1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: 1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.

Мнение от ogata » 09 Фев 2014, 14:01

alpina-ma6inata написа:Никой не е задължил да имате кола. А и е тъпо 80% от колите в този форум да са с м-паркети, джанти, ццфл-и и всякакви друг тип афтърмаркет "дневни светлини" :mhihi: и да ревете в тази тема, че нямате пари да отидете на сервиз и като бели хора да си ремонтирате колата.
Ако го приемат този закон и след 1 година го отменят сигурно ще ревете как може хората да замърсяват околната среда и да работят в необезопасени условия по колите си.

Имам неограничен достъп до ремонтно хале с над 3000 различни вида инструмента.
На баща ми е, има два канала по 6 метра и ми е през к*ра за забраната.
А, аз самия върша работа по поддръжката, която е много по-качествена от тази която се извършва в средностатистическия квартален сервиз за 30-40 лв на час, знаеш ли защо ? Защото разбирам какво правя, защото имам условия, които дори и те нямат най-вероятно и най-вече защото го правя внимателно и с мерак, а не претупвам работите.

Все пак това е машината която вози мене, семейството ми, приятелката ми и някак си поверявайки си живота на тази машина, няма как при наличните ми знания, способности, опит и условия да я оставя на някой който да се учи на нея и да ми вземе парите.

Ако четеше по-внимателно ще видиш, че протестираме против отнемането на правото ни да си работим върху собствената кола на територията на собственият ни имот. А, не че се тръшкаме на живот или смърт да разливаме антифриз и масло на иначе така безупречният асфалт :mhihi:
Последна промяна ogata на 09 Фев 2014, 14:16, променена общо 3 пъти
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW///Акулка Кара: плавно/легално
Мечтае да кара: ///Е38 Мечтае да кара: \\\Е32

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 14:13

Има друго нещо. В България е пренаселено от коли. В Пловидв например имаше чистка. Имаше 3 коли на трупчета дето се вика, т.е. не в движение, които не си бяха на парко мястото. Сложха бележка, ако колите не се махнат до месец, то пинудително ще ги преберат. Така и стана, 2-те ги вдигнаха с паяците, а 1-та я преместиха на съседната улица :). Ето това аз разбирам да е подход. В Норвегия има такъв закон, даже им лепят лепенки на стъклата и съм чел какво пише. Ако до 2 седмици колата ви не бъде преместена /защото те като им се развали и им свалят номерата и ги оставят на пътя/ то ще бъде присвоена от държавата. Така и стана, до 2 седмици колите ги нямаше от там :). Ето това разбирам да е подход, ама да забраниш майна някой да има кола е повече от глупост.

Не се правете всичките на много големи богаташи и че всички си правите колите в сервизи, щото ако има някакъв ремонт, дето вие можете да си го направите, съмнявам се, че ще юркате колата и ще давате по 1000 лв за ремонт, ако сте некадърни да го правите, то тогава е друг въпрос. Само без тия. Знаем се, иначе нямаше да пишете във форума, колата ми има тоя проблем, оня и т.н.. Ако пишете само за контра, за да стане интересно и да се видят различни гледни точки, то тогава може :) Знаем кой къде си сваля главата на двг :)

Разбира се аз протестирам да ми забраняват на мен лично да поправям колата си. За гаражните майстори съм напълно съгласен. Например ако установяваш такава дейност и ремонтираш за пари на улицата или в нянякъв такъв гараж, да на 100% съм. Ама моята кола, тц, няа стане.
Изображение

Бог отдава дължимото всекиму!

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 09 Фев 2014, 14:34

Василе,то е ясно ,че никой не може да ти забрани да си прайш колата сам,но не може тва да става пред блока.Ако имаш къща е съвсем друго,но не мисля е приятно на който и да било да гледа съборетени по тротоарите и локви от масла,щот видиш ли някой искал да спести лев.разбери ,че колата не е задължение,тя е лукс за който се плаща. кат искаш да си имаш кола,имай си,даже две си купи,ама мисли къде ще ги паркираш,щото тротоара или дясното платно не са паркинг
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 09 Фев 2014, 14:38

ogata написа:
alpina-ma6inata написа:Никой не е задължил да имате кола. А и е тъпо 80% от колите в този форум да са с м-паркети, джанти, ццфл-и и всякакви друг тип афтърмаркет "дневни светлини" :mhihi: и да ревете в тази тема, че нямате пари да отидете на сервиз и като бели хора да си ремонтирате колата.
Ако го приемат този закон и след 1 година го отменят сигурно ще ревете как може хората да замърсяват околната среда и да работят в необезопасени условия по колите си.

Имам неограничен достъп до ремонтно хале с над 3000 различни вида инструмента.
На баща ми е, има два канала по 6 метра и ми е през к*ра за забраната.
А, аз самия върша работа по поддръжката, която е много по-качествена от тази която се извършва в средностатистическия квартален сервиз за 30-40 лв на час, знаеш ли защо ? Защото разбирам какво правя, защото имам условия, които дори и те нямат най-вероятно и най-вече защото го правя внимателно и с мерак, а не претупвам работите.

Все пак това е машината която вози мене, семейството ми, приятелката ми и някак си поверявайки си живота на тази машина, няма как при наличните ми знания, способности, опит и условия да я оставя на някой който да се учи на нея и да ми вземе парите.

Ако четеше по-внимателно ще видиш, че протестираме против отнемането на правото ни да си работим върху собствената кола на територията на собственият ни имот. А, не че се тръшкаме на живот или смърт да разливаме антифриз и масло на иначе така безупречният асфалт :mhihi:

Няма кой да ти забрани да си правиш сам колата в собствения ти гараж,успокой се ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Фев 2014, 14:38

thewolf написа:Разбира се аз протестирам да ми забраняват на мен лично да поправям колата си. За гаражните майстори съм напълно съгласен. Например ако установяваш такава дейност и ремонтираш за пари на улицата или в нянякъв такъв гараж, да на 100% съм. Ама моята кола, тц, няа стане.

Какво разбираш под "поправям колата си" ? Защото тя може да е станала и за основен ремонт и пак да я оправяш на пътя :mhihi: Ама тая глупост само в България може да се види.
Разбирам да е нещо малко , но да тръгнеш да сменяш брони , калници и т.н. пред блока е просто нелепо. Винаги като имам нещо за правене си паля колата и бия по 7-8км до къщата дето имаме гараж с канал просто да не преча на хората пред блока - било то възрастни или деца.
Аз лично си оправям каквото мога по колата не защото не ми се дават примерно 150лв за ремонт ами защото колкото пъти и да дам колата на някой "майстор" все след него трябва да оправям още 10 неща.
А като се пишеш на такъв ентусиаст отиваш в гаража или някой квартален канал - там има бол място да си разпарчосаш колата и да правиш каквото си искаш.
Не мисля че паркомястото пред блока е място за ремонти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от magareto_yori » 09 Фев 2014, 14:42

Пичове,незнам дали сте разбрали първия абзац,ако не сте го прочетете пак.Става въпрос за хора ,които ремонтират коли за други хора,като един вид услуга ,която се плаща.Никой няма да ви секне ентусиазма да си правите сами возилата :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 14:45

magareto_yori написа:Василе,то е ясно ,че никой не може да ти забрани да си прайш колата сам,но не може тва да става пред блока.Ако имаш къща е съвсем друго,но не мисля е приятно на който и да било да гледа съборетени по тротоарите и локви от масла,щот видиш ли някой искал да спести лев.разбери ,че колата не е задължение,тя е лукс за който се плаща. кат искаш да си имаш кола,имай си,даже две си купи,ама мисли къде ще ги паркираш,щото тротоара или дясното платно не са паркинг

Яворе пак четеш през редовете, видя ли че пише, дори в собственият гараж?

Естествено че между блоковите пространства такива коли се отстраняват и ти го знаеш. Дори в Пловдив гледах как става номера :). Така че това вече го има, това че във Софията има прекалено много от тези, то да си размърдат задниците тамошните работници в общината и да ги вдигнат както в Пловдив. Нима София не може да го направи като в Пловдив? Айде де :)

За такива паркирани по улиците казах в предния пост, паяка да си върши работата и да ги дига. Мен също ме дразнят такива дето не може човек да мине зимата и да изрине улиците. Говорим, че никой не може да забрани на 1 човек да си купи кола, макар и ако няма парко място, това е глупаво и нечовешко. Ти много добре знаеш, че колата в Норвегия пък не е лукс а необходимост, както и в Америка, и 2-мата сме били там и знаеш много добре. Така че лукс, необходимост като човек иска да го има, ще го има . . .

Е как точно ще разберат ако си ремонтирам колата, дали за мен или за някой друг? Ако приятел ми помага? Ако ся дойда и сменим ремъците с теб на пасата? Ко ша стани? Кой как ше разбере дали ти не правиш такъв бизнес? Кой ще знае че си ми приятел и просто ми помагаш? Тва са фантасмагории. Няма как да стане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 14:48

don_gori написа:
thewolf написа:Разбира се аз протестирам да ми забраняват на мен лично да поправям колата си. За гаражните майстори съм напълно съгласен. Например ако установяваш такава дейност и ремонтираш за пари на улицата или в нянякъв такъв гараж, да на 100% съм. Ама моята кола, тц, няа стане.

Какво разбираш под "поправям колата си" ? Защото тя може да е станала и за основен ремонт и пак да я оправяш на пътя :mhihi: Ама тая глупост само в България може да се види.
Разбирам да е нещо малко , но да тръгнеш да сменяш брони , калници и т.н. пред блока е просто нелепо. Винаги като имам нещо за правене си паля колата и бия по 7-8км до къщата дето имаме гараж с канал просто да не преча на хората пред блока - било то възрастни или деца.
Аз лично си оправям каквото мога по колата не защото не ми се дават примерно 150лв за ремонт ами защото колкото пъти и да дам колата на някой "майстор" все след него трябва да оправям още 10 неща.
А като се пишеш на такъв ентусиаст отиваш в гаража или някой квартален канал - там има бол място да си разпарчосаш колата и да правиш каквото си искаш.
Не мисля че паркомястото пред блока е място за ремонти.

Никой не говори за основен ремонт на колата бе човек, а и на дали някой ще тръгне да го прави, освен ако не ежигула или лада. На дали бмв-то ще го издумкаш на тротоара с 2-те гуми и ще тръгнеш за основен ремонт. Повечето хора правят дребни ремонти. Смяна на филтър, въздушен, купе, фар, крушка, мигач. На дали такъв голям ремонт ще го правиш на улицата. Аз в Пловидв си я правих при един приятел, които има 2 гаража.

Като сте такива големи майстори, дето по-разбирате и от тези в сервизите, то тогав къде си правиш ти колата колега?
Последна промяна thewolf на 09 Фев 2014, 14:49, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Фев 2014, 14:48

magareto_yori написа:Пичове,незнам дали сте разбрали първия абзац,ако не сте го прочетете пак.Става въпрос за хора ,които ремонтират коли за други хора,като един вид услуга ,която се плаща.Никой няма да ви секне ентусиазма да си правите сами возилата :D

Прочети пак ти ;)

BMW_POWER написа:Така на практика дори собственикът да знае как да извърши по-сложен ремонт на двигателя си и да има нужното за целта образование, няма да може да го прави нито в собствения си гараж, нито пред блока.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 14:50

Аз съм си сменял и крушка на бензиностанцията, и там ли ще ме глобят??? Нли и това е ремонт? Трябва да има разграничаване на такива ремонти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Фев 2014, 15:06

thewolf написа:Аз съм си сменял и крушка на бензиностанцията, и там ли ще ме глобят??? Нли и това е ремонт? Трябва да има разграничаване на такива ремонти.

Според него ще бъде разрешено на собствениците на колите да извършват дребни ремонти като подмяна на крушка или смяна на гума, които са записани в упътването на автомобила.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 15:11

ogata написа:
thewolf написа:Аз съм си сменял и крушка на бензиностанцията, и там ли ще ме глобят??? Нли и това е ремонт? Трябва да има разграничаване на такива ремонти.

Според него ще бъде разрешено на собствениците на колите да извършват дребни ремонти като подмяна на крушка или смяна на гума, които са записани в упътването на автомобила.

:yes: :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Фев 2014, 15:14

thewolf написа:Никой не говори за основен ремонт на колата бе човек, а и на дали някой ще тръгне да го прави, освен ако не ежигула или лада. На дали бмв-то ще го издумкаш на тротоара с 2-те гуми и ще тръгнеш за основен ремонт. Повечето хора правят дребни ремонти. Смяна на филтър, въздушен, купе, фар, крушка, мигач. На дали такъв голям ремонт ще го правиш на улицата. Аз в Пловидв си я правих при един приятел, които има 2 гаража.

Като сте такива големи майстори, дето по-разбирате и от тези в сервизите, то тогав къде си правиш ти колата колега?

Е ти ще кажеш че никога не си виждал как се сменят каретата или някой шарнир пред блока - колата вдигната с 2 крика и предните 2 гуми подложени отдолу да не стане фал :mhihi: Не говоря само за BMW-та ами за всички коли общо.
Ся за една смяна на крушка или филтър няма кой да те глоби то е ясно. Кой ще ходи до сервиза да му отворят капака и да ти сменят крушка , то надали някъде по света има и таква практика :mhihi:
А за тея от сервизите не ми говори хич , че колкот съм дал по майстори сигурно двойно съм плащал след тях. Ако трябва да се отсеят качествените сервизи отношението ще е сигурно 1:30 , защото е пълно с "майстори" без договор дето се учат по колите на хората. И като направят някой гаф айде чао и до там :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от thewolf » 09 Фев 2014, 15:22

don_gori написа:
thewolf написа:Никой не говори за основен ремонт на колата бе човек, а и на дали някой ще тръгне да го прави, освен ако не ежигула или лада. На дали бмв-то ще го издумкаш на тротоара с 2-те гуми и ще тръгнеш за основен ремонт. Повечето хора правят дребни ремонти. Смяна на филтър, въздушен, купе, фар, крушка, мигач. На дали такъв голям ремонт ще го правиш на улицата. Аз в Пловидв си я правих при един приятел, които има 2 гаража.

Е ти ще кажеш че никога не си виждал как се сменят каретата или някой шарнир пред блока - колата вдигната с 2 крика и предните 2 гуми подложени отдолу да не стане фал :mhihi: Не говоря само за BMW-та ами за всички коли общо.
Ся за една смяна на крушка или филтър няма кой да те глоби то е ясно. Кой ще ходи до сервиза да му отворят капака и да ти сменят крушка , то надали някъде по света има и таква практика :mhihi:
А за тея от сервизите не ми говори хич , че колкот съм дал по майстори сигурно двойно съм плащал след тях. Ако трябва да се отсеят качествените сервизи отношението ще е сигурно 1:30 , защото е пълно с "майстори" без договор дето се учат по колите на хората. И като направят някой гаф айде чао и до там :banghead:

аз знам колега, че такива са майсторите. Но да ти питам пак, ти като ги разбираш ремонтите / аз не съм толкова вещ в колите, за да правя сериозни ремонти/, но ти къде си правиш тогава колата? Като механиците не ти допадат и ти сам каза, че си правиш колата сам, защото им нямаш доверие? Къде по-точно? :) Всеки може да говори всичко, а той самият какво прави?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 09 Фев 2014, 15:26

Преди няколко години като бях в Пловдив някакъв чичка от съседния вход си изкърпи цялостно гнилата аскона на паркинга пред блока... шлайфове, телоподаващи, млатене с чука - две седмици всеки ден, то не бяха вежди, прагове, калници :shock: на такива да им тряскат по 1000лв, но ако не вдигаш шум и не оставяш след себе си локви масло, не виждам какъв е проблема. За "цивилизацията", репатраците и фирмените сервизи не сме дорасли още и няма смисъл да гледаме как е в други държави със съвсем друг стандарт.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата