Техника на половин цена-"схема",далавера,измама?
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Техника на половин цена-"схема",далавера,измама?
Няколко познати си закупиха ТВ,HI-FI и др.черна техника на половин цена.Отиват в големите вериги и си харесват примерно LED HDTV струващ 1000 лв.После звънят по телефона на човек,който се знае,че бил работник в склад от където зареждат техника "ТЕХНО-полиси-маркети и т.н." и той им дава цена 500 лв.Условието е ,че даваш половината сума (250 лв.),чакаш някво време (7-10 дни) и после ти идва стоката (ТВ) и си плащаш остатъка (250 лв).Истината е че вече има няколко облажени от тая схема.Чак и гаранция имало (не съм я видял).Питах ги за касов бон?-Давал и фактура ако искаш
Понеже не вярвам и се съмнявам,а и не намерих информация в нета за такова нещо бих желал да полюбопитствам тук.
Като слушам на къде вървят нещата (събират се желаещи да купуват изгодно и то доста скъпи стоки) си мисля,че зарибяват и в действителност първите 7-8 човека ще си получат нещата (може би ги купуват директно от "големите вериги" на реална цена),като схемата е,че като съберат достатъчно хора с голямо капаро (половин цената на стоките) ще зачезнат....Ще се облажат само първите "риби",които не знаят (евентуално) и гледат да намерят още хора които да се радват на евтинлъка,а тяхното ще се окаже платено от капаро на други......и така докато "балона се спука" и се преместят в друг град,където не знаят.-това само мои предположения!
Чували ли сте за такова нещо?Възможно ли е да са толкова големи надценките и това да е реално?

Понеже не вярвам и се съмнявам,а и не намерих информация в нета за такова нещо бих желал да полюбопитствам тук.
Като слушам на къде вървят нещата (събират се желаещи да купуват изгодно и то доста скъпи стоки) си мисля,че зарибяват и в действителност първите 7-8 човека ще си получат нещата (може би ги купуват директно от "големите вериги" на реална цена),като схемата е,че като съберат достатъчно хора с голямо капаро (половин цената на стоките) ще зачезнат....Ще се облажат само първите "риби",които не знаят (евентуално) и гледат да намерят още хора които да се радват на евтинлъка,а тяхното ще се окаже платено от капаро на други......и така докато "балона се спука" и се преместят в друг град,където не знаят.-това само мои предположения!
Чували ли сте за такова нещо?Възможно ли е да са толкова големи надценките и това да е реално?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Техника на половин цена-"схема",далавера,измама?
Може да ги минават с "транспортен дефект" или друга няква врътка.Странното е,че имат гаранция и издават фактури.
Ако може да им се има доверие и не са крадени си е оферта.
Ми аз съм си взимал от доставчик, дето зарежда Фантастико и други, филе Елена и разни луканки на 50-60% от стойността, просто другото е горница на супермаркета
. Няма да се очудя ако и за техниката има същата надценка 

Не Мы такие, Жизнь такая
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Един играч в продавалник продава телевизори от същата схема, слага си 80лв горница
На гаранцията пишеше, че телевизорът е без дистанционно, а си дойде с оригиналното такова 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- toncho83
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:Може да ги минават с "транспортен дефект" или друга няква врътка.Странното е,че имат гаранция и издават фактури.
Всичко чисто-ново без дефекти.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Аз съм чувал за Практикер и подобните с градинските мебели и т.н. Далавера си е. Някой от склада има право да обявява стока за негодна и така.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
В случая може и да е измамна схема, но може и да не е.
Всичко в BG се продава с някаква нереална надценка.
Това е факт и всеки, който е имал досег до счетоводството на фирма го знае.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Това, дори да е вярно няма да издържи много. По-скоро са схеми за врътване на едни бързи 5-10хил. лв и драсване. Преместването в друг град няма да помогне, защото веригите знаят много добре кога, къде, какво става (и по колко
) да не говорим, че и за конкуренцията знаят. Не е тайна, че се слагат огромни надценки 100%, 200% че и 300% понякога. Въпреки всичко, яко си е да си вземеш техника изгодно, ако не те врътнат с парите 
Не бих се учудил и да е някаква стратегия на самите вериги... никога не знаеш какви идеи може да породи кризата 

bmw325tds написа:В случая може и да е измамна схема, но може и да не е.

- toncho83
- младши ентусиаст
-
Мисля си,че е измама,защото даваш половината пари,а никой не ти дава документ за това и после чакаш да ти дойде стоката и не ти се дава реален срок.За мен си е риск тази "промоция",но от друга страна има печеливши си гледат LED HDTV половин цените....
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911

В момента се продават повече телевизири от колкото топъл хлябTNT написа:...Колко често си купувате хляб и колко често телевизор?

Народа купува. Всеки казва какво си е взел и как е на диета

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
TNT написа::OT: Много сте ми интересни като почнете да говорите с надценки. Телевизорите да не са хляб, че да се продават с 20% надценка? Колко често си купувате хляб и колко често телевизор?
Е да , ама телевизора не струва лев.
Иначе какво се учудвате - колко според вас струват материалите в последната 6та серия за близо 300К незнам дали има и 1/10 от тая цена.
Познат държеше преди кризата магазин на "енерджи" за над 10 000 бройки по 1,5 долара бройката от Турция, в магазина 200лв дънките
Всичко се продава с 50% и нагоре надценка.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_RIDER написа:Познат държеше преди кризата магазин на "енерджи" за над 10 000 бройки по 1,5 долара бройката от Турция, в магазина 200лв дънките
Е това и фактурата да ми покажат, няма да повярвам...

П.П.: Въобще някой от разбирачите на тема "надценки" имал ли е някакъв допир с каквото и да е производство???
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
drago_pavlov написа:BMW_RIDER написа:Познат държеше преди кризата магазин на "енерджи" за над 10 000 бройки по 1,5 долара бройката от Турция, в магазина 200лв дънките
Е това и фактурата да ми покажат, няма да повярвам...
П.П.: Въобще някой от разбирачите на тема "надценки" имал ли е някакъв допир с каквото и да е производство???
Абсолютно е възможно! Турците шият дрехите без етикет примерно, идват после тука, зашиваме етикет Boss, Версачи или квото и да е и ае на пазара като оригинал.
Сравнението с цената на колата обаче не мисля, че е релевантно. Все пак за рисърч и девелопмънт само са дадени милиони евра, камо ли за модифициране на поточни линии и тн., не са само цената на материалите

Ако някой има повече инфо относно схемата, нека пише, трябва ми озвучаване за хола

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТАКАВА СХЕМА!!!
Пиша с главни букви защото да не се излъже някой. Един съсед до склада и магазина където ни е миналата година ни врътна с 1700 лв.
Каза ,че имал някакви намаления и и незнам още какви измизлици/вече минаха 2 години/
Пича събрал тука от 20 човека в района пари така. Схемата е че така "бръмчи" в страната - взима апартамент под наем. Дава го тежко - кара БМВ и е доста добре облечен и има вид на бизнесмен.
Само един от тия 20 човека получи двд - срещу неговите 800 лв. После дойдоха хора от Варна чак - стигнали по следите му до нашия район и от тук вече следите са му размити. Търсят го и собствениците на апартамента- едни бабаити на които не е платил за няколко месеца
Пиша с главни букви защото да не се излъже някой. Един съсед до склада и магазина където ни е миналата година ни врътна с 1700 лв.
Каза ,че имал някакви намаления и и незнам още какви измизлици/вече минаха 2 години/
Пича събрал тука от 20 човека в района пари така. Схемата е че така "бръмчи" в страната - взима апартамент под наем. Дава го тежко - кара БМВ и е доста добре облечен и има вид на бизнесмен.
Само един от тия 20 човека получи двд - срещу неговите 800 лв. После дойдоха хора от Варна чак - стигнали по следите му до нашия район и от тук вече следите са му размити. Търсят го и собствениците на апартамента- едни бабаити на които не е платил за няколко месеца

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4