От кой път си взехте шоф. изпит?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: От кой път си вземахте шоф. изпит?

Мнение от Rosendo » 12 Фев 2014, 13:09

От втория път защото ми е голяма устата.
Ето и случката.
Светофар на който не му работи крушката на червената светлина и аз завивам на дясно.
Виждам светофара без никакви светлини( за мен неработещ), оглеждам се и минавам спазвайки знака под светофара..... :mhihi:
Изпитващия- защо мина на червено
аз-Светоара не работи
Изпитващия- ми можеше да погледнеш светофара на пешеходците
аз-Аз книжка за пешеходец си имам
Изпитващия- :shock: Значи продължаваш да си пешеходец :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 12 Фев 2014, 13:22

От първия път с нула грешки. Изпита в Монтана.

Интересното е, че седмица преди това бяха скъсали един приятел. И той ми каза да се надявам да изпита да не е при същия който го е скъсал. Е, сутринта при влизането изпитващия каза "Добро утро, казвам се ****** " (точно тоя дето не беше хубаво да се пада)
В този ден изпита го взехме само аз, един приятел и едно момче, което мина само на кормуване. 2-ма от 13 минахме през цялата цедка :mrgreen:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Фев 2014, 13:29

Брей, брей, все от първия път :mhihi: Мноо сте дОбри бе :mhihi: Е аз от 6-тия :lalala: :lalala: :paranoid: Листовките нямаха проблем, обаче на кормуването така се закучи, че се бях филмирала здраво, че никога няма да взема книжка... То не беше късане за един ляв завой, че било абсурд трета кола да мина, то не беше заради един колоездач, за малко да го отнеса щото правеше странни маневри, на Гешов и България ме скъсаха пак, щото не можело да навляза в такова огромно кръстовище на жълто / а аз изобщо не гледах светофара всъщност, ахахха, та да споря кво е било/, единия от последните пъти изпитващия ме похвали, много добре съм владеела "уредите на управление", но съм карала много бързо :shock: вместо с 20, с 30км/час :mhihi: и било опасно и се бил изпотил :lol: Накрая инструктора ми предлагаше да си платя, ама се запънах и казах, че толкова пари съм дала за допълнителни часове да се уча и ще си го взема като съм готова и изпитващия прецени... А и всеки изпит май беше по 50 лева :D

Не знам, ама се проточи около 5-6 месеца всичко и всеки път като излизах от входа и виждах 36-цата прашясала да ме чака да я подкарам, умирах... Веднъж реших да я раздвижа в карето и бах мааму нещо не върви както тряя :conf: , а аз на ръчна карам... и Мъжот ме гледа и разправя: Ето защо още не си взела книжка :mhihi: Абе голям зор беше, ама я взехме :oops: :mrgreen: :mhihi: И после сериозно се амбицирах да се науча да карам и паркирам добре, първо заради толкова късане и второ, не може да излагаме марката :D

Отделно два дни преди единия от изпитите бръмчахме да се уча на Резиденцията на Бояна с 36-цата и естествено цъфнаха ченгета и извадиха закона - 300 лева глоба и не можело да се явя на изпита /което не е вярно/.... Ама ни взеха всички пари, коит имаме в нас, май към 70 лева бяха, ахаххаха, спомени, спомениии :mhihi:

И между другото, не се сърдете на жените, че не се справят добре, това е природно обуслувено, мозъкът е различен на двата пола... При жената е по-слабо развито пространственото ориентиране ;)
Последна промяна Apassionata на 12 Фев 2014, 13:55, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 12 Фев 2014, 13:40

Листовки от първия път, но кормуването от втория. На листовките имах или 2 или 3 грешки вече не помня щото беше 2000-та година. Първото кормуване обаче няма как да го забравя или поне по-важните моменти. Някакъв много крив изпитваш с бяла брада обрасъл незнам що беше толкова крив, а ние толкова спечени, но и 3-мата които тръгнахме с него ни скъса :mhihi: Специално за мен помня, че имаше едно червено Рено 5 което ме засече 2-3 пъти и аха да се натреса в него и оня се ядоса все едно аз съм виновен :mhihi:

Втория път друг изпитващ - нямаше никакви грижи, спокойна обстановка почти нямаше спек и на паркинга до стадион "Ивайло" във Велико Търново се сдобих с книжка. Сякаш беше вчера :cry:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 12 Фев 2014, 13:53

Листовки 0 грешки, кормуване от първия път - отработеното изпитващо трасе по Шипченски проход и в едната и после в другата посока с класическия ляв завой на Гео Милев и Ситняково :mhihi: Еххх мерак ми беше много... 2 седмици след като направих 18 имах книжка вече в ръка :mhihi: 8)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Фев 2014, 14:06

Всичко от първия път. ЗА листовките се бях спекъл, щото бяха в ДАИ, а аз бях на другия край на света. Тръгваме с инструкторката и още един пич, който ще ни кара. Валеше ебати дъжда, ония пич едва кара. На един светофар се размениха с инструкторката и газ, в ДАИ влезнахме на гюронтия и както вече сме пред стаята, тоя пич ми вика "Ни мо'а братле, шъ пикая", викам заминавай. Влизам в стаята и в тоя момент си чувам името, ухилен до уши казвам, че съм аз. Влезнах последен и излезнах пръв, само една грешка, която ми отне 2 или 3 точки, а отговора беше във въпроса :banghead:
Кормуването беше айляк, ДАИ-яджията беше пичага и аз като други колеги с 15 карах, той ми подсказваше. Накрая ми каза да завия в една пряка, завих и той ми вика - "Колега, отбийте тука в дясно" при което аз яко спек, първо, щото не бях видял дали има някъв знак в началото на преката и второ, че булдурчето беше 3см. и а се бях качил, а чао книжка. Инструкторката ми каза там след не знам колко време да ида да видя дали имам грешка, не исках и да стъпя повече. След 3 дни документите готови и право в КАТ, експресна поръчка и в деня в който си взех книжката ме спряха полицаи и 50лв. подкуп за без преглед. :mhihi:

И да, жена ме е учила да карам, аз за т'ва си и не умея да карам :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Каквото има

Мнение от v1e9s8o8 » 12 Фев 2014, 14:17

От първия път на листовките 1 грешка на кормуването нямах грешки седнах първи да карам така реши инструктора ми така се бях шашнал че накрая на изпита ме накараха да паркирам сичко точно гася колата слагам е на скорост махам си колана и излизам :mhihi: затворих вратат :lol: изпитващия почука на прозореца отворих вратата и ме пита искаш ли да знайш дали го взе и аз ами да :mhihi: като ми каза че съм го взел изгубих картина и звук :mhihi: иначе това се случва в Ловеч.
Като умреш, ти не знаеш, че си умрял и не ти е тежко на теб, а на другите...
.същата работа е и като си тъп!

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 12 Фев 2014, 14:27

От кой път си ВЗЕХТЕ шоф. изпит....
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 12 Фев 2014, 14:35

От 2-рия.
1вият път изпитващия ме прекара през ромската махала,където на едно кръстовище ромите бяха одрязали знака СТОП и аз минах без да спра и там приключи изпита.Аз протестирах,но после осъзнах,че наистина съм сгрешил и дори да няма знак съм длъжен да спра. :censored:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: От кой път си взехте шоф. изпит?

Мнение от integral » 12 Фев 2014, 14:41

Яка тема, при мен - листовки от първия път, кормуването от втория. На кормуването сам се скъсах, трябваше да се кача на един мост и да продължа по него. Само, че кой да види знака Stop и под него задължителен завой на дясно, аз си завих като дърт шофер на ляво......

Изпитващия - Момче от 15 години съм изпитващ, такова нещо още не бях виждал !? :conf:

Аз - Никога не е късно да видиш нещо ново............ :mhihi:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Фев 2014, 14:42

Листовките от .......(броят на точките не означават броя пъти :mhihi: ) пъти
Кормуването от раз

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///MBlitzz » 12 Фев 2014, 14:43

На листовките бях със 3 грешни точки мисля че ,и то от бързотия. А предната нощ в автоизпит сигурно над 50 листовки бях решил без да спирам ,почти без нито една грешка. Като заспах и сънувах кръстовища ,знаци и ограничения :mhihi: .
На кормуването ми се падна някакъв голям идиот .. от 4-ма кандидат-шофьори аз бях втори подред. Двама по двама се возехме в колата и видях ,че с първия прави някакви проблеми по кръстовищата ама не разбрах какво точно. Докато си сменяхме местата им подшушна че държал постоянно спирачка - :conf: Сядам аз , ''Добър ден - добър ден ,потегляй'' и понеже се разбрахме със първия като я паркира да я облегне до бордюра отзад понеже беше под лек наклон за да си нямам проблеми после ,не че имах по тръгване под наклон но за всеки случай ,та паля ,свалям ръчната - колата не мърда (знам си че е облегната на бордюра) ,1ва и за всеки случай с повечко газчица реших да потегля понеже имаше някакъв странен проблем тоя Опел със педала на съединителя ( задираше един вид на някакво положение ,точно на полусъединител) и колата угасна. Викам си "Брех ,ръчна свалена ,колата е подпряна ,не съм пипал спирачка ,кво му стана на тая Астра скапана'' ,притесних се ама му се извиних ,запалих си и тръгнах. Брей тая кола няма силица да върви ,кво им стана ,да не им се загубиха половината цилиндри :conf: (и за колегите от Ловеч ,става въпрос за автогарата ,там е една гоооляяма площадка на която никой не знае кой-кого е с предимство. Уникално кръстовище просто ,кой където свари - там минава :bowdown: . И слизам по улицата която води към Лидл) Стигам знак СТОП ,освобождавам от скорост и колата спира на място ,направо закова на 30 метра преди знака. Без да пипам спирачката!! :dunno: Първа - продължавам си към стопа ,съединител - колата пак спира сама. Стана ми ясно ,че тоя си държи крака постоянно на спирачката. С ква цел - не знам..
През цялото време държа крака на спирачката от другата страна. Повече от 35-40 не съм вдигал просто щото колата се мъчи ,на 2ра с газ до долу едвам ускорява.. Преди кръстовища даже не съм и пипал спирачка аз ,той си спира за него си :dummy: По едно време ми вика - ''Ускори до максималната скорост за движение в населено място'' ,на 2ра с 30 - газта до долу - няма н-и-к-о-й .. едваам едвам стигна 50 и ми вика ''Добре'' - Кое му е добре-то ,той му стопи накладките и дисковете на тоя Опел ,по едно време яко замириса на феродо ,за следващите двама може би не е и останало :banghead: Накрая на изпита ме пита за кво съм я угасил и аз много се замислих дали да си мълча да не ме скъса ,ама му се сопнах и викам ''Ами вие ми държахте спирачката ,както и през целия път'' и той вика '' Коооой ,аз ли ,това че ти не можеш да боравиш със педалите си е твой проблем ,аз само следя как караш'' :ranting: И учителя отзад се обади ,понеже и той забеляза за кво ставаше на въпрос и се опита да ме защити ама оня ти му идиот като взе да се ежи ,викам си ''Край ,те тоя ме скъса само щото си отворих устата'' ама въпреки трудното курмуване ми писа само една грешка и то не знам точно как я формулира в протокола ,ама беше на бул.България мисля че се води. Един старец пресича там където НЯМА пешеходна пътека ама въобще не ме зачита ,че съм на пътя. И аз си се огледах отзад ,няма никой - ще спра да мине ,той ту се връща - ту тръгва ,викам тоя ако им скочи на капака няма да мога да взема книжка ,я да минава и да заминава. Та ме пита що съм го пуснал - викам му ''Ами да беше останал там на осовата линия ,ако не съм аз тоя отпред да го блъсне?!?" И изпитващия млъкна.. ГОЛЯМ ИДИОТ. Ако го видя някъде с кеф ще му тегля една :censored: на ум.

И ми е интересно някой като каже "Книжка не може да се вземе без да си чел правилника."
Ами аз никога не съм го и отварял ,тей си стой както е в найлончето. Всичките си грешки съм ги поправял с много решени листовки онлайн и все пак съм я взел с малко грешки на теорията и само една на кормуването. Не знам аз ли съм сбъркан та съм успял или има и други който никога не са отваряли правилника. А и не е като да не го знам ,просто всичко от него съм научил от въпросите и сбърканите отговори които после съм поправял. Споделете вие учили ли сте правилника или по този начин сте взели книгата ,понеже ми е доста интересно. :yes:
А относно категориите имам само AM ,B1 и B. Но сериозно обмислям да събирам пари за С категория понеже ще ми е доста от полза, надявам се. :)

ПС. - ехе ,то станало малко дългичко :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 12 Фев 2014, 16:31

и двете от първия път. Листовките с 3 грешки. С кормуването бях на косъм щото за малко щях да отнема предимство на един пешеходец който се движеше като охлюв и можех да мина 3 пъти ама изчаках. Накрая изпитващия ми каза че ако бях минал е щял да ме скъса :mhihi: Това всичкото става в Плевен като гимназист иначе се научих да карам наистина, като дойдох на другата година студент в софия. :yes:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 12 Фев 2014, 16:53

И двата пъти от първия път листовки/кормуване :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 12 Фев 2014, 16:57

От първия път взех всичко , даже кормувах последен, очаквах да съм притеснен като гледах , че някой ги късат , но не бях :D
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата