SAW VI а.к.а септопластика

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: SAW VI а.к.а септопластика

Мнение от Alexi » 12 Сеп 2010, 20:41

сега виждам тая темичка ,и аз имам подобно стеснение на носа вероятно след някое от сбиванията през пубертета и го търпя вече над 15 години ама ми писна - на едната ноздра повече на другата по малко но като цяло много трудно дишам и много лесно ми се запушва ,само ксилометазолинчето оправя работата .. вкарайте някаква клиника във Варна или Търново където качествено ремонтират отвътре носове :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: е34-520и, е39 525тдс ,д4д,e90 320д

Мнение от malolitrajkata » 31 Яну 2014, 14:23

Здравейте! Аз също съм в отбора. При мен проблема е , че не могат да ми поставят точна диагноза. Според едни имам хипертрофия на носна лигавица, според други на носни конхи, а според трети крива носна преграда. Ходил съм в доста болници - ВМА, ИСУЛ, Токуда, Софиямед и т.н. Направих си изследване за алергии и се установи, че не съм алергичен към нищо. Предлагат ми операция изгаряне с електрокоагулатор или операция с изправяне на носна преграда. Интересува ме хората правили си тези операции да споделят малко повече. колко е възстановителният период? Как протича? Болезнено ли е махането на тампонада (Изгледах мн клипчета в ютюб и се доста наплаших)
пп за момента се отпушвам с муконазал + като впръсквам около 12-14 пъти на деня и 4-5 нощем. Разби ми се съня и вече ставам изморен от сън.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 31 Яну 2014, 18:00

Alexi написа:сега виждам тая темичка ,и аз имам подобно стеснение на носа вероятно след някое от сбиванията през пубертета и го търпя вече над 15 години ама ми писна - на едната ноздра повече на другата по малко но като цяло много трудно дишам и много лесно ми се запушва ,само ксилометазолинчето оправя работата .. вкарайте някаква клиника във Варна или Търново където качествено ремонтират отвътре носове :mhihi:

търново :kuku: Бих те посъветвал да разчиташ само на университетски болници или тясно специализирани, които правят само това. Гледам си от шумен, пробвай Варна и Плевен.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Яну 2014, 20:32

Колега, надявам се че не работиш в Бърза помощ. :mhihi: За четири години и половина сигурно е намерил някои отговори човека.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 01 Фев 2014, 18:48

bum_bum написа:Колега, надявам се че не работиш в Бърза помощ. :mhihi: За четири години и половина сигурно е намерил някои отговори човека.

:mhihi: не погледнах датата....нищо де който я е изровил тая тема поне ще прочете кво съм написал
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Фев 2014, 14:12

ineedmoney написа:след 25-та година на всеки индивит и от 2-та пола им се изкривява носа! нарича се физиологично изместване и е толкова нормалко колкото и като си на 20 да ти е по-голям отколкото на 10!
с 2 думи няма смисъл да си чупиш носа в операции да ти го изправят щото ще ти кажа една тайна - после пак ще се изкриви! :bchug:

Дето има един лаф: Като знам какъв съм инженер ме е страх да отида на доктор :mhihi:
ineedmoney написа:Бих те посъветвал да разчиташ само на университетски болници или тясно специализирани, които правят само това. Гледам си от шумен, пробвай Варна и Плевен.

Aко ще е в Плевен, гледай да не е при Цветан Маринов - най-големия некадърник... Две седмици и половина в болницата, сума ти усложнения, слагане на тампони без упойка ( :banghead: ) и накрая ефекта беше нулев - снимката след операцията беше същата като тази от преди операцията... :ranting:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 02 Фев 2014, 14:32

;) виждам че не си ме разбрал. Явно наистина си от тия инженери дето като се знаят кви са, си мислят че и останалите са като тях.
Пояснявам - първото съм го казал за случаи в които никога не ти е чупен носа и търсиш само козметичното. При положение че се е самоизместил физиологично (да съществува този феномен колкото и да не ти се вярва) тогава не виждам смисъл от тази операция - тежка е и пак ще кривне малко. Но ако е чупен носа и лесно се запушва и при лека хрема, синузит и т.н вече е друго, тогава е желателна - решава проблемте + козметиката.
Иначе за лекарите кво да кажа прави сте, малко останаха кадърните, но поне са концентрирани по големите университетски болници. Вече е въпрос на късмет да уцелиш. :paranoid:
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Фев 2014, 16:25

ineedmoney написа:;) виждам че не си ме разбрал.
...
Пояснявам - първото съм го казал за случаи в които никога не ти е чупен носа и търсиш само козметичното.

И ние как да разбрем ти какво си имал предвид, казвайки че на всички след 25-тата година им се изкривява носа, и то чак с удивителен...
ineedmoney написа:след 25-та година на всеки индивит и от 2-та пола им се изкривява носа!
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivodivo » 05 Апр 2016, 9:57

Изравям тази тема, защото аз съвесем наскоро си оперирах преградата и ми коригираха лигавицата. При мен има значително подобрение за доста кратко време.

Искам да питам ако някой има спомен колко приблизително време му е било необходимо да се възстанови напълно след операцията?

Ако някой иска да разбере повече подробности защо, къде кога и как може да ми пише едно л.с.

Предишна

Назад към Извън Темата