1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Re: 1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.

Мнение от magareto_yori » 09 Фев 2014, 11:37

а на мен ми е чудно кога българинът ще разбере,че НЕ е задължително да имаш кола.Простата сметка е,че ако ти е скъпо да си сервизираш колата,значи си за нещо друго. Аз лично никога не бих си позволил да си ремонтирам колата пред блока.Или в личния ми гараж, или на сервиз,който може да ми издаде документ за извършената услуга. Но определено не му е сега времето на тоя закон. Аз бих почнал с нещо от сорта на "човек без паркомясто,без право на автомобил"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Фев 2014, 11:56

Аз също съм ЗА тези глоби , но ако държавата ни беше с доста по-висок стандарт от сегашния :mhihi: Сега се получава , че законите изпреварват с години възможностите ни и файдата от тях е почти 0-ва.
Виждал съм лично в Германия пред едно частно езерце за риболов спряни коли със средна стойност 100 000 евра и под всяка една ваничка случайно да не капне някоя капка масло :mhihi: А тук какво е пред блокове , паркинзи и т.н. ... то даже е по-мръсно от най-долнопробния сервиз.
Отделен въпрос е колко са добри нашите майстори дето като им закараш колата за смяна на накладки и после се чудиш де е отишъл катализатора :mhihi: Според мен трябва първо да се затегне техния контрол и не майсторите да се учат по на хората колите , а като им дадеш пари да знаеш , че проблема е отстранен и можеш да караш спокойно и нищо не ти е изчезнало по колата.
Абе много е замотана цялата работа то не е едно или две неща да се оправят :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 09 Фев 2014, 12:52

съгласен
така трябва да е
улиците и пред блоковете е всичко в масло и ла@ня
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 09 Фев 2014, 13:01

ogata написа:alpina-ma6inata, братко ти къде живееш ? Спукал ти се е радиатора, даваш 50 лева (пътна помощ в рамките на града под 50 не съм виждал до сeга) за да отидеш в сервиз където да ти вземат още 50, за да ти купят радиатор за 200 и да ти го сложат. Не знам дали осъзнаваш, че сумата която се насъбра тука е сумата за която 40% от населението работи цял месец :mhihi: . Ся ше има що с 300 лв заплата имаш кола - ше се возиш на рейса. По същата логика поради която си взимаш телефон, лаптоп, таблет, телевизор, компютър , конзола на изплащане - щото те кефи и ти доставя удоволстие. Ей, всичките голи-големи станахте. :evil:

Пич, това да имаш кола за съжаление освен удоволствие и удобство е и разход. И то разход не само да наливаш бензин и масло. И на мен ми се иска само това да ми е разхода, но за съжаление не е така. И макар и на всеки да му е трудно финансово трябва да си има едно на ум, че понякога могат да излязат такива непредвидени неща.

Ако толкова не ти се ходи по сервизи си вземи гараж под наем или помоли някой приятел да ти услужи с неговия, колкото да си оправиш колата. Там си разливайте масла, антифризи, спирачни течности и т.н., но улицата не е място за това.

@magareto_yori, :yes:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Фев 2014, 13:18

magareto_yori написа: "човек без паркомясто,без право на автомобил"

Че то в центъра на София просто няма построени толкова паркоместа, колкото апартаменти. Какво са виновни хората, че някой е раздавал строителни разрешителни без да мисли? Или по-скоро си е мислил за това колко $ ще му влязат в джобчето.

Не е редно някак си няколко чиновници да са се облажили, а после да санкционираме хората купили си там апартаменти за това.

(Не живея в центъра и не ме бърка. По принципимам повече паркоместа, отколкото коли. :mhihi: )
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Фев 2014, 13:21

Цените немски. Глобите немски, а заплатите - КОГА?! ще станат немски??????
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Фев 2014, 13:23

alpina-ma6inata написа:...

Пич, слез малко на земята, моля ти се. Огледай се къде живееш и се осъзнай кво пишеш.
Само, който не е патил той може да ръси такива небивалици и да подкрепи забраната в ТОЗИ и вид.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 09 Фев 2014, 13:23

много сложно го гледате....

ако идеята е опазване на околната среда и спокойствието на съседите - съм с двете ръце за. Проблемът е (или поне моят), че по този начин се създава предпоставка за монопол (което по български си е типично наговаряне и последващо вдигане на цените). Този пасаж ми е малко трудно да го разбера:

"....Така на практика дори собственикът да знае как да извърши по-сложен ремонт на двигателя си и да има нужното за целта образование, няма да може да го прави нито в собствения си гараж, нито пред блока. “Не може да си смените сами маслото, защото после...."

Това за маслото е ясно - такива цигании на улицата е ясно, че не стават. Другите истории и те са ясни - смяна на радиатори, спирачки и т.н. - това също е нормално. Но не схващам идеята, че е забранено дори ако имам собствен гараж, канал и т.н. ? Какъв е проблемът? Ако мога, го правя, ако не мога, не го правя. Ако си мисля, че мога да го направя и не успея, най - късно при год. преглед ще ми излезне два или три пъти по - скъпо, отколкото да отида в сервиз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Фев 2014, 13:28

@2bar написа:Това за маслото е ясно - такива цигании на улицата е ясно, че не стават. Другите истории и те са ясни - смяна на радиатори, спирачки и т.н. - това също е нормално. Но не схващам идеята, че е забранено дори ако имам собствен гараж, канал и т.н. ? Какъв е проблемът? Ако мога, го правя, ако не мога, не го правя. Ако си мисля, че мога да го направя и не успея, най - късно при год. преглед ще ми излезне два или три пъти по - скъпо, отколкото да отида в сервиз.

:yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: 1000 лв. глоба за ремонт на колата пред блока

Мнение от немо » 09 Фев 2014, 13:28

steeN написа: (не бих се очудил и тоя Хулка да няма повече от тва, в което няма нищо лошо, ма като говори за образование надявам се поне да е инженер, щото иначе е комично). Сигурен съм, че при вас е същото, така че не виждам срещу какво се бориш.

Аз съм против това някой да ми обеснява дали АЗ мога да си ремонтирам колата, на моя ЧАСТНА собственост. Хайде да изясним за какво говорим?

Динко Хулка беше треньор-инструктор на Glazurit за БГ.Тези хора ходят поне по 3-4 пъти годишно на обучения и семинари в чужбина,така че леко се обърка ако става въпрос дали конкретния човек е професионалист в това,с което се занимава :winky:

Що се отнася до проектозакона по-скоро се цели изваждане на сивия сектор на светло.
Забраната да ремонтираш собствената си кола(освен замърсяване/екология) е оправдана единствено с това,че вследствие на недостатъчна квалификация,опит или оборудване некачествен ремонт може причини увреждания на 3-ти лица или чужда собственост.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.

Мнение от steeN » 09 Фев 2014, 13:42

Бояджия т.е.?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Re: 1000 лв. глоба за ремонт на колата пред блока

Мнение от @2bar » 09 Фев 2014, 13:43

немо написа:Динко Хулка беше треньор-инструктор на Glazurit за БГ.Тези хора ходят поне по 3-4 пъти годишно на обучения и семинари в чужбина,така че леко се обърка ако става въпрос дали конкретния човек е професионалист в това,с което се занимава :winky:

то едното няма нищо общо с другото - едно е да си треньор - инструктор, друго е да си наясно с нормативната база и законите в една страна.

немо написа:Що се отнася до проектозакона по-скоро се цели изваждане на сивия сектор на светло.
Забраната да ремонтираш собствената си кола(освен замърсяване/екология) е оправдана единствено с това,че вследствие на недостатъчна квалификация,опит или оборудване некачествен ремонт може причини увреждания на 3-ти лица или чужда собственост.

Сивият сектор може да го извадим само ние, като клиенти - съвсем елементарно е. Ако ми направят нещо на черно - гаранция, франция. Самият аз трябва да нямам много главата да се хвана на това хоро. Както става, ако точно след седмица се развали точно това, което е било ремонтирано. Какво мога да докажа? Нищо - в този случай съм си виновен сам. То не, че и другото е много лесно - дори и да имам фактура и т.н. да докажа, че ремонтът не е извършен професионално, но поне съществува вероятност.

Другото и то е лесно - нарича се гражданска отговорност. Ако се стигне до там и се докаже, че щетите са причинени от некачествен ремонт, застраховката се оттегля и ти казват, да се оправяш сам. И така следващият път ще се замислиш доста, дали можеш да се справиш или по - добре в нормален сервиз с фактура и гаранция и най - важното друг да носи отговорност.

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 09 Фев 2014, 13:44

bum_bum написа:
magareto_yori написа: "човек без паркомясто,без право на автомобил"

Че то в центъра на София просто няма построени толкова паркоместа, колкото апартаменти. Какво са виновни хората, че някой е раздавал строителни разрешителни без да мисли? Или по-скоро си е мислил за това колко $ ще му влязат в джобчето.

Не е редно някак си няколко чиновници да са се облажили, а после да санкционираме хората купили си там апартаменти за това.

(Не живея в центъра и не ме бърка. По принципимам повече паркоместа, отколкото коли. :mhihi: )

:OT: А що си мислиш,че в центъра на,който и да е голям град има паркоместа,колкото и апартаменти.Искаш апартамент с гараж или паркомясто плащаш повече. Аз в България кола не съм имал точно поради тая причина,хем съм с жена и две деца. Проблем не съм имал. Пресен пример от тая зима като падна снега в Русе на моята улица дето е има няма 200 метра има поне 30 коли заринати под снега и никой не ебава да ги извади и кара.демек не са им чак толкоз нужни,същевременно тая улица няма чистене,щото има разхвърляни коли навсякъде.виж ако тия коли си имат гараж или паркомясто нещата ще изглеждат по друг начин.
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 09 Фев 2014, 13:50

ogata написа:
@2bar написа:Това за маслото е ясно - такива цигании на улицата е ясно, че не стават. Другите истории и те са ясни - смяна на радиатори, спирачки и т.н. - това също е нормално. Но не схващам идеята, че е забранено дори ако имам собствен гараж, канал и т.н. ? Какъв е проблемът? Ако мога, го правя, ако не мога, не го правя. Ако си мисля, че мога да го направя и не успея, най - късно при год. преглед ще ми излезне два или три пъти по - скъпо, отколкото да отида в сервиз.

:yes:

Значи тук вече медиите са украсили нещата според мен. Защото всички знаем, че не може някой да ми дойде в гаража и да ми казва какво да си правя по колата. Което автоматично ни връща на предния ми пост. ;)

ogata написа:Пич, слез малко на земята, моля ти се. Огледай се къде живееш и се осъзнай кво пишеш.
Само, който не е патил той може да ръси такива небивалици и да подкрепи забраната в ТОЗИ и вид.

Ами точно защото се оглеждам къде живея съм за това. Защото се води, че живея в един от хубавите софийски квартали, в който всъщност има страшно много селяндури и сега поглеждам през прозореца и виждам всевъзможни боклуци и всеки си прави каквото си иска. Наистина тези дни, ако мина през този блок, където ти казах, че едни глупаци са наредили 2-3 коли на трупчета и постоянно човъркат нещо по тях ще направя една снимка и ще ти я пратя да ми кажеш дали е хубава гледка.

Никой не е задължил да имате кола. А и е тъпо 80% от колите в този форум да са с м-паркети, джанти, ццфл-и и всякакви друг тип афтърмаркет "дневни светлини" :mhihi: и да ревете в тази тема, че нямате пари да отидете на сервиз и като бели хора да си ремонтирате колата.
Ако го приемат този закон и след 1 година го отменят сигурно ще ревете как може хората да замърсяват околната среда и да работят в необезопасени условия по колите си.
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 14:00

Ама вие хора не можете да забраните и да вземете правото на хората, които нямат парко места на нямат коли бе. Ако са на квартира? Ако нямат възможността да си купят апартамент? Какави глупости дрънкате. Разбирам за тея дето държат колите на трупчета с месеци и тея дето хвърлят маслата до детските градини, бой и глоби, ама кой ще ги хване? Кой? Ше ги хванат ама за . . .. Аз съм си сменял маслото и на 2-те коли, вярно де имам си паркомясто, няма и капка масло и си го хвърлям в пунктовете за токсични отпадъци в Осло.

Не може да отнемете човешкото право някой да има кола, дори и ако няма парко място. Това е пълна глупост и анти-човешко отношение. Аз може и да имам пари да дам за ремонт, ама ако знам какъв е монтьора да. Ей сега ми предстои да сменям ремъци и глупости, на кой да я дам? С тия пари може да си купа чисто нова пералня, сушилня или хладилник. В осло струва 1250 лв работата за смяната на тея неща. Автомонтьори, заповядайте в ОСло на големите пари. Я стига.
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата