Боксът подходящ ли е ?
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Боксът подходящ ли е ?
В борбата има доста захвати и техники просто се използват най-приложимите и тва че е скучна беше голяма глупост.За мен това е най-уникалния спорт изгражда сила,експлозивност,издражливост и като цяло тя е в основата на всичко.Борбата дори според мен лично е най-използваема при уличен бой.
- thewolf
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
- Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32
Недио написа:В борбата има доста захвати и техники просто се използват най-приложимите и тва че е скучна беше голяма глупост.За мен това е най-уникалния спорт изгражда сила,експлозивност,издражливост и като цяло тя е в основата на всичко.Борбата дори според мен лично е най-използваема при уличен бой.
Въпрос е на лично виждане. И да, може да помогне много в уличен бой, джудото за мен е по-приложим при уличен бой, както и джу джицуто. Не случайно казах, че полицаите и спец частите ги учат на бокс и джу джицу, а не на борба

В най-комплексния боен спорт мма има много борци ,дори шампиони в най-престижната организация юфс,ама боксьори липсват.
- BMW//MPower
- Потребител
-
Ще си позволя да използвам темата на колегата за да не отварям нова.Ако се тренира любителски развиват ли се рефлексите и помага ли при самозащита?Колко струват тренировките и за какъв интензитет?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Защото ММА обикновено приключва на земя. На улицата за мен по-ефективните са спортовете в стойка. Има го и ключовия момент, че на улицата рядко е 1в1. А колегата с това коляно... добре си се насочил към чист бокс. На един кикбокс ще те смерят в коляното (което си е нормално и ще се случи много пъти) и ще съжаляваш после. А там има и удари с колена.
П.П. Снощи в зала Христо Ботев беше здраво. Жалко, че близнака накрая го нокаутираха. Първия рунд определено беше негов. Много мъжки мач обаче. И двамата показаха характер и професионализъм.
П.П. Снощи в зала Христо Ботев беше здраво. Жалко, че близнака накрая го нокаутираха. Първия рунд определено беше негов. Много мъжки мач обаче. И двамата показаха характер и професионализъм.

Повечето улични бойща се пренасят на земята,говоря в случайте в който хората се сбиват 1в1,а не докато си говорят единия да удари другия.Като цяло всичко е относително кой е бореца кой е боксьора.ММА-я се приближава най-много до уличните сбивания замисли се една среща между един свободняк и един боксьор по правилата на мма,за мен лично вероятноста бореца да вземе срещата е много по голяма от колкото обратното.То и се вижда че борбата е голяма основа за един бъдещ мма състезтел и затова мачкат навсякаде,а боксьорите изобщо не опитват.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
destiny написа:Колеги, интересува ме дали боксът е подходящ да се тренира "за кеф" и тонус.Далеч съм от мисълта да ходя по състезания и т.н, все пак съм на 26 и затова се чудя дали не ми е късно и дали няма да има други като мен "дъртаняни", които ходят след работа. Освен това имам и други ангажименти и си мисля да ходя 2-3 пъти в седмицата, дори може и да е друг спорт, но не знам какъв. Въпросът е, че с фитнес съм се занимавал и ми е омръзнало, а пък имам проблеми с коляното (тенис и футбол ги изключвам). Иначе като цяло съм в добра физическа форма.
Колега, въобще не се замисляй, ами пробвай! И аз съм почти на твоите години (23). Това не е никакъв проблем. Но е много важно да попаднеш в подходящата за теб зала с подходящия за теб треньор! При мен това се случи чак от третия път. В Пловдив има много зали, представям си в София колко са. Така че, ако не ти допадне някоя, пробвай в друга. Не бързай да се отказваш. И аз като теб преди само на фитнес ходех, но много бързо ми омръзваше. И колкото по-продължително време ходех, толкова по-обездвижен се чувствах, а това чувство въобще не ми се нрави.. Лично аз тренирам кик-бокс. Но който и спорт да избереш съм сигурен, че ще ти даде същото - ще си много тонизиран, енергичен, подвижен, "буден", стегнат и разбира се дава и самочувствие.
За жалост скъсах менискус наскоро, по време на футбол. И няколко месеца ще забравя за тренировките, но нямам търпение да се върна. Сега се чувствам едва ли не непълноценен човек.. Ей на, преди няколко седмици един галфон ми ритна колата и избяга, а аз не мога да догоня и да му набия канчето

- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
Oбаче ме замислихте и мен. И аз ходя на фитнес от скоро, абе скоро скоро 2 години и почва ДА ми писва нещо. А съм много навит за кикбокс, но не смея и мисля, че трябва от малък да се започне. И другото, че ще има винаги ги има гъзарчета да които да почнат да се правят на интересни разбира се. Та и аз като колегата не искам състезания и да ходя по състезания и тем подобни.

- thewolf
- младши ентусиаст
-
BMW//MPower написа:Ще си позволя да използвам темата на колегата за да не отварям нова.Ако се тренира любителски развиват ли се рефлексите и помага ли при самозащита?Колко струват тренировките и за какъв интензитет?
Разбира се че помага, всеки един спорт, трениран с постоянство води до изграждане на т.н. рефлекси или да правиш движенията механично, разбира се ако човекът който тренира не играе концентрирано и си мисли за някакви други неща докато тренира, то ефектът щее почти нулев. Кик бокса е груб спорт за теб колега, в смисъл имаш скъсан минискус и ще ти е зор там, щото все ще пазиш коляното, а едно маваши, попаднало малко неточно и по-надолу от бедрото, може да нацели коляното и проблеми отново.
Колеги, за мен винаги двубоя 1 в 1 пада до земята, а дори и в стойка, то стига до захват, където бокса, кик бокса, муай тая и останалите "ударни" спортове нямат техники, там се намесва борбата и джудто. На брат ми в една дискотека 3 якички момчета му счупиха огледалото на колата. 1 минута и 3-мата незнаеха къде се намират. Както казвам, колкото по-як си, толкова повече хвърчиш на джудто /говорим за не тренирали бойно изкуство момчета, а само фитнес/. С по 1 подсечка, 1 яко издумкване в земята и там си останаха. 1 минута беше много, просто така го казах. Та, вярно че той има 30 40 медала по джудо, но и е тренирал професионално, за това движенията са му станали като рефлекси и много добре изградени. Той искаше в ММА, ама аз не му давам

Колега, за кои близнаци говориш? За тея джудистите от ЦСКА или за тея от Пловдив муай тая Красьо и брат му?
Точно това имах предвид и аз че борбата е голяма основа за бъдещ мма състезател и е доста по ефикасна за улично сбиване,но всичко си е относително.Колегата говори за Росен и Румен Димитрови самбисти са 

- thewolf
- младши ентусиаст
-
Недио написа:Точно това имах предвид и аз че борбата е голяма основа за бъдещ мма състезател и е доста по ефикасна за улично сбиване,но всичко си е относително.Колегата говори за Росен и Румен Димитрови самбисти са
Джудисти са

Хората имат отбор техен по бойно самбо, дори Румен е треньор на националния по бойно самбо и ако не се лъжа и двамата са ставали световни шампиони ,там също са със куртка и има доста захвати и хварляния може би от там нещо го бъркаш с джудото.И двамата са голяма сила в самбото то също е много добра основа за мма има бой в стойка, на земя, хварляния,захвати и така нататък.Мисълта ми като цяло е че в мма-я има много състезатели и шампиони който преди това са били борци,самбисти,бразилско жиу жицу и други но боксьори няма.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Е предполагам не си мислиш, че в ММА има борци, които не знаят как да удрят или как да си държат гарда. Ясно, че тренираш борба, ама... Онази вечер на TWINS MMA си имаше точно кикбоксьор, който между другото си и победи. На предния TWINS декември пак единия е муай тай. Познавам го, преди тренирахме заедно, от един квартал сме. В ММА дотук няма загуба. Както на аматьорско, така и на професионално. Преди това е само муай тай. Има всякакви в ММА.
П.П. В четвъртък нокаутите не бяха от борци.
П.П. В четвъртък нокаутите не бяха от борци.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Човека търси спорт за тонус и кеф, вие къде го пратихте.
За мен бокса е спорт, който ще ти донесе повече кеф да го тренираш предполагам. Но за развитие на фигурата, силата, баланса винаги бих предпочел борбата. Уникален спорт, макар и далеч не толкова атрактивен като тези в които се разменят удари.

За мен бокса е спорт, който ще ти донесе повече кеф да го тренираш предполагам. Но за развитие на фигурата, силата, баланса винаги бих предпочел борбата. Уникален спорт, макар и далеч не толкова атрактивен като тези в които се разменят удари.
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4