къща от дърво или от тухли?
Модератор: Общи модератори
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Re: къща от дърво или от тухли?
BMW_POWER написа:Стига с тия пожари, стига с тия катастрофи. Апатраментът ми е застрахован (задължително е), кондото ни е застраховано (задължително е). Става пожар, изгаря всичко. Отивам на хотел (застраховката плаща) и след 3-4 месеца имам нов дом. Пламва покрив на монолитна къща (масово строителство) в България или където и да е. Изсипват 5-10м3 вода отгоре и го угасяват. Въпрос:
Какво правим с къщата?
(или поне с това, което е останало от нея)
Застрахователната компания покрива щетите от къщата, но покрива ли ако хората са спяли вътре и не са могли да се спасят??? Добре че хора не е имало в тея изгорели къщи. Да не дава Господ такива ситуации на никой!
Другото, което е. Когато строихме нашата къща стана наводнение и целият 2-ри етаж беше във вода 2 дни, изпомпвахме я вечерта по начина с маркуча и всмукването, понеже нямахме помпи пригодени за тая работа. Е до ден днешен къщата е цяла, мухъл няма. Стига с влиянията на водата и температурата върху бетона, пълни глупости. Бетона от водата не се влияе толкова, колко си мислите. Двора ни беше направен целият от бетон. Правен е преди 20 години горе долу, отпечатъците си ни стояха на бетона, до преди 2 години, когато решихме да го направим с плочки, каменни и стана много хубаво де извън темата. Та старият бетон беше с дебелина 10 см с много лека арматура. за 20 години дъжд, сняг, градушки, камиони карани по него пълни с кубици дърва незнам си още какво 3 коли влизат и излизат всеки ден от тоя двор БЕТОНА НЕ БЕШЕ МРЪДНАЛ. Много ви се моля, стига с тия истории за бетона и водата и температурите. Казах ви, сложете едно дърво във вода и парче бетон и вижте на кое структурата първа ще се наруши. Дървото за няколко дни е сталано меко и нестабилно. При това колеги ако не ви е известно, ако строите къщите си от мокър дървен материал, в повечето случаи е такъв, щото производителите искат да го разкарат по-бързо, няма кой да ти го суши 1 година и после да го продава, то той след година се свива половин сантиметър, айде после ремонтирай гиппскартон и глупости. В Норвегия се използва сушен дървен материал от изключително качество. Крива греда не съм виждал до сега, говорим за първото качество. Тея за кофраж са 2-ро качество. В България строим с 3-то качество, а го имаме за 1-во, няма такова нещо.
На колега дето си сложил импрегниран дървен материал вътре в стените, мога само да му кажа браво, трябваше да по прочетеш малко в интернета какво означава импрегниран дървен материал и за какво се ползва. Може единствено и само да се постави като основа на стената, долепен до бетона, т.е. не долепен щото се слага изолация увита в найлон /специална/ между дървото и бетона, да няма пряк контакт пък и като запълване на пространството и изолация. Аз се бях набол съвсем леко на пръста от една такава дъска, 2 седмици раната не можа да зарастне, гнояса и т.н. Представям си какви химии са слагани вътре.
В Норвегия имат гаранция 20 години отвън на дъжда, смятай за какво става въпрос. Чувах даже че новите имали 50, някакви нови били измислили, последно дето правихме едно училище.
В Норвегия е задължителна застраховката на къща, независимо какво строителство е то, както каза магарето йори.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
thewolf написа:На колега дето си сложил импрегниран дървен материал вътре в стените, мога само да му кажа браво, трябваше да по прочетеш малко в интернета какво означава импрегниран дървен материал и за какво се ползва. Може единствено и само да се постави като основа на стената, долепен до бетона, т.е. не долепен щото се слага изолация увита в найлон /специална/ между дървото и бетона, да няма пряк контакт пък и като запълване на пространството и изолация. Аз се бях набол съвсем леко на пръста от една такава дъска, 2 седмици раната не можа да зарастне, гнояса и т.н. Представям си какви химии са слагани вътре.
Абе отде ги измисляш тия неща човек... много добре съм запознат с импрегнирането, че даже след това съм ги товарил и рязъл някой от тия греди, по тая логика да са ми oкапали ръцете и работниците ми да са измрели - стегнете се с тия глупости вече, това с мокрия материал лесно се проверява с един прост уред, гредите също се подбират, ако разбираш- качеството лесно може да го познаеш на око - изисква определени знания това строителство, но не значи ,че е по лошо.
Последна промяна BMW_RIDER на 23 Яну 2014, 11:13, променена общо 1 път
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
thewolf написа:Застрахователната компания покрива щетите от къщата, но покрива ли ако хората са спяли вътре и не са могли да се спасят??? ...
що бе колега, да не би в масивното строителство застраховката да покрива и да гарантира живота на хората вътре при пожар???
в 90% от случаите на загинали при пожар хората умират от задушаването с въглероден окис, не от пламъците...та мисля е все едно дали ще се задушиш в дървена или тухлена къща

zazomazo написа:
що бе колега, да не би в масивното строителство застраховката да покрива и да гарантира живота на хората вътре при пожар???
в 90% от случаите на загинали при пожар хората умират от задушаването с въглероден окис, не от пламъците...та мисля е все едно дали ще се задушиш в дървена или тухлена къща
Колега, нямам идея откъде имаш статистиката. Ще ти задам въпрос. Колко процента от домовете в българия имат сигнална и противопожарна инсталация? Работещи. Тук 100% от домовете имат сигнална инсталация, а аз имам само два датика в апартамнта. Втори въпрос. Колко от домовете и жилищните сгради имат авариен изход или стълбище? Тук са 99% (аз нямам, но сме на два етажа и отзад е ниско и нямам проблем да скоча без риск да се нараня).
- thewolf
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:thewolf написа:Застрахователната компания покрива щетите от къщата, но покрива ли ако хората са спяли вътре и не са могли да се спасят??? ...
Колега, с цялото ми уважение, като пламне дървенията няма спиране, сам виждаш от статията, 20 къщи подред. Тухлената какво да и пламне освен покрива? Вярно е че арматурата като се нагорещи и се извива и т.н., ама в дървената къща процента възможност да се спасиш е може би с 90 по-малък от тази във тухлената. Как точно ще дойде пожарът вътре в стаята ти да речем, ако съседната къща се е запалила? Единственият начин е чрез покрива, ама нали и отгоре има бетонна плоча. Отстрани тухлите ли да се запалят? бетона?
Към колегата с импрегнираният материал. Колега, чел си ама не си допрочел
ето на анлгийски
NEVER burn treated wood and NEVER breathe the sawdust. As we noted earlier there are several different chemicals used to pressure treat wood. Some are far more dangerous than others, although they all look the same. The better the preservation quality, the stronger the pesticide and the more dangerous the pressure-treated material becomes. For example: Pentachlorophenol is a strong pesticide and is used in commercial applications to treat power poles. It is so powerful that it can be introduced into your system through your skin. We don't normally see pressure-treated wood used inside the home.
Праха, когато режеш тези импрегнирани материали не трябва да се диша, с големи букви е. Отдолу пише, тези химикали използвани за консервирането на дървеният материал е толкова силен, че може да влезне в тялото чрез порите на кожата.
Eто малка статийка от CBS news http://www.cbsnews.com/news/dangers-of- ... ated-wood/
откъса е:
there are great concerns about cancer в превод, има голям шанс за поява на рак
и хората препоръчват:
Wear safety gloves, a respirator mask and goggles.
Clean up sawdust.
Take a shower after working, not a bath.
Wash clothing separately (you may want to use an inexpensive jumpsuit).
в превод:
слагайте си предпазни ръкавици, респиратор, маска и очила
почистете праха, появил се при рязането на дървото
Изкъпете се под душа, а не във вана
Изперете си дрехите отделно, а не с другите дрехи
Ти колега, направи ли всичко това? Съмнявам се. Хората малко четат преди да правят нещо или недопрочитат. Все пак, за да не се отчайваш, може би ако си затворил добре, т.е. уплътнил пролуките и да няма пряк достъп до този материал, то може и да няма проблем, това си е мое мнение, но аз лично никога не бих го използвал във стените. Единствено може да е основа на стената, забит към бетонната основа или отвън. Прочети малко в нет-а
Не знам дали постнах и това, дето като се набодеш имало вероятност от някаква инфекция, но вече забравих какво беше точно. Да си говорим може цял живот, когато човек работи с факти като в съда, то нещата се доказват с тях, а не празни приказки, щото всеки може да си каже каквото си поиска.
Pressure treated wood
Стига съм ти вършил работата и да ти намирам статии. Винаги по 1 въпрос има 2 мнения, но когато нещо пише, че е опасно за здравето, а на друго място пише че не е, то АЗ НЕ БИХ рискувал, а ти? Дори 1% съмнение да имам, че нещо е вредно за здравето на мен и на моето семейство, директно го забравям и мисля за алтернативи.
На мен не ми пука дали ще излезна прав или крив, въпроса е каква е истината. Един мъж няма да стане по-малко мъж, ако си признае, пред себе си разбира се, че не е прав и да си вземе поука, човек цял живот се учи, въпроса е да не повтаря грешките си и да се поучи от тях. Нека и другите не се подлъгват по тебе и да кажат " А, аз четох в един форум на БМВ, импрегнираният дървен материал не е вреден, едно момче от форума каза, че го е използвал за вътрешните си стени, и аз така ще направя".
- thewolf
- младши ентусиаст
-
Тея от магазина или склада дето си взел материалите не ги слушай, чели са описанието дадено им от шефовете или от нет-а. Знаят нещата наизуст, а не ги разбират. Едно нещо ако не си го вършил лично, колкото и теория да си прочел, пак няма да го знаеш така, както човекът с практика, макар и не с толкова теория.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То тук едва ли има и 5% хора на които да им пука за здравето им. Т.е. на всеки му пука ама като го изгуби и после тъй както цял живот е срал на него за един ден става най-заклетия вегетарианец или билкар или квото там друго реши, че е от полза.
Не, че после с мебелите в която и да е къща не се внасят тонове химикали ама ..
Не, че после с мебелите в която и да е къща не се внасят тонове химикали ама ..

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
thewolf написа:zazomazo написа:thewolf написа:Застрахователната компания покрива щетите от къщата, но покрива ли ако хората са спяли вътре и не са могли да се спасят??? ...
Колега, с цялото ми уважение, като пламне дървенията няма спиране, сам виждаш от статията, 20 къщи подред. Тухлената какво да и пламне освен покрива? Вярно е че арматурата като се нагорещи и се извива и т.н., ама в дървената къща процента възможност да се спасиш е може би с 90 по-малък от тази във тухлената. Как точно ще дойде пожарът вътре в стаята ти да речем, ако съседната къща се е запалила? Единственият начин е чрез покрива, ама нали и отгоре има бетонна плоча. Отстрани тухлите ли да се запалят? бетона?
Към колегата с импрегнираният материал. Колега, чел си ама не си допрочел
ето на анлгийски
NEVER burn treated wood and NEVER breathe the sawdust. As we noted earlier there are several different chemicals used to pressure treat wood. Some are far more dangerous than others, although they all look the same. The better the preservation quality, the stronger the pesticide and the more dangerous the pressure-treated material becomes. For example: Pentachlorophenol is a strong pesticide and is used in commercial applications to treat power poles. It is so powerful that it can be introduced into your system through your skin. We don't normally see pressure-treated wood used inside the home.
Праха, когато режеш тези импрегнирани материали не трябва да се диша, с големи букви е. Отдолу пише, тези химикали използвани за консервирането на дървеният материал е толкова силен, че може да влезне в тялото чрез порите на кожата.
Eто малка статийка от CBS news http://www.cbsnews.com/news/dangers-of- ... ated-wood/
откъса е:
there are great concerns about cancer в превод, има голям шанс за поява на рак
и хората препоръчват:
Wear safety gloves, a respirator mask and goggles.
Clean up sawdust.
Take a shower after working, not a bath.
Wash clothing separately (you may want to use an inexpensive jumpsuit).
в превод:
слагайте си предпазни ръкавици, респиратор, маска и очила
почистете праха, появил се при рязането на дървото
Изкъпете се под душа, а не във вана
Изперете си дрехите отделно, а не с другите дрехи
Ти колега, направи ли всичко това? Съмнявам се. Хората малко четат преди да правят нещо или недопрочитат. Все пак, за да не се отчайваш, може би ако си затворил добре, т.е. уплътнил пролуките и да няма пряк достъп до този материал, то може и да няма проблем, това си е мое мнение, но аз лично никога не бих го използвал във стените. Единствено може да е основа на стената, забит към бетонната основа или отвън. Прочети малко в нет-а
Не знам дали постнах и това, дето като се набодеш имало вероятност от някаква инфекция, но вече забравих какво беше точно. Да си говорим може цял живот, когато човек работи с факти като в съда, то нещата се доказват с тях, а не празни приказки, щото всеки може да си каже каквото си поиска.
Pressure treated wood
Стига съм ти вършил работата и да ти намирам статии. Винаги по 1 въпрос има 2 мнения, но когато нещо пише, че е опасно за здравето, а на друго място пише че не е, то АЗ НЕ БИХ рискувал, а ти? Дори 1% съмнение да имам, че нещо е вредно за здравето на мен и на моето семейство, директно го забравям и мисля за алтернативи.
На мен не ми пука дали ще излезна прав или крив, въпроса е каква е истината. Един мъж няма да стане по-малко мъж, ако си признае, пред себе си разбира се, че не е прав и да си вземе поука, човек цял живот се учи, въпроса е да не повтаря грешките си и да се поучи от тях. Нека и другите не се подлъгват по тебе и да кажат " А, аз четох в един форум на БМВ, импрегнираният дървен материал не е вреден, едно момче от форума каза, че го е използвал за вътрешните си стени, и аз така ще направя".
Ти за пореден път се опитваш да ме направиш луд ... Това да не се диша праха от дървото и да се измиеш после важи и за необработено дърво, както и за куп материали от масивното строителство. Не знам с какво импрегнират дървесината там където си, но ако беше толкова отровно нямаше да е позволено да се ползва. Ако мислиш ,че на материалите за масивно строителство не пише същото и няма силна химия особено в новите замаски и лепила, много си се объркал.....Дори и да е вярно това нали амтериали е затворен в стена обпшита с шперплат и гипскартон какъв точно достъп има до тия греди. Но ако толкова държиш има абсолютно натурални и екологични лакове и масла за дърво, ама ти поне само в концертни зали от бетон с тухлени цигулки си бил отде да знаеш.
Това с пожара е изсмускано от пръстите. Нямало какво да пламне в тухлена къща..... Ти колега у вас дюшек и гол цимент ли имаш? Пердета, килими, мебели, дрехи и т.н. ще са те изгорили или както колегата правилно спомена задушили много преди да изгорят стените.
Това с риска от рак и другите щуротии - те всекидневно излизат пручвания в които пише ,че ако пръднеш едва ли не на затворено има риск от рак. Та ако от дървото има риск от рак то в материалите за масивно направо радяция има...
Това с инструкцийте за безопасност го има на почти всичко вече, сам спомена за съда - производителите се застраховат срещу всичко!!! Има хора със всевъзможни алергии и освен ако не си направиш къща от хирургична стомана на всеки един материал го има отзад написано това.... Относно това за признаването на грешките, я виж малко по нагоре за акустиката и концертните зали.....
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_RIDER написа:Това с пожара е изсмускано от пръстите. Нямало какво да пламне в тухлена къща..... Ти колега у вас дюшек и гол цимент ли имаш? Пердета, килими, мебели, дрехи и т.н. ще са те изгорили или както колегата правилно спомена задушили много преди да изгорят стените.
По-скоро ти си изсмукваш от пръстите врели некипели, за да изкараш дървената барака по-добра от тухлена къща... Звучиш малко като каращите най-великата кола Е30, дето не биха погледнали пластмасовата F30 примерно...

Човека имаше предвид, че ако огъня идва отвън, много по-трудно ще влезе при теб ако си в тухлена къща. Ако причината за пожара е вътре, то тогава няма значение каква е къщата, все има какво да гори...
Все пак и дървените бараки си имат няколко преимущества:
- по-евтини са;
- ако я отнесе торнадо ти сковават нова за 2-4 седмици и си пак вкъщи;
И май толкова...
На нашите географски ширини никога не бих живял в дървена барака, ако мога да си позволя тухлена къща

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Точно тая Америка дето притежанието на монолитна постройка се счита за лукс и признак на богатство да пробутват на другите великите си бараки сковани от плоскости пълнеж летвички и от двете страни мукава ...айде моля .Не ядем доматите с колците ..все още поне.Тука малко прилича работата на тази "
.... Тогава, за да се утеши, гдето не е могла да го стигне, лисицата каза ядосана: Гроздето е много кисело... Не заслужава вниманието ми..." Може би за такива страни като САЩ начина бързо и евтино да имаш къща в прерията е този .Ама така като чета колко са убави бараките мисля да съборя мойта тухлена къщичка и да скова нещо набързо - евтино екологично и практически вечно /импрегнирано е все пак/.Пък и тука торнадо няма
.... Тогава, за да се утеши, гдето не е могла да го стигне, лисицата каза ядосана: Гроздето е много кисело... Не заслужава вниманието ми..." Може би за такива страни като САЩ начина бързо и евтино да имаш къща в прерията е този .Ама така като чета колко са убави бараките мисля да съборя мойта тухлена къщичка и да скова нещо набързо - евтино екологично и практически вечно /импрегнирано е все пак/.Пък и тука торнадо няма

Последна промяна Jordana на 24 Яну 2014, 11:07, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:BMW_RIDER написа:Това с пожара е изсмускано от пръстите. Нямало какво да пламне в тухлена къща..... Ти колега у вас дюшек и гол цимент ли имаш? Пердета, килими, мебели, дрехи и т.н. ще са те изгорили или както колегата правилно спомена задушили много преди да изгорят стените.
По-скоро ти си изсмукваш от пръстите врели некипели, за да изкараш дървената барака по-добра от тухлена къща... Звучиш малко като каращите най-великата кола Е30, дето не биха погледнали пластмасовата F30 примерно...![]()
Човека имаше предвид, че ако огъня идва отвън, много по-трудно ще влезе при теб ако си в тухлена къща. Ако причината за пожара е вътре, то тогава няма значение каква е къщата, все има какво да гори...
Все пак и дървените бараки си имат няколко преимущества:
- по-евтини са;
- ако я отнесе торнадо ти сковават нова за 2-4 седмици и си пак вкъщи;
И май толкова...
На нашите географски ширини никога не бих живял в дървена барака, ако мога да си позволя тухлена къща
Хубав аналог даде, щото аз съм карал и е30 и ф30 а също така съм участвал в строежа на тухлена и на другия вид къща и живея в тухлена - та мисля мнението ми е обективно и не изсмукано от пръстите - интересно ми е вие отде сте толкова сигурни в преимуществата на едното и другото и какъв ви е реалния досег..
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
къща от дърво или от тухли?
Като вземете да си ги смучете от пръстите наистина. Било символ на богатство да имаш постройка не от дърво в САЩ... абсолютен алабализъм. В САЩ както и в целия свят има само един признак за имота, който имаш. В същност са 3 - location, location, location.
Последна промяна steeN на 24 Яну 2014, 11:23, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_RIDER написа:интересно ми е вие отде сте толкова сигурни в преимуществата на едното и другото и какъв ви е реалния досег..
Eми и ние сме били оттатък голЕмата вода, и ние сме живели в дървени къщи...
П.П.: Миналото лято на един комшия му се запали вилата. Тръгнало от комина, та изгоря целия покрив, ама само покрива. Както някой каза, дойде пожарната, наляха няколко кубика вода и я угасиха. За 1 месец човека си вдигна нов покрив, после всичко изсъхна (не знам за колко време и как) и сега всичко е ок с къщата.
Та за мен е по-добре да ми налеят къщата с вода, отколкото всичко вътре да изгори...
А и ако имаш бетонна плоча под покрива нещата отиват още повече в полза на тухлената къща.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- thewolf
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:
Ти за пореден път се опитваш да ме направиш луд ... Това да не се диша праха от дървото и да се измиеш после важи и за необработено дърво, както и за куп материали от масивното строителство. Не знам с какво импрегнират дървесината там където си, но ако беше толкова отровно нямаше да е позволено да се ползва. Ако мислиш ,че на материалите за масивно строителство не пише същото и няма силна химия особено в новите замаски и лепила, много си се объркал.....Дори и да е вярно това нали амтериали е затворен в стена обпшита с шперплат и гипскартон какъв точно достъп има до тия греди. Но ако толкова държиш има абсолютно натурални и екологични лакове и масла за дърво, ама ти поне само в концертни зали от бетон с тухлени цигулки си бил отде да знаеш.
Това с пожара е изсмускано от пръстите. Нямало какво да пламне в тухлена къща..... Ти колега у вас дюшек и гол цимент ли имаш? Пердета, килими, мебели, дрехи и т.н. ще са те изгорили или както колегата правилно спомена задушили много преди да изгорят стените.
Това с риска от рак и другите щуротии - те всекидневно излизат пручвания в които пише ,че ако пръднеш едва ли не на затворено има риск от рак. Та ако от дървото има риск от рак то в материалите за масивно направо радяция има...
Това с инструкцийте за безопасност го има на почти всичко вече, сам спомена за съда - производителите се застраховат срещу всичко!!! Има хора със всевъзможни алергии и освен ако не си направиш къща от хирургична стомана на всеки един материал го има отзад написано това.... Относно това за признаването на грешките, я виж малко по нагоре за акустиката и концертните зали.....
Колега, не те правя на луд, повярвай ми, нямам файда от това, плюс това като не знаеш с какво се импрегнира дървеният материал, можеше да прочетеш статията дето ти дадох и да потърсиш в нет-а малко, нали уж много ти било ясно какво е импрегнирана дървесина? В по-предния пост го писа, май май само на думи го караме. Кой каза че е позволено и кой каза че не е забранено? Ти не четеш ли какво ти пиша? CCA Chromated Copper arsenate, в случай че си учил химия, ще знаеш кое какво е. Плюс това, ако не ти е известно, също тръбите, водопроводните направени от мед, като и импрегнирането на дървесината, причиняват също рак и за това сега ги сменят в Норвегия, в новите къщи водопроводите се правят от друга сплав. Говорил съм много с водопроводчици от Дания, Норвегия, Швеция и Германия, всички казват същото нещо.
Има и още начини на импрегниране, просто за това се сетих сега. Ти си ги намери, ако те интересува в какво живееш.
Към Драго Павлов, абсолютно съм съгласен с теб колега. За пожара имах предвид състоянието, при което пожара идва от съседната къща да речем, че е по-трудно да се запали тухлена къща от дървенията, ама колегата БМВ-райдъра си чете к`вот му пасва на неговият начин на мислене. Съда го споменах колега, че и там работят с факти, така както и аз, а ти само раздухваш едни балони, лукуми и т.н. всеки може да си пише каквото си поиска

Колега, пожелавам ти да си живееш спокойно в новата къща, бъди жив и здрав. Аз спирам да говоря, щото гледам, че смисъл няма.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
thewolf написа:BMW_RIDER написа:
Колега, не те правя на луд, повярвай ми, нямам файда от това, плюс това като не знаеш с какво се импрегнира дървеният материал, можеше да прочетеш статията дето ти дадох и да потърсиш в нет-а малко, нали уж много ти било ясно какво е импрегнирана дървесина? В по-предния пост го писа, май май само на думи го караме. Кой каза че е позволено и кой каза че не е забранено? Ти не четеш ли какво ти пиша? CCA Chromated Copper arsenate, в случай че си учил химия, ще знаеш кое какво е. Плюс това, ако не ти е известно, също тръбите, водопроводните направени от мед, като и импрегнирането на дървесината, причиняват също рак и за това сега ги сменят в Норвегия, в новите къщи водопроводите се правят от друга сплав. Говорил съм много с водопроводчици от Дания, Норвегия, Швеция и Германия, всички казват същото нещо.
Има и още начини на импрегниране, просто за това се сетих сега. Ти си ги намери, ако те интересува в какво живееш.
Към Драго Павлов, абсолютно съм съгласен с теб колега. За пожара имах предвид състоянието, при което пожара идва от съседната къща да речем, че е по-трудно да се запали тухлена къща от дървенията, ама колегата БМВ-райдъра си чете к`вот му пасва на неговият начин на мислене. Съда го споменах колега, че и там работят с факти, така както и аз, а ти само раздухваш едни балони, лукуми и т.н. всеки може да си пише каквото си поиска, но аз ти показах, все пак няма аз да живея в твоята къща де
Колега, пожелавам ти да си живееш спокойно в новата къща, бъди жив и здрав. Аз спирам да говоря, щото гледам, че смисъл няма.
Васко,като каза четене та зех и аз почетох малко.Ако не друго поне тук в Норвегия за безопаснот се мисли постоянно и много.Първо тая статия дето си я дал е 10 годиша,второ земи прочети малко за първото в норвежки сайт да разбереш,че вече такъв вид импрегниране не се ползва (най вероятно в световен мащаб) и трето може да споделиш с норвежките,шведските,датските и другите там специалисти ,че и те са в грешка относно медните тръби.Не че има нещо общо с темата тва последното.Има дебели книги по въпроса,картата за библиотека е безплатна.