Легендите в мини системите SONY RX и LBT

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Re: Легендите в мини системите SONY RX и LBT

Мнение от ivoaudi » 11 Фев 2014, 4:52

P1tbuL написа:
DLVasilev написа:
P1tbuL написа:Явно ние Българите не можем да имаме различни мнения по една и съща тема! Задължително трябва да се караме!
Изобщо не ми се обяснява повече. Живи и здрави и така...

Човек, не ни разбирай така. Никой не иска да се заяжда с тебе, просто както каза колегата по-горе не успяхме да схванем идеята на поста ти ;) Може поне да го обясниш по разбираемо.
Никой не ти забранява или пречи да имаш различно мнение :yes:

Идеята ми беше не да се хваля или каквото и да било а просто да изразя личното си мнение. Лично аз съм останал с впечатлението, че при прослушване на чудесно смесен и мастериран wave 24b 96kHz, както и на 48kHz студийните монитори, дори тези тип near field предават по- добре въпросния трак от която и да е hifi система. Не си налагам мнението, просто го споделям. :) Плюс това някой ще ме пита, къде си слушал толкова много- ами в средите съм и имам възможност да прослушвам много и различни боксове! Ако имате шанс да послушате например някой продукт на Genelec или KH (Klein and Humel)... или дори някоя супер евтина марка като KRK мисля, че ще ви допадне точността с която биват предавани различните честоти, линейността на системите и перфектно пресметнатите кросоувъри. :) Явно наистина сме се разбрали погрешно :bchug:
Един колега по- горе спомена една много яка немска марка. Искам да му кажа, че като hifi система в сайта им си пише, че имат допълнително разтрептяване на ниските честоти и по диаграмата им се вижда колко нелинейни са на 70-80Hz. Като цяло идеята на hifi винаги е била да украсяват малко крайния продукт, което никак не е лошо, просто аз съм от другия тип слушатели. Живи и здрави и ако имате шанс някъде да прослушате продукти от марките които изброих- не пропускайте- яки са!

Човек, конкретно на теб държа да ти отговоря.Възможно е да имаш необходимия слух за нещата, но по-скоро просто си повлиян от чужди и най-вероятно просто помпозни мнения.Слушал съм какви ли не изказвания и са ми предлагали какви ли не конфигурации.Помпозни изказвания колко си искаш със респектиращи изрази в тях.Разхождал съм се по магазини в Сф и в развити страни с по 10хил в джоба само и само да си "сглобя" конфигурация, която наистина да ми хареса как звучи.Като доводи съм чувал именно нещата за които говориш и с които никак, ама никак не съм съгласен.За мастериране въпросните колони може и да са подходящи.Вярно е че кросовърите в тях не се припокриват, изчислени са там където свърши единия, ТОЧНО там да почне другия, фронтовете им на изрязване са стръмни с по десетки децибели на октава, не си измислят сами паралелни честоти(силно съм пийнал в момента и просто забравих думата), няма реверберации и изкривявания.Слизат надолу в едва ли не инфра спектъра и се качват там де ние хората дори не чуваме, амплитудно-честотната им характеристика е права като летва.....Да ти изброявам ли още?? :mrgreen: НО....свирят бедно човек.Няма я екзотиката :)А екзотиката извинявай, но понякога се получава именно вследствие недостатъците на нещо си-пример ламповите усилватели :D За мощност да не говорим.Баса трябва да е силен, плътен и отчетлив, освен да е верен не?? :D В темата се обсъждат съвсем други неща.Да речем, че вярността на възпроизвеждането леко сме я жертвали в името на малко емоция:)А точно емоцията буквално липсва в скучните неща, които рекламираш.Нещо като да отречеш възможностите на Лада Нива и да възхвалиш как вози Мерц 124.Съвсем несъвместими неща.Не се дразни и жив и здрав бъди!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 11 Фев 2014, 11:17

ivoaudi написа:Не.Проблема е съвсем друг и дори много лесно поправим.Просто отваряте наред самите копченца вътре и ще намерите посребрените им повърхности силно окислени, та чак почернели.Стържете почернелите повърхности до блясък и после сглобка по обратния ред.Говоря конкретно за проблема натискаш едно, тя изпълнява съвсем друго.Същото е и с "потенциометъра" за усилване.Който пък не е потенциометър, а поредица от ключове.Също окислени и контактуващи лошо.Не знам 500 ли са или 800, които съм поправил.С това си изкарвах прехраната години наред, та им знам и кътните зъби.
Колкото до въпросните мини уредби на Сони.Във въпросните години когато излязоха всичко де бе усилватели, колони, декове и тн си ми бе страст.Можех да си позволявам каквото си поискам и си инвестирах здраво в какво ли не.Колоните ми винаги са биле по-високи от мен :mrgreen: Тероризирах естествено квартала с децибели и панелите у нас наистина и физически си вибрираха :mrgreen: Мини уредбите като цяло си бяха....под достойнството ми :) И днес са разбира се.Но.....тия малките лайненца НАИСТИНА свиреха, та чак и до днес ме е яд на тях!!!!! :mrgreen:
Хубава тема-дори не вярвах, че някога отново в живота ми ще стане въпрос за подобни неща.А съвременните мини и дори ЗАБЕЛЕЖЕТЕ стандартни уредби са кибер, ултра, мега дебилни и некачествени.Звук тип Fuck of.Нито ниски, ни високи.Някви пляскащи си там бедни среди, които са такива под удобния, обаче ултра глупав предлог, че звука бил изчистен.................NO COMENT!

Аз имам проблем с потенциометъра на SONY 212S - прекъсва като го усилвам или намалям - трябва да го почуквам за да се оправи. Дали може да се ремонтира или да се сменя?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 11 Фев 2014, 19:55

През далечната 1995 тази системка ми разби представите за домашен звук от толкова малки тонколони :mhihi: Тогава това чудо на техниката струваше скромните 2000$ , та е безсмислено да го сравняваме със системите от днешно време.....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 11 Фев 2014, 20:35

ivoaudi написа:Не.Проблема е съвсем друг и дори много лесно поправим.Просто отваряте наред самите копченца вътре и ще намерите посребрените им повърхности силно окислени, та чак почернели.Стържете почернелите повърхности до блясък и после сглобка по обратния ред.Говоря конкретно за проблема натискаш едно, тя изпълнява съвсем друго.Същото е и с "потенциометъра" за усилване.Който пък не е потенциометър, а поредица от ключове.Също окислени и контактуващи лошо.Не знам 500 ли са или 800, които съм поправил.С това си изкарвах прехраната години наред, та им знам и кътните зъби.
Колкото до въпросните мини уредби на Сони.Във въпросните години когато излязоха всичко де бе усилватели, колони, декове и тн си ми бе страст.Можех да си позволявам каквото си поискам и си инвестирах здраво в какво ли не.Колоните ми винаги са биле по-високи от мен :mrgreen: Тероризирах естествено квартала с децибели и панелите у нас наистина и физически си вибрираха :mrgreen: Мини уредбите като цяло си бяха....под достойнството ми :) И днес са разбира се.Но.....тия малките лайненца НАИСТИНА свиреха, та чак и до днес ме е яд на тях!!!!! :mrgreen:
Хубава тема-дори не вярвах, че някога отново в живота ми ще стане въпрос за подобни неща.А съвременните мини и дори ЗАБЕЛЕЖЕТЕ стандартни уредби са кибер, ултра, мега дебилни и некачествени.Звук тип Fuck of.Нито ниски, ни високи.Някви пляскащи си там бедни среди, които са такива под удобния, обаче ултра глупав предлог, че звука бил изчистен.................NO COMENT!

Партнър,ти сериозен ли си че копче по копче да отварям и да чистя? :mhihi: :mhihi: Странна работа,макар че вчера като дойдоха "братята роми" за RX88-цата казаха че са оправяли тези проблеми и те много лесно и много бързо я отнесоха да спретнат 3-4 дневен банкет.Сега на мястото на LBT-to Изображение зее огромна дупка и ми се ще пак LBT да е но ми се иска да експериментирам с по новите LBT-та от към 2002-2004 та.Сега съм си включил на жената китайското субче с малките си фашкиики колкото да чувам звука на Уииииндолсааа :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 11 Фев 2014, 23:53

Дайте да си говориме истината RX88 и сие уредбички са си най-обикновен ширпотребен боколук.Изграден на базата на STK,SVI бла бла бла,каквато и музикална система да съм слушал с такива чипове си е чиста трагедия.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 12 Фев 2014, 1:35

Rundev написа:

Партнър,ти сериозен ли си че копче по копче да отварям и да чистя? :mhihi: :mhihi: Странна работа,макар че вчера като дойдоха "братята роми" за RX88-цата казаха че са оправяли тези проблеми и те много лесно и много бързо я отнесоха да спретнат 3-4 дневен банкет.Сега на мястото на LBT-to Изображение зее огромна дупка и ми се ще пак LBT да е но ми се иска да експериментирам с по новите LBT-та от към 2002-2004 та.Сега съм си включил на жената китайското субче с малките си фашкиики колкото да чувам звука на Уииииндолсааа :mhihi: :mhihi:

Може и да не ги отваряш, а да ги смениш директно.Има ги в почти всички магазини за електронни компоненти и не са скъпи.Проблема е че вероятността да попаднеш на същите такива окислени не е никак малка.Окисляват си се дори седейки непродадени по складовете.
И за да не пиша ново мнение-до колегата sa_hellrot-зависи какъв ти е потенцометъра колега.Конкретно тоя модел просто не го помня.Ако е с ключета както на тея уредби, които обсъждаме в момента просто разглобяваш и чистиш.Ако пък е графитен имаш два варианта-замърсен ли е почистваш, износен ли е иска си смяна.Четейки симптомите според мен е графитен.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 12 Фев 2014, 2:01

sas_88 написа:Дайте да си говориме истината RX88 и сие уредбички са си най-обикновен ширпотребен боколук.Изграден на базата на STK,SVI бла бла бла,каквато и музикална система да съм слушал с такива чипове си е чиста трагедия.

Ако толкова държиш да си говорим истината, в класа ширпотребен боклук ще включиш всички съвременни дърва, които се продават с гръмките екстри mega bass;1000w;boost power и тн, със смешно пляскащи баси и глухи високи, та чак дразни.Въпросните мини уредбички, колкото и аз самия да не искам да си го призная свиреха.Повече от прилично свиреха дори.Още по-фрапиращото е, че слагат в джоба си и много съвременни ширпотреби от висок клас.Един от колегите в темата много точно го е описал купувайки съвременна музика за щерка си.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 12 Фев 2014, 9:56

ivoaudi написа:
sas_88 написа:Дайте да си говориме истината RX88 и сие уредбички са си най-обикновен ширпотребен боколук.Изграден на базата на STK,SVI бла бла бла,каквато и музикална система да съм слушал с такива чипове си е чиста трагедия.

Ако толкова държиш да си говорим истината, в класа ширпотребен боклук ще включиш всички съвременни дърва, които се продават с гръмките екстри mega bass;1000w;boost power и тн, със смешно пляскащи баси и глухи високи, та чак дразни.Въпросните мини уредбички, колкото и аз самия да не искам да си го призная свиреха.Повече от прилично свиреха дори.Още по-фрапиращото е, че слагат в джоба си и много съвременни ширпотреби от висок клас.Един от колегите в темата много точно го е описал купувайки съвременна музика за щерка си.

Несъм казал ,че съвременните са по добри.Все същата трагедия са,интергални,мигащи яко и със напомпани баси за да се създава илюзията ,че свирят много.

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 18 Фев 2014, 6:50

Здравейте.Гледам че тук има хора които наистина разбират от марката Сони.На път съм да си купя уредба но се колебая между Sony Lbt-xb50 и Sony Rx99 .Та въпроса ми е коя е по-добра.Аз лично клоня към Sony Rx99.Ще съм много благодарен ако помогнете.Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 18 Фев 2014, 10:48

bvb80 написа:Здравейте.Гледам че тук има хора които наистина разбират от марката Сони.На път съм да си купя уредба но се колебая между Sony Lbt-xb50 и Sony Rx99 .Та въпроса ми е коя е по-добра.Аз лично клоня към Sony Rx99.Ще съм много благодарен ако помогнете.Благодаря.

RX99 в случая е по добре :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 18 Фев 2014, 20:02

Благодаря. А сега видях и едно Sony Mhc-rg595. Та въпроса ми е кое е по-добро от RX-99 и от RG595

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 18 Фев 2014, 21:17

bvb80 написа:Благодаря. А сега видях и едно Sony Mhc-rg595. Та въпроса ми е кое е по-добро от RX-99 и от RG595

А какъв ти е бюджета,че те и двете са яко пръчки.Може да те насочиме към нещо по добро.

Потребител
Аватар

Мнение от bvb80 » 18 Фев 2014, 21:45

Към 300-350 лв.
Но неискам усилватели и колони.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 19 Фев 2014, 9:20

bvb80 написа:Към 300-350 лв.
Но неискам усилватели и колони.

Sony Mhc-rg595 нестава,това са новите генерации с които ерата на мини уредбите приключва. RX99 е твоя модел пред тези които показваш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 20 Фев 2014, 20:58

Току що си купих LBT-XB5 :) да я видим :))))
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата