Фиш за каране на дневни светлини
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Фиш за каране на дневни светлини
hackman написа:Ето до къде я стигнахме в тая държава. да ми пишат фиш за това че "не карам на фарове."
- "Ама г'н полицай .. аз дъм с дневни светлини ?"
- "За мен сте без нищо затова фиш 20лв."
Как ви се струва това ?![]()
Защо не спират X5-ците които карат с дневни свтлини. а спират по-старите BMW-та?
Какво мога да направя в този случай ??
някой с подобни "преживявания" с родната "полиция" ??![]()
се ми е тая за тея 20лв... толкова ми бенза за 20 денама все пак ...
п.с.
Нужно ли е да коментирам че във фиша пише че съм нарушил чл. 6 ал.1 от зздп ?
т.е. неспазване на знаците ?
Ами другия път като искат да ти съставят "само фиш" за дневни светлини, ти не се съгласявай и кажи, че искаш акт. Ако ченгето се заяде(длъжно е в такъв случай да ти напише акт защото не искаш фиш), ти не разписваш фиша и...той си преминава автоматично в акт.

А дали има полза от фарове? Ами в мрачно време да. Но иначе съм забелязал, че когато не ме виждат, просто не ме виждат ако ще и хиляда фара да включа. Аз лично на фараове не карам, освен ако не карам бързо или не знам, че отсреща има куки. Като ги подмина и пак ги спирам. Ако бързам си пускам фаровете да не ми се заяждат случайно и да ме забавят като ми изгубят времето, ако не бързам си пускам само габарита докато ги отмина. Акт, фиш или нещо подобно за без дневни светлини нямам, няма и да имам. Като си оправят закона, тогава да ме задължават да си включвам късите или да добавя някакви измислени светлини отпред, или пък дългите на някакви проценти.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- rhase
- младши ентусиаст
-
BMW Power ACM написа:...
Те верно някои и фар от пристанище да им сложиш просто отказват да те видят, но каквото за всички такова и за нас. Има си правила, щем-нещем спазваме или плащаме

Поизчерпа се и тази тема като че ли. Разбрахме че, допълнително монтираните АЕ не са ДРЛ, модула на 30% минава за ДРЛ, просто пуснати фарове 100% минава + всичко друго заводско монтирано на новите автомобили от други марки. Разбрахме, че всъщност май няма къде да се хомологизират афтърмаркет ДРЛ-и за да са годни съгласно закона

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
hackman написа:
Евала бе полиция ..
дали да не се върна сега при ония и да го питам за какво точно ми е писал акт и дали знае
Дано да знае и аджеба фиш ли е, акт ли е

Никой не мое ма връне на селу!
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
В петък ме спряха на Кн Борис, реших да преместя колата с 200 м. по-напред в зоната и хоп изкочиха.. съвсем забравих за светлините. Директно тръгнаха да ми пишат АКТ за 50 лв. почнаха да ми мерят гумите и т.н. . Ама им се примолих, и ми се размина, даже ми пазиха колата докато си купя хлаб, че ми изтече синята зона )))) Много зависи на какви ще попаднеш !!!
stay tuned

Maximilian-E46 написа:Аз пък имам друго мнение по въпроса колеги.Нека започнем от самото НАЧАЛО...защо аджеба трябва да караме на КЪСИ СВЕТЛИНИ ИЛИ ДНЕВНИ СВЕТЛИНИ - отговора,за да има по малко ПТП-та,и да се забелязва една кола в далечината..еми аз мога да ви кажа че на мойто Е46,4-те CCFL ринг-а се виждат 100 пъти повече от 2-те лупички с ксенон които през деня тия лупи са пълен ташак....аз карам на CCFL angel eyes,и за сега никой не ме е закачал,а не е като да не съм минавал покрай полицаи.Сега знам че ще се намери някой от вас да ми каже,че рано или късно и мен ще ме закачи някой,да на мен това ми е пределно ясно,има полицаи всякакви,има много много нагли типове..а по нагоре някой спомена,че са му писали фиш за халогените,еми и това за мен е простотия,тея халогени заслепяват ли пречат ли на някого незнам,и мен са ме закачали за халогени ама кво да се прави...днеска в Благоевград видях едно Е39 с червен angel eyes и полицаите им беше през дедовия за негоОтделно в софия има едно Е90 сребристо с черни огледала и черен таван със ЗЕЛЕН angel eyes което е МЕГА грозно ама кво да се прави.
Да ,халогените на мен ми пречат МНОГО ,най се дразня на някой псевдо селски гъзар надънил през деня или вечерта без нужните условия(дъжд ,сняг или мъгла) и гори зеници наред.... Аман от селтаци и самотълкувания на закона

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Те халогените на Е36 освен за гъзария,за друго не стават. 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
DanielzZz написа:Те халогените на Е36 освен за гъзария,за друго не стават.
А ако ги регулираш правилно ще разбереш в каква дълбока заблуда си. Но нищо чудно, че има такива мнения, вече почти всяка Е36 е със сменена ///М(аняк) броня зад блока и сложени халогени колкото да присъстват. Да не говорим за огромния брой липси от пластмасите по и под тях.
Аааа, ама те могат и да се регулират... ама как да даде човек 5лв. 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
liloff написа:Аааа, ама те могат и да се регулират... ама как да даде човек 5лв.
Да не говорим да прочете две страници техническа информация, то това е само за инжинерчита

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Веднага нападате.Регулирани са.Просто дизайна им е такъв,че не светят особено добре като сила.На други коли светят доста по-добре.Колкото до М-бронята - това,че карам Е36 не означава,че обичам псевдо гъзарията. 

- mitkoslb
- Потребител
-
- Кара: BMW 318I E46
- Детайли за колата: M43B19
MORSKIa написа:На 23.02. около 11,30 на "Тракия" между Чирпан и връзката от Плодовитово посока София ме спряха с аргумента, че не съм с вкл. светлини.
Аз съм с CCFL angel eyes и твърдя, че се виждат достатъчно добре и достатъчно от далече... На вс. мои възражения ми се присмяха и ми писаха и на мен фиш за 20лв. - т.е. необжалваем......
Да, карах само на еънджъли, но........платих си 20те лева, още ме е яд....и кво от това.....

Вие се радвайте, че само с по един акт минавате
Тея с мерцедесите отнасят по два
1. За невключени къси/дневни светлини
2. За включени фарове за мъгла, без да има такава

Тея с мерцедесите отнасят по два
1. За невключени къси/дневни светлини
2. За включени фарове за мъгла, без да има такава

Не Мы такие, Жизнь такая
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Аз не мога да разбера, защо трябва да се спори толкова за тия Angel eyes? колко трудно може да е едно включване на фаровете? Не сте вие хората, които пишат актове на полицаите, а те на нас. След като правят забележки за габаритите, не мисля, че е разумно да продължава да се кара без фарове/на дълги/на халогени/на половин фар и т.н. Тооо по тая логика, още по яко е да има и картечница с купол на тавана на колата, ама...
Вместо с тия 20лв да отида да си взема някакви благини от "Макдоналдс", ще ги дам за глупости.

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
ico530d написа:Аз не мога да разбера, защо трябва да се спори толкова за тия Angel eyes? колко трудно може да е едно включване на фаровете? Не сте вие хората, които пишат актове на полицаите, а те на нас. След като правят забележки за габаритите, не мисля, че е разумно да продължава да се кара без фарове/на дълги/на халогени/на половин фар и т.н. Тооо по тая логика, още по яко е да има и картечница с купол на тавана на колата, ама...![]()
Вместо с тия 20лв да отида да си взема някакви благини от "Макдоналдс", ще ги дам за глупости.
![]()

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
ico530d написа:Аз не мога да разбера, защо трябва да се спори толкова за тия Angel eyes? колко трудно може да е едно включване на фаровете?