Колеги с климатици Daikin
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Колеги с климатици Daikin
Така....след ремонта(изолация,дограми,санировки) всичко общо взето,влязохме в магазин за климатична техника и пойскахме нещо добро,като цената не е от значение и ни дадоха Daikin FTX35J2V1B.Сложихме го декември 2012,като доколкото си спомням месеца беше топъл,около 15-17градуса.Още с първите две пускания ми направи впечатление че рядко размразяваше а и то нямаше какво но направи ли го,размразяваше около 40 мин.Обадихме се и казаха че най вероятно докато се намести самия климатик така ще е.Започнаха да падат температурите до кам 12-13 градуса и климатика взе да размразява по 1:30 мин.Повикахме ги,дойдоха наприщиха го на 30 градуса духаше много топло и казаха че всичко е наред.Лятото нямаше проблем.От три месеца обаче бера доста ядове.Климатика духа много топло,всичко точно,реши ли да размразява,два часа и нагоре съм го засичал външното тяло бръмчи трещи и нетръгва да духа.Понякога даже едната лампичка започва да святка и тялото се затваря а вънкашното продължава да ускорява.Повикахме ги,след много уговорки и убеждения че това е страшен модел и е невъзможно това което казваме.Накрая им казах че съм чел че софта на тези климатици правел бела и тогава решиха че ще сменят някъква платка във вътрешното тяло.След дълго чакане смениха я миналата година но температурите бяха високи и нямахме ядове.Тия дни захладня и проблема отново е налице и пак след много обаждания и престой на студено решиха да сменят втора платка във вътрешното тяло.Изминалата седмица,понеже ме нямаше вкъщи,жената стояла настудено.Обадих се пак неможеха да повярват и можело да вземат целия климатик и да го пращат във Варна от което побеснях.Обадих се и им казах,че аз ще събера климатика и ще им го занеса но със комисия по защита на потребителя.След два часа ми звъннаха и казаха че другата седмица отново ще сменят платка този път във външното тяло.За тази вечер (отвън е около 2-3 градуса) съм го спирал 3 пъти за да го рестартирам иначе си размразява до безкрай.
Някой да е имал проблеми със Daikin като мен или нещо подобно?
Някой да е имал проблеми със Daikin като мен или нещо подобно?
Последна промяна Rundev на 01 Фев 2014, 23:05, променена общо 5 пъти
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Колеги с климатици Daikin
Искай да го сменят целия, те така ако сменят платки през две седмици ти ще си изкараш зимата на студено.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
bum_bum написа:Искай да го сменят целия, те така ако сменят платки през две седмици ти ще си изкараш зимата на студено.
Аз си я карам колега настудено а и искат да го взимат.Аз затова днес им вдигнах скандала че вземът ли го ще ме мотаят и ще си откарам до юни поне без него.Вдигнах голям скандал и тогава решиха да сменят някаква външна платка.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
4 Daikin-a имам под пряко наблюдение и само единия работи адекватно, останалите ме е яд да ги гледам!
Sent from my SM-P605 using Tapatalk
Sent from my SM-P605 using Tapatalk
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Аз имам два(същите като твоя) от около две години...ядове имах с единия(това се дължеше на преместване на едното тяло и в последствие имаше теч на фреон и влизаше в авариен режим)....След отстраняването и не съм имал каквито и да е грижи....Чел съм,че има случаи на размразяване до 50мин но това става примерно:климатика е малък за помещението и постоянно е на макс;вън има мъгли(които много влияят на това) и т.н.
Интересно ми е какво помещение отопляваш с него....
Интересно ми е какво помещение отопляваш с него....

- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
И аз съм с 4 Дайкина. Един европейски и три японски (110V траф има към тях). Европейския размразява по-дълго сякаш, но определено не повече от 15 минути. От 2008ма ги ползвам и мисля че европейския е даже с 6 години гаранция.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Така е като си взимате дайкини на цената на едно фиджитсу или среден клас климатик, за 1200-1400 лв на 12-ка за тази цена получавате сглобка в Чехия, а точно тези са страшно проблемни, аз понеже и с домашни климатици се занимава от години продажба и гаранционно и извънгаранционно обслужване винаги като дойде клиент и иска такъв дайкин аз го разубеждавам и го карам да вземе фуджитсу хем по-евтин, хем работи безупречно и там го няма филма да се кара във Варна
Толкова са добри техниците щом не могат на място да го оправят ще го свалят и ще го пращат на вносител да им дойде акъла и да се научат да ги правят, то вече се навъдиха хиляда фирми всеки продава и монтира, но дойде ли време за ремонт гледай какво става тогава.
Колега търси си правата, чрез комисията така ще ги научиш ако не разбират поне да си наемат кадърни хора.

Колега търси си правата, чрез комисията така ще ги научиш ако не разбират поне да си наемат кадърни хора.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
Ми то дайкин в Япония вече не се прави...ако ми дадеш инфо от къде да си купя,веднага ги взимам....не бих пропуснал
Sent from my ST23i using Tapatalk
Sent from my ST23i using Tapatalk

кичоне написа:Ми то дайкин в Япония вече не се прави...
дали?

всички модели на 100 волта се произвеждат само в Япония!
топмодела Ururu sarara също се произвежда единствено в Япония дори и да е на 220 волта... ама едва ли ще ти допадне цената...

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Уж,Daikin била най-доброта марка при климатиците(мерцедеса при климатиците)така се изказват специалистите !!! Аз съм с Fujitsu от 4-ри години и съм супер доволен + това до сега от както е монтиран техник вкъщи не е идвал!!!! "да чукна на дърво"!!!!
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
bobi_81xx написа:Уж,Daikin била най-доброта марка при климатиците(мерцедеса при климатиците)така се изказват специалистите !!! Аз съм с Fujitsu от 4-ри години и съм супер доволен + това до сега от както е монтиран техник вкъщи не е идвал!!!! "да чукна на дърво"!!!!
+1 и в нас с фуджитсу никакви грижи 4 години... само мия филтрите от време на време под чушмата

- кичоне
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:кичоне написа:Ми то дайкин в Япония вече не се прави...
дали?![]()
всички модели на 100 волта се произвеждат само в Япония!
топмодела Ururu sarara също се произвежда единствено в Япония дори и да е на 220 волта... ама едва ли ще ти допадне цената...
Е неподготвен се изказах....ама чак да не ми допада цената....в грешка си

До колегата с проблема...задължително да идват още утре и да се заемат с отстраняването на проблема...ако не могат на място,свалят го,монтират ти оборотен и го взимат да го ремонтират или подменят,ако не става.....но в никакъв случай не ги оставяй да те мотат и да ти обясняват колко са изненадани от това,че баш на тебе ти се случило да не работи както трябва.И да идват и само да мънкат и да го гледат като камък....притискай ги здраво...Успех!

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
От 8 години имам Хаер 12-ка и Хитачи 9-ка от 5 години. Средна хубост - плащани са по 1100-1200 лева, вече не помня, но никой от тях не размразява повече от 5-10 минути, та явно си има проблем колега с този Дайкин. Аз от климатици не отбирам, но честно казано съм учуден, защото и аз така знам, че в тази техника са уж върха на сладоледа, но явно нищо вече не е това, което някога е било.
only rear wheel drive
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Колега Daikin FTX35J2V1B се произвежда в Тайланд по принцип този климатик не се прави за зимният сезон а само за преходните ! На климатика софтуерно му е задедено да прави дефрос 40 минути има или няма нужда от това
"Топмодела" за Европа се прави в Белгия ! И толкова е топ че ако има отклонение от напрежението се самоизключва
Прав си но фуджитсу пуснаха и бюджетна версия за около 1000лв дето е пълен ташак та някой да не се засили да купува най евтиното и да се вкара във филм-а!

zazomazo написа:топмодела Ururu sarara също се произвежда единствено в Япония дори и да е на 220 волта... ама едва ли ще ти допадне цената...
"Топмодела" за Европа се прави в Белгия ! И толкова е топ че ако има отклонение от напрежението се самоизключва

oci написа:винаги като дойде клиент и иска такъв дайкин аз го разубеждавам и го карам да вземе фуджитсу хем по-евтин, хем работи безупречно
Прав си но фуджитсу пуснаха и бюджетна версия за около 1000лв дето е пълен ташак та някой да не се засили да купува най евтиното и да се вкара във филм-а!
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Не съм компетентен по темата Дайкин,ама тук все ги хвалите пък сега кво излезе
Заклеймявате китайчетата ама моята Мидейка перка вече осма година и на минус 10 си ми е добре
Като сдаде багажа с кеф ще я пратя на вторични.

Заклеймявате китайчетата ама моята Мидейка перка вече осма година и на минус 10 си ми е добре

Като сдаде багажа с кеф ще я пратя на вторични.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
52 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4