"Пазенето" на паркоместа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: "Пазенето" на паркоместа

Мнение от KPETEH » 19 Фев 2014, 17:44

Столичен инспекторат е службата. ул. Париж 5. Паяк за да викнеш за някой който ти е спрял пред гаража - го плащаш ти!
Основен проблем е индетифицирането на човека заградил/блокирал парко мястото. Ако не е някой ресторант или магазин, който да можеш да индетифицираш - остава разправията. Аз съм чупил така щайги и други работи. Не обичам да се разправям, но съм пускал и сигнали. Реално трябва да имаш и некво цифрово доказателство. Ако се стигне до саморазправа, то трябва да се намеси и Полиция. От там отиваш на некви часове... което обезсмисля цялата работа. Ама ако си там да спреш и да си седиш в колата, мисля, няма какво да се каже... Спираш, буташ и тфа е. Всичко е обществено!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Аватар

Мнение от F3P » 19 Фев 2014, 21:01

Binev_OuT написа:...
Имахме магазин в идеален център в града.В началото на улицата има знак забранено влизането на автомобили,освен тези с търговска дейност и то между 14:00ч и 15:00ч. като таксата за престой(не паркинг) а престой влизаше в наема , собственика на обекта се оправяше с общината...

Табелка имаше ли :?: Ей такъв тип: Изображение Май си нямал, а :?:

Ако ти стиска и ти се мотаят излишни няколко бона имам оферта- ти си паркирай колата на моето служебно място дето съм платил (има си табели и каквото е нужно- трябва да си кьорав като прилеп за да не ги видиш, абсурд е да спреш там случайно), разходи се и се върни след 30 минути. Ако колата ти е там- давам ти 5 бона, ако я е отнесъл паяка щото съм се обадил- ти даваш 5 бона...
Няколко пъти са спирали, викам паяк и колата изчезва. Връщат се и се почва издирване "Да сте видели кога тръгна тая кола тук :?: "- един без малко да получи удар като чу "Коя кола, новичкият Спортидж ли- едно момче замина с нея преди 10-на минути" :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 19 Фев 2014, 21:53

За големи градове като София съм твърдо против този "селски" начин за пазене на места , просто защото там масово се живее в блокове / коопераций и няма начин примерно 20 човека да извадят касетките и тубите пред сградата .... Аз живея в малък туристически град с около 15 000 души и над 70% от тях живеят в фамилни къщи . От една година насам има и плащам синя зона понеже живея на главната улица , но до преди това нямаше синя зона и никога не съм позволявал на някой да паркира пред къщата ми ( без да слагам туби или други селянии ) . Ако някой от някъде си спре колата пред моята къща , аз трябва да спра пред съседа - съответно той няма да има къде да спре и така нататък.... и в крайна сметка ще се наложи аз дето цял живот си спирам колата пред къщата да отида на един от малкото паркинги в града , защото бай х** е решил да се натресе пред нас ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 19 Фев 2014, 22:35

Уникални теории се развиват тук..
Значи е селско да се прави У Софето, ама е гражданско и позволено да се прави На село :bchug:
Хем има синя зона, ама сельо ще ме дебне и гони, ако му спра пред тях, на главната!! Няма такъв филм..
Разберете, че като имате къща, пък била тя и на главната, самата улица не е ваша! Къде ще спреш ти и съседа ти е си е твоя работа и въобще не ме интересува, както ти ме пращаш на паркинг, така и аз те пращам там. Да си беше направил гараж, като не ти харесва да ти спират пред КЪЩАТА. Това, че цял живот си спирал пред вас, не те прави собственик, аман от дървета...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 19 Фев 2014, 23:44

F3P

Не не имах :winky:
Но на село паяци няма.Ти срещу парите си получаваш нещо , аз не - ти плащаш , аз не.Край!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 20 Фев 2014, 0:07

Само да вметна нещо което отчасти е по темата.

Еми пичове, като живеете в центъра на града или селото или каквото е там. То си носи и плюсовете и минусите. Хем искаме да сме гъзарите и да живеем в центъра, хем скъпи ни били данъците, ама трябва да плащам винетка за да паркирам, ама няма места и трябва тубата да изкарвам.

Еми като всичките тия неща не Ви харесват, защото това "аз тука си живея цел живот и за това ти нема да паркираш", което просто не върви нито законово, нито човешки. Продавате имота и си купувате имот на място където има паркиране, данъците са по-малки че и пари за ремонт ще останат. Но предупреждавам: Трябва да преглътнете че вече не живеете у центъро.

Лично познавам човек (с доста пари) който е отраснал в идеалния център на София, и отиде да живее в кв.Хаджи Димитър. Като го попитах защо и той ми каза: Бате, данъка ми е два пъти по-евтин, винаги има къде да спра с колата, като затръгвам на някъде имам вариант да избягам от задръстването, а не да тръгвам от него, и вече мога да спя. А не през половин час да слушам разправии, линейки и т.н., и най-важното останаха ми доста пари при положение че квадратурите са същите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 20 Фев 2014, 1:15

alekangg написа:Уникални теории се развиват тук..
Значи е селско да се прави У Софето, ама е гражданско и позволено да се прави На село :bchug:
Хем има синя зона, ама сельо ще ме дебне и гони, ако му спра пред тях, на главната!! Няма такъв филм..
Разберете, че като имате къща, пък била тя и на главната, самата улица не е ваша! Къде ще спреш ти и съседа ти е си е твоя работа и въобще не ме интересува, както ти ме пращаш на паркинг, така и аз те пращам там. Да си беше направил гараж, като не ти харесва да ти спират пред КЪЩАТА. Това, че цял живот си спирал пред вас, не те прави собственик, аман от дървета...

Прочети пак какво е написано и тогава говори . Откакто има синя зона и паяк си плащаме за това и паяка си върщи работата ;)
А такива тарикати като тебе дето като отидат някъде на почивка си спират където си искат най ги обичам . Аз като съм в друг град / държава си плащам за паркинг / парко място , а не се чудя къде да си набутам колата.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 20 Фев 2014, 2:57

Ама тва, че съм отишал в друг град и колата не ми е с рег.номер от съответната община не значи, че нямам право да си спра колата на улицата прес къщата ти, оавен ако не си си платил за място. Като има синя зона си спирам където и пред на който къщата искам, плащам си и си бия пантофите. Като отида на море треа да търся паркинг, щото съм от друг гтад и нямам право да си спра колата измежду другите? Щото съм от друг град и съм по-маловажен от тези, които живеят там? Това са глупости. Плащаш, имаш парко място, не плащаш, спираш където има място, ако ще и на 3 преки от дома ти. Тва е.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от alekangg » 20 Фев 2014, 8:38

И аз обичам селски тарикати също, които си мислят, че улицата е тяхна. Не знам какви паяци викаш, освен, ако не ти спират пред гаража, но ти за такъв не споменаваш! Ако е така, е друга работа, ама надали.. "Спира ми пред къщата, вместо да търси паркинг", не върви.
Последна промяна alekangg на 20 Фев 2014, 13:32, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от mitkoa » 20 Фев 2014, 10:25

А аз бях започнал да се питам дали аз съм голям карък та все на такива попадам, дали не ги предизвиквам с нещо.
Тази тема ми отговори на въпроса - 20% от писалите тук приемат за нормално да си "декларират" свое място на улицата/тротоара и да си го "пазят".
В Благоевград се карах с един, който беше решил, че не трябва да паркирам на паркинга ( общински, моя блок беше съседния) пред блока му, защото дъщеря му, която не живее в района, можело да дойде събота и неделя и може да не успее да паркира наблизо.След като отказах да се съобразя с желанието му, започна да ми драска колата.Кола на 5 години имаше вече 2-3 бои отгоре.Полиция, жалби....загубих си времето само.
Друг пък в София, Младост реши да ми вдига чистачките, защото паркирам на тротоара пред блока му ( единствената кола, която се съобразяваше и паркираше така, че да има място за пешеходци ).Издебнах го, отидох да го питам какво иска.Ми същия чип.Мястото е негово, той живеел в квартала от мнооооого години, аз що не съм си купил място в подземния гараж, всички го знаели. чистел си го от снега зимата, другаде да съм паркирал.Спрях да паркирам там, няма как, същите лайна бяха и в Благоевград.Дори и да го набия ( а мога да го размажа, ако пожелая ), накрая аз ще страдам като викне Полиция, а и не си падам по такива простотии.Не бих му и драскал колата и аз ( въпреки, че 100% е без каско и на теория би трябвало като краен резултат да е по-ощетен ), не съм такъв човек.
Касетки, тухли.....от магазини и офисчета....такива вече не ми правят впечатление.

НЯКОЙ СПЕШНО ТРЯБВА ДА НИ СМЕНИ ЧИПА. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 20 Фев 2014, 10:50

Скоро се разправях с един чичка точно за подобна глупост. На един паркинг между нашата кооперация и неговия блок. Преди време си намерих колата с бележка под чистачката "не спирай тук". А мястото с нищо не се отличава от останалите 10 на паркинга. И преди около месец, останало само същото това място свободно и гледам една кофа там. Махам я и паркирам. Докато си събера нещата от колата да сляза и пристига един чичо, ама класически образ, все едно току що е излязъл от "Етажна собственост". Питам учтиво какъв е проблема - не можело да спирам там, паркинга бил за техния блок. Казвам "добре, ама аз пък живея ей в оная кооперация. Дори да приемем, че близостта на паркинга до някоя сграда определя принадлежността му към нея - тоя паркинг е на абсолютно еднакво разстояние между двете сгради, как реши, че е ваш?". Техен бил, а конкретно това място било негово, там си паркирал. Викам му "дай ми да видя нотариален акт за паркомястото" - "нямам", "дай бележка от общината, че си платил наем за него" - "нямам". Е, какво искаш тогава? :dunno: Заключвам колата и тръгвам, направих три крачки, спрях и му викам "ааа, и за всеки случай да знаеш, че това ми е служебната кола и не ми дреме много за нея, но аз знам коя е твоята лична". :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 20 Фев 2014, 12:28

И тук при нас има някъв образ дето заплашва, че ако паркираме пред блока му, нямало да си видим колите. Та малко в РПУ писах аз, щот го видях от коя кола слиза... Ще видим резултата.
Апа най-мразя някой да ми пипа колата. Кат ми дигаш чистачката или откраднеш, па остави си телефон, да се чуем да си кажем...
Така на един му оставих визитка след като ни изкърти анти паркинг устройството, пред гаража. Ама не се обади да ми каже, че не съм прав...
Някои хора се самозабравят...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 24 Фев 2014, 14:31

Добре де а примерно онзи ден бях в софия и ми се наложи да свърша нещо набързо.. За което оставих колата пред гараж, на габарити, аварийни и жена ми в колата при условие, че пречи да се премахне от там.. Връщам се аз и гледам мойта седи пред колата и пуши нервно.. За няма и 5 минути са се подали 3ма тъпанара да я питат не вижда ли че там е гараж.. На последната, която и се е скарала жена ми просто е отговорила, че ако имаше вариант да си тикне колата в гъза и да си намери пейка де да седи щеше.. ама и пейки нямат в целия квартал.. Сега разбирам че са гаражи ама при условие че колата е дет се вика на контакт с човек да я мръдне какво са се разциврили все едно строя стена пред гаража..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Фев 2014, 17:02

Вие, тук все едно току-що падате от Марс, а не живеете в България няколко десетки години и не знаете манталитета и възпитанието на българина. :mhihi:

п.с. По-умния отстъпва! Жалко, но факт :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Фев 2014, 17:12

Преди време имах разправия с един такъв тарикат, даже и на бой тръгна да скача щото видиш ли съм му спирал пред къщата, пък аз живея на отсрещната страна. Цялата работа беше, че ми посочи среден пръст и ме напсува докат се качвах, та го викнах да поговорим по отблизо и той човека се стресна и викна куки. Писаха ми акт за предупреждение и да не се занимавам повече с него, а малко по-тихо ми казаха, че не им се разправя с тоя, щото е изперкал. Цялата улица има проблем с него и той се има за всемогъщия и всеправия..кво да го прайш тоя освен да го заровиш? Нито е негово мястото, нито е плащал, нито има правното основание да претендира..добре, че ми писаха тоя протокол :twisted: :mhihi:

edit : той живее отдясно, а аз отляво. Спирах на мястото на джипа, който е паркиран там. За негово здраве и мое благополучие почнах да спирам по нагоре :lol:

edit 2 : от близо 8 години се разправях с него, както и съседите наоколо..а след тоя случаи не смее даже да ме погледне а и избягвам разправиите като цяло, но този път не издържах след жестовете и думите :kuku: Да не говоря, че щеше да бие едно момиче щото видиш ли пресичала на пешеходна пътека пред болницата и беше натоварил поредната стока, та в момента на шмугване и да паркира тя му изкочи на пътя (щото пътя е негов ръйш :ok: и трябва да му се :bowdown: като кара фиата :mhihi: ), а той там има една барака и продава дрехи втора ръка..явно просто манталитета си му е такъв..та тогава си дадох равносметка колко е прост и че ако се беше стигнало до първичен инстинкт :lol: щеше после да ме влачи по съдилища :winky: :mrgreen: а от такива хора надалече :wave:

едит 3 : беше спряла една сервизна кола на мястото на джипа. Пиех си кафето сутринта и оня тръгна да я рита по бронята ама злобно, че да и се включи алармата. Дойдоха момчетата и добре, че беше единия да го спре другия :dummy: от такива хора надалече..че най-мн да те повлекат надолу и да ти хакнат в досието опит за убийство :mhihi:

edit 4 : друг случай - спряла жена с децата си пред ИМЕНИЕТО му, та човека почна пак да я рита обаче явно нямаше аларма и по надолу има парфюмерия, до която явно е ходила и се връща след 5-10 мин с децата. Оня и се разкрещя и почти не я разрева, щото не можел да си изкара ХЛАДИЛНИКА :kuku: та стоях после 3-4 часа да го видя кога ще си изкара тоя хладилник - познайте кога го изкара :ok: НИКОГА :mhihi: тряя да го хоспитализират тоя..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата