1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: 1000 лв глоба, ако си ремонтираш колата на улицата.

Мнение от BMW_POWER » 10 Фев 2014, 16:36

Nickelback написа:Той автора хубаво пусна бомбата и сега ни гледа сеира, ама не ще да каже, че и в неговата цивилизация - Канада - не са им чужди подобни аматьорски ремонти :)
Преди време имах възможността да се разходя из Онтарио. Да, наистина в голям град като Торонто такива неща не се виждат, нооо в Бърлингтън, да речем, като си карах из кварталните улички редовно виждах коли с отворени капаци свалени джанти и т.н.
Сменят си окачвания хората, ръчкат си по двигателя. Не знам дали имат сертификати, но е факт, че го правят, пред иначе така спретнатите си къщички :) Тънката разлика спрямо нас е, че го правят чисто и си събират боклуците.
В Калифорния пък да не говорим, дето е царството на тунинга... Ей ви един дрифтозавър, дето все го модваха баш на улицата. Това конкретно е в Маунтин Вю, съвсем близо до хедкуотъра на Гугъл.

Та айде нЕма нужда да сме "добре дошли в цивилизацията драги европейци" ;)

Хайде сега, авторът ти е виновен :shock:

RÈGLEMENT NUMÉRO CA28 0018
RÈGLEMENT SUR LA CIRCULATION ET LE STATIONNEMENT

21.Il est interdit de réparer, modifier ou laver un véhicule routier sur un chemin public.

53.
Quiconque contrevient à l’un des articles 4, 6, 9, 11, 16 à 19, 21 à 23, 26, 27, aux paragraphes 10° et 11° de l’article 36 ou à l’article 47, commet une infraction et est passible d’une amende de 100 $ à 200 $.

Някой да иска превод?
В частен имот можеш да ремонтираш колата си тук. Аз също сам сменям всичко, каквото мога. Няма проблем да смените гума, да си долеете масло или някаква друга течност на улицата. Но да изкърпваш, сменяш глава, ремъци .... Пък да имаш късмет да те видят, че изливаш масло в канала :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 10 Фев 2014, 20:23

Няма да забравя една зима, с мойта тъкмо се бяхме запознали в студентска квартира, обаче на мене ми се чупи шпера, сдобих се с отворен за временен и чакам с нетърпение събота и неделя, мойта да отиде на работа, а аз да си отворя дифчето и да вида има ли поражения по касетата - щото ако го отворя в къщи докато тя е в нас - КРАЙ :mhihi:

Речено, сторено. Идва събота, нашата изчезва на работа, аз ставам, бързо кафе, дифа на челна стойка в банята, аз съм седнал на един стол и махам капака, тъкмо съм го отворил и се чуда ся в ква отрязана бутилка да излея маслото, телефона звъни, аз се обръщам, без да искам ритам дифа, той се стоварва на плочките, маслото се лисва из цялата баня ( повечето тука знаят как мирише диференциално масло :mhihi: :mhihi: ) и аз така :shock: :shock: :shock:

Единствената радост беше че касетата беше здрава и не бях пукнал/счупил плочките. :ok:
4 часа чистене ми стигнаха само за да създам впечатлението, че днес в банята не се е случвало нищо.
3 дена цялата маза и първият етаж воняха на диференциално масло, а аз си обещах че авто-ентусиазъм по части дето имат масла и разни течности, няма да се практикува вкъщи :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Фев 2014, 22:54

Абе, а тоя дали не е брутален, че и я припали (4:50)...? :mhihi:

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Фев 2014, 23:10

Това видео съм го гледал и през цялото време си мислех... ей на тоя сега ще му падне тая кола на главата :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Фев 2014, 23:15

steeN написа:Това видео съм го гледал и през цялото време си мислех... ей на тоя сега ще му падне тая кола на главата :mhihi:

Абе май само се майтапи с тия камъняци, после слага някакви уж по-стабилни стойки :mhihi:
Аз чудя съседите му как са го изтърпели... А може би не :roll: и е трябвало да ореже някой друг кадър как го вкарват в патрулката :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 10 Фев 2014, 23:27

Е чак пък... какво да му кажат ;) Въпреки, че те хората са еднакви навсякъде. Най-много да намери черта от пирон някой път като е паркирал на улицата :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 11 Фев 2014, 6:50

Живеем вече в рамка.А най-лошото е че на масата вече така си и харесва.....
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Фев 2014, 10:17

И в частен имот да е, добре ли ще ви е в двора ви дедо Иван дето си държи Жигулата да почне да я кърпи 3 седмици и предимно събота и неделя от 8 сутринта, щото става в 6 и едвам издържа да не палне флекса в 7, разбира се че не.
И аз искам да не трябва печатницата да е в промишлен раьон, заради шума, миризмата и т,н ама никой не ме пита, така и със сервизите, нищо нередно не виждам, никой не иска дядо Гошо да го буди с флекса събота в 7 часа, сигурен съм че на всички им се е сучвало
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 11 Фев 2014, 10:33

Според мен няма как да се контролира това.Колкото и в детските площадки с малки деца не влизат родители с цигари да им кадят на главите,толкова и ремонтите пред блока ще спрат.Лапнали фасовете и люлят децата кой да ги глобява не знам...,а навсякъде табели ЗАБРАНЕНО.Така,че и да го приемат тоя закон ще е нещо такова според мен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 15 Мар 2014, 9:01

Въпросният законопроект не е приет на 1-во четене в НС.
Ако някой се интересува точно за какво става въпрос:

http://parliament.bg/bills/42/454-01-1.pdf
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 15 Мар 2014, 10:31

Ми както е написано, физическо лице няма да може да извършва ремонт в гаража си... много добре, че не е прието.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Мар 2014, 16:03

toncho83 написа:Според мен няма как да се контролира това.Колкото и в детските площадки с малки деца не влизат родители с цигари да им кадят на главите,толкова и ремонтите пред блока ще спрат.Лапнали фасовете и люлят децата кой да ги глобява не знам...,а навсякъде табели ЗАБРАНЕНО.Така,че и да го приемат тоя закон ще е нещо такова според мен.

:OT: Гледай по-надалеч колега. Пасивното пушене особено на открито не е особен проблем. Проблема е в солетите, чипсовете, маргарина, разните пакетирани меса, сокчета, сладоледи, адаптирани млека, млечни десертчета, сладкишчета и хиляди други проблеми с които неуките (да не казвам тъпи и незаинтересовани) майки тъпчат тези деца. Повече от очевидна е масивната кампания срещу пушенето в световен мащаб, която явно има за цел да измести вниманието от хиляди други не по-малко животозастрашаващи навици. В същото време няма нито едно изследване, което да покаже, че в следствие забраната за тютюнопушене и съответно намаления брой пушачи са намалели свързаните с това заболявания. Всъщност точно обратното, темпа на растеж се запазва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 15 Мар 2014, 23:44

steeN написа:Ми както е написано, физическо лице няма да може да извършва ремонт в гаража си... много добре, че не е прието.

(2) Дейностите по ремонт и техническо обслужване на пътните превозни средства,
движещи се по пътищата, отворени за обществено ползване, се извършват от регистрирано по
този закон лице, което:
1. е физическо или юридическо лице, регистрирано по Търговския закон или по Закона
за юридическите лица с нестопанска цел или е регистрирано по законодателството на друга
държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за
Европейското икономическо пространство и не е в производство по ликвидация или
несъстоятелност

(16) Наказва се с глоба 500 лева физическо лице, или с имуществена санкция от 1000
лева юридическо лице, което извършва дейност по ремонт и техническо обслужване на ППС и
не издаде документ за извършената дейност.

Понеже ми става ясно,че ако си прочел е било отгоре-отгоре,и също така ме съмнява да разбираш какво е "физическо лице" по смисъла на Търговския закон ти пускам тези 2 цитата за размисъл ;)

п.п.Всъщност си познал:физическо лице по смисъла на Търговския закон няма да може да извършва ремонт в гараж!То ще може да извършва ремонт само в регистриран/лицензиран автосервиз!Както написах по-напред в темата за да се определя даден обект като "автосервиз",то той трябва да отговаря на определени изисквания!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 17 Мар 2014, 12:40

bum_bum написа:
toncho83 написа:Според мен няма как да се контролира това.Колкото и в детските площадки с малки деца не влизат родители с цигари да им кадят на главите,толкова и ремонтите пред блока ще спрат.Лапнали фасовете и люлят децата кой да ги глобява не знам...,а навсякъде табели ЗАБРАНЕНО.Така,че и да го приемат тоя закон ще е нещо такова според мен.

:OT: Гледай по-надалеч колега. Пасивното пушене особено на открито не е особен проблем. Проблема е в солетите, чипсовете, маргарина, разните пакетирани меса, сокчета, сладоледи, адаптирани млека, млечни десертчета, сладкишчета и хиляди други проблеми с които неуките (да не казвам тъпи и незаинтересовани) майки тъпчат тези деца. Повече от очевидна е масивната кампания срещу пушенето в световен мащаб, която явно има за цел да измести вниманието от хиляди други не по-малко животозастрашаващи навици. В същото време няма нито едно изследване, което да покаже, че в следствие забраната за тютюнопушене и съответно намаления брой пушачи са намалели свързаните с това заболявания. Всъщност точно обратното, темпа на растеж се запазва.

За храните съм съгласен.Ама фасовете са по-земята,щото никой не пуши до кофите (или местата им обозначени за това) и моя син ги събира и аз само повтарям боклук,боклук,не пипай!! :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Мар 2014, 12:53

Навсякъде по света го правят ама има кой да го чисти и за това е хубаво и чисто. Ние не сме по-големи мърлячи от всички чужденци, просто тук никой не чисти.

Живея на място, където не влизат чужди хора, а месечно събират 100лв за поддръжка. Ми.. пълно е с фасове, хартии и боклуци. :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата