Да се върне ли казармата?
Модератор: Общи модератори
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Re: Да се върне ли казармата?
super_mario написа:....
Пуснах темата,защото Бареков иска да я връща,а като гледам неговата партия набира популярност нищо чудно утре да вземе властта и да върне казармата.А колкото дали е била загуба на време не мисля то и дременето у фейсбука или по кафенцата е загуба на време!
п.с.-служил съм в триъгълника на смърта ама нито е имало извращения нито нищо
Е то и Бойко щеше да връща софийското жителство и хората го избраха за кмет ама...

Разберете, в момента ситуацията е такава, че за държавата е икономически неизгодно да има наборници. Така че приказките, че някой щял да връща казармата са популистки глупости.
Не знам какво са ви учили в казармата, но понятия като чест, достойнство, толерантност, самоуважение са били грубо потъпквани. Курсанта не го учат да бъде достоен мъж, напротив - да търпи всякакви извращения и абсолютно безмислени лишения.

bum_bum написа:...
Пък и тя не е съкратена по наша воля, а под диктовка отвън и съответно няма кой да ни позволи отново да имаме сносна армия.
Какво разбираш под сносна? Ние практически сме били под руска окупация. Нито сме имали самостоятелна политика, нито сме имали практически избор да се вкл=чим в някоя война или не. Много сносна армия, няма що.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Benedetto написа:super_mario написа:....
Пуснах темата,защото Бареков иска да я връща,а като гледам неговата партия набира популярност нищо чудно утре да вземе властта и да върне казармата.А колкото дали е била загуба на време не мисля то и дременето у фейсбука или по кафенцата е загуба на време!
Е то и Бойко щеше да връща софийското жителство и хората го избраха за кмет ама...![]()
![]()
Разберете, в момента ситуацията е такава, че за държавата е икономически неизгодно да има наборници. Така че приказките, че някой щял да връща казармата са популистки глупости.
Не знам какво са ви учили в казармата, но понятия като чест, достойнство, толерантност, самоуважение са били грубо потъпквани. Курсанта не го учат да бъде достоен мъж, напротив - да търпи всякакви извращения и абсолютно безмислени лишения.bum_bum написа:...
Пък и тя не е съкратена по наша воля, а под диктовка отвън и съответно няма кой да ни позволи отново да имаме сносна армия.
Какво разбираш под сносна? Ние практически сме били под руска окупация. Нито сме имали самостоятелна политика, нито сме имали практически избор да се вкл=чим в някоя война или не. Много сносна армия, няма що.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Според мен си е изцяло логично да ходиш в тая шитня за някви пари, не безвъзмездно както е било преди. Ти сам си решаваш кво ще правиш с живота си, дали ще ходиш военен или имаш капацитет за нещо повече. Бенджамин Франклин си го е казал: В живота има две сигурни неща - смъртта и данъците. Тия неща си ги плащаш, дали искаш да ставаш националист-патриот вече трябва да си е твой избор. Не да ти го налага някой.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Абе като се замисля в никоя от напредналите държави с висок стандарт и силна войска казармата не е задължителна - сигурно мъжете са им пълни лигльовци и са много тъпи. А ние дето и Зимбабве с лъкове може да ни изнесе ше се праиме на "мъже" и "възпитатели" като връщаме казармата. А стига глупости - да се харчат пари от данъците ни и да се губи ценно време от младостта на подрастващите за кво? Да те научат да си безмозъчен - като ти кажат застани пред танка да не го одраска снаряда да изпълняваш и разни "старшини" да си избиват комплексите върху тебе.
Това с прането, миенето и готвенето не е довод - на същото нещо се научаваш и ако се изнесеш на квартира, в друг град, чужбина,че дори и ако ваще ги няма много много във вас щото постоянно пътуват.
Иначе хубаво казаха , който иска да мята гранати, ножове и да е рамбо да се запише - има и френски легион като ви е толко зор.
Това с прането, миенето и готвенето не е довод - на същото нещо се научаваш и ако се изнесеш на квартира, в друг град, чужбина,че дори и ако ваще ги няма много много във вас щото постоянно пътуват.
Иначе хубаво казаха , който иска да мята гранати, ножове и да е рамбо да се запише - има и френски легион като ви е толко зор.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
super_mario написа:dr.peshev написа:Разбира се,че не трябва да се връща!
p.s. Утре пускам тема "Да се върне ли комунизма",защото разбирате ли в извадка от един сайт
Да-63%
Не-36%
Не мога да преценя-1%
Ама няма вече балъци да го строят, а други да го ядат!
А това ли била работата. Бареков е едно много просто момче и фурнаджийска лопата, който говори глупости за да събере заблудени хора. Хората, които гласуват за тези партии винаги са най-прецакани. Дременето във фейсбука е защото имат прекалено много свободно време да се занимават с глупости. На тази възраст трябва да нямат време да правят друго освен образование и работа. Нещо, което реално ще помогне на обществото. Който работи създава нещо, което е от полза за останалите... Нека да тренират някакъв професионален спорт ако щеш, но като ги пратиш в казарма какво? Разбирам да са строителни войски или нещо такова, ама иначе?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Пичове, много верни неща се казаха и от двете страни - за и против. Не мога да говоря от името на други хора, само от своето:
Изкарам съм си пълната служба - 2 години кашизъм 85 - 87г. Сега мога да се изкарам голям патриот и съвестен гражданин, но истината е, че съм служил по задължение. Ако тогава съм имал възможноист за по-скатана служба или изобщо да изклинча - бих ли се възползвал? Много вероятно. Дали тези две години са били напълно безсмислена загуба на време? От гледна точка на военното образование - да, същите неща можеш да научиш и за един месец, на някакъв военен лагер. Може би помните - тогава имаше НВО за всички (момнчета и момичета) и за нчколко седмици можеше да научиш доста за армията. Иначе - безсмислена ли беше казармата като цяло? Не мога да кажа еднозначно... Може би все пак ми е била донякъде полезна в живота. Ако сега имаше военна служба - бих ли служил отново? Определено не. Бих ли изпратил сина си да служи? По-скоро да, ако зависеше от мен... Дали да се върне наборната служба? Ами мен лично не ме засяга, аз съм изслужил своето и едва ли някой ще ме търси в армията на 50 години. Така че - въпросът просто не ме касае, ако ще да се върне и да бъде 5 години...
Изкарам съм си пълната служба - 2 години кашизъм 85 - 87г. Сега мога да се изкарам голям патриот и съвестен гражданин, но истината е, че съм служил по задължение. Ако тогава съм имал възможноист за по-скатана служба или изобщо да изклинча - бих ли се възползвал? Много вероятно. Дали тези две години са били напълно безсмислена загуба на време? От гледна точка на военното образование - да, същите неща можеш да научиш и за един месец, на някакъв военен лагер. Може би помните - тогава имаше НВО за всички (момнчета и момичета) и за нчколко седмици можеше да научиш доста за армията. Иначе - безсмислена ли беше казармата като цяло? Не мога да кажа еднозначно... Може би все пак ми е била донякъде полезна в живота. Ако сега имаше военна служба - бих ли служил отново? Определено не. Бих ли изпратил сина си да служи? По-скоро да, ако зависеше от мен... Дали да се върне наборната служба? Ами мен лично не ме засяга, аз съм изслужил своето и едва ли някой ще ме търси в армията на 50 години. Така че - въпросът просто не ме касае, ако ще да се върне и да бъде 5 години...
Excellent! Steven is my name!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Каквото и да си говорите,казармата спомага за изграждане на характера!
Масовата сегашна младеж е пълен дроб,защото всичко им е на готово и не са свикнали да си мърдат пръста за нищо,камоли да знаят какво е да си самостоятелен...А и имат чувство за безнаказаност и са толкова нагли,че не ми се мисли след някоя година какво ще бъде.
Масовата сегашна младеж е пълен дроб,защото всичко им е на готово и не са свикнали да си мърдат пръста за нищо,камоли да знаят какво е да си самостоятелен...А и имат чувство за безнаказаност и са толкова нагли,че не ми се мисли след някоя година какво ще бъде.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Само не разбрах защо за младото поколение се говори все едно щъркели са ги донесли. Това, че родителите не са си свършили работата първите 18г и разчитат на държавата в лицето на казармата да им свърши работата не го намирам за правилно. Не съм служил, баща ми е служил 2г, а брат ми 9месеца и честно казано от разказаното от тях не виждам с какво би ми помогнала казармата в развитието ми като човек и да ме научи на нещо, което вече не знам освен да стрелям с АК 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Нека и аз ви разкажа за казармата. Година и половина пълна загуба на време, пълна мъка, простотия и всичко най-долнопробно. От казармата излезнах с гастрит. Ето ви и факти - сутрин за закуска една консерва русенско варено разделена между шест човека и по две филийки хляб, обед - чиния зелен фасул с парченца русенско варено, вечеря - зрял фасул. Месечна заплата - 11,65 лв - не е шега - единайсет лева и шейсет и пет стотинки. Аз не пуша - значи докато другите пушат, аз ще работя. Каква работа ли - от сутрин до вечер с мотиката да кълцаш тревичките от асфалта или плочките на полуразрушеното поделение. Баня - един път седмично под строй. Дрехи - един чифт долнопробни дрехи - не се перат през цялото време, щото няма други. Един комплект за лятото и един за зимата. Всяка сутрин си зашиваш нова бяла памучна якичка на куртката и вечер я отпаряш. Мизерия и простотия, цяла нощ свири сашо роман и глория. Аз не пия - значи съм педераст и боклук. Чета книги, когато успея да се скрия от другите - пак съм педераст и боклук. Един циганин иска да ме бие и впоследствие ме би, неговият набор са българи (скапани прости селяни от врачанско с по две деца на по 18-19 години), подкрепят го и ме гледат лошо, да не би аз да го надвия. Моят набор седят и не смеят да гъкнат. Научих се да стрелям със снайпер и калашник и да ги зглабям, почиствам и разглабям по 20-30 пъти на ден. Вече дори не помня и как изглеждат. Тичане до припадък с 50 кг екипировка и противогаз на главата с който не можеш да си поемеш въздух в най-горещото лято и най студената зима. Цяла нощ стоиш прав - "дневален" - и на другия ден трябва да си бодър все едно нищо не е било. Ебал съм и майката на скапаната казарма и на лайняните офицери и старшини, дето са били неграмотни нещастници с празни глави и съм им изпълнявал малоумните заповеди. Толкова съм намразил всичко военно, че сега като дойде някой бивш военен да търси работа и веднага го отпращам. Доволни и със скъпи спомени от казармата има - повечето са обикновени прости хора, обичащи да си пият ракията след работа със салата и да гледат мачовете по кабелната, ако и вие сте като тях - значи ще ви хареса.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Мордехай написа:....................
Като се замисля си много прав. Ама е минало много време и помня само хубавите моменти. То такива много май нямаше. Единственото хубаво нещо беше физическата подготовка.
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Абе нека да има казарма, с тия приказки как била безполезна и т.н., ако не друго, то поне житейски опит. А на тези, които най-силно плюят по армия и казарми ще им кажа да се молят да не стане инфекция, че чуждите армии няма да ги уплашат. Никой няма да ви спаси децата и жените! Другото, което е много грозно (поне за мен) е да се плюе по интелекта на офицерите. Това, че някой е видял или по-скоро чул за някой некадърен, не значи, че само лойта на обществото е в армията. Всеки, който си мисли, че е мега умен и кадърен може само да се заблуждава. Сигурно и хирурзите са слабоумни по тая логика. Чисто геополитически всяка страна (освен тези с посоянен неутралитет) имат интерес от силна армия. Сигурността на една страна е консуматор, тя да не носи пари, гарантира на народа, че ще си легне спокойно, доколкото е възможно. Съжалявам, че не отидох в казарма, махнаха я. 1 година няма да съсипе нечий живот, няма да му се избабят петичките като полежи малко в калта.

Вчера хванах дядката на темата за казармата и като започна да говори очите му се насълзиха..Много работи ми разказа,но накратко там са били най-истинските приятелства и да имало е кофти ситуаций,той е имал доста арести понеже не е слушал много,но казва че накрая му свикнали и не го закачали.Каза също така че предстоя му там му е направил психиката железна,научил се е да се грижи сам за себе си и като цяло е изградил доста полезни навици.И накрая едно изречение от мен ако си шматка в живота ще те мачкат навсякаде,не само в казармата.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Това, дето Айнщайн не е могъл да направи през целия си живот - да свърже времето с пространството, е успял да го направи един български старшина. Просто е казал: "Ще копаете от тук до обед!"
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Да се върне ли казармата?
И кои са тия полезни навици в казармата да ги чуем... и само да не ми кажете чистене и пране като в предните мнения, че звучи меко казано комично.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes