От кой път си взехте шоф. изпит?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: От кой път си взехте шоф. изпит?
Хубаво е и да се каже колко въпроса са били листовките,аз карах 3 листовки с общо 90 въпроса,като първите 5 въпроса на всяка листовка са с по 3 наказателни точки и максимум 5 наказателни точки
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
През 1995, от пръвио път.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Току що приети новите листовки(с по няколко отговора) ги взех без грешка. Кормуването също без грешка от първия път
Докато карах по едно време ДАИ-яджията ми вика да спра до някакъв магазин да си купи нещо и спря камерата
Инструктора е приятел на баща ми и не съм карал всичките задължителни 30часа, а ми пишеше по 2 часа. Като цяло никога не съм имал проблеми с шофирането. Взех М категория на 16 от мерак.

Докато карах по едно време ДАИ-яджията ми вика да спра до някакъв магазин да си купи нещо и спря камерата

Инструктора е приятел на баща ми и не съм карал всичките задължителни 30часа, а ми пишеше по 2 часа. Като цяло никога не съм имал проблеми с шофирането. Взех М категория на 16 от мерак.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
първи път!
0 грешки на листовките, защото съм зубър и ги знаех на изуст
0 грешки на курмуването, защото беше 4 минути с висенето на 2 светофара
0 грешки на листовките, защото съм зубър и ги знаех на изуст
0 грешки на курмуването, защото беше 4 минути с висенето на 2 светофара

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Първи път!Габрово 02.05.2007г
15 минути ми отнеха листовките , взех ги с 4 грешки,преди това ги бях решавал веднъж.60 въпроса.
Кормуването , мина много гладко.Тръгнахме и след 500 метра ме накара да направя софийско и готово.Ама то нямаше как от 9-ти клас не бях слизал от жигулита и трабанчета
даже по едно време с едни авери имахме бял кадет 83г 1.3 май беше
още не съм виждал по-изгнила кошница от тая
- толкова самочувствие имах на курсовете , че даскала ми пали врата на няколко пъти 
15 минути ми отнеха листовките , взех ги с 4 грешки,преди това ги бях решавал веднъж.60 въпроса.
Кормуването , мина много гладко.Тръгнахме и след 500 метра ме накара да направя софийско и готово.Ама то нямаше как от 9-ти клас не бях слизал от жигулита и трабанчета

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
До тук имам В и А,на листовките 0 грешки,а на кормуването минах през локва и опръсках една жена (2008г.)
Скоро С + Е и се надявам да го практикувам.
Скоро С + Е и се надявам да го практикувам.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Листовки и правилник знаех и решавах от 16 годишен, защото карахме мотори и коли по балкана. Това беше и условието, баща ми да ми купи мотор, е не ми купи
Много исках да се запиша веднага щом навърша 17 години и 9 месеца, но не бях говорил с родителите ми. Един ден, майка ми се обади и ми каза, че от утре почвам теория в СБА.
На теорията знаех всичко и на вътрешния листовки ме скъсаха с 5 грешки, изнервих се адски много, скрих от родителите ми, защото ме беше срам и на следващата седмица се явих с 0 грешки, както и на външния. На кормуването направих всичко като по-учебник, единствената ми грешка беше, че на един светофар на еднопосочна улица в Плевен, джипа пред мен аварира и аз набих ляв мигач да го минавам, но инструктора ми каза да изчакам..
А-то като го карах беше пълна пародия, защото предния ден преди изпита ме викнаха да ми покажат полигона и за първи път се качих на мотора. Преди самия изпит, инструктора ми каза, момче да знаеш, че го взимаш на 100%, само не се блъскай
.
За сега не мисля да карам друго, евентуално Ц някога..

Много исках да се запиша веднага щом навърша 17 години и 9 месеца, но не бях говорил с родителите ми. Един ден, майка ми се обади и ми каза, че от утре почвам теория в СБА.
На теорията знаех всичко и на вътрешния листовки ме скъсаха с 5 грешки, изнервих се адски много, скрих от родителите ми, защото ме беше срам и на следващата седмица се явих с 0 грешки, както и на външния. На кормуването направих всичко като по-учебник, единствената ми грешка беше, че на един светофар на еднопосочна улица в Плевен, джипа пред мен аварира и аз набих ляв мигач да го минавам, но инструктора ми каза да изчакам..
А-то като го карах беше пълна пародия, защото предния ден преди изпита ме викнаха да ми покажат полигона и за първи път се качих на мотора. Преди самия изпит, инструктора ми каза, момче да знаеш, че го взимаш на 100%, само не се блъскай

За сега не мисля да карам друго, евентуално Ц някога..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Книжка изкарах доста по-късно от връстниците си. Просто не бях фен още
Иначе листовки - от първия път с нула грешки. Кормуване - от втория, просто защото яко бях сдухал и имах малко опит. Кола не бях помествал преди курсовете и като се качих за пръв път си мислех: "Абе това нещо се движи! Абе оня идва към мен много бързо!" и т.н. Въобще яко сдух
Все пак я получих и първата година карах изключително внимателно и предпазливо един Москвич 12-так и реално на него се научих да карам, на спокойствие. А и той ми отваряше допълнителни грижи по управлението - ръчна газ, желюзи, двойно амбриране, волан без хидравлика, пробита мембрана на сервото на спирачките - в резултат - гаснене при спиране преди всеки завой. Изобщо - интересно и забавно си беше 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
листовки от втори път, кормуване от първи
в днешно време като се кача в кола и се чувствам в свои води, супер се радвам когато шофирам, дори и не-БМВ-та
в днешно време като се кача в кола и се чувствам в свои води, супер се радвам когато шофирам, дори и не-БМВ-та
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
1995г.- Б и 2004- А От първия път и двете 

- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Всичко от първия път. На листовките не знам колко грешки съм имал оценката беше да или не без да се споменават грешките. На кормуването като грешки имам 2 забравени мигача, но да се оправдая нямаше кого да запсуваш на около и то в кварталните улички на Люлин
. Имам само б и м за сега

- mitkyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
- Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
- Детайли за колата: кон
B категория от първия път: Листовки 93 т. от 97 т. (87 ти трябват за оценка ДА) , кормуването 0 наказателни точки .
Края на този месец или началото на март почвам C категория, сега подготвям документите ... Взех психо теста от първия път
Края на този месец или началото на март почвам C категория, сега подготвям документите ... Взех психо теста от първия път

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Първия път ме скъсаха на листовки
- 94 В категория. За една точка не минах.
Останалите все от първия път - 95 С, 99 С+Е и 2012 Д

Останалите все от първия път - 95 С, 99 С+Е и 2012 Д

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
В София си ми беше карането.
Само листовките от втория път съм взел. Първия път се бях притеснил нещо и ги омазах.
Квартала беше белите брези и си спомням колко кофти тесни улички има там, за начинаещи шоферчета
Кормуването ми беше точно два завоя и един светофар. А очаквах дълъг изпит !
За сега съм само на B.

Квартала беше белите брези и си спомням колко кофти тесни улички има там, за начинаещи шоферчета

- DiDi
- ентусиаст
-
- Кара: самолет
- Мечтае да кара: НЛО
Листовките от втория път - обърках регулировчика и ме викнаха да ми се карат, че имам 6 грешки
Талант
Кормуването от първия път

Кормуването от първия път