вискозитет, който няма да се харчи толкова много. 10W60 е продукт, разработен за големи натоварвания, където се изисква защита на двигателя при различни от нормалните експлоатационни условия. Неслучайно само на М-двигателите заводско се слага такова масло. И пак скоро стана дума за чужди форуми, където се обсъжда преминаване към по-"лек" вискозитет за зимните месеци.
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:А, това не знам. Просто отбелязвам, че не е правилно харч на масло да се лекува с подбор на някакъв вискозитет, който няма да се харчи толкова много. 10W60 е продукт, разработен за големи натоварвания, където се изисква защита на двигателя при различни от нормалните експлоатационни условия. Неслучайно само на М-двигателите заводско се слага такова масло. И пак скоро стана дума за чужди форуми, където се обсъжда преминаване към по-"лек" вискозитет за зимните месеци.
Мерси колега,ще заложа на mobil 1 0w40 new life...пък да видим

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
miroslav_r написа:Dirty M5 driveR написа:А, това не знам. Просто отбелязвам, че не е правилно харч на масло да се лекува с подбор на някакъв вискозитет, който няма да се харчи толкова много. 10W60 е продукт, разработен за големи натоварвания, където се изисква защита на двигателя при различни от нормалните експлоатационни условия. Неслучайно само на М-двигателите заводско се слага такова масло. И пак скоро стана дума за чужди форуми, където се обсъжда преминаване към по-"лек" вискозитет за зимните месеци.
Мерси колега,ще заложа на mobil 1 0w40 new life...пък да видим
колега логиката е такава че щом гори 5w40 ще гори още повече по рядкото масълце.Ако искаш да смениш нещо смени марката на маслото или мястото от където го взимаш защото може да си оцелил на менте затова да няма необходимите качества и колата да го гори.А ако си го гори попринцип с 0w40 ще го гори повече

- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
аз карам с масло Royal Purple HPS 5W30 минах му около 4800км нямам никакви проблеми.....и въобще нямам разход на масло,сутринта гледах на пръчката преди да запаля никакъв спад стои си на същото положение както го сипах
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Oleg-16V написа:аз карам с масло Royal Purple HPS 5W30 минах му около 4800км нямам никакви проблеми.....и въобще нямам разход на масло,сутринта гледах на пръчката преди да запаля никакъв спад стои си на същото положение както го сипах
Колега, преди няколко месеца питах тук в тази тема за това масло, но никой не даде отговор за него. Откъде го намираш, какви са цените. За маслото съм чел достатъчно и съм гледам разни видеа с него. Имам наблюдения от приятел, който го ползва само че на сеат купра фр. Много е доволен човека. Та мисълта ми е ти на какъв мотор го слагаш, цени, проблег.

P.S. за онези които не са го чували един интересен тест
http://www.youtube.com/watch?v=8dEFGJqpCMY
Последна промяна SlipX на 19 Яну 2014, 23:08, променена общо 1 път
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
SlipX написа:Oleg-16V написа:аз карам с масло Royal Purple HPS 5W30 минах му около 4800км нямам никакви проблеми.....и въобще нямам разход на масло,сутринта гледах на пръчката преди да запаля никакъв спад стои си на същото положение както го сипах
Колега, преди няколко месеца питах тук в тази тема за това масло, но никой не даде отговор за него. Откъде го намираш, какви са цените. За маслото съм чел достатъчно и съм гледам разни видеа с него. Имам наблюдения от приятел, който го ползва само че на сеат купра фр. Много е доволен човека. Та мисълта ми е ти на какъв мотор го слагаш, цени, проблег.
Вашите мотори са еднакви,но моя е бензинов!Нека колегата сподели наистина повече инфо

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
SlipX написа:Oleg-16V написа:аз карам с масло Royal Purple HPS 5W30 минах му около 4800км нямам никакви проблеми.....и въобще нямам разход на масло,сутринта гледах на пръчката преди да запаля никакъв спад стои си на същото положение както го сипах
P.S. за онези които не са го чували един интересен тест
http://www.youtube.com/watch?v=8dEFGJqpCMY
На видео не вярвам..но по доста форуми,след взети проби на използвано масло,това има доста нидко съдържание на цинк и фосфор..а това пази лагерите и т.н и на турбо мотори не го препоръчват..
Да не почваме спекулациите и съмненията, но не винаги маслото в виновно за състоянието на даден мотор..
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
SlipX написа:Колега, преди няколко месеца питах тук в тази тема за това масло, но никой не даде отговор за него. Откъде го намираш, какви са цените. За маслото съм чел достатъчно и съм гледам разни видеа с него. Имам наблюдения от приятел, който го ползва само че на сеат купра фр. Много е доволен човека. Та мисълта ми е ти на какъв мотор го слагаш, цени, проблег.
съвсем случайно за маслото разбрах като бях на едни от кръговете по драг рейсинг на кондофрей......
моделът масло,който ползвам на Royal Purple HPS 5W30 е с повишено съдържание на фосфор и цинк и е специално създадено за модифицирани двигатели какъвто е и моят–M57N 3.0 дизел 204 коня заводско като сега е на 340 коня и 730нм въртящ момент....маслото го купих от официалния вносител за България Регалис Трейд ООД като взех един кашон с 12 туби по 1 литър,защото този модел HPS си върви само в туба от 1 литър няма други варианти....та за цената най-добре си ги питай,но определено е малко по-скъпо от марки като Castrol,Motul,BMW,Total,Mobil и т.н
за момента както казах нямам никакви проблеми и си раздавам цялата газ като сега мотора не вдига онези температури,когато бях с Валволин 5W30,а и на диното след 3-тия и 4-тия рън нямах никакъв спад на мощност...
380к.с-770н.м@1.9bar hold boost,OZ UltraLeggera 17",Full M-pack II,Sachs performance,BOSCH air,oil and fuel filter,Nexen SU1@245/40/17-225/45/17,
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Интересно. Аз не обичам да спекулирам, тъй че ще седна да попрочета повече за това масло и ще споделя какво мисля. Да - няма да е като да съм го ползвал лично, но има разни буквички и цифрички, които са прекалено красноречиви, за да се подминат с лека ръка. Защото вярвам, че макар и "технически" да сме доволни от даден продукт, както колегата Oleg-16V споменава за температурата, спада на мощността и т.н., това не трябва непременно да гарантира по-качествено мазане.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Oleg-16V написа:SlipX написа:Колега, преди няколко месеца питах тук в тази тема за това масло, но никой не даде отговор за него. Откъде го намираш, какви са цените. За маслото съм чел достатъчно и съм гледам разни видеа с него. Имам наблюдения от приятел, който го ползва само че на сеат купра фр. Много е доволен човека. Та мисълта ми е ти на какъв мотор го слагаш, цени, проблег.
съвсем случайно за маслото разбрах като бях на едни от кръговете по драг рейсинг на кондофрей......
моделът масло,който ползвам на Royal Purple HPS 5W30 е с повишено съдържание на фосфор и цинк и е специално създадено за модифицирани двигатели какъвто е и моят–M57N 3.0 дизел 204 коня заводско като сега е на 340 коня и 730нм въртящ момент....маслото го купих от официалния вносител за България Регалис Трейд ООД като взех един кашон с 12 туби по 1 литър,защото този модел HPS си върви само в туба от 1 литър няма други варианти....та за цената най-добре си ги питай,но определено е малко по-скъпо от марки като Castrol,Motul,BMW,Total,Mobil и т.н
за момента както казах нямам никакви проблеми и си раздавам цялата газ като сега мотора не вдига онези температури,когато бях с Валволин 5W30,а и на диното след 3-тия и 4-тия рън нямах никакъв спад на мощност...
Сега ако кажеш,точно как си вдигнал 130 коня и 200Нм на тоя мотор,ще е добре....
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:Сега ако кажеш,точно как си вдигнал 130 коня и 200Нм на тоя мотор,ще е добре....
хибридно турбо,генерация Ф76,Sachs Performance комплект съединител,къстъм чугунен колектор,челен интеркулер с турбо пътища на Ф60,премахнат дебитомер както софтуерно така и хардуерно,премахнат също егр и софтуерно и хардуерно,налягане на турбото 1.75,усилване на купето отзад и усилки за задния мост към купето и полиуретанови тампони....
сега чакам шперова касета за диференциала и ще вдигнем още мощността до към 380-390
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Oleg-16V написа:Gqbriel написа:Сега ако кажеш,точно как си вдигнал 130 коня и 200Нм на тоя мотор,ще е добре....
хибридно турбо,генерация Ф76,Sachs Performance комплект съединител,къстъм чугунен колектор,челен интеркулер с турбо пътища на Ф60,премахнат дебитомер както софтуерно така и хардуерно,премахнат също егр и софтуерно и хардуерно,налягане на турбото 1.75,усилване на купето отзад и усилки за задния мост към купето и полиуретанови тампони....
сега чакам шперова касета за диференциала и ще вдигнем още мощността до към 380-390
Добре,защо не правите теми с тези силни печки

- nIksdevIL
- Потребител
-
- Кара: bmw 330d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Лики Моли 5w40 - много доволен 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
Gqbriel написа:Oleg-16V написа:Gqbriel написа:Сега ако кажеш,точно как си вдигнал 130 коня и 200Нм на тоя мотор,ще е добре....
Добре,защо не правите теми с тези силни печки,доста интересно звучи
offtopic: Ще се радвам ако напишеш някой пост в темата за тунинг, която е закачена най-горе в раздела е46. Ако има и снимки ще е супер