Да се върне ли казармата?
Модератор: Общи модератори
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Да се върне ли казармата?
bum_bum написа:Интересни хора сте баси.. вийника не трябва ли да може да марширува? Сигурно и строй не трябва да има, а всеки да си ходи както му е угодно? Освен това основното маршируване е до клетвата. После почти или изобщо няма строева подготовка.
Относно картофите обикновено ги бели една машина подобна на пералня с камък на дъното. Ама ти си служил на връзкарска службица и едва ли някога ти се е налагало да си в работно в кухнята та няма от къде да знаеш. Но ако ще ви е по-удобно в случай на война може да се назначат цивилни белачи на картофи, миячи на чушки..
До ден днешен се чудя как попаднах там ... битовите условия бяха отлични . Но не беше службица - някои си останаха завинаги на 18.
Проблема е един единствен - казармата дава предимство на цинизма и простотията пред културата и възпитанието.
Искам да уточня - който е роден за войник ок ,да ходи - Но по желание! Не всеки е роден за това!
Във всички дисциплини винаги съм бил от първите. Каквото се е искало от мен съм го направил ...И ТОЛКОВА !
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сигурно и утре война ако има ще ходят само на тези, които им се ходи. Понеже е демокрация, нали.. Не всеки е роден да се бие за страната си. Едни ще ходят там да мрат, други ще си драпат дисагите в тила.
Съвсем правилно е да е така. Все пак е демокрация. Нека всеки прави каквото си иска.

Съвсем правилно е да е така. Все пак е демокрация. Нека всеки прави каквото си иска.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Каква война бре хора, да не сте се побъркали? Днес всичко е политика и пари. И комунизмът си отиде, шматките от казармата като мен вече ги няма - живеят по белите страни и са се адаптирали към другите шматки, щото по тая логика всички западноевропейци са шматки. "Леле, колко мъка има по този свят!"
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ами предполагаме, че казармата ни подготвя да се защитим в случай на война, нали така?
Да, вярно днес всичко е политика и пари. А утре (вероятно ние пишещите тук няма да сме живи когато дойде това време) радикално настроените фесове ще дойдат в Европа и ще ебат наред и няма да има кой да се противопостави защото по това време всички ще са европейци.
Да, вярно днес всичко е политика и пари. А утре (вероятно ние пишещите тук няма да сме живи когато дойде това време) радикално настроените фесове ще дойдат в Европа и ще ебат наред и няма да има кой да се противопостави защото по това време всички ще са европейци.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Сигурно и утре война ако има ще ходят само на тези, които им се ходи. Понеже е демокрация, нали.. Не всеки е роден да се бие за страната си. Едни ще ходят там да мрат, други ще си драпат дисагите в тила.![]()
Чувствам ,че разбираш отлично тезата ми , но защо изопачаваш незнам?

Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми не я разбирам, честно.. Тук всеки втори реве как казармата му нарушила правата, изгубила времето и т.н. Сякаш ходенето по цял ден по кафета да гониш к**ва е по-важно от това да изпълниш дълга, който имаш към родината си. Да не говорим, че не те карат да ходиш да мреш или да ставаш инвалид.
Разбирам, че понятия като "дълг", "чест" и т.н. звучат смешно в днешно време ама все пак.
Разбирам, че понятия като "дълг", "чест" и т.н. звучат смешно в днешно време ама все пак.

bum_bum написа:Познатия ти явно е просто лудС калашник едва ли можеш да уцелиш нещо на повече от 300 метра заради отката. С Драгунов може и на километър и отгоре, но едва ли е толкова лесно да се научиш. Да не говорим, че е не възможно да стане от движение.
Бате, що така мислиш?
При мен стрелбите бяха:
100м - изправена фигура
300м - картечен разчет
700м - пак целия силует
и да ти кажа сваляхме ги (е понякога и дрънчеха само и не падаха но се броеше, щото ги бяхме направили на сито), мен даже на изпита ме изтъпанчиха да стрелям още два пъти вместо хора които не били сигурни че ще уцелят. И това с обикновен АК47, без оптики и тем подобни благинки. Мааш на автоматична на откоси по 2-3 куршума и както каза гледаш да си със свит врат че много пари кат ти влезне гилзата от съседа във врата.
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
klintan66 написа:bum_bum написа:Интересни хора сте баси.. вийника не трябва ли да може да марширува? Сигурно и строй не трябва да има, а всеки да си ходи както му е угодно? Освен това основното маршируване е до клетвата. После почти или изобщо няма строева подготовка.
Относно картофите обикновено ги бели една машина подобна на пералня с камък на дъното. Ама ти си служил на връзкарска службица и едва ли някога ти се е налагало да си в работно в кухнята та няма от къде да знаеш. Но ако ще ви е по-удобно в случай на война може да се назначат цивилни белачи на картофи, миячи на чушки..
До ден днешен се чудя как попаднах там ... битовите условия бяха отлични . Но не беше службица - някои си останаха завинаги на 18.
Проблема е един единствен - казармата дава предимство на цинизма и простотията пред културата и възпитанието.
Искам да уточня - който е роден за войник ок ,да ходи - Но по желание! Не всеки е роден за това!
Във всички дисциплини винаги съм бил от първите. Каквото се е искало от мен съм го направил ...И ТОЛКОВА !
Кво значи ,който е роден за войник

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Сещам се за историите на скисата тука във форума от казармата

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Kris написа:bum_bum написа:Познатия ти явно е просто лудС калашник едва ли можеш да уцелиш нещо на повече от 300 метра заради отката. С Драгунов може и на километър и отгоре, но едва ли е толкова лесно да се научиш. Да не говорим, че е не възможно да стане от движение.
Бате, що така мислиш?
При мен стрелбите бяха:
100м - изправена фигура
300м - картечен разчет
700м - пак целия силует
и да ти кажа сваляхме ги (е понякога и дрънчеха само и не падаха но се броеше, щото ги бяхме направили на сито), мен даже на изпита ме изтъпанчиха да стрелям още два пъти вместо хора които не били сигурни че ще уцелят. И това с обикновен АК47, без оптики и тем подобни благинки. Мааш на автоматична на откоси по 2-3 куршума и както каза гледаш да си със свит врат че много пари кат ти влезне гилзата от съседа във врата.
И при нас не падаха винаги металните мишени. Големите фигури нямам спомен при нас на колко метра бяха. Предполагам на 500, защото далечната гръдна фигура беше на 300. Не претендирам много да разбирам от стрелби, но мисля че ефективната стрелба с АК е около 300 метра. Може би кашиците имат доста по-големи изисквания към стрелковите умения, докато аз съм бил в поделение за ЕРБ (електронна борба и разузнаване) който се предполага, че е повечето време в тила и вероятно упражненията ни по стрелба са били с по-занижени изисквания въпреки че стреляхме често и по много.

bum_bum написа:Kris написа:bum_bum написа:Познатия ти явно е просто лудС калашник едва ли можеш да уцелиш нещо на повече от 300 метра заради отката. С Драгунов може и на километър и отгоре, но едва ли е толкова лесно да се научиш. Да не говорим, че е не възможно да стане от движение.
Бате, що така мислиш?
При мен стрелбите бяха:
100м - изправена фигура
300м - картечен разчет
700м - пак целия силует
И при нас не падаха винаги металните мишени. Големите фигури нямам спомен при нас на колко метра бяха. Предполагам на 500, защото далечната гръдна фигура беше на 300. Не претендирам много да разбирам от стрелби, но мисля че ефективната стрелба с АК е около 300 метра. Може би кашиците имат доста по-големи изисквания към стрелковите умения, докато аз съм бил в поделение за ЕРБ (електронна борба и разузнаване) който се предполага, че е повечето време в тила и вероятно упражненията ни по стрелба са били с по-занижени изисквания въпреки че стреляхме често и по много.
Е и ние бяхме разузнавачи, ама малко по-различни.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- klintan66
- старши ентусиаст
-
super_mario написа:klintan66 написа:bum_bum написа:Интересни хора сте баси.. вийника не трябва ли да може да марширува? Сигурно и строй не трябва да има, а всеки да си ходи както му е угодно? Освен това основното маршируване е до клетвата. После почти или изобщо няма строева подготовка.
Кво значи ,който е роден за войникти казваш,че не си роден за войник ама си изкара казармата нали и нищо ти няма прав,здрав си тогава кво пречи и на другите неродено за казармата да си я отслужат?
Колега , прав и здрав съм,но имам емоционални рани. Това е нещо далеч по-сериозно от малко гърч за физиката.Казвам го съвсем сериозно. И смея да твърдя ,че съм голямо перде.
Очевидно е ,че всеки според разбиранията си и манталитета си вижда казармата по свой начин.
Поставих няколко въпроса но те бяха тактически оставени без отговор.
Замислете се поне на единия-
Щом за момчето трябва казарма за да стане мъж, момичетата трябва да минават през девически училища - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
Интересно как се справят вашите сестри и майки с живота без обучение ?
klintan66 написа:super_mario написа:klintan66 написа:bum_bum написа:Интересни хора сте баси.. вийника не трябва ли да може да марширува? Сигурно и строй не трябва да има, а всеки да си ходи както му е угодно? Освен това основното маршируване е до клетвата. После почти или изобщо няма строева подготовка.
Кво значи ,който е роден за войникти казваш,че не си роден за войник ама си изкара казармата нали и нищо ти няма прав,здрав си тогава кво пречи и на другите неродено за казармата да си я отслужат?
Колега , прав и здрав съм,но имам емоционални рани. Това е нещо далеч по-сериозно от малко гърч за физиката.Казвам го съвсем сериозно. И смея да твърдя ,че съм голямо перде.
Очевидно е ,че всеки според разбиранията си и манталитета си вижда казармата по свой начин.
Поставих няколко въпроса но те бяха тактически оставени без отговор.
Замислете се поне на единия-
Щом за момчето трябва казарма за да стане мъж, момичетата трябва да минават през девически училища - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
Те няма нужда да стават мъже.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
klintan66 написа:Замислете се поне на единия-
Един мъж става мъж, когато служи на родината си, създаде семейство за което се грижи или построи дом. Една жена става такава, когато роди и отгледа дете. До тоя момент са или деца или ако са вече зрели хора просто машини за лайна.