Скандал с ADAC
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Скандал с ADAC
В Германия се разгаря невиждан скандал - Общогерманският автомобилен клуб (ADAC) призна за фалшифициране на класирането в популярния си конкурс "Автомобил на годината". VW Golf, обявен за автомобил на 2014-а с резултат от 34 299 гласа, всъщност е получил едва 3409, а останалите са му били добавени "служебно" от редакторите на списанието на ADAC.
Причина за фалшификацията били, според внението на редакторите, че броят на гласувалите за "великия" голф било прекалено нисък и те увеличили десетки пъти броят им. По информация на Дойче веле, след разкриването на машинацията при връчването на наградите на ADAC Gelber Engel (Жълтият ангел), шефът на отдела за връзки с общественоста на клуба и главен редактор на списанието ADAC Motorwelt Михаель Рамщетер е подал отставка за всичките си постове.
Скандалът с надписването на гласове в полза на немски модели отваря цяла редица въпроси към ADAC, като например получаване на подкупи от местните автопроизводители за издигане напред при гласувания и тестова на немски модели и дали не е пълна фалшификация цялата история с конкурса в дългогодишната му история. Още повече, че Рамщетер е признал за манипулации и през 2012-а година, когато "Жълт ангел" беше даден на кросовъра Audi Q3, получил "официално" 330 000 гласа, докато на практика за него са гласували само 76 000 души.
http://news.data.bg/9/auto/549895/%D0%B ... 1%84%D0%B0
Причина за фалшификацията били, според внението на редакторите, че броят на гласувалите за "великия" голф било прекалено нисък и те увеличили десетки пъти броят им. По информация на Дойче веле, след разкриването на машинацията при връчването на наградите на ADAC Gelber Engel (Жълтият ангел), шефът на отдела за връзки с общественоста на клуба и главен редактор на списанието ADAC Motorwelt Михаель Рамщетер е подал отставка за всичките си постове.
Скандалът с надписването на гласове в полза на немски модели отваря цяла редица въпроси към ADAC, като например получаване на подкупи от местните автопроизводители за издигане напред при гласувания и тестова на немски модели и дали не е пълна фалшификация цялата история с конкурса в дългогодишната му история. Още повече, че Рамщетер е признал за манипулации и през 2012-а година, когато "Жълт ангел" беше даден на кросовъра Audi Q3, получил "официално" 330 000 гласа, докато на практика за него са гласували само 76 000 души.
http://news.data.bg/9/auto/549895/%D0%B ... 1%84%D0%B0
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Скандал с ADAC
А смятайте кво става с гумите. 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Много обичам някой като додИ в сервиза, и да си носи тия тестове на гуми ... И почне - имате ли ТС850, Алпин А33, Уин Спорт 22Д
Умрем си направо ... После едните били от Уругвай, другите от Полша, онез от Русия 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Никога не съм им вярвал на подобни класации и конкурси. Според мен всичките са поръчкови или поради някаква причина манипулирани, най-вече комерсиална.
Онзи ден например четох, че Honda била най-надеждната марка в САЩ, тъй като 3/4 от техните коли, пуснати там в експлоатация през последните 25 години, били все още в движение. Нямало да се съобщава обаче кои били другите най-надеждни марки, тъй като изследването било именно по поръчка на Honda.
Интересно ми е тогава какво се случва с факта, че най-дълго експлоатираните коли преди да бъдат извадени от движение са Мерцедес.
Друго дразнещо при тези класации е неясните критерии, по които се правят. BMW били най-развалящите се коли, говоря хипотетично, а Maybach хич не се разваляли. А отчита ли се коя от двете марки колко автомобила е продала? Схващате какво искам да кажа, нали?
Онзи ден например четох, че Honda била най-надеждната марка в САЩ, тъй като 3/4 от техните коли, пуснати там в експлоатация през последните 25 години, били все още в движение. Нямало да се съобщава обаче кои били другите най-надеждни марки, тъй като изследването било именно по поръчка на Honda.
Интересно ми е тогава какво се случва с факта, че най-дълго експлоатираните коли преди да бъдат извадени от движение са Мерцедес.
Друго дразнещо при тези класации е неясните критерии, по които се правят. BMW били най-развалящите се коли, говоря хипотетично, а Maybach хич не се разваляли. А отчита ли се коя от двете марки колко автомобила е продала? Схващате какво искам да кажа, нали?
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Valve-tronic написа:
Онзи ден например четох, че Honda била най-надеждната марка в САЩ....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
После в БГ всичко ставало с подкуп.
И тук в Германия е същото само където е на по-високо ниво и се прави без толкова гласност като в БГ. Просто и немците са умешиха с другите народи и нещата тръгват в друга посока. Както има една приказка "който плаща той поръчва музиката" в този случай VW. 

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
ивчо написа:Много обичам някой като додИ в сервиза, и да си носи тия тестове на гуми ... И почне - имате ли ТС850, Алпин А33, Уин Спорт 22Д![]()
![]()
![]()
![]()
Умрем си направо ... После едните били от Уругвай, другите от Полша, онез от Русия
Точно за това се сетих. Аз така се онодих с едни Дънлоп, за които съм писал неведнъж. В последствие, почти случайно, взех Фулда, които се оказа, че се държат супер адекватно. Тези гуми ги няма в класациите на АДАК. Както и летните ми Нокиан Z-Line, които за разлика от дървото Дънлоп, се оказаха уникални летни гуми. Така че отдавна тези класации не ги гледам.
И както каза колегата, навсякъде има нагласени класации и конкурси, корупция и т.н. Въпросът е в какви размери, къде, по какъв начин и за какво точно.
Тези класации, тип - най-добър автомобил, където дори Хюндай имат спечелили автомобили (може и БГ класация да беше, не ги помня), няма как да ги приема за меродавни или да ги ползвам като база за покупка на автомобил. Да ме прощават любителите на корейската марка, но просто не съм им фен. Да не говорим, че основна роля при гласуването, доколкото помня, имат журналистите.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Факт е че последните 5-6 години VW води егати и пропагандата!!!С тия шкоди,аудита и голфове!!
Тия списания спрях да ги чета преди години когато в оная шитня ауто билд прочетох ебати купения тест - 325и и С5 ли беше или С4 - напрао паднах
- БМВ-то го изкараха тромаво и тясно , пък космическото качество на аудито било на друго ниво.
Или тест с 125и и някъф гт
ехо чакай малко е - то бива да лъха на поръчка ама чак пак толкос
Пък коронния номер е като излезе нов модел и веднага да го сравнят с еквивалента му от друга марка - ама само че той натрупал възраст от 3 4 годинки
и бам най-отпред с големи букви "Новото А8 взе короната"

Тия списания спрях да ги чета преди години когато в оная шитня ауто билд прочетох ебати купения тест - 325и и С5 ли беше или С4 - напрао паднах

Или тест с 125и и някъф гт

Пък коронния номер е като излезе нов модел и веднага да го сравнят с еквивалента му от друга марка - ама само че той натрупал възраст от 3 4 годинки

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
На тия ADAC им изгубих доверие още от тестовете на VW Bild с гумите. Всяка година continental no.1
Е не са лоши гуми, ама как пък все така става...

Е не са лоши гуми, ама как пък все така става...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз затова не им чета писанията на журналята, а гледам ревюта... за всичко. Пък живи и здрави да са и да си пишат, че хубави гуми се слагали на корсата отзад
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Nickelback написа:Аз затова не им чета писанията на журналята, а гледам ревюта... за всичко.
Това се знаеше от доста години че ВАГ-а плаща за да му вървят продажбите и за съжаление успяха пътищата на Европа се напълниха с грозни тракащи каруци все продукти на ВАГ-а ! Същотото е със предването Top Gear където пак имаше съмнения за подкупи и лансиране на определени автомобили!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
ilia1984 написа:Nickelback написа:Аз затова не им чета писанията на журналята, а гледам ревюта... за всичко.
Това се знаеше от доста години че ВАГ-а плаща за да му вървят продажбите и за съжаление успяха пътищата на Европа се напълниха с грозни тракащи каруци все продукти на ВАГ-а ! Същотото е със предването Top Gear където пак имаше съмнения за подкупи и лансиране на определени автомобили!

Абе дори и Топ Гиър да са взимали подкупи , тяхното няма нищо общо с тия уръфляци със "официалните" тестове

Кларксън излиза и казва - Ягуар е велик щото е британски...точка

Порше не струва щото .... така , и тва е.Те не изказват обективни оценки , а лични предпочитания.
И тримата в Топ гиър са си казали марките на които симпатизират , и тримата показват какви коли карат и т.н. и тяхното шоу е по-скоро забавно от колкото автомобилно.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Binev_OuT написа:Абе дори и Топ Гиър да са взимали подкупи , тяхното няма нищо общо с тия уръфляци със "официалните" тестове![]()
Кларксън излиза и казва - Ягуар е велик щото е британски...точка![]()
Порше не струва щото .... така , и тва е.Те не изказват обективни оценки , а лични предпочитания.
И тримата в Топ гиър са си казали марките на които симпатизират , и тримата показват какви коли карат и т.н. и тяхното шоу е по-скоро забавно от колкото автомобилно.
Тяхното "шоу" е една доста зле направена комедия с една единствена цел печалбата

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
Ама нека взимат мен това не ме касае.Харесвам шоуто и харесвам начина им на изразяване спрямо автомобилите.
Те не изменят официални данни , никога не говорят за разход , багажници и тем подобни глупости.Няма с какво да те излъжат.Той сяда в колата и казва кое му харесва и кое не.Никой не е длъжен да харесва това което харесва той.
И изобщо не си мисля че имат по една кола , тва не знам от къде ти дойде на ума
Пък кой и що е напуснал шоуто , само те си знаят
Те не изменят официални данни , никога не говорят за разход , багажници и тем подобни глупости.Няма с какво да те излъжат.Той сяда в колата и казва кое му харесва и кое не.Никой не е длъжен да харесва това което харесва той.
И изобщо не си мисля че имат по една кола , тва не знам от къде ти дойде на ума

Пък кой и що е напуснал шоуто , само те си знаят

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2