1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.
Модератор: Общи модератори
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Re: 1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.
ogata написа:Глоби от 1000 лева да се налагат на хора, които ремонтират колата си извън сервиз. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, приет от транспортната комисия към Народното събрание, който предстои да бъде обсъден на първо четене и в пленарната зала, съобщи "Монитор".
В него е записано, че всеки, предлагащ ремонт и техническо обслужване на автомобили, трябва да се регистрира в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” след подаване на заявление.
"За механични ремонти ще трябва задължително да разполагат с подемник например, за монтаж на гуми ще са нужни машини за баланс и подемници”, коментира пред изданието Динко Хулка, заместник-председател на Националната асоциация на сервизите.
По негови думи досега не е имало никаква регулация на този вид бизнес.
"Никой не може да ви каже колко са сервизите в страната, няма никакъв регламент на този вид дейност и всеки, който реши, може да започне да човърка по-добре или по-зле по колата ви", смята Хулка.
По-интересно е обаче предвиденото в проекта в един от членовете. Според него 1000 лева ще плащат физическите лица и 3000 лева юридическите, които извършват ремонт и техническо обслужване на кола извън обектите, посочени в удостоверението му за регистрация. Така на практика дори собственикът да знае как да извърши по-сложен ремонт на двигателя си и да има нужното за целта образование, няма да може да го прави нито в собствения си гараж, нито пред блока.
"Не може да си смените сами маслото, защото после няма къде да го изхвърлите, а в сервизите го съхраняват, след което минават фирми за преработка и го изкупуват, обясни още Хулка.
Според него ще бъде разрешено на собствениците на колите да извършват дребни ремонти като подмяна на крушка или смяна на гума, които са записани в упътването на автомобила.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/02/0 ... -lv.215207
Супер малоумна идея, тея нормални ли са? Това няма да се приеме като закон според мен. В Норвегия колега, като си смениш маслото и отиваш в такъв пункт за обрабокта на опасни материали като двигателното масло, батерии, електроника, бяла техника, отделно точно до него има пункт за дървени материали, мебели, желязо, хартия, пластмаса, найлон, смесен контейнер, стъкло и т.н. На някои места се плаща, ако си физическо лице, а не фирма, то не плащаш нищо, само бензина до там. Карал съм цяло ремарке като изхвърлях старата кухня и сложих нова, влизаш и хвърляш.
До тези 2-та точно на 50 метра има друг, натурални отпадъци т.е. камъни, листа, клони, пръст, също и цемент, вар, тухли.
Аз имам друго предложение: да направят един такъв пункт за опазването на природата със всичките изброени неща, дето ги казах, като в Норвегия, Нека да има в София, Пловдив, Бургас или Варна да речем, във всеки по-голям град. В Осло има около 25, в районите около Осло навсякъде има. Защо да го изливаш това масло в гората, да замърсяваш там, като можеш да го предадеш в ритърн пунктовете и да направиш добро за природата?
Аз си ремонтирам колата на улицата, вече няколко пъти смяна на масло и накладки, такъв закон в Норвегия няма. Пълна глупост, тия хора нещо са изперкали, пак гледат да затъпят положението.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
И кой ще дойде да ме глоби?
Поредната тъпотия. То и сега нямаш право да си миеш колата на улицата, но глобен до сега не съм чул да има....пък миячи бол.
Явно сервизите са го позакъсали, и искат чрез някое и друго законче да си осигурят работа....е нема да стане.
Просто това ще е поредния не работещ закон
Поредната тъпотия. То и сега нямаш право да си миеш колата на улицата, но глобен до сега не съм чул да има....пък миячи бол.
Явно сервизите са го позакъсали, и искат чрез някое и друго законче да си осигурят работа....е нема да стане.
Просто това ще е поредния не работещ закон

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: 1000 лв. глоба за ремонт на колата пред блока
Ае точно по интернет ще ме хванат за шлифера
Ще си регистирам един нов акаунт с авганистанско ИП, ще си сложа една чалма на аватара и ще поствам така
Някой е решил да лапа яко. Асоциация на сервизите... ма същите тъпи номера от зората на капитализма. Правим си асоциацийка, лобираме да има държавна регулация
и харчим парите на хората за да си правим монопол
(като през цялото време обесняваме колко е добре това за потребителите).
Тва е малко пресилено. Сигурно зависи от щат до щат, обаче в общия случай(и тва ако правиш някакви значителни промени) трябва да ти одобрят промяната и да минеш инспекция после. Сертификат не ти трябва.

Някой е решил да лапа яко. Асоциация на сервизите... ма същите тъпи номера от зората на капитализма. Правим си асоциацийка, лобираме да има държавна регулация
и харчим парите на хората за да си правим монопол

Borymeckata написа:в Щатите е забранено да бъркаш по инсталациите у дома си (електро, ВиК, ОВиК), ако нямаш някакъв сертификат.
Тва е малко пресилено. Сигурно зависи от щат до щат, обаче в общия случай(и тва ако правиш някакви значителни промени) трябва да ти одобрят промяната и да минеш инспекция после. Сертификат не ти трябва.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Това го говореха и преди няколко години. Не е редно да се разсипват масла и спирана теност по улиците и за това трябва да се глобява,но иначе е пълна простотия.
За съжаление предполагам, че не повече от 10% от хората тук като си сменят маслото са ходили да го занесат на места, където ги събират.
За съжаление предполагам, че не повече от 10% от хората тук като си сменят маслото са ходили да го занесат на места, където ги събират.
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Така е, и аз така мисля, но за съжаление повечето хора не знаят и къде са тези пунктове за вредни материали. Няма нищо в интернет, то колкото табели имаме по магистралата, толкова май ни е и информацията за всичко останало.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
За тва на всяко БМВ, трябва да се полага по една хонда дето да му рециклира обработеното масло.
На хондите масло не се сменя, там само се долива, те си го горят всичкото

На хондите масло не се сменя, там само се долива, те си го горят всичкото

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: 1000 лв. глоба за ремонт на колата пред блока
red_bull92 написа:Beamerdriver написа:Говори се за замърсяване на околната среда и така нататък добре. Кога ще забранят на мангалите да хвърлят боклуци в печките си и да усмърдяват цяла Cофия,никой автомобил не замърсява въздуха колкото те.Най лошо е да си българин в България защото за разлика от всякакви останали в твоята държава единствено ти нямаш никакви права.
Кратко, точно и ясноНаистина само българите нямам права в тя държава...
Не не НЯМАМЕ ПРАВА В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА !
"ДА СЕ ЧУВСТВАШ САМ СРЕД СВОИ"
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Ъъъъ...... в ЕС и УСА не ли точно така?
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
LandShark написа:Ъъъъ...... в ЕС и УСА не ли точно така?
Едва ли им влизат по гаражите и им праскат глобите.Друг е въпроса че нямаме нищо общо с тях че да се слагаме в едно изречение колега.
За замърсяването и петната пред блоковете и още повече близо до детските площадки съм напълно ок и напълно подкрепям.Даже си мисля че 1000лв са малко ако някой си метне горялото масло в гората

Съгласен съм също и да се санкционират течащи коли които правят локви от масла,антифризи и др.Това не трябва да е допустимо.
Обаче някой да ми влезе в гаража и да ми зададе въпроса "ко прайш тука бе " - и ше го натикъм в ауспоха!

Абе хора, никой не е казал че ще те санкционират ако си правиш твойта кола. И повярвайте ми има начин да се разбере дали правиш твойта кола, или си "сервиз". Най-малкото ще минат през няколко дена и като видят различни коли - отнасяш глобата.
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
...Ние сме царство на напъните в разрез с действителността
.....
Ще ми се да видя кола за 500 кинта на подемник в оторизиран сервиз
...

Ще ми се да видя кола за 500 кинта на подемник в оторизиран сервиз

Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Binev_OuT написа:LandShark написа:Ъъъъ...... в ЕС и УСА не ли точно така?
.... Ореха ще ми дава наклон на оная работа аз какво ще правя по МОЯТА кола в МОЯ гараж!
Доколкото аз разбирам текста, става въпрос не за гараж, а за на улицата. Ако имаш гараж - вътре в него си прави каквото искаш, кой те ограничава? То и няма как да те контролира освен ако не ремонтираш и чужди коли и някой не те изпее на данъчните...
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
ogata написа:За тва на всяко БМВ, трябва да се полага по една хонда дето да му рециклира обработеното масло.
На хондите масло не се сменя, там само се долива, те си го горят всичкото![]()
Хахаххаахах,три сивика съм имал и трите го харчеха яко.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Предполагам следващата стъпка ще е, че няма да можем да си извършваме дребни ремонти в къщи освен ако не сме лицензирани дърводелци, електричари или ВиК специалисти ...

ПП. Еб*ш жена ти ? Лицензиран ли си (женени ли сте) ??? А, тогава глоба..........

ПП. Еб*ш жена ти ? Лицензиран ли си (женени ли сте) ??? А, тогава глоба..........

Последна промяна ogata на 08 Фев 2014, 21:09, променена общо 3 пъти

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
На поне 60% от колите маслото им е по улиците и паркингите и най-вече във въздуха, въпреки че ходят по сервизи, вие се вайкате за ремонти пред блока...