Избор на банка за дебитна карта
Модератор: Общи модератори
Избор на банка за дебитна карта
Здравейте колеги,
не искам да споменавам как и защо, но за две седмици сменям две дебитни карти в Алианц поради бъг в чипа им и съответно си ги плащам по 5 лева всяка..нищо, както и да е. От петък вечерта обаче вече пощурях, защото отново трета карта ми се бъгва и целия ми weekend не можах да изтегля, щото баровците по телефона ми заявяват "Елате в понеделник в офиса"
както и да е, реших да сменя банката, но се чудя към коя да си открия РС - пет години бях на алианц и за 3 седмици ми сринаха мнението си за себе си, преди това 3 на уникредит и от тях не съм доволен (пак някакви такива истории имаше).
Дайте ми съвет към коя да си открия, че най-вече ме интересуват условията за плащане с нея и таксите, които се одържат при тази дейност.
Вие към коя сте и доволни ли сте? Парите като се превеждат от карта на карта (в една и съща банка) веднага ли могат да се теглят от каса? Тъй като в белите страни всичко е на карти, а ние сме баровци и теглим и ходим да плащаме в магазините, че пак някоя таксичка одържат тея капути при плащане на терминал. Общо взето това ме интересува
Благодаря предварително
не искам да споменавам как и защо, но за две седмици сменям две дебитни карти в Алианц поради бъг в чипа им и съответно си ги плащам по 5 лева всяка..нищо, както и да е. От петък вечерта обаче вече пощурях, защото отново трета карта ми се бъгва и целия ми weekend не можах да изтегля, щото баровците по телефона ми заявяват "Елате в понеделник в офиса"

Дайте ми съвет към коя да си открия, че най-вече ме интересуват условията за плащане с нея и таксите, които се одържат при тази дейност.
Вие към коя сте и доволни ли сте? Парите като се превеждат от карта на карта (в една и съща банка) веднага ли могат да се теглят от каса? Тъй като в белите страни всичко е на карти, а ние сме баровци и теглим и ходим да плащаме в магазините, че пак някоя таксичка одържат тея капути при плащане на терминал. Общо взето това ме интересува
Благодаря предварително

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Re: Избор на банка за дебитна карта
Трябва да провериш много неща - какви са комисионните при транзакция, върви ли и в чужбина, нивото на защита. Аз доста се порових в гугъл-а, докато намеря подходяща банка. С всяка има компромис - харесва ти едно, не те устройва друго....
Моята ме устройва, защото с нея мога и да тегля, и да внасям пари/имам разплащателна сметка за плащане на битови сметки безкасово/, върви и в чужбина, но пък ако тегля от друг банкомат - 1 левче!
Та ти си избери.
Моята ме устройва, защото с нея мога и да тегля, и да внасям пари/имам разплащателна сметка за плащане на битови сметки безкасово/, върви и в чужбина, но пък ако тегля от друг банкомат - 1 левче!
Та ти си избери.
Без такси при разплащане на ПОС в България, чужбина и интернет. Безплатно плащане на битови сметки през online приложение. 1 лев за откриване на разплащателната сметка и 50 стотинки на месец за поддръжка. За 1 лев допълнително на месец получаваш дебитна карта, която за търговеца се вижда като кредитна и нямаш такса за теглене от банкомат, независимо на коя банка (за стандартните карти е 20 стотинки за свой и 1 лев за чужд банкомат).
Ако искаш пиши на лично да ти кажа коя е банката, да не излезе като реклама.
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Сосиете съм аз от 5 години и мн доволен 
Дори преди да ми изтече картата ме информират кога да отида да си взема новата, която ме чака

Дори преди да ми изтече картата ме информират кога да отида да си взема новата, която ме чака

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
MapkoB написа:Без такси при разплащане на ПОС в България, чужбина и интернет. Безплатно плащане на битови сметки през online приложение. 1 лев за откриване на разплащателната сметка и 50 стотинки на месец за поддръжка. За 1 лев допълнително на месец получаваш дебитна карта, която за търговеца се вижда като кредитна и нямаш такса за теглене от банкомат, независимо на коя банка (за стандартните карти е 20 стотинки за свой и 1 лев за чужд банкомат).
фибанк

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Не, първа инвестиционна е тази за която колегата говори. Утре ще си закрия тая в алианц и ще избера между сосиете и пиб-а.
Благодаря за отговорите
Благодаря за отговорите

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Избери си банка (която и да е) в която имаш твой човек. Това за съжаление в БГ все още важи с пълна сила. Винаги има условия за клиент и условия за вътрешен човек.
Именно за това всеки коментар ти хвали различна банка.
Именно за това всеки коментар ти хвали различна банка.
Знам колега, но става въпрос просто за дебитна карта /РС/.
Иначе си прав - за други случаи си има банки и банки
Иначе си прав - за други случаи си има банки и банки

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Колега от 8 години съм на Инвестиционна и съм адски доволен.. Всичко ми е било в ред, обслужване и прочее, скоро си поднових дебитната карта и ми изкараха точно новата pay-pass карта.. ползвал съм я в България и извън и нямам никакви проблеми. Офертата е че за 1лв на месец не ти вземат такса независимо от банкомата. Техните банки са единствените с работещи офиси в събота в някои градове, което на мен ми се наложи след загубване не картата и спешна нужда от пари.. Иначе трябваше да спя в колата 2 дни..
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
uricatoli написа:Колега от 8 години съм на Инвестиционна и съм адски доволен.. Всичко ми е било в ред, обслужване и прочее, скоро си поднових дебитната карта и ми изкараха точно новата pay-pass карта.. ползвал съм я в България и извън и нямам никакви проблеми. Офертата е че за 1лв на месец не ти вземат такса независимо от банкомата. Техните банки са единствените с работещи офиси в събота в някои градове, което на мен ми се наложи след загубване не картата и спешна нужда от пари.. Иначе трябваше да спя в колата 2 дни..
Даже не само в Събота, ами и в Неделя имат работещи офиси в София и не са малко. Аз също съм към ПИБ, нямам оплаквания вече 5 години.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Преди като ЦКБ бяха единствените които не вземаха такса за месечна поддръжка и 0,00 лв. за теглене на пари от техен банкомат бях само техен клиент и бях доволен въпреки, че чакаш 1-2-3 часа докато са ти по сметката реално за да можеш да теглиш инъче ако много бързаш трябва да активираш някаква услуга чрез която веднага ти постъпват в сметката. От западна европа съм теглил от Англия, Ирландия и Холандия и няма проблем. От около почти година имам и дебитна в ПИБ - парите са по сметката веднага и можеш да теглиш и да оперираш онлайн или както искаш с парите. Можело да се тегли от чужбина и така (виза електрон май беше няква) но още не съм изпробвал тая опция 

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колега, само да ти кажа ,че и аз с УНИКРЕДИТ отдавна съм преключил -още когато майка ми се пенсионира оттам след 40 годишна служба .... Следвайки нейните съвети - ПИБ и до сега съм много доволен . Нямал съм никакви проблеми с тях освен това ако искаш да внясаш пари има и офиси на ПИБ, които работят и в събота.
Колкото до АЛИАНЦ , SCI имат сметка там
) ама хайде да не подхващаме тази тема, че много колеги ще ме налазят
)
Колкото до АЛИАНЦ , SCI имат сметка там

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
Аз съм на ДСК ама тези имат май доволно такси отскоро съм при тях
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Да чакаш на гише в банка ДСК е като да чакаш на гише в КАТ...