Скандал с ADAC

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Re: Скандал с ADAC

Мнение от Bexim » 22 Яну 2014, 15:36

Не намесвайте Топ-еца - едното е развлекателна програма, другото (ADAC) се бори за институция - е ли, не е ли и аз не знам..
Както и да е - аз съм учуден, но ето, че навсякъде е едно и също :mhihi:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 22 Яну 2014, 17:18

Bexim написа: (ADAC) се бори за институция - е ли, не е ли и аз не знам..

Най-обикновен автомобилен клуб се води. Като нашето СБА. Само дето ADAC разполагат с мноооооого повече пари и влияние от родния СБА. Иначе дали топ или фифт гиър все тая. И Тиф и Джеръми са един дол дренки. И двете предавания са шоута. Нямат за цел да определят някакви обективни и неоспорими факти относно дадена кола. Всичко е за шоу. Мен лично повече ми харесва фифт гиър, щото Тиф е бивш, а Джейсън и Вики настоящи пилоти и си казват първо по-значимите и полезни неща за една кола и второ поне една идея по-верни неща за дадената кола. Да не говорим, че тези тримцата карат много много повече от капитан слоу, джезата и хамстера :mhihi:

По темата - такава излагация не съм очаквал, но е напълно нормално хората да не гласуват за голфа както преди. От 5-цата нататък просто станаха супер големи, супер тежки и супер бавни тези голфове. За мощността не ми се говори. За 3 генерации след 4-ката не могат да мръднат и със 100 коня отгоре. Изключаят R версиите и то пак едва в 7-ма генерация удари бруто 300 коня. Въобще изгуби се идеята за хот хеч с тези големи пишман хечбеци. Те и затва изгубиха толкова пазар. Напълно се с по-леки, по-мощни, по-бързи, по-нечупливи хечбеци и на тея не им остана нищо друго освен да фалшифицират :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 22 Яну 2014, 23:08

с две думи и тук същите лайна, като навсякъде, само на малко по - високи нива.

ADAC си е единствено за съжаление ADAC и един голям срам. поне тук като чели все още имат малко съвест и като ги хванат веднага си подават оставката (какъвто е случаят сега, преди имаше други преписвачи и т.н.). За тези, които вярват на класациите и тестовете на ADAC - доверието вече го няма. За другите като мен - през оная работа ми е. Плащам си членският внос и толкова.

Потребител
Аватар
Кара: '00 E39 530i
Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия

Мнение от Boraka92 » 24 Яну 2014, 1:43

Аз ADAC ги възприемам най-вече като функциите, които изпълняват от началото - германски автомобилен клуб с пътна помощ, между другото предлагащи застраховки от всякакъв вид. Не бих се повлиял от каквато и да е класация, която са направили за гуми ли за коли ли. Като живущ в Германия знам, че за дойчето Ауди и VW са върха на шишарката. Аз пък VW ги мразя, защото са дървени, Голфа специално от 6цата до сега не е мръднал с изключение на стопове и фарове, преди няколко месеца се шокирах като се возих в почти нов Голф 6 1.6 TDI от факта, че е с 5 скорости (кой слага 2012та година на дизел 5 скорости ?). Също така смисъл от Ауди според мен има само ако е с мощен мотор и куатро, иначе си остава един лъскав Фолксваген с престижна емблема. Ауто Билд не чета от години по простата причина, че като видя очилати чичовци с червени якета да мерят обема на багажника в Октавия комби и боговторят 140 конния дизел у Пасата и лошо ми става - по-суха и ограничена автомедия не знам дали има. По отношение на Топ Гиър - признавам върл фен съм на Хамстера, Урангутана и мистър Слоули както му викат италианците нарочно ги гледам в оригинален формат на английски без субтитри и на надут звук и се насирам от хумора и чистата доза идиотизъм в това шоу. Предполагам, че може да са взели някоя премия от едър корейски автопроизводител примерно, но не ми пука. За факта, че поинякога мненията за определени коли може да се разминават е нормален всеки си има вкус и малко или много предразсъдъци. И на мен да ми дадат да сравнявам АМG, някоя Мка, Panamera, Maserati Quattroporte и някакво Ауди RS с 600 коня ще кажа Мазератито е най-красиво, АМGто вади най-добър звук, Аудито е най-бързо ама аз взимам Мката толкоз по въпроса.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 24 Яну 2014, 10:04

Мисля, че на всички им е ясно за Top Gear. Това е шоу и техните т.н. 'challenges' са интересни и смешни. Относно тестовете, ами има доста очеизвадни примери за плащане ... Гледайте епизода за КИА Ceed и ще видите за какво продуктово поцизиониране идва реч. Въпреки това предаването е интересно, най-вече защото са големи и плюят по колите без притеснения ако нямат договорка. Нещо което ме дразни адски много в родния Ауто Билд например, от притеснения, че няма да получат кола ги е страх да кажат каквото и да е негативно за която и да е кола. Целуване на гъзове и реклама ...

Иначе какво ви е мнението за TÜV репортите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 24 Яну 2014, 13:02

Мисля, че в световен мащаб става ясно едно нещо. Всички ние сме хора, които се характеризират с изкл. лесната си податливост на измама от всякакъв вид, алчност, кражби и изобщо неща, които не говорят нищо добро за нас като хора. Ние българите, сме склонни да се равняваме по "големите", да гледаме от тях, да копираме и да подражаваме. Лошо няма, но големите също са хора, податливи на гореизброените изкушения. И би следвало да не забравяме този факт и да не се учудваме, когато гръмне някой друга бомба, която свидетелства именно за гореизброените изкушения. Скандалите се продуцират от хора, те не падат от небето, нито никнат от земята. Докато има такива хора, ще има и такива скандали. Понеже не може пък всичко да се укрие. Аз мисля, че ние не виждаме почти нищо и това, което виждаме, не е реално. Реалността е под повърхността и за обикновения зрител тя е скрита. От време на време, тази реалност избива някъде излиза "на светло" и ние се ужасяваме. А представете си да знаете всички гадни ходове, мръсни игри, интриги и какво ли е, на хората с някаква власт по света, които се вършат скрито и в тъмнина.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 24 Яну 2014, 13:37

Хахаха,ми че това си е част от рекламната кампания естествено.
Почва се когато се произведе автомобил,после се хващат всички медии ,прави се "тестване" ,канят се журналисти,хапват,пийват,карат,плаща им се съвсем законно и после част от рекламата да "продават" е да напишат някъде че се продава много добре,има хора които гледат че се продава добре-значи няма проблеми и се метка и той на рекламираният автомобил.
Всички класации за за автомобили нисък и среден клас,където потребителите са повече.
Та всичко си е реклама,дали под формата на статия,"независимо" проучване или публикуване в научно списание,разликата е в цените на рекламата :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Яну 2014, 14:10

Е.Димитров написа:Хахаха,ми че това си е част от рекламната кампания естествено.
Почва се когато се произведе автомобил,после се хващат всички медии ,прави се "тестване" ,канят се журналисти,хапват,пийват,карат,плаща им се съвсем законно и после част от рекламата да "продават" е да напишат някъде че се продава много добре,има хора които гледат че се продава добре-значи няма проблеми и се метка и той на рекламираният автомобил.
Всички класации за за автомобили нисък и среден клас,където потребителите са повече.
Та всичко си е реклама,дали под формата на статия,"независимо" проучване или публикуване в научно списание,разликата е в цените на рекламата :mhihi:

Това за продажбите са глупости по 2 причини - няма как да излъжеш за тях, особено ако си от по-голяма медиа, да напишеш той модела се продава, като никой не го купува, поради простата причина, че трябва да се позовеш на източник, а в такива като JATO Dynamics няма такъв филм. 2-рата причина е, че никой дилър няма да седне да дава пари за тая глупост, понеже е маркетингово безсмислено.

Предишна

Назад към Извън Темата