Колеги с климатици Daikin

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Колеги с климатици Daikin

Мнение от ukelichko » 02 Фев 2014, 11:30

Поне успява ли да размрази тоя Дайкин за това време или само си бръмчи? Или размразява и продължава да си бръмчи. Може да се скапал датчика за лед. На един Хайер у нас точно това се оказа дефекта. По същия начин размразяваше с часове.

Sent from my B1-711 using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Фев 2014, 11:31

ilia1984 написа:...
"Топмодела" за Европа се прави в Белгия !

предполагам можеш да подкрепиш твърдението си с нещо повече от удивителна в края на изречението?

ilia1984 написа: ...И толкова е топ че ако има отклонение от напрежението се самоизключва :mhihi:

искаш да кажеш, че наличието на защита с/у неадекватно напрежение го определяш като "минус" на модела? :shock:

смяташ ли, че е по-добре да ти изплющи климатик за една торба пари вместо дребното неудобство да рестартираш?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Колеги с климатици Daikin

Мнение от frizzante » 02 Фев 2014, 12:20

Аз съм в същия град като колегата пуснал темата. Следователно сме в един температурен диапазон. 2 Дайкина имам - 18 и 9. Не съм ги спирал от 10 Ноември (само 2 пъти да почистя филтрите ама си бяха чисти). Никакви проблеми нямам (да чукам на дърво) направо съм забравил за тях. Следвах съветите на един от колегите пишещ в темата (ако иска да си каже той кой е) и не съжелявам изобщо за избора! Просто трябва да се внимава каква площ очаквате да "обработва" климатика при избора и много важно как и къде се монтира. Апартамента е целият топъл 23/24 гр. имам и 2 бойлера нон стоп включени, повече от 140 лв ток не съм плащал! Относно размразяването което е тук проблема, наблюденията ми върху двата са, че много рядко го правят и трае не повече от 7-8 минути. В мъглите го правиха една идея по-често свкаш, но както казах изобщо не ги следя какво правят, но ако имаше проблеми щях да усетя. Явно, има нещо нередно при теб и както си почнал натискай ги докрая тия. Успех!

Sent from the черешата
Последна промяна frizzante на 02 Фев 2014, 13:31, променена общо 1 път
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 02 Фев 2014, 12:31

zazomazo написа:предполагам можеш да подкрепиш твърдението си с нещо повече от удивителна в края на изречението?

Еми твърдението ми го пише на самият климатик :mhihi:

zazomazo написа:искаш да кажеш, че наличието на защита с/у неадекватно напрежение го определяш като "минус" на модела? :shock:

смяташ ли, че е по-добре да ти изплющи климатик за една торба пари вместо дребното неудобство да рестартираш?

За ururu sarara мога да ти напиша роман :mhihi: Когато на вън е -15 градуса и този климатик се самоизключи 4-5 пъти ще разбереш за какво ти говоря!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Фев 2014, 12:50

ilia1984 написа:...
За ururu sarara мога да ти напиша роман :mhihi: ..

убеден съм -постовете ти до момента са по-скоро художествена, а не техническа литература :wave:

да беше приложил поне снимка на табелата на климатика, на която да прочетем, че е произведен в Белгия?

ilia1984 написа:Когато на вън е -15 градуса и този климатик се самоизключи 4-5 пъти ще разбереш за какво ти говоря!

знам много добре за какво ми говориш :)
но това не променя факта, че проблема не е в качествата на климатика, а в качеството на електропреносната ни мрежа :winky:
подмяната на електронния блок не е евтина и японеца е помислил за потребителя, защитавайки го от пикове и падове в напрежението....обаче потребителя го отчита като недостатък, щото видиш ли му е тегаво да рестартира...
същия този потребител обаче ще ореве орталъка ако в следствие на токов удар му изгори електрониката и тогава би писал романи от рода на: "е може ли тия японци да не сложат защита на климатик за една чанта пари" :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Фев 2014, 13:24

А не се ли рестартират сами? Ако утре те няма и климатика е спрял и на -10 е било цял ден без отопление кво прайм?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 02 Фев 2014, 13:30

Сега.........за да отговоря на повечето от вас,започвам.Климатика е Чешки,много се натискаха и "Био Клима" и всички които даваха съвети да е Чешки.Хола ми е чисто нов навсякъде с нови дограми и фибрани по 2 сантиметра.Хола е голям 17 квадрата някъде грубо.Когато навън е около 10-12 градуса вратата на хола не я затварям и отопля два коридора без проблем,в момента е затворена защото навън е 2 градуса и неможе да утопли и коридорите и даже при затворена врата и неспиране нито ден нито нощ,компа ми показва че в стаята е 17.7 градуса при настроени на климатика 23.Термометъра на компютъра е много точен засичал съм го с други два.Току що даже показа 18.2 градуса вече.Освен това изложението ми е южно на Г образен блок и съм много назавет,както и климатика.За колегата който каза за мъглите,е там пък е големия цирк.Има ли мъгла най много работи 10 мин и капитулира като германска пехота пред Сталинград :D Не проблема наистина е много кофти защото можех да си купя два нормални климатика за тия пари и щях да съм по хепи,сигурен съм.
Изображение

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 02 Фев 2014, 13:36

Ще разочаровам симпатизантите на Дайкин,но от 2010г. поне ''оригинален'' белгийски няма.Или поне това което бихте искали да наричате оригинално.Вече са от така наречените по модерно му ''асемблирани'' климатици-да си го кажем на български с право на сбирщайн и да си сложат накрая табелата на дайкин.Отдавна се насочиха към централното климатизиране на сгради,хотели,офиси и пр.Там може и да са ''оригинални'' защото обикновено са задължени първите Х години да поддържат цялата система,което ако не е качествено изпълнено ще им струва много после.Хората в бита в тази зона на Европа почти не се климатизират-не е практика,просто климата е такъв въпреки ,да отбележа, че последните 2 години лятото е прекалено горещо за тях и се наблюдава скок в тази област.
Да не говорим, че на българския продавач на Дайкин не му излиза сметката да продава продукт произведен там.
В момента в Дубай тече шопинг фестивала,който обхваща всички стоки които можете да си представите-от напръстник до товарен камион.Азиатски Дайкин равняващ се на 12-ка капацитет идва на малко над 500 долара.В България се продава тройно :winky: с каквато си искате лепенка на производител.Не ме питайте откъде знам.

п.п. Правилно са ти казали да е чешки.Друг е момента че може и в Чехия вече да сме в графта им ''трето качество потребители'' и това да ни се полага от там.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 02 Фев 2014, 13:47

rosendaal написа:Ще разочаровам симпатизантите на Дайкин,но от 2010г. поне ''оригинален'' белгийски няма.Или поне това което бихте искали да наричате оригинално.Вече са от така наречените по модерно му ''асемблирани'' климатици-да си го кажем на български с право на сбирщайн и да си сложат накрая табелата на дайкин.

Така и аз чух че и в Белгия е скъпо :mhihi: Иначе този уруру сарара които видях е правен 2008г. в Белгия !

rosendaal написа:Дайкин равняващ се на 12-ка капацитет идва на малко над 500 долара.В България се продава тройно :winky: с каквато си искате лепенка на производител.Не ме питайте откъде знам.

По точно около 350 долара прави се в завода на GREE в Китай и му слагат само лепенка Дайкин!

bum_bum написа:А не се ли рестартират сами? Ако утре те няма и климатика е спрял и на -10 е било цял ден без отопление кво прайм?

Не си купуваме Дайкин :mhihi: Или преди покупката гледаме да има точно 220 волта!

Rundev написа:Сега.........за да отговоря на повечето от вас,започвам.Климатика е Чешки,много се натискаха и "Био Клима" и всички които даваха съвети да е Чешки.

Колега по кода които си дал излиза тайландската серия със софтуерен дефрост не знам какви лепенки са му сложили но това не е модел направен да работи в зимата !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Фев 2014, 15:20

bum_bum написа:А не се ли рестартират сами? Ако утре те няма и климатика е спрял и на -10 е било цял ден без отопление кво прайм?

рестартират се само ако е спирал тока, неадекватното напрежение се регистрира като проблем и се предполага този проблем да бъде отстранен преди да продължиш да ползваш уреда.
производителя на даден уред гледа да защити самия уред, не е негова грижа, че в някои региони напрежението в мрежата варира от 180 до 250 волта...
естествено производителя е дал някакъв толеранс от-до, в който тая защита не сработва и климатика си бачка адекватно / определено не както твърди колегата "да има точно 220 волта!" :mhihi: / в къщи например е 236 волта в момента, но климатика не се оплаква :)
ако напрежението в мрежата е такова, че климатика да регистрира проблем 4-5 пъти дневно съм убеден, че не само с климатика ще има ядове... всичката техника в домакинството,в която има електроника пищи на умряло /ако има защита/ при екстремно напрежение...ако няма такава-изгаря :)

наистина е неприятно ако те е нямало в къщи и климатика е спрял и съответно помещението е изстинало....но мисля е далеч по-неприятно ако като се прибереш се окаже, че климатика е изгорял или /по-лошо/ е станал пожар следствие на токов удар...

а и пак казвам-не виждам каква вина има производителя на даден уред за това, че напрежението в мрежата ни е извън всякакви стандарти?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 02 Фев 2014, 15:57

моя дайкин е 12ка купуван е преди 3години,незнам дали е чешки или белгийски,ама за сега дертове нямам,отоплявам хол 25кв. + 6кв тераса приобщена към жилищната площ ,имам изолация на външни стени,фибран на пода вата на таваните и пвц дограма с К-стъкло,изложението е север/запад ,освен филтри да чистя друго не съм правил,купуван е 1300лв,тази година имам да довършвам детската стая и определено ще заложа на една 9ка дайкин или митсубиши :yes:
Относно размразяването само в мъглите беше малко по продължително,иначе размразява по често вечер като стане по студено ,но не повече от 10-15мин.в зависимост от клинча вън.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 02 Фев 2014, 17:20

ilia1984 написа:
rosendaal написа:Ще разочаровам симпатизантите на Дайкин,но от 2010г. поне ''оригинален'' белгийски няма.Или поне това което бихте искали да наричате оригинално.Вече са от така наречените по модерно му ''асемблирани'' климатици-да си го кажем на български с право на сбирщайн и да си сложат накрая табелата на дайкин.

Така и аз чух че и в Белгия е скъпо :mhihi: Иначе този уруру сарара които видях е правен 2008г. в Белгия !

rosendaal написа:Дайкин равняващ се на 12-ка капацитет идва на малко над 500 долара.В България се продава тройно :winky: с каквато си искате лепенка на производител.Не ме питайте откъде знам.

По точно около 350 долара прави се в завода на GREE в Китай и му слагат само лепенка Дайкин!

Не си купуваме Дайкин :mhihi: Или преди покупката гледаме да има точно 220 волта!

Rundev написа:Сега.........за да отговоря на повечето от вас,започвам.Климатика е Чешки,много се натискаха и "Био Клима" и всички които даваха съвети да е Чешки.

Колега по кода които си дал излиза тайландската серия със софтуерен дефрост не знам какви лепенки са му сложили но това не е модел направен да работи в зимата !

Този път ме закопа.............. :help: къде да го видя това нещо какъв е и къде се прави....... :help: Ако са ме излъгали че е чешката сглобка го сабирам до 5 мин и ще стоя пред магазина им докато неотворят утре!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 02 Фев 2014, 17:33

Изображение

Ето го,ако е така както казваш.......... :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 02 Фев 2014, 17:47

Мисля, че колегата не тази табелка иска да види. Снимай отстрани е на вътрешното и външното тяло, лепенка с технически данни е.

Sent from the черешата
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 02 Фев 2014, 18:16

То е достатъчно човек да пусне търсачката и ето какво излиза:

Моят "комфортен" Дайкин FTX 35 JV е закупен август 2010 г.
Дефрост на 28 минути при температура около 0 градуса и надолу. Няма значение дали е -20 или 0 гр., дали вентилатора е на макс или не е. Винаги дефроства на 28 минути. Общо взето изобщо не става за топлене зимата по нашите географски ширини. КРАЙНО НЕДОВОЛЕН.

........
.......ако не те притеснява разскрежаването през 22 минути.
..........
Табаков | януари 11th, 2013 at 11:02
ЧНГ 2013 с пожелание за много здраве,щастие и късмет.
Климатикът ми е DAIKIN FTX35J2V1B от 6м.го ползвам.Отоплявам помещение 14кв.метра/37куб.метра/,западно изложение с две външни стени, без изолация.Защо климатикът ми преминава в режим дефрост на всеки час, независимо температурата дали е -5гр.или +5гр.,като размразява от6до 8мин.?Близо 4часа е в дефрост за времето от 6 до 00часа.Това големи разходи на ел. енергия ли е?Филтрите ги почиствам два пъти месечно.Предварително ви благодаря за отговора.

.......
преди 3 месеца си купих 2 климатика Мицубиши MSZ - FD35VA и Daikin FTXS 35G2V1B
Подложих ги на контролни тестове за консумация на ток,затопляне итн. Мисля,че до момента Мицубишито харчи по малко ток и топли малко по добре. Но преди няколко дни Дайкина изобщо не си изпълнява функцията.Силно намали топлината си.
При 2 градуса навън и зададени 30 градуса и краен вентилатор към климатика - на изхода топлината е 30 - 35 градуса , а в стаята не може да се качи по-вече от 22 градуса. До сега 23градуса в стаята ги подържах с 25 градуса към климатика и 1 или 2 степен на вентилатора.

И така нататък......
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата