Фиш за каране на дневни светлини
Модератор: Общи модератори
Re: Фиш за каране на дневни светлини
Напиши какви са инициалите необходими за одобрени Дневни светлини по Правило 87 и Ivo_Borisov, понеже е голям пич, да пусне снимка във форума на неговата маркировка на фара и да види колко са му "заводски" Дневни светлини.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Добре де, на Е36 слагам афтърмаркет фар с обозначения за дневни светлини. Слагам и едно реле купено от пазара за 20 лв да ми включва дневните, кажи ми законни ли са!
И пак ти казах, пращай ме при полицаи които кажеш за да ми напишат акт че не ми отговарят дневните! Щото това дето пишеш че за съда не важи, само ти си го тълкуваш така. Или ми посочи къде съда е направил такова тълкувание!
Това предписание 87 е от 2010, значи всички преди това не отговарят на дневните а? Прочети го добре това предписание, защото аз го прочетох и виж за какви предписания става въпрос наистина. Ама не само точките за дневни светлини.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
И пак ти казах, пращай ме при полицаи които кажеш за да ми напишат акт че не ми отговарят дневните! Щото това дето пишеш че за съда не важи, само ти си го тълкуваш така. Или ми посочи къде съда е направил такова тълкувание!
Това предписание 87 е от 2010, значи всички преди това не отговарят на дневните а? Прочети го добре това предписание, защото аз го прочетох и виж за какви предписания става въпрос наистина. Ама не само точките за дневни светлини.

Вече сигурно 10 пъти съм питал спрели патрулки (не съм бил с автомобила, а пеш разхождайки се или след заведение и ги питам просто да видя какво ще ми отговорят на въпроса "Ангелските очи на БМВ приемат ли се за дневни светлини или трябва изрично късите да са пуснати?" Отговора от всички е, че ако свети "нещо" във фара - нямало проблеми и това във все различни градове (Русе, Велико Търново, Свищов и Варна). Тоя закон се следеше стриктно само когато го приеха. Сега имам чувството, че ако ще и свещ да сложиш във фаровете и се вижда, че вътре нещо свети няма проблем. Аз лично в градовете карам на габарит /очи/ и съм с ясната идея, че все някога някой ще ми хакне акт/фиш щото е запознат, че очите на старите BMWта не са дневни, а габарит. Извънграда винаги съм на къси.
п.с - ще продължа да питам всеки път, когато видя патрулка и имам възможност за разговор с тях
и си мисля, че точно тоя закон не е важното какъв е точно, а те как го приемат и следят за него.
п.с - ще продължа да питам всеки път, когато видя патрулка и имам възможност за разговор с тях

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Club BMW написа:Напиши какви са инициалите необходими за одобрени Дневни светлини по Правило 87 и Ivo_Borisov, понеже е голям пич, да пусне снимка във форума на неговата маркировка на фара и да види колко са му "заводски" Дневни светлини.
Дал съм ти линк, малко по-назад, от Правило 87 което толкова яростно защитаваш. Там е описано всичко, а накрая са и приложенията в които е показано нагледно какви са маркировките. И съм сигурен че ако фаровете са ОЕМ имат нужната маркировка.
Снимай си маркировките на фара, които имаш и ако отговаряш на изискванията за Дневни светлини, значи са ти заводски, но дълбоко се съмнявам.
Всичко останало, което ми пишеш показва, че Не познаваш закона и ми цитираш неща, които нямат нищо общо със спора ни.
Отиди в представителство на БМВ, което си харесаш и си извади документ, че имаш монтирани заводски Дневни светлини по изискванията ..... Ако може да осигуриш и една линейка, че със сигурност може да почине някой от смях.
НАРЕДБА № Н-3 от 18 февруари 2013 г.
Чл. 3.
(1)Изменение в конструкцията на ППС е:
1.всяка процедура по промяна в техническите данни на ППС, посочени в свидетелството му за
регистрация или в конструктивни или технически характеристики на ППС, които са за
ложени от
производителя по време на неговото производство или които са били одобрени по реда на наредбата;
2.добавянето на системи, компоненти, отделни технически възли и оборудване.
чл. 22 Чл. 22. (1) При допълнително монтиране на устройства за осветяване и светлинна сигнализация трябва да бъдат изпълнени изискванията на:
1. регулаторен акт, определящ техническите изисквания към съответното устройство за осветяване и светлинна сигнализация;
2. Правило № 48 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации – Единни предписания относно одобрението на превозни средства по отношение монтирането на устройства за осветяване и светлинна сигнализация – Правило № 48 на ИКЕ – ООН – за ППС от категории M, N и О;
Всичко останало, което ми пишеш показва, че Не познаваш закона и ми цитираш неща, които нямат нищо общо със спора ни.
Отиди в представителство на БМВ, което си харесаш и си извади документ, че имаш монтирани заводски Дневни светлини по изискванията ..... Ако може да осигуриш и една линейка, че със сигурност може да почине някой от смях.
Ivo_Borisov написа:Добре де, на Е36 слагам афтърмаркет фар с обозначения за дневни светлини. Слагам и едно реле купено от пазара за 20 лв да ми включва дневните, кажи ми законни ли са!
Чл. 3.
1.всяка процедура по промяна в техническите данни на ППС, посочени в свидетелството му за
регистрация или в конструктивни или технически характеристики на ППС, които са за
ложени от
производителя по време на неговото производство или които са били одобрени по реда на наредбата;
чл. 22 Чл. 22. (1) При допълнително монтиране на устройства за осветяване и светлинна сигнализация трябва да бъдат изпълнени изискванията на:
1. регулаторен акт, определящ техническите изисквания към съответното устройство за осветяване и светлинна сигнализация;
2. Правило № 48 на Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации – Единни предписания относно одобрението на превозни средства по отношение монтирането на устройства за осветяване и светлинна сигнализация – Правило № 48 на ИКЕ – ООН – за ППС от категории M, N и О;
Kris написа:Дал съм ти линк, малко по-назад, от Правило 87 което толкова яростно защитаваш. Там е описано всичко, а накрая са и приложенията в които е показано нагледно какви са маркировките. И съм сигурен че ако фаровете са ОЕМ имат нужната маркировка.
Линка за Правило 87 го качих преди теб и понеже си разбирач те помолих да напишеш ти какви са необходимите маркировки за да са одобрени за Дневни светлини.
Аз ги знам, но понеже ти се изказваш неподготвен ги напиши ти! Дали въобще си разбрал за какво спорим?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Club BMW написа:Снимай си маркировките на фара, които имаш и ако отговаряш на изискванията за Дневни светлини, значи са ти заводски, но дълбоко се съмнявам.
Отиди в представителство на БМВ, което си харесаш и си извади документ, че имаш монтирани заводски Дневни светлини по изискванията ..... Ако може да осигуриш и една линейка, че със сигурност може да почине някой от смях.Ivo_Borisov написа:Добре де, на Е36 слагам афтърмаркет фар с обозначения за дневни светлини. Слагам и едно реле купено от пазара за 20 лв да ми включва дневните, кажи ми законни ли са!
Чл. 3.
ложени от
Е добре, нали ще има знак че са заводски дневни

Ти май забрави за какво спорехме, нещо смесваш нещата и видимо от коментарите ти, става ясно, че си невеж в тази област.
Пак ти казвам, пусни във форума да видим каква маркировка имаш на двата си фара и да сравним с това, което изисква закона и тогава да говорим или си извади документ от представител на марката BMW в БГ, с който да удостовериш, че имаш заводски Дневни светлини.
Относно този въпрос ти посочиx някой точки в предния си пост, но ти и там явно не вдяна нищо...
Ето ти още малко:
ППЗДвП
Глава втора.
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Чл. 9. Разрешава се движението на пътно превозно средство по пътищата, ако то отговаря на определените от производителя изисквания за експлоатация, на този правилник и на наредбите по чл. 8, ал. 3 и чл. 36, ал. 3 от Закона за движението по пътищата.
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;
Автомобила ти може да бъде спрян от движение, ако схващаш.
Пак ти казвам, пусни във форума да видим каква маркировка имаш на двата си фара и да сравним с това, което изисква закона и тогава да говорим или си извади документ от представител на марката BMW в БГ, с който да удостовериш, че имаш заводски Дневни светлини.
Ivo_Borisov написа:Добре де, на Е36 слагам афтърмаркет фар с обозначения за дневни светлини. Слагам и едно реле купено от пазара за 20 лв да ми включва дневните, кажи ми законни ли са!
Относно този въпрос ти посочиx някой точки в предния си пост, но ти и там явно не вдяна нищо...
Ето ти още малко:
ППЗДвП
Глава втора.
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Чл. 9. Разрешава се движението на пътно превозно средство по пътищата, ако то отговаря на определените от производителя изисквания за експлоатация, на този правилник и на наредбите по чл. 8, ал. 3 и чл. 36, ал. 3 от Закона за движението по пътищата.
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла;
Автомобила ти може да бъде спрян от движение, ако схващаш.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Обясни ми по т.12 ако сложа реле за време какво изменям-брой,тип,цвят или разположение?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ето снимка, намери ми по това предписание на какво отговарят фаровете ми!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
И ей тука на сайта на хела да ми покажеш с какво хела отбелязват дневните светлини че аз не намерих никъде.
http://www.hella.co.nz/71/decoding%20the%20combinations
И ей тука в производствения каталог да ми покажеш нещо по различно от това горе!
http://www.hella.com/hella-com/assets/m ... EN_HKG.pdf
Или хела са за затваряне че не отговарят на правило 87?
http://www.hella.co.nz/71/decoding%20the%20combinations
И ей тука в производствения каталог да ми покажеш нещо по различно от това горе!
http://www.hella.com/hella-com/assets/m ... EN_HKG.pdf
Или хела са за затваряне че не отговарят на правило 87?

Club BMW написа:Kris написа:Дал съм ти линк, малко по-назад, от Правило 87 което толкова яростно защитаваш. Там е описано всичко, а накрая са и приложенията в които е показано нагледно какви са маркировките. И съм сигурен че ако фаровете са ОЕМ имат нужната маркировка.
Линка за Правило 87 го качих преди теб и понеже си разбирач те помолих да напишеш ти какви са необходимите маркировки за да са одобрени за Дневни светлини.
Аз ги знам, но понеже ти се изказваш неподготвен ги напиши ти! Дали въобще си разбрал за какво спорим?
Колега "разбирач", хайде преглътни че си сбъркал и престани да упорстваш като малко дете. След като си приложил линка преди мен и аз нещо не съм в час - поправи ме, покажи ми верния път. А не пак да ме караш да се лутам така заблуден.
Ето ти нагледно (принт скрийн защото явно го знаеш но не можеш да го намериш) маркировката:

А колегата по-горе ти е дал и снимка с инфото от фаровете, хайде сега кажи на черното че е бяло, или пак никой не е разбрал за какво се спори? Ако искаш и аз да снимам мойте фарове, на които маркировката е същата и нямам никакво допълнително устройство и да ми кажеш че пак е невъзможно да са фабрични дневни, както и че от над 20г. всички канадци карат с незаконни дневни светлини BMW-тата си?
Ако ти прави впечатление аз стоях зад идеята, че има изисквания към Дневните светлини и специално за маркировката на фаровете. След като цитирах изискванията на някои хора им беше весело и забавно и за тях те не означаваха нищо, а в същото време се биеха в гърдите, че познавали закона, но не виждаха по далеч от ЗДвП.
Иначе грешката е моя, че фаровете на Ivo_Borisov не отговарят на изискванията. Ако му прочетеш предните мнения ще разбере, че той още не е разбрал за какво иде реч (без да ми се обижда).
Иначе грешката е моя, че фаровете на Ivo_Borisov не отговарят на изискванията. Ако му прочетеш предните мнения ще разбере, че той още не е разбрал за какво иде реч (без да ми се обижда).
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Няма да ти се обидя разбира се! Аз доказах че имам заводски дневни, те отговарят на изискванията и това е. Същото се отнася за всички заводски дневни светлини.
П.п.ти стоеше зад изискванията ама на хартия, добре е да не се гледа сляпо някакво предписание, защото както виждаш при хела например няма нищо такова.
П.п.ти стоеше зад изискванията ама на хартия, добре е да не се гледа сляпо някакво предписание, защото както виждаш при хела например няма нищо такова.

doomy525 написа: Отговора от всички е, че ако свети "нещо" във фара - нямало проблеми
E аз това го обясних и в другата подобна тема - свети ли нещо, значи имаш пуснати дневни светлини. В законодателството ни, никъде не е обяснено конкретно, що е това дневни светлини и има ли почва у нас

Не Мы такие, Жизнь такая