Въпрос за радиатор на парно

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с 200 и пак е малко
Мечтае да кара: драгстерите да плачат

Въпрос за радиатор на парно

Мнение от NORX » 03 Фев 2014, 23:14

Здравейте! Имам въпрос относно радиатор на парното , а той е следния:
Радиаторчето на парното ми е задръстено (установих го като бутнах входящият и изходящият маркуч на радиаторчето, и те бяха с различна температура, единият горещ , а другият топъл) . Колата от няколко дни е моя, но смених термостат и налях антифриз. След това още 2 пъти доливах доста антифриз и видях, че маркучите за вход и изход са мокри. Въпроса ми е възможно ли е колата да губи антифриз заради запушеното радиаторче? ( Колата не е от нашата марка затова не съм писал. Ако е възможно така общо да ми се отговори ще съм много благодарен)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Въпрос за радиатор на парно

Мнение от ukelichko » 03 Фев 2014, 23:47

Нормално е единия маркуч(входящия) да е горещ а другия топъл(изходящия), нали в радиатора се отнема топлината. Ако в купето е било много студено и вентилатора на парното е бил на макс, разликата в температурите на двата маркуча е голяма. Щом са мокри маркучите най вероятно ти е пробито радиаторчето или е спукан някой от маркучите. Ако е запушено радиаторчето просто антифриза няма да циркулира през него, но няма да тече антифриз.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с 200 и пак е малко
Мечтае да кара: драгстерите да плачат

Мнение от NORX » 03 Фев 2014, 23:55

парното беше изключено , когато гледах маркучите, а колата в гараж. А нормално ли е толкова много вода да налея?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 04 Фев 2014, 0:06

Ако не си спазил упътването за наливане на антифриз в колата, нормално е след известно каране да поеме още доста антифриз. Просто се е образувала въздушна възглавница. За мокрите маркучи трябва да погледнеш от къде тече.

Sent from my B1-711 using Tapatalk
Изображение

Назад към Извън Темата