Windows Phone/Windows 10 Mobile/Windows 10/ Windows Insiders

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Windows Phone

Мнение от TNT » 12 Фев 2014, 13:28

Е ако искаш да не забива... далече от Андроид. iOS или Windows. Едно приятелче е доволен от HTC 8x
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 12 Фев 2014, 13:45

С две думи... 1 месец работа с Windows Phone и нямада да искаш замяна с друг. Бърз и интуитивен. Самата ОС се държи добре, дори и на слаб процесор и рам. За мен, най-якото нещо в този Windows Phone е навигацията, която работи офлайн. Няма аналог за момента. А не е, като да не съм ползвал различни навигации. Другото е офис пакета и скайдрайфа. Има още много неща, които не съм изброил. Това са компютрите на бъдещето.
Много хора са скиптични към тази ОС, но не съм сигурен дали са работели с него повече от 2 дни. И естественно, всичко различно от навиците ти е пълен шит.
От две години съм с такъв телефон (Вин 7.5 -7.8 затворена система) забил е един път за това време. Тогава, даже не знаех как да го рестартирам. :mhihi:
Повечето ми колеги са на 8-ца (отворена система) и са много доволни. Постоянно боравя с тях по една или друга причина и се държат повече от перфектно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Фев 2014, 13:50

Наистина е много странен, но предполагам се свиква за 2-3 дни. По-важното е, че върви гладко, не забива, на кратко - РАБОТИ :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 12 Фев 2014, 15:38

За единствен телефон в момента не мога да препоръчам Windows Phone. Все още изостава като приложения и функционалност от Android.
Може би до година по това време нещата ще са различни, като гледам темповете с които се развива. Но за сега още не е на необходимото ниво, колкото и предимства да има в някой отношения.
Гледам казваш Iphone 5s или HTC One X. One X е малко "греда" и стар модел. Може би имаш в предвид HTC One.
В този случай, двата са най-доброто съответно от IOS и Android платформите. Който и от двата да избереш няма да сбъркаш. Ако можеш да изчакаш Април, горе-долу по това време трябва да се появи Samsung Galaxy S5, който най-накрая би трябвало да е по-добър от HTC One.
Ако все пак нямаш някакви особени изисквания, а ти трябва само за сърфиране и социални мрежи и някоя друга снимка, Windows Phone и в частност Nokia Lumia 925 и 1020(най-добрата камера в телефон до момента) ще ти харесат много.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 12 Фев 2014, 16:32

skipper написа:Страхотна новина за всички притежатели на устройствата с Windows Phone 8 ! 2ри Април излиза Windows Phone 8.1

Кое е страхотното за настоящи притежатели? Защото не съм видял някъде обещан ъпдейт за текущите модели.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Фев 2014, 16:41

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: сред идиоти.
Мечтае да кара: e31 850csi

Мнение от skipper » 12 Фев 2014, 18:19

KoolyO написа:За единствен телефон в момента не мога да препоръчам Windows Phone. Все още изостава като приложения и функционалност от Android.

За всеки влак си има пътници :winky: Аз предпочитам ОС да ми е лека,бърза,сигурна и с добра поддръжка - еми Windows Phone 8 напълно ме удовлетворява - не забива дори и на най-слабия хардуер, проблеми с вируси няма за разлика от Андроид, а и още един голям плюс - актуализациите идват директно от Microsoft , а не да чакаш производителя на твоя телефон да си мисли "А бе аз да пусна ли този ъпдейт , или да не го пусна за да може собствениците да си купят по-новият модел и да спечеля още пари ". Колкото до приложенията- Windows Store се разраства и то с големи темпове. Единствения проблем са игрите, които идват със закъснение , защото програмистите им явно още не са разбрали колко лесно се правят приложения за WP , а и друга страна от Microsoft имат една скромна такса за developer account (Нямам си на идея дали при Google play има такава такса ) и на някои производители не им се плаща, а реално тези пари ще си ги избият за има няма 1 час. :dummy:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 12 Фев 2014, 22:54

Имах големи очаквания за тази ОС, но не ми се оправдаха. Бъгове при разговорите имат и други разни бъгчета. От андроида съм по-доволен. В момента ползвам ИОС и за момента не бих я заменил с която и да е друга ОС.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 13 Фев 2014, 11:49

TNT написа:http://www.mobilebulgaria.com/news/29690/windows-phone-81-%D1%89%D0%B5-%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8

That means that smartphones running Windows Phone 8.0 will be able to run the updated version, assuming that the user's wireless carrier has distributed the update to its customers.

Дано да не изляза прав и наистина да пуснат ъпдейти, но горното ми звучи малко като измиване на ръцете от страна на МС. "Абе то ъпдейт е възможен, ама се разправяйте с производителите". Въпреки, че откакто нокиа са техни и като искат да си вдигнат пазарният дял, е добре да покажат малко уважение към ранните опитни зайчета.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KoolyO » 13 Фев 2014, 12:35

skipper написа:
KoolyO написа:За единствен телефон в момента не мога да препоръчам Windows Phone. Все още изостава като приложения и функционалност от Android.

За всеки влак си има пътници :winky: Аз предпочитам ОС да ми е лека,бърза,сигурна и с добра поддръжка - еми Windows Phone 8 напълно ме удовлетворява - не забива дори и на най-слабия хардуер, проблеми с вируси няма за разлика от Андроид, а и още един голям плюс - актуализациите идват директно от Microsoft , а не да чакаш производителя на твоя телефон да си мисли "А бе аз да пусна ли този ъпдейт , или да не го пусна за да може собствениците да си купят по-новият модел и да спечеля още пари ". Колкото до приложенията- Windows Store се разраства и то с големи темпове. Единствения проблем са игрите, които идват със закъснение , защото програмистите им явно още не са разбрали колко лесно се правят приложения за WP , а и друга страна от Microsoft имат една скромна такса за developer account (Нямам си на идея дали при Google play има такава такса ) и на някои производители не им се плаща, а реално тези пари ще си ги избият за има няма 1 час. :dummy:

На 100% съм съгласен. Почти. Например за това, че Андроид има проблеми със забиване и т.н. Да, ама в слабите модели телефони. От както взех HTC One (Юли 2013) не съм срещнал абсолютно никакъв проблем с нищо. Нула. Сигурно ако не му беше падала няколко пъти батерията до край, нямаше и да е рестартиран от както е включен. Актуализациите и при WinPhone идват от производителя във финалният им вариан. В моя случай NOKIA. Black update за моя телефон дойде около 1месец, след като колегата с Lumia 920 го получи. Lumia 620 все още го няма. Amber и Black са наименования на версии на софтуера от Nokia, не от Microsoft.
Както и да е. Започнах с това, че съм съгласен. Само казах, че в момента не бих взел WinPhone за единствен, но предполагам в най-скороо време това ще се промени.
Laugh...
Cry...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 13 Фев 2014, 13:30

Аз пък съм бил свидетел как ЛГ нексъс също взет лятото забива с все не знам си колко ядрените процесори и не знам си колко гигабайта рам. И то при елементарно нещо, като включване на камера. Без да е руут-ван и т.н. С темпа на развитие, след 1-2 години и твоя модел ще е "от слабите модели". И аз съм имал "топ модел Андроид" ;) При iOS и Windows го няма тоя филм.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skipper » 13 Фев 2014, 13:47

cocosas написа:Имах големи очаквания за тази ОС, но не ми се оправдаха. Бъгове при разговорите имат и други разни бъгчета. От андроида съм по-доволен. В момента ползвам ИОС и за момента не бих я заменил с която и да е друга ОС.

Сподели какви са били тези бъгове, че ми стана интересно .
KoolyO написа:
skipper написа:

На 100% съм съгласен. Почти. Например за това, че Андроид има проблеми със забиване и т.н. Да, ама в слабите модели телефони. От както взех HTC One (Юли 2013) не съм срещнал абсолютно никакъв проблем с нищо. Нула. Сигурно ако не му беше падала няколко пъти батерията до край, нямаше и да е рестартиран от както е включен. Актуализациите и при WinPhone идват от производителя във финалният им вариан. В моя случай NOKIA. Black update за моя телефон дойде около 1месец, след като колегата с Lumia 920 го получи. Lumia 620 все още го няма. Amber и Black са наименования на версии на софтуера от Nokia, не от Microsoft.
Както и да е. Започнах с това, че съм съгласен. Само казах, че в момента не бих взел WinPhone за единствен, но предполагам в най-скороо време това ще се промени.

Това, че е топ модел не значи че не забива - докато съм си играл с телефоните на приятели в ръцете ми са забивали - Samsung Galaxy S3, S4, Glaxy S plus,S 2 plus, HTC One X.
За ъпдейтите- зависи в кой регион си , защото всяка държава получава ъпдейтите след определен период ( а него може да го намалите като си смените региона в телефона :mhihi: ). http://www.nokia.com/global/support/sof ... in-europe/ - Както се вижда за телефони в едн държата ъпдейта е пуснат , а в друга още не е.
Колкото до получаването ползвам Samsung Ative и HTC 8s и при двете устройства ми прави впечатление, че ъпдейтите идват веднага щом ги пуснат от Microsoft. :yes:
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от skipper » 27 Фев 2014, 15:08

Който иска да разбере малко повече за WP 8.1 - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2655936
Промяна на софтуера на HTC 8s - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2632814
Постигнат Unlock на устройства + софтуер - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2451783
Най-добрият файлов мениджър за сега (с появата на WP 8.1 ще бъде вграден официалния файлов мениджър от MS ) - http://www.windowsphone.com/bg-bg/store ... 3e58e55b19
Asphalt 8: Airborne - пълната версия в момента е безплатна за Windows 8/8.1 и WP 8/8.1
Microsoft ще намали лиценза за WP с 70% http://www.mobilebulgaria.com/news/3017 ... A%D1%81-70
Относно актуализацията на WP8 към WP 8.1 :
Джо Белфиоре:
Всички актуални смартфони с Windows Phone 8 ще получат ъпдейта. Белфиоре потвърди, че потребителите ще могат да инсталират приложения на SD карти, а хардуерните бутони вече няма да бъдат задължителни за производителите, което ще спомогне за пускането на по-евтини устройства. Белфиоре също така потвърди и поддръжката на устройства с 2 SIM карти.
Oo (|||)(|||) oO

Потребител
Аватар

Мнение от BMW//MPower » 28 Фев 2014, 18:14

Здравейте!От скоро съм с Нокиа Лумиа 520.Много ме кефи тоя уиндолс,телефона е идеален въпреки,че май е най-слабичкия от гамата.
Имам няколко въпроса относно спестяването на батерията.Моята държи 2 дена а си мисля,че може и повече.
Какво е това автоматично архивиране?2G връзката много по бавна ли е?Какво е GDR3?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KoolyO » 05 Мар 2014, 14:24

BMW//MPower написа:Здравейте!От скоро съм с Нокиа Лумиа 520.Много ме кефи тоя уиндолс,телефона е идеален въпреки,че май е най-слабичкия от гамата.
Имам няколко въпроса относно спестяването на батерията.Моята държи 2 дена а си мисля,че може и повече.
Какво е това автоматично архивиране?2G връзката много по бавна ли е?Какво е GDR3?

Здрасти,

да, 520 е най-слабичкия, но с най-добро съотношение цена-телефон. Два дни за смартфон си е ок, но ако искаш повече, трябва да изключиш в Mobile Network Data connection-a, когато не ползваш нет. Той харчи много ток. Това е 3G интернета. Ако пък изобщо не го ползваш, промени Highest connection speed от 3G на 2G. Така ще спестиш още батерия. Имай в предвид, че на 2G мобилният интернет ще е толкова бавен, че на практика ще е неизползваем.
Същото се отнася за Wi-Fi, Bluetooth. Спирай ги, като не ги ползваш. Не знам 520 дали има Glance. Ако има - изключи и него. Той също яде ток. Друго има още, но вече ще е прекалено - да се намалява яркостта и т.н.
Аз имам Lumia 720 и с абсолютно всичко включено "на маХ" и много разговори, спокойно изкарвам два дни. Представям си ако започна да пестя батерия, сигурно ще забравям къде последно съм оставил зарядното :lol:
Автоматичното архивиране го остави. Така, ако смениш телефона с друга Нокиа, само ще си въведеш акаунта и като цяло ще си имаш всичко от преди. GDR3 е Windows 8 Update 3, или както е познат при Nokia - Black Update. За моята го получих преди около месец. Според Нокиа, вече я има и за 520 за България.
Другото е кога смяташ, че ти е свършила батерията. Защото например с HTC One-то като остана с 35% батерия знам, че нямам никаква. Когато Нокиата обаче остане с 35% батерия знам, че мога да изкарам спокойно почти цял ден...
Laugh...
Cry...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата