Ниво на антифриз - УСПЕШНО РЕШЕН

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Ниво на антифриз - УСПЕШНО РЕШЕН

Мнение от Elesar74 » 01 Авг 2013, 12:26

Здравейте колеги. От известно време(месец), както си карам и хоп на таблото: провери нивото на антифриза. Хубаво. Когато изстине колата, развивам капачката, гледам, нищо му няма на нивото. Пак тръгвам за някъде и пак същото. Пак гледам, няма проблем. И това като тръгна за някъде по-надълго, на късо разстояние(10км) няма такива съобщения. Датчик ли е нещо?
Последна промяна Elesar74 на 17 Апр 2015, 9:12, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Ниво на антифриз

Мнение от omegaart » 01 Авг 2013, 13:31

Elesar74 написа:Здравейте колеги. От известно време(месец), както си карам и хоп на таблото: провери нивото на антифриза. Хубаво. Когато изстине колата, развивам капачката, гледам, нищо му няма на нивото. Пак тръгвам за някъде и пак същото. Пак гледам, няма проблем. И това като тръгна за някъде по-надълго, на късо разстояние(10км) няма такива съобщения. Датчик ли е нещо?

Гледай колата на сутринта преди да тръгнеш за работа или там квото е , тогава ще е паднало като хората нивото и налягането в колата. Аз 3 месеца търсих теч и накрая го намерих ( миналата седмица ) ... радиаторчето за парното ( вътре в таблото ) беше протекло ама аз доливах. Иначе поплавъка си прави проблеми чат пат , също и капачката ( тя по-често ).

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i - e39
Детайли за колата: Engine M54
Displacement 2.20
Power 125

Мнение от freestyler86 » 03 Авг 2013, 21:00

Здравейте колеги,

От седмица и аз се сдобих с баварец 520i 2002г. и от доста време чета форума. Относно антифриза, като проверявам нивото поплавъка изкача над максимума (колата си загрява нормално, за около 10 минути и достига нормална температура, но ми се струва че бавно изстива. Това ми е първата бензинова кола, досега само дизел съм карали не знам как трябва да е). Та въпроса ми е нормално ли е това поведение на поплавъка, понеже колегата "над мен" спомена че правили проблем поплавъците?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 04 Авг 2013, 11:55

до колегата от поста преди мен:
Колега, не се притеснявай, че бавно изстива, това не е лошо. Двигателят се износва много повече, когато е студен!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 525

Мнение от rafa90 » 07 Авг 2013, 16:37

На мен също от време на време когато си поиска ми изписва да проверя водата, която ми е на МАКС .. Можи би зависи от наклона в момента или нещо от някой датчик ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 17 Фев 2014, 15:51

Да бутна старата си тема. След така доста наблюдения на нивото на антифриза и съобщенията от борда, се оказа, че нивото вярно пада. Проверявам като изстине и вярно е около сантиметър надолу от преди да я запаля. Възможностите доколкото знам са гарнитура на главата(най-болезнената интервенция) или някой маркуч, радиатор. Гледах, зверих се, не виждам нищо по маркучите. Загрява нормално, (гледам я през скритите менюта), не виждам да пуши нещо по-особено от обичайното, обаче антифриза изчезва. Няма локви в краката ми, няма никакви признаци, не капе нищо отникъде, поне аз не виждам. Обаче да изчезва така мисля към 100-200 мл. на едно палене, не виждам къде може отиде. Палих я веднъж, работи на място 20 мин . сигурно. Загря до към 75 гр. и пак същото съобщение. Обаче забравих да отвия капачката да видя, като изстине, че нали пише да не се пипа като е топла. Ама забравих, че беше студено. Не ми излиза от главата тази гарнитура на главата, но ако го гори, няма ли да се отрази на антифриза в казанчето, а там няма нищо, освен антифриз? Или пък на пушека, мирис нещо. Аз не забелязвам нищо, извън обичайното.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 17 Фев 2014, 16:07

Elesar74 написа:Да бутна старата си тема. След така доста наблюдения на нивото на антифриза и съобщенията от борда, се оказа, че нивото вярно пада. Проверявам като изстине и вярно е около сантиметър надолу от преди да я запаля. Възможностите доколкото знам са гарнитура на главата(най-болезнената интервенция) или някой маркуч, радиатор. Гледах, зверих се, не виждам нищо по маркучите. Загрява нормално, (гледам я през скритите менюта), не виждам да пуши нещо по-особено от обичайното, обаче антифриза изчезва. Няма локви в краката ми, няма никакви признаци, не капе нищо отникъде, поне аз не виждам. Обаче да изчезва така мисля към 100-200 мл. на едно палене, не виждам къде може отиде. Палих я веднъж, работи на място 20 мин . сигурно. Загря до към 75 гр. и пак същото съобщение. Обаче забравих да отвия капачката да видя, като изстине, че нали пише да не се пипа като е топла. Ама забравих, че беше студено. Не ми излиза от главата тази гарнитура на главата, но ако го гори, няма ли да се отрази на антифриза в казанчето, а там няма нищо, освен антифриз? Или пък на пушека, мирис нещо. Аз не забелязвам нищо, извън обичайното.

Ако е гарнитура на главата или ще пълни при маслото или ще излиза през ауспуха един "хубав" синкав дим ... , така че не е там драмата. Не е задължително да джапаш в локви за да се излива вътре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Фев 2014, 17:47

Колега, не се филмирай :!:
Име 2 съвсем прости неща, а и можеш да ги провериш. Първото е не доливай течност, а наблюдавай нивото няколко паления. Ако застане на място, но по-ниско ниво, залагам на капачка.
Ако продължи да пада с времето, включи борда на температурата на двигателя. При изкачване я дръж до към 2к оборота макс. Ако вдигне над 100, мисля си за водна помпа.
Това с гарнитурите е много краен вариант.
Успехи :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ico530d » 17 Фев 2014, 19:50

Колега, имаме Пасат 2, имах проблеми с антифриза, като твоя. Губеше антифриз постоянно. Сменях доста капачки и накрая е оказа един гумен пръстен. На 5цата е същата работа, само че чакам да се съберат повече неща за ремонт. Доколкото ми обясниха в сервиза, имало някаква гумена глава (не съм сигурен как се нарича точно), в която влизали няколко маркуча. Нейните пръстени изпускали. Виж да не е това нещо, струва 10-20лв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Фев 2014, 20:46

Имах веднъж подобен проблем, губеше ми антифриз. Под колата няма нищо, като огледам маркучите нищо никъде. Ама като я запалих и почаках, от един тройник с О-пръстен ми капеше по малко, нямаше как да го забележа ако не се бях кьорил дълго време. Като я оставя да изстива просто се изпаряваше и не се виждаше нищо. Огледай добре всички съединения!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ico530d » 17 Фев 2014, 20:48

Ivo_Borisov написа:Имах веднъж подобен проблем, губеше ми антифриз. Под колата няма нищо, като огледам маркучите нищо никъде. Ама като я запалих и почаках, от един тройник с О-пръстен ми капеше по малко, нямаше как да го забележа ако не се бях кьорил дълго време. Като я оставя да изстива просто се изпаряваше и не се виждаше нищо. Огледай добре всички съединения!

Точно, никъде не тече, а губи течност. :yes: :yes: :yes: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 17 Фев 2014, 20:53

ico530d написа:
Ivo_Borisov написа:Имах веднъж подобен проблем, губеше ми антифриз. Под колата няма нищо, като огледам маркучите нищо никъде. Ама като я запалих и почаках, от един тройник с О-пръстен ми капеше по малко, нямаше как да го забележа ако не се бях кьорил дълго време. Като я оставя да изстива просто се изпаряваше и не се виждаше нищо. Огледай добре всички съединения!

Точно, никъде не тече, а губи течност. :yes: :yes: :yes: :yes:

При мене на 1 маркуч имаше супер малка дупчица ( като от карфица ) и само като надуеше системата на макс почваше да съска и то към двигателя , буквално излизаше на пара и се изпаряваше моментално ... хванахме го съвсем случайно след като колата беше загряла и се заслушахме как нещо фъсти :) Нов маркуч от дарукар и заспа всичко ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 20 Фев 2014, 17:34

Omegaart, помня че беше споделил че виското го хвърлял към двигателя и няма хващане. Сега събота и неделя, ако е хубаво времето, ще се кьоравя пак, че то де ще му излезе края все да наливам антифриз. Мислех да го сменя с червен, че уж по-лесно да го хвана, ще видя. То пък няма как и да го източа целия май.

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 20 Фев 2014, 18:15

Elesar74 написа:Omegaart, помня че беше споделил че виското го хвърлял към двигателя и няма хващане. Сега събота и неделя, ако е хубаво времето, ще се кьоравя пак, че то де ще му излезе края все да наливам антифриз. Мислех да го сменя с червен, че уж по-лесно да го хвана, ще видя. То пък няма как и да го източа целия май.

и бембен да го сложиш пак няма да го хванеш , единствено ако има някаква фосфоресцираща боя тип тая за климатици би ти свършила работа и то АКО тече. Докато е под формата на пара ( както беше при мен ) няма хващане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 21 Фев 2014, 0:20

Ако 5 месеца не си разбрал от къде губи антифриз... не е ли време да идеш до сервиз???

Иначе заставам с +1 за теч от някой маркуч. ... Гарнитура на глава... :shock: туй да не ти е "Москвич" ?

Следваща

Назад към E39