Да се върне ли казармата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Да се върне ли казармата?

Мнение от hell's angel » 24 Фев 2014, 11:07

Пак търсиш под вола теле :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Справяхме се не зле с к'вото сме имали ...пък и не винаги войната опира до разстрелване на индианци с картечници :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 24 Фев 2014, 11:49

bum_bum написа:
BMW_RIDER написа:

Явно си попреписвал, щото изглежда наистина не си я чел. :dunno:

Да, преписах на устен изпит с 3ма човека комисия.....

В затвора ще идеш само ако нарушиш тия същите права на друг човек и това е описано, никой не те слага в затвора просто щото си станал на 18.

"Freedom of choice съдържа" и други неща освен правото на аборт.
както и това право на избор е събирателно от други права дадени ти от Конституцията.

Свободните ти сценарии за на дядо паричките са толко смешни колкото и жалки. Изглежда в казармата някак са те научили да си запознат с живота на други хора през компютъра.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 24 Фев 2014, 16:08

steeN написа:
hell's angel написа:...

Те руснаците като не са толкова "екстровертни" не значи, че нямат същите технологии. И те си имат безпилотни самолети и стелтове... Говорим за начин на водене на война, вие пак го обърнахте на мерене на пишки.

Не мисля, че сред нас има специалисти във военното дело, но все пак без пехота на къде? Може да имаш безброй стелтове, дронове, артилерия и т.н., но не стъпи ли пехотинец на земята и не влязат ли танковете нищо не си спечелил. Тая земя не е завладяна. :dunno:
BMW_RIDER написа:
bum_bum написа:
BMW_RIDER написа:

Явно си попреписвал, щото изглежда наистина не си я чел. :dunno:

Да, преписах на устен изпит с 3ма човека комисия.....

В затвора ще идеш само ако нарушиш тия същите права на друг човек и това е описано, никой не те слага в затвора просто щото си станал на 18.

"Freedom of choice съдържа" и други неща освен правото на аборт.
както и това право на избор е събирателно от други права дадени ти от Конституцията.

Свободните ти сценарии за на дядо паричките са толко смешни колкото и жалки. Изглежда в казармата някак са те научили да си запознат с живота на други хора през компютъра.

Колега, честно.. друго мнение имах за теб.. Не се напъвай повече, няма смисъл. Вижда се, че не познаваш материала. Та ти дори не знаеш специалноста си. По моите виждания се пише "публичноправни". :dunno: Аз конституцията съм я чел два-три пъти преди не помня колко години за не помня какъв изпит. Хамериканската и разните там актове на конгреса ги четох пак преди много години, щото ме бяха приели там в университет и сметнах за редно да попрочета това-онова за тях. Не претендирам да съм специалист.. но ти уж, дето си ги учил.. БЛАГОДАРЯ ТИ, ЧЕ НЕ РЕШИ ДА СТАНЕШ ЛЕКАР!  :bowdown: :bowdown: :bowdown:

И пак без да се обиждаш- диплома от югозападен, средно източен, близко северен, свободен, нов, стар, и т.н. университет стават само за забърсване на гъза.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 24 Фев 2014, 16:50

bum_bum написа:
Колега, честно.. друго мнение имах за теб.. Не се напъвай повече, няма смисъл. Вижда се, че не познаваш материала. Та ти дори не знаеш специалноста си. По моите виждания се пише "публичноправни". :dunno: Аз конституцията съм я чел два-три пъти преди не помня колко години за не помня какъв изпит. Хамериканската и разните там актове на конгреса ги четох пак преди много години, щото ме бяха приели там в университет и сметнах за редно да попрочета това-онова за тях. Не претендирам да съм специалист.. но ти уж, дето си ги учил.. БЛАГОДАРЯ ТИ, ЧЕ НЕ РЕШИ ДА СТАНЕШ ЛЕКАР!  :bowdown: :bowdown: :bowdown:

И пак без да се обиждаш- диплома от югозападен, средно източен, близко северен, свободен, нов, стар, и т.н. университет стават само за забърсване на гъза.

Колега честно - не си ти тоя дето да преценя колко познавам материала и дали съм чел или не. Какво се вижда според теб също е без значение. Същото важи и за "публичноправни" което може да се изписва и слято и с тире и отделно в зависимост от това как се ползва, но сега ако тръгнеме да си вадиме кой къде пропуснал запетайка или точка в бързината мисля ,че няма да има безгрешен в целия форум.

Обаче друго е тъпо - да вадиш някакви злобливи коментари от сорта на "на дядо ти комунистическите пари" и "благодаря ти ,че не стана лекар" и някакви свободни съчинения за - откъде кво имам и къде съм завършил и колко знам. При положение ,че не ме познаваш лично. Няма за кво да ти се променя мнението за мен просто защото не може да имаш мнение като се познаваме през компютъра. Чисто приятелски ти казвам ,че е тъпо да го правиш това особено при положение, че аз не смятам ,че съм те провокирал или обидил с нещо в темата или когато и да било.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 24 Фев 2014, 20:24

Kris написа:Колега "моника люински 66", а от цялата статистика можеш ли да извадиш само случките с войници. Случаите на диабет, удар, инсулт и т.н. на всички военни (особенно на дъртите "шапкари") също може да се извадят. Идиотските падания и довеждането до стола или подобно.

Помня също случката във Военна академия, когато един войник влезна и застреля 7 други войника в спалното. И не заради казармата, а заради гаджето му. Страшна трагедия, но също не е виновна казармата.

Та да Ви кажа честно, слуховете за гаври ит.н. бяха повече. Единствената причина разбира се беше, да си помислиш как такива работи при теб няма и да не се правиш на отворко. А това че си се правил на хитър и направил 10 лицеви не мисля че е нещо за оплакване.

Колега какъв ти е проблема, че искаш да ме обидиш?
Нито ме интересува мнението ти ,нито съм те цитирал .
Споделил съм статистика. Колко случая трябва да са причининени от насилие за да се съгласиш ,че не е редно? 1 -100 - 1000....?
7 човека са били деца на някого. Ти лично имаш ли деца? Ако твоя син го гръмнат в казармата , ще е поредната бройка в статистиката за теб - така ли ? Ти си ебати коравия патриот!

Да има нещастни случаи навсякъде , но когато вашите деца ,синове се върнат без крак или ръка, тогава ми говерете колко е полезна казармата...

Последно - като толкова го раздавате войни на честа ,защо не сте в платената армия ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 24 Фев 2014, 22:46

И аз докато бях в казармата имахме инцидент. Старшините се бяха напили и пратиха един малоумен войник да източи бензин от единия Зил и да го продаде, за да си купят още пиене. Тоя не знам какво направи, но изгоряха два Зил и още някакви други кенефи, а тоя получи не знам си колко процента изгаряния.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Фев 2014, 23:09

klintan66 написа:
Kris написа:Колега "моника люински 66", а от цялата статистика можеш ли да извадиш само случките с войници. Случаите на диабет, удар, инсулт и т.н. на всички военни (особенно на дъртите "шапкари") също може да се извадят. Идиотските падания и довеждането до стола или подобно.

Помня също случката във Военна академия, когато един войник влезна и застреля 7 други войника в спалното. И не заради казармата, а заради гаджето му. Страшна трагедия, но също не е виновна казармата.

Та да Ви кажа честно, слуховете за гаври ит.н. бяха повече. Единствената причина разбира се беше, да си помислиш как такива работи при теб няма и да не се правиш на отворко. А това че си се правил на хитър и направил 10 лицеви не мисля че е нещо за оплакване.

Споделил съм статистика. Колко случая трябва да са причининени от насилие за да се съгласиш ,че не е редно? 1 -100 - 1000....?
7 човека са били деца на някого. Ти лично имаш ли деца? Ако твоя син го гръмнат в казармата , ще е поредната бройка в статистиката за теб - така ли ? Ти си ебати коравия патриот!

Да има нещастни случаи навсякъде , но когато вашите деца ,синове се върнат без крак или ръка, тогава ми говерете колко е полезна казармата...

Последно - като толкова го раздавате войни на честа ,защо не сте в платената армия ?

Бате, не се опитвам да те обидя. Опитвам се да те накарам да мислиш малко с манерката, оп това беше гадно комунистическо и шапкарско изказване, с главата си.
Идеята ми е не да даваш суха статистика, при това не точна за това което искаш. Но ако ще даваш, давай наред. Да имам дете, и не съм толкова безчувствен колкото си мислиш и сигурно ще полудея ако нещо му се случи. Но да погледнем отстрани, не само от нашия двор (колкото и безчувствено да изглежда).
Дай сега статистика на загиналите младежи по пътя, на загиналите младежи по барове (дискотеки и подобни), на загиналите младежи на улицата.
После я ставни с тази която си дал и после ми кажи, на колко години да се давана младежите:
шофьорска книжка
разрешава да излиза сами
да употребяват алкохол
и т.н.
Или и един инцидент е достатъчен за да се забрани шофирането, баровете и т.н.

Ако нещо не ти харесва, просто си кажи че не ти харесва и толкова. Не е нужно да вадиш от девет кладенеца вода.
То и аз като отида в Балкан стар всеки път само някакви счупени коли има там, и две три които висят на пост пред вратата безмислено вместо да се карат, това означава ли че мерцедес е най-гадната кола и трябва да се закрие като марка? Не разбира се, не те кефи Мерцедес и отиваш при БМВ и толкова.

П.П.
Бях казал че спирам, но почуствах че трябва да дам отговор на колегата, пък той как ще го тълкува вече си е негова работа.
Хайде лека нощ.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 24 Фев 2014, 23:58

Хубаво за разглезените и недисциплинирани ОК ще е за тях, а тези които нямат проблем с това какво? Да си губят времето?
Да си загубят една година от живота? Понеже се живее много дълго в днешно време... Айде без глупости моля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 25 Фев 2014, 9:25

Kris написа:
klintan66 написа:

Бате, не се опитвам да те обидя. Опитвам се да те накарам да мислиш малко с манерката, оп това беше гадно комунистическо и шапкарско изказване, с главата си.
Идеята ми е не да даваш суха статистика, при това не точна за това което искаш. Но ако ще даваш, давай наред. Да имам дете, и не съм толкова безчувствен колкото си мислиш и сигурно ще полудея ако нещо му се случи. Но да погледнем отстрани, не само от нашия двор (колкото и безчувствено да изглежда).
Дай сега статистика на загиналите младежи по пътя, на загиналите младежи по барове (дискотеки и подобни), на загиналите младежи на улицата.
После я ставни с тази която си дал и после ми кажи, на колко години да се давана младежите:
шофьорска книжка
разрешава да излиза сами
да употребяват алкохол
и т.н.
Или и един инцидент е достатъчен за да се забрани шофирането, баровете и т.н.

Ако нещо не ти харесва, просто си кажи че не ти харесва и толкова. Не е нужно да вадиш от девет кладенеца вода.
То и аз като отида в Балкан стар всеки път само някакви счупени коли има там, и две три които висят на пост пред вратата безмислено вместо да се карат, това означава ли че мерцедес е най-гадната кола и трябва да се закрие като марка? Не разбира се, не те кефи Мерцедес и отиваш при БМВ и толкова.

П.П.
Бях казал че спирам, но почуствах че трябва да дам отговор на колегата, пък той как ще го тълкува вече си е негова работа.
Хайде лека нощ.

Да не повярва човек ,че с " празното си канче " си стигнал до правилния извод. Като не ти харесва казармата - не ходиш! Ако имаш избор!
Това се опитвам да кажа и аз - НЕ ТРЯБВА ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА !

И по отношение на инцидентите на пътя е като в казармата - има правила но не се спазват!!! А тези от които зависи да се спазват не си вършат работата.

Т.е ако в казармата нещата опираха до физическа и военна подготовка аз съм за!

Накратко- От командния състав се дава предимство на простотията и селянията , по-старшите и старите цървули избиват комплекси и от там и нещастните случаи плод на извращения ..../Не мога да дам статистика - военна тайна/
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 25 Фев 2014, 10:05

sub_eleven написа:Хубаво за разглезените и недисциплинирани ОК ще е за тях, а тези които нямат проблем с това какво? Да си губят времето?
Да си загубят една година от живота? Понеже се живее много дълго в днешно време... Айде без глупости моля.

Абе пичове, стига с това "губене на време"... Човек ще каже, че всеки час от живота ви е осмислен и изпълнен със съдържание. Ако се гледа така, само казармата ли е загубено време? Я кажете колко минути прекарвате всеки ден в задръстванията в София? Колко минути чакате на светофарите? Колко минути - в обществения транспорт? Хайде сега ги умножете по 200 работни дни в годината и после - по годините трудов стаж. Е, това всичко е загубено време. Май ви се събра за една казарма, а? Ами като бачкаш по 8 часа на ден - не е ли пак изгубено време? Ами часовете в училище и ВУЗ, в които си учил напълно непотребни предмети, които НИКОГА не си използвал в живота си? Ами годините, през които си следвал нещо, и сега не работиш по специалността си - не са ли изгубени?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Фев 2014, 11:58

Borymeckata написа: Ами часовете в училище и ВУЗ, в които си учил напълно непотребни предмети, които НИКОГА не си използвал в живота си?

Да. Половината от предметите в училище никога няма да ми трябват. На тяхно място можеше да се учат предметите, които са ми интересни. В някои страни го има това - няколко задължителни, а останалите са избираеми. Един приятел на брат ми в Англия 12 клас учеше само математика. Сега е програмистче и дали му е лошо :wave: В университета е просто в малко по друг размер. По 1-2 излишни предмета на семестър. Не случайно бакалавъра в доста страни е 3 години, а тук е 4. И не говоря за предметите, по които ми е било трудно, а по наистина излишните предмети. На кратко - специализация му се вика :mhihi:

Както казах и по-нагоре, ако имаше военно обучение за 3-4 месеца, можеше и да изкарам. Винаги съм се радвал много на оръжия :mhihi: Ама 1-2 години абсурд. Като знам роднините ми... нито помнят как се разглобяват автомати, нито някаква физическа форма (всичките са тюфлеци и пият хапчета за кръвно), нито нищо. И след толкова години какво им е останало от тая казарма?

П.П. Сега пак си губя времето, че 11 часа стана, трябва да се изкара някой лев вече :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2014, 12:20

казарма,ама различна казарма!
Казармата трябва само да се изчисти от простотията и безмислените глупости на някой старшини,както и конфликта стари/новобранци и да се насочи към чисто спортният дух и издръжливост,както възпитание и наученост на дисциплина и подчинение и всичко това облечено във военно обучение.
Ето така биха изглеждали по-добре нещата и може да е успешен старт в живота на много млади индивиди,както и промяна на мисленето...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Фев 2014, 13:18

Казармата по цял свят е една и съща с малки разлики в броя на извращенията и ограничаването на човешките права.Тя самата армейска институция няма как да съществува ако всеки прави каквото му е кеф .
А извращения има и във най модерната /според някой :mhihi: /армия - американската. Стотици да не кажа хиляди са случаите на инциденти от немарливост и безхаберие побои издевателства както и на изнасилвания на жени военнослужещи от колегите им .Отделно са военните престъпления извършвани от американски военослужещи .Така че изобщо не ги цитирайте тези случай в нашата армия защото не е критерий за състоянието бойната готовност и способноста да изпълнява поставените задачи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 27 Фев 2014, 17:38

Много съм съгласен с тази статия!

"Казармата е сред любимите ни носталгични спомени. Тогава всички бяхме еднакво прецакани, което е най-голямото приближаване до социална справедливост, на което сме били свидетели.

Националната ни сигурност и преди беше въпрос на договорки с външнополитически партньори, не зависеше от стригани хлапаци с метли в ръка, които от скука се чудят какъв номер да си скроят взаимно.

Възмъжаването се случваше въпреки подобни глупости, не благодарение на тях. Защото насила никой не може да те направи разумен и отговорен, ако ще по цял ден да правиш сапунки на пода на спалното."

http://www.webcafe.bg/id_1936030725_Paragraf_22_
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 27 Фев 2014, 18:40

super_mario написа:Да-63%

Не-36%

Не мога да преценя-1%

Общо гласували: 798
Това е извадка от един сайт ,в който са гласували, а вие какво мислите тук колеги?
Аз лично си мисля,че трябва да има казарма днешната младеж да се научи на ред,дисциплина и т.н. защото след казармата навремето младежите ставаха мъже , а сега са пълни п.д.расляци.
Казарма на 100%
п.с.-ако модераторите решът може и като анкета да я направят,че аз незная как :dunno:

Не, не трябва.
1.Ако някой ще ме вкарва във форма това съм само аз! Ако някой има проблеми с дисциплината след 18 - има закони има и затвори. Заради това, че има нежни души аз не бих си губил ценното време. Тренирал съм активно спорт и като слушам какво се е правило в казармата навремето (не съм ходил, на 28 съм) и колко било лошо, направо ми е смешно от какво се оплакват хората. За мен лично ще е просто изгубено време, в което е можело да се бачка ;) Може да звучи нескромно, но се опитвам да кажа, че дисциплината се учи вкъщи, а да отида някой да ме командва как бягам скачам, набирам се и пуцам и да ме обучава да съм готов за евентуална война - не мерси, има си професионалисти за всичко. А за п.д.расляци-те кво да кажа- ако си роден путьо, казармата няма да те направи мъж ;)

2. Уж сме в криза и трябва да се бачка. Ако искаш да си добър специалист, след средното ти трябват 4-5 години учене. Още 1 година забавяне не помага на никого. Аз не работя в България и чуждестранните ми колеги са учили моята специалност с по 1-2 години по-малко. Още една година забавяне би ме изнервила прекалено много ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата