Въпрос за кола с дясна дирекция
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- loony
- Потребител
-
- Кара: е46 328 купе
Въпрос за кола с дясна дирекция
Здравейте!
Предлагат ми е46 328и купе с десен волан от Англия на оферта, долу-горе колко ще ми излезе да го обърна и да го регистрирам и дали ще има някакви проблеми с документи в КАТ Варна.
Не искам да карам обратна кола, но не мога да си позволя да взема такава нормална.
Моля някой запознат с тези неща да ми разясни как стоят нещата и дали има смисъл да се захващам с това .
Мерси предварително.
Предлагат ми е46 328и купе с десен волан от Англия на оферта, долу-горе колко ще ми излезе да го обърна и да го регистрирам и дали ще има някакви проблеми с документи в КАТ Варна.
Не искам да карам обратна кола, но не мога да си позволя да взема такава нормална.
Моля някой запознат с тези неща да ми разясни как стоят нещата и дали има смисъл да се захващам с това .
Мерси предварително.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Въпрос за кола с дясна дирекция
Зависи за колко ще купиш колата за 500 паунда става обръщането е към 1600-1800 лв.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Колега само внимавай да не вземеш някоя наводнявана ,че както са удавени в УК в момента ще има много за продан 

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Тя няма да е изсъхнала. А за по-горният пост да не говорим, заболя ме главата докато осмисля написаното. До автора- как не можеш да дадеш пари за кола с лява дирекция, а можеш да купиш с дясна, да го обърнеш и да излезе горе-долу колкото другото? Колко е това горе-долу. Щото ако е 100-200-500-1000 лв, според мен не си струва. Ако е регистрирана в България, добре. Ако не има там разни технически тестове дето минават, прегледи. Търсене на части, после майстори. Обръщане, ключалките, настройване на фаровете за нашето движение. Наистина трябва да си струва.
- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Според мен тази интервенция си заслужава за по скъпи возила при които търсиш по-ниска цена с поне 3000-4000лв. както е и писал колегата по-горе
Според мен не си заслужава
Според мен не си заслужава
намираш си фарове за лява дирекция, поставяш и регулираш за да минеш кат без проблем с дясна дирекция,таксата е колкото да регистрираш кола от Германия например. След това може да си я обърнеш и да караш така, скоро регистрирах СУВ на едни приятели англичани но не сещам пише ли в талоните че е с десен волан, но и да е обърната а да пише с десен мисля че няма да е проблем ако те спрат КАТ, това е най-евтиния вариант според мен. Ааа сега се сещам че имахме галимация с номер на мотора, понеже в Англия не са си направили труда да го четат че беше на кофти място и са написали последните 5 цифри от рамата като номер на мотор а реалния номер на мотора си беше друг, чудеха се 2 часа какво да правят и накараха англичанина да пише някви декларации че не е крал мотора и че така е купил колата от Англия, друго което ще те питат е как е влязла колата, пишеш на самоход, еди кога си, карана от мен... през еди коя си граница и това е според мен,ако се сетя друго ще ти пиша. кажи няква цена на която я плащаш за да те ориентираме с колегите
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
ilia1984 написа:Зависи за колко ще купиш колата за 500 паунда става обръщането е към 1600-1800 лв.
За 500 паунда ще вземе най големия кош готов за моргата !!!
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- loony
- Потребител
-
Колата тука ще ми стъпи на около 2000 лв с доставка, за това ми беше интересно за колко мога да я обърна и да я регистрирам. То реално излиза малко по евтино от тукашните.
Там е мой приятел и няма да ми прати удавена или някакъв друг боклук, за това се интересувах.
Мерси за отговорите, ще си пресметна нещата и живот и здраве да подкарам нещо по ново
Там е мой приятел и няма да ми прати удавена или някакъв друг боклук, за това се интересувах.
Мерси за отговорите, ще си пресметна нещата и живот и здраве да подкарам нещо по ново

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Грубо го слагам 4000-4500 с обръщането, разкарването по майстори, търсене на части и т.н. Може и малко повече. Отваряш карс.бг или мобилето и гледаш колко вървят и смяташ
п.п. За 2000 лв с докарването, надявам се самото докарване да е без пари. Че иначе не мога да сметна колко пари трябва да я купи там и да не е барака.

п.п. За 2000 лв с докарването, надявам се самото докарване да е без пари. Че иначе не мога да сметна колко пари трябва да я купи там и да не е барака.
- loony
- Потребител
-
Сега излезе друг въпрос, ако на колата там не са платени преглед и пътен данък дали може да се движи в България. Ако не, какво трябва да направя че да я пусна?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
loony написа:Сега излезе друг въпрос, ако на колата там не са платени преглед и пътен данък дали може да се движи в България. Ако не, какво трябва да направя че да я пусна?
Може на късмет . 99% от полицайте, няма да го видят това ... и се надяваш да не попаднеш на някой маниак хейтър

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Хич няма да го видят
..... те вече да не пасат трева а и данъка ти е лепнат точно отпред на стъклото.... виж с прегледа (МОТ) нещата са малко по различни..... там поне няма стикер а е само документ.

Съвет от КАТ !
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
В БГ можеш да караш без тамошния данък, но без МОТ може да те глобят тука
- loony
- Потребител
-
Един въпрос, километраж от 330и комби ще стане ли на 328 купе, че не ми се гледат мили.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не се занимавай да караш колата тук без да има застраховка и МОТ, че да не ядеш бахура после... особено както нямаш вариант за ГО (освен ако твоя приятел не я регистрира на свое име в UK и не й направи застраховка и МОТ). Дограничната в BG вероятно все още е по-скъпа от UK-ска застраховка, ама колата може да е на твое име.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2