Да се върне ли казармата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Да се върне ли казармата?

Мнение от Larbi » 23 Фев 2014, 2:07

bum_bum написа:Познатия ти явно е просто луд :mhihi: С калашник едва ли можеш да уцелиш нещо на повече от 300 метра заради отката. С Драгунов може и на километър и отгоре, но едва ли е толкова лесно да се научиш. Да не говорим, че е не възможно да стане от движение.

същото му казах и аз, че са стреляли с Драгунов най-вероятно, но този познат е баща на мое приятелче така, че човека на 50 някъде ама МНОГО ЗНАЕ БРАТТТ (па и оръжеиник е бил, смятай кви оръжеиници имало :kuku: ) и се засегна на селска чест, че го направих на луд на масата щото аз не търпя някой да си няма понятие кво говори па да се прай на отворен :mhihi: Да не говорим, че проблема се усложни и от това че му изясних накъде са нарезите на цевта :help: :mhihi: Та така...
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Фев 2014, 5:09

кажете какво научихте в казармата,което е НЕнаучимо в реалния,цивилен,възпитан свят?
бах туй майсторство да стреляш с АК47 дето за 2 години едвам се научава :banghead:
тренирал съм към ОСО спортна стрелба,идваше едно МОМИЧЕ,което ни скриваше за 5 минути топката на всички( и вас господа ще ви прави жалки) ,а вие си пишете тука какви стелци сте, :kuku:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 23 Фев 2014, 10:15

bum_bum написа:
klintan66 написа:Замислете се поне на единия-
Щом за момчето трябва казарма за да стане мъж, момичетата трябва да минават през девически училища - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
Интересно как се справят вашите сестри и майки с живота без обучение ?

Един мъж става мъж, когато служи на родината си, създаде семейство за което се грижи или построи дом. Една жена става такава, когато роди и отгледа дете. До тоя момент са или деца или ако са вече зрели хора просто машини за лайна.

Това е смешно, да не щажа нещо друго.

Какво мислиш за циганите минали през казарма ? Предполагам, че са нови хора с чувство за дълг , дисциплинарани ,възпитаващи децата си в същия дух....или?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2014, 11:54

Bogat-Beden написа:кажете какво научихте в казармата,което е НЕнаучимо в реалния,цивилен,възпитан свят?
бах туй майсторство да стреляш с АК47 дето за 2 години едвам се научава :banghead:
тренирал съм към ОСО спортна стрелба,идваше едно МОМИЧЕ,което ни скриваше за 5 минути топката на всички( и вас господа ще ви прави жалки) ,а вие си пишете тука какви стелци сте, :kuku:

Мен може и да ме прави ама ако влезе с кашиците в БТР-а да стреля в движение не е много сигурно какво ще направи.

Не знам как до сега не разбрахте- не е въпроса какво ти е дала казармата, а какво ти си дал от себе си там. Защо винаги търсим кяр някакъв и далавера от всичко?

За това му казват "служба". Иначе щеше да се казва курорт или хотел, обучение..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 23 Фев 2014, 12:05

bum_bum написа:
Bogat-Beden написа:кажете какво научихте в казармата,което е НЕнаучимо в реалния,цивилен,възпитан свят?

Мен може и да ме прави ама ако влезе с кашиците в БТР-а да стреля в движение не е много сигурно какво ще направи.

Не знам как до сега не разбрахте- не е въпроса какво ти е дала казармата, а какво ти си дал от себе си там. Защо винаги търсим кяр някакъв и далавера от всичко?

За това му казват "служба". Иначе щеше да се казва курорт или хотел, обучение..

Ако всички го разбираха това, то нямаше да е задължителна, но нали винаги има тарикатчета и за това беше така.

Ако имахте вариант да избирате кога да отбиете военната си служба, дали щяхте да изберете когато сте на по 40 с едно две деца, или както беше?

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 23 Фев 2014, 12:11

larbi написа:
bum_bum написа:Познатия ти явно е просто луд :mhihi: С калашник едва ли можеш да уцелиш нещо на повече от 300 метра заради отката. С Драгунов може и на километър и отгоре, но едва ли е толкова лесно да се научиш. Да не говорим, че е не възможно да стане от движение.

същото му казах и аз, че са стреляли с Драгунов най-вероятно, но този познат е баща на мое приятелче така, че човека на 50 някъде ама МНОГО ЗНАЕ БРАТТТ (па и оръжеиник е бил, смятай кви оръжеиници имало :kuku: ) и се засегна на селска чест, че го направих на луд на масата щото аз не търпя някой да си няма понятие кво говори па да се прай на отворен :mhihi: Да не говорим, че проблема се усложни и от това че му изясних накъде са нарезите на цевта :help: :mhihi: Та така...

Бъркаш, бате. И ние стреляхме на 100, 300 и 700 метра, с обикновен калашник.
А я ми кажи да не става объркването от калибъра, защото ние бяхме с 7,62, а до колкото знам 5,45 нямат такава далекобойност (ако е бил и със згъваем приклад наистина си е успех да уцелиш нещо на 300м)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2014, 12:14

Ние бяхме със сгъваеми, може би за това не сме стреляли толкова на далеч :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Фев 2014, 13:13

Абе Колега, всичко е много просто. За няколко стрелби се научаваш да зареждаш оръжието и да стреляш точно. А после го тренираш месеци наред, за да изградиш АВТОМАТИЗЪМ, да го правиш без да се замисляш как и защо. Има и други упражнения - за играждане на психическа устойчивост. Щото може да си перфектен стрелец на стрелбището, но в реална бойна обстановка, ако около теб реват танкове, избухват взривове и пищят куршуми - ще оплетеш конците. Ще забравиш как се зарежда пустия му автомат, ще забравиш как се наглася мерника, ще се заровиш по лице в праха и името си ще забравиш даже - от личен опит го казвам...

Имаше едно упражнение - облазване с танк. Целият взвод в редица, лягаме на земята и един танк минава над нас. Ще кажеш - голяма работа... И е точно така - танкът има клиренс поне 40 см - няма какво да ти стане, напълно безопасно е. Така е на теория. На практика ... е малко по различно. Лежиш на на мократа земя, стискаш автомата и чуваш как някъде в мъглата реве танковият дизел и стръжат веригите. Изведнъж 45-тонното чудовище изплува през теб, като влачи парцали мъгла след себе си, приближава се неумолимо и не му пука дали ще те размаже като жаба... Минава бавно над теб - можеш да видиш дъното на бронирания корпус и веригите от двете си страни. Накрая, за награда те опушва с изгорелите газове от двигателя си. Ставаме и се хилим - на половината от нас муцуните бяха кални, момчетата са заровили лицата си в калта. Но не мисли, че сме били страхливци и не смятай, че ти си по-смел, отколкото сме били ние тогава.

Никога не съм казвал, че съм голям стрелец, напротив - едва вързах тройки и на двата изпита по огнева подготовка. С обслужването на оръжията се справях добре (и до ден-днешен мога да ти разглобя КПВТ-то, да го почистя, да го смажа и сглобя отново, че даже и да стреля след това ... :yes: :yes: ), но в бойната стрелба бях слаб. И никога не съм казвал, че умението да стреляш с автомат е особено важно и полезно в живота - откакто се уволних през 1987г. изобщо не съм хващал АК в ръцете си. И се надявам никога да не ми се наложи...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Фев 2014, 13:39

Стрелбата е елемент от общовойсковата подготовка. Повечето не се научават да стрелят като хората никога.Има доста офицери в БА които не могат да стрелят .
Смисъла на задължителната военна служба не е в това .По същество тя е изпълнение на дълг към отечеството .Всеки който е горд да се нарече българин с радост би приел този дан за родината си. Правили са го и преди и сега в много страни по света въпреки че са наемници голяма част от войниците стават такива от патриотични подбуди.
Сам по себе си въпроса за "казарма" или "не" е опорочен защото връща спомени за нещо задължително насилствено и против волята на човек. В съвременната действителност тази форма може да бъде заменена с кратки курсове на обучение или под някаква по "мека " форма .Евентуално тези неща биха били в полза на БА като форма за набиране на кандидати за професионалната армия и военните училища .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2014, 13:59

Jordana написа:Всеки който е горд да се нарече българин с радост би приел този дан за родината си. Правили са го и преди и сега в много страни по света въпреки че са наемници голяма част от войниците стават такива от патриотични подбуди..

Горди сме ама по празниците и сме големи родолюбци тогава. А в останалото време- Как..? мен ще ме команда накой тъп шапкар? Да си губя там времето. Какво ще ми даде тая казарма? Защо да ходя? Аз не мога да се подчинявам.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 23 Фев 2014, 14:05

Kris написа:Бъркаш, бате. И ние стреляхме на 100, 300 и 700 метра, с обикновен калашник.
А я ми кажи да не става объркването от калибъра, защото ние бяхме с 7,62, а до колкото знам 5,45 нямат такава далекобойност (ако е бил и със згъваем приклад наистина си е успех да уцелиш нещо на 300м)

Тва където той го разправя е било през дивия комунизъм някъде и тогава би трябвало да са били само с 7.62
не виждам какъв е смисъла да стрелят на 700 метра при положение, че би трябвало да може да стане нещо ама като се замисля в какво състояние са били автоматите с криви цеви и кво ли не незнам какво са търсели на 700 метра
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 23 Фев 2014, 15:09

Kris написа:Бъркаш, бате. И ние стреляхме на 100, 300 и 700 метра, с обикновен калашник.

Колеги, не става въпрос за калибъра и възможностите на оръжието, а за човешкото зрение. Направете си експеримент - на прав участък от шосето засечи по километража на колата 700м. от някоя табела, после се обърни, опитай да я видиш и си представи как ще я уцелиш със скачащия в ръцете ти автомат. И имай предвид, че табелата нарочно е направена да се вижда добре, а противникът ще бъде залегнал, зад укритие и маскиран. Без оптика е безнадеждана работа, казвам ви. Ако целият взвод стреля едновременно с автомати и картечници - има някакъв шанс някой от стотиците куршуми да го уцели. Но единичен (снайперски) изстрел с автомат на такава дистанция е като 6-ца от тотото...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 23 Фев 2014, 15:13

bum_bum написа:
Jordana написа:Всеки който е горд да се нарече българин с радост би приел този дан за родината си. Правили са го и преди и сега в много страни по света въпреки че са наемници голяма част от войниците стават такива от патриотични подбуди..

Горди сме ама по празниците и сме големи родолюбци тогава. А в останалото време- Как..? мен ще ме команда накой тъп шапкар? Да си губя там времето. Какво ще ми даде тая казарма? Защо да ходя? Аз не мога да се подчинявам.

Или всеки ден се надъхваш от спомена - горд съм ,че ходих войник , дадох всичко от себе си , пера шия и гладя, стрелям в тъмното, уцелвам муха - другите са някви шматки -"торби с ла.на" аз какъв мъж станах само - а какъв смешко бях преди казармата !?!

Та какво стана с циганите и турците дето до един бяха в казармата? Всички родолюбци и патриоти ли са вече, че не разбрах?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 23 Фев 2014, 15:26

Не ме интересуват турци и цигани. Аз отговарям за себе си. Да, горд съм и не съжалявам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 23 Фев 2014, 16:20

bum_bum написа:Не ме интересуват турци и цигани. Аз отговарям за себе си. Да, горд съм и не съжалявам.

Идеята е,че казармата няма да те направи такъв какъвто не си.Кажи честно колко човека познаваш дето се промениха след казармата.аз нито един.единия,вече над 30 годишен още живее с техните и то не за друго,а щото го мързи да гледа и цял живот е имал всичко на готово. не го виждам да бере плодовете на казарменото образование,просто няма спасение за хора ,които не искат сами да станат нещо
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата