"Пазенето" на паркоместа
Модератор: Общи модератори
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re:
E34 написа:Бе блоко е от 1935г. па незнам! Ако пък нивата ти е била на Витоша начи нема кво да говорим, с драгалевски селяни споро е обречен:D
Блоко от 35г не му ли викате кооперация бре? За споро поне си се научил

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Re: "Пазенето" на паркоместа
sambeto написа:tsb_bg написа:sambeto написа:Значи аз във Варна живея в кооперация в която има 10 апартамента ...
Значи да го разбираме, че колата ти "живее" на парко-местото пред блока което ти си купил. платил си абонамент или ???
Или след като нямам проблеми и съм се разбрал с всички живущи в блока,не виждам драма от това.
А иначе го разбирай както искаш.
Какво точно се разбираш с "всички живущи в блока" относно място на което нямаш никакви лични права? Драмата ако не разбираш за какво иде реч е че с тези "европейски" методи ти лишаваш от правото на всички останали да паркират на място което е ОБЩО а не твое.
Там имат право да спират всички (без да нарушават правилника и ЗДП). Със всички ли си се разбрал?
Ако искаш да си "имаш" място точно под прозореца си търсиш блок (къща) с двор или подземен гараж, т.е. с паркинг който си платил и имаш права въху мястото и тогава можеш да имаш претенции.
Иначе по твоята логика какво ще стане ако "всички живущи на улицата" се разберат и решат да я затворят за автомобили....
Разбирай го както можеш.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
sambeto написа:Значи аз във Варна живея в кооперация в която има 10 апартамента.
Селски изпълнения като чували,бутилки,щайги,камънье......не слагам,падам си европеец,купил съм си от магазин Вулкан европейска анти-паркинг скоба,и съм си я боднал пред блока.Всичко си е красиво и модерно,отваря фасадата и имам къде да си спирам.![]()
Доволен съм,с живущите в кооперацията проблеми не съм имал,даже всички ме поздравяват.
Видяха от мене и още няколко човека,направиха фасадата още по облагородена.
Когато ме няма за повече време оставям ключето от катинара за скобата на некой комшия и всички са доволни
..
sambeto написа:..
Или след като нямам проблеми и съм се разбрал с всички живущи в блока,не виждам драма от това.
При щайгите има нищожен шанс някой да чака камион с дивани, легла....и тогава не би било чак толкова селско, докато твоята гениална идея е една идея над селските изпълнения. Няма съмнение, че ако питат на кого е скобата, ще излезеш гордо и ще си платиш глобата за слагане на такава скоба на общинска собственост, без да се криеш. Предлагам ти да я махнеш тая скоба и да си построиш гараж там, като вземеш разрешително за строеж от съседите - те няма да имат нищо против, защото пак ще им оставяш ключа, когато те няма и всички ще те поздравяват отново

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
При колегата sambeto и неговите съседи , важи с пълна сила поговорката: "Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака" Инак се мислят за европейци, понеже не слагат щайги.
Уверен съм, че има още много като него и тук, но не си признават. Положението става все по-зле, утре вдругиден, в някои квартали, може да започнат да забраняват да се минава, понеже търкат улиците, а не плащат там данък, нито са живущи. Гениални идеи и логики изкарва всеки, та чак си вярват колко са прави. Най-интересно е, когато на тези "пазачи" на места, им се цопне някой врат с кола от 100-на хиляди, тогава обикалят и псуват наум, точно както обикалят бедните хорица с жигулата или кошника за 1500лв, на който те били начупили или са ми нарязали гумите(спомена се за такива нагоре), понеже се е застоял на "тяхната" улица и пред "неговия" блок. Разбира се, тук всички са много силни и не цепят бъсма на никой, но истината е малко по-друга.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
sambeto написа:tsb_bg написа:sambeto написа:Значи аз във Варна живея в кооперация в която има 10 апартамента ...
Значи да го разбираме, че колата ти "живее" на парко-местото пред блока което ти си купил. платил си абонамент или ???
Тук в центъра минаха от общината с флекса и всички европейски скоби заминаха в Надин

А иначе по-европейския начин е да си купите или наемете земята на паркинга и да си сложите бариера.

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Не ми е ясно - всички нови сгради по центъра на София са с празни гаражи и паркоместа . Защото сме "гъзари" . Купуват си апартамент , после "лъскава" кола - ами като си дупе - купи си и гараж или паркомясто 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
laviatan написа:Не ми е ясно - всички нови сгради по центъра на София са с празни гаражи и паркоместа . Защото сме "гъзари" .
Празни празни колко да са празни?

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
laviatan написа:Не ми е ясно - всички нови сгради по центъра на София са с празни гаражи и паркоместа . Защото сме "гъзари" . Купуват си апартамент , после "лъскава" кола - ами като си дупе - купи си и гараж или паркомясто
Не е точно така. Аз не съм в центъра, но в комплекса няма нито едно празно място подземно или надземно. Всичко е раздадено и в общи линии съм късметлия, че успях да взема две места. По-скро местата са по-малко от нужните.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
bum_bum - прав си и ти . Аз съдя по мойте съседи . Карам по-обикновенни коли , но където живееме / на две места/ и където е склада си купихме гаражи . В същото време в трите сгради има непродадени гаражи а съседи паркират отпред / на едното място Кайен , чисто ново инфинити и Е70 а на другото ГЛ , ново А8 и последното Субаро джип/ на улицата и са някакви драми , разправий и екшъни ...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
laviatan написа:. В същото време в трите сгради има непродадени гаражи а съседи паркират отпред / на едното място Кайен , чисто ново инфинити и Е70 а на другото ГЛ , ново А8 са някакви драми , разправий и екшъни ...
Родна картинка! Освен в източния блок, няма къде да се види, да нощуват навън такива коли, понеже, който има такива коли, задължително има къща с гаражИ не за 1 кола! Ама при нас всичко е по-специално, включително пазенето на местата. Един от тези, като отиде на гости и спре на някой на запазеното място и какво правите??
laviatan написа:bum_bum - прав си и ти . Аз съдя по мойте съседи . Карам по-обикновенни коли , но където живееме / на две места/ и където е склада си купихме гаражи . В същото време в трите сгради има непродадени гаражи а съседи паркират отпред / на едното място Кайен , чисто ново инфинити и Е70 а на другото ГЛ , ново А8 и последното Субаро джип/ на улицата и са някакви драми , разправий и екшъни ...
Дай снимки да ги видим тези гаражи, като знам какви кутийки са гаражите, които се продават и си представям как "влизат" част от изброените автомобили А8, ГЛ ... За какво да си купи човек подобен гараж, като не може да го ползва, а няма и да се учудя ако са техни и затова да спират пред тях.
Иначе по темата.
Подобно пазене на места е оправдано ако се налага товаро-разтоварна дейност и то инцидентно, нямам предвид зареждане на магазини... Другото е липса на първите 7 г.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Драги колеги tsb_bg,alekangg и Djelebov....нещо не мога да разбера на някакви морални учители ли ми се правите ?
Случайно да съм сложил тая скоба пред Вашата врата,или на Вашата улица?
Кои сте Вие,че ще ми казвате какво да правя,или Вие сте някакви светци дето стоят в манастира по цял ден и четат Библията ?
Най вероятно много хора от пишещите тука,по някакъв начин са правили нещо подобно,най вероятно и Вие сте го правили....ама ми се правите тука на чисти и невинни като чаршаф на свещеник!А успокойте се малко и ми се правете на много отворени,мога сам да си решавам какво и как да го правя,мога и сам да си нося последствията от това мое решение,не съм на 15 години.
Пийте по една ракия и не се занимавайте с мене,нито съм ви дете нито съм ви любовница.Намерете си друг да си разнообразите деня.
Благодаря за изказаното от Вас мнение,приемам го....обаче нямам нужда да продължавате да ми се правите на духовни водачи.
Аман от завистливи,злобни и "праведни" форумни нинджи !
Кои сте Вие,че ще ми казвате какво да правя,или Вие сте някакви светци дето стоят в манастира по цял ден и четат Библията ?
Най вероятно много хора от пишещите тука,по някакъв начин са правили нещо подобно,най вероятно и Вие сте го правили....ама ми се правите тука на чисти и невинни като чаршаф на свещеник!А успокойте се малко и ми се правете на много отворени,мога сам да си решавам какво и как да го правя,мога и сам да си нося последствията от това мое решение,не съм на 15 години.
Пийте по една ракия и не се занимавайте с мене,нито съм ви дете нито съм ви любовница.Намерете си друг да си разнообразите деня.
Благодаря за изказаното от Вас мнение,приемам го....обаче нямам нужда да продължавате да ми се правите на духовни водачи.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
sambeto написа:Драги колеги tsb_bg,alekangg и Djelebov....нещо не мога да разбера на някакви морални учители ли ми се правите ?
Аз лично злобно Ти завиждам на правописа

- laviatan
- старши ентусиаст
-
Club BMW - Единия е с асансиор . Вътре си влиза преспокоино джип Патфайндър . Е60-ката влиза без проблем и си отварям страничните врати до край. Този гараж е скъпичък. На другото място обединих два малки и е с рампа и мога да дрифтя вътре
. На третото място още е нов и не е влизала кола , но мисля ,че няма да има проблем като гледам ,че е 5х5 метра .
За кутийки - има ги при стройтели които ги правят колкото да не е без хич. Добър ли е строителя, и знаеш ли какво да търсиш намираш. А ние знаеме какво да търсиме и къде да го намеря

За кутийки - има ги при стройтели които ги правят колкото да не е без хич. Добър ли е строителя, и знаеш ли какво да търсиш намираш. А ние знаеме какво да търсиме и къде да го намеря

sambeto написа:Случайно да съм сложил тая скоба пред Вашата врата,или на Вашата улица?...
Сложил си скоба пред врата или на улица, която НЕ Е ТВОЯ а е обща и всеки може да претендира да спре или паркира там!!! Дори си толкова ларж, че позволяваш от време на време на някой простосмъртен от блока да спира и той там.
sambeto написа: ... Кои сте Вие,че ще ми казвате какво да правя,или Вие сте някакви светци дето стоят в манастира по цял ден и четат Библията ? ...
Не съм Светец и не чета Библията, но с всичките си недостатъци се старая да се държа така, че да не преча на другите които ти явно си готов да прегазиш за собственото си удобство и без да имаш и най-малко право на това. Като гледам реакцията ти не вярвам скобата да ти е първата и последна блестяща идея в тази насока.
sambeto написа: .... Най вероятно и Вие сте го правили....ама ми се правите тука на чисти и невинни като чаршаф на свещеник!...
Не не съм и помислил да правя точно това въпреки, че съм се сблъсквал с много случаи като твоя но явно това е трудно да го разбереш.
sambeto написа:... А успокойте се малко и ми се правете на много отворени,мога сам да си решавам какво и как да го правя,мога и сам да си нося последствията от това мое решение,не съм на 15 години....
Не се правя на "отворен" а просто искам като съм в "моя" град или пътувам в "твоя" или друг град да мога да спирам навсякъде където е разрешено от закона, а не тарикати като теб да обсебват местата "пред тяхната врата или "на "тяхната улица а те да могат да спират навсякъде, само защото има все още и хора с възпитание, което ги спира да се държат като теб. И на 55 и на 105 години да станеш "решенията" ще са ти същите, защото някои неща човек ги научава първите 7 години ...
sambeto написа:.... Аман от завистливи,злобни и "праведни" форумни нинджи !
Като гледам колко си разбрал от написаното по твоя "европейски опит" не виждам на какво точно може да ти завиди човек!!!