Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: Масло за Е46
lancerpor написа:Смених маслото днес и както бях чел във форума налях точно 4 литра, но маслото е съвсем малко над средата на щеката. Нормално ли е нивото или да я пълня до мах-а? М43В18 е мотора.
Ако си долял 4 литра и е малко над средата нещо си объркал доста

От 2009г. до момента карам с 5/40 на БМВ,но последния път май-попаднах на менте. (голяма е вероятността, когато искаш да сложиш хубаво масло на два пъти по ниска цена от тази на официалния вносител
). Скоро ми предстои смяна и съм решил да изпробвам ZIC (корейско масло с доста добри отзиви из руските форуми), та ако някой го е ползвал ще се радвам да сподели опита си.

- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
И какво съм объркал? Не съм долял, а налял... От източено масло и празен филтър, 4 литра и е до средата? После разбрах, че реално събира 4,500 за това пиша да попитам нормално ли е.

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И аз не съм доволен от маслото на БМВ 5w40.При по-дълъг преход Бг-Германия и обратно ми губи между 500 и 800мл.Сега за проба сипах Фухс Титан 5w30 и за същият пробег дали има и 100мл. липса и двигателят работи много по-меко.Колата и в двата случая я карам по един и същи начин почти без да се гаси.Явно БМВ маслото е някакво менте ама за толкова пари толкова.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
lancerpor написа:И какво съм объркал? Не съм долял, а налял... От източено масло и празен филтър, 4 литра и е до средата? После разбрах, че реално събира 4,500 за това пиша да попитам нормално ли е.
Колега, мотора събира повече от 4 литра масло, ако не се лъжа около 4,250-4,300л. При наляти 4 литра, нормално е да ти показва, че е около средата. Виж си добре нивото на щеката и си долей още малко, колкото е необходимо, докато наближиш максимума. Остави си го около милиметър под максимума и си карай спокойно. Успех, ако имаш други въпроси отностно маслата и т.н., питай спокойно!
Последна промяна Nikolay P. на 23 Мар 2014, 11:58, променена общо 1 път
аиде да питам и аз,какво масло ще ми препоръчате е46 320i 2001г(на повече от 200к км сигурно е),взех я предната година нз с какво масло е била аз и сложих bmw 10w40 high power(долял съм около литър за 9000км)
tekabg написа:И аз не съм доволен от маслото на БМВ 5w40.При по-дълъг преход Бг-Германия и обратно ми губи между 500 и 800мл.Сега за проба сипах Фухс Титан 5w30 и за същият пробег дали има и 100мл. липса и двигателят работи много по-меко.Колата и в двата случая я карам по един и същи начин почти без да се гаси.Явно БМВ маслото е някакво менте ама за толкова пари толкова.
И при мен след около 7к км с масло на БМВ 5в40 почна да го бута за норматив, особено ако я напъвам...
Имаше против преди ама много се замислям вече, как ще сложа 10в60 за лятото, от към пари ще ми излезе ~50 кинта отгоре ама...

P.S.: От друга страна и аз вече се чудя, има ли БМВ и Кастрол, което да не е менте в БГ

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Rainbow написа:tekabg написа:И аз не съм доволен от маслото на БМВ 5w40.При по-дълъг преход Бг-Германия и обратно ми губи между 500 и 800мл.Сега за проба сипах Фухс Титан 5w30 и за същият пробег дали има и 100мл. липса и двигателят работи много по-меко.Колата и в двата случая я карам по един и същи начин почти без да се гаси.Явно БМВ маслото е някакво менте ама за толкова пари толкова.
И при мен след около 7к км с масло на БМВ 5в40 почна да го бута за норматив, особено ако я напъвам...
Имаше против преди ама много се замислям вече, как ще сложа 10в60 за лятото, от към пари ще ми излезе ~50 кинта отгоре ама...![]()
P.S.: От друга страна и аз вече се чудя, има ли БМВ и Кастрол, което да не е менте в БГ
Има истински Castrol, колега, само дето се намира по-трудно, но има! Аз лично се занимавам с масла и съм се нагледал на какво ли не, виждал съм 4 различни фалшификата на Edge серията. Колкото до BMW маслото, даже няма да го коментирам, такова нещо не съм си наливал в колите и няма и да си налея, както и не съветвам никой от клиентите ми да си взема. Да, уж маслото в тубите на BMW e Castrol, но истината е, че недоволните от BMW маслото са повече от тези на Castrol. Това е по мои наблюдения и по такива на колеги, които са в бранша от дълго време. Ако се колебаете за оригиналността на Castrol, заложете на Motul! Карал съм и с двете марки и залагам повече на Motul-a, макар че нямам проблем с намирането на качествен Castrol. Като марка и качество ми допада повече, а и почти не съм срещал недоволни от употребата на Motul-a. Колега, мотора 330 си е легендарен с консумацията си на масло, така че не се шашкай - нормално е. Ако не караш М мотор, няма смисъл от 10w60 масло. Карай си с качествено 5w масло и не му мисли! Поздрави!

Той си е легендарен, да но първите 5000км почти не го бутва и после се започва 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Rainbow написа:Той си е легендарен, да но първите 5000км почти не го бутва и после се започва
Пробвай с Castrol Edge 5w40 FST или Motul SPECIFIC LL-04 5w40, но спецификацията си е скъпичка, така че Motul X-Clean 5w40 ще ти свърши отлична работа! Наблюдавай дали ще ти го гори от самото начало маслото или пак около 5000 км. ще започне да го яде и си засечи колко доливаш. То е ясно, че ще доливаш, каквото и да масло да сложиш, но си засечи колко точно ще налееш, ако избереш някой от препоръчаните от мен варианти. После сравни колко си доливал преди с БМВ маслото и можеш да споделиш впечатления. Успех, колега!

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
[/quote]Има истински Castrol, колега, само дето се намира по-трудно, но има! Аз лично се занимавам с масла и съм се нагледал на какво ли не, виждал съм 4 различни фалшификата на Edge серията. Колкото до BMW маслото, даже няма да го коментирам, такова нещо не съм си наливал в колите и няма и да си налея, както и не съветвам никой от клиентите ми да си взема. Да, уж маслото в тубите на BMW e Castrol, но истината е, че недоволните от BMW маслото са повече от тези на Castrol. Това е по мои наблюдения и по такива на колеги, които са в бранша от дълго време. Ако се колебаете за оригиналността на Castrol, заложете на Motul! Карал съм и с двете марки и залагам повече на Motul-a, макар че нямам проблем с намирането на качествен Castrol. Като марка и качество ми допада повече, а и почти не съм срещал недоволни от употребата на Motul-a. Колега, мотора 330 си е легендарен с консумацията си на масло, така че не се шашкай - нормално е. Ако не караш М мотор, няма смисъл от 10w60 масло. Карай си с качествено 5w масло и не му мисли! Поздрави!
[/quote]
Напълно споделям мнението ти. Начетох се на какво ли не за маслата продаващи се тук. Дори и Motul-a не купувам от тук. Когато я взех преди повече от година моята беше с масло на BMW и тракаше. Първата ми работа беше да го сменя веднага - за моята наливам Motul 8100 X-cess 5W-40 и двигателя заспа. Масло не се купува всеки ден и за да няма изненади с няколко приятеля купуваме вече от доста време от http://www.opieoils.co.uk/. Ако се следят дневните и регулярните промоции по марки излиза заедно с доставката ( през фирмите доставящи от Англия) на цените тук.

Напълно споделям мнението ти. Начетох се на какво ли не за маслата продаващи се тук. Дори и Motul-a не купувам от тук. Когато я взех преди повече от година моята беше с масло на BMW и тракаше. Първата ми работа беше да го сменя веднага - за моята наливам Motul 8100 X-cess 5W-40 и двигателя заспа. Масло не се купува всеки ден и за да няма изненади с няколко приятеля купуваме вече от доста време от http://www.opieoils.co.uk/. Ако се следят дневните и регулярните промоции по марки излиза заедно с доставката ( през фирмите доставящи от Англия) на цените тук.
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Някой знае ли дали Кастрола от Мотобул е истински?
Вече съм 1500 километра с EDGE 0W30 FST от Мотобул. Първото впечатление е, че Кастрола прави повече конденз от BMW 5W30 от Камор.
Някой казват, че е скапано маслото, но има вариант водата да бяга повече от него за това и конденза да е повече, ама де да знам.
За харчене не е мръднало за сега.
Друго впечатление е, че има повече налягане. Като изгася колата на скорост при напълно загрял двигател лампата за маслото светва около две секунди след другите лампи с Кастрола, а с БМВ маслото светваше веднага.
Вече съм 1500 километра с EDGE 0W30 FST от Мотобул. Първото впечатление е, че Кастрола прави повече конденз от BMW 5W30 от Камор.
Някой казват, че е скапано маслото, но има вариант водата да бяга повече от него за това и конденза да е повече, ама де да знам.
За харчене не е мръднало за сега.
Друго впечатление е, че има повече налягане. Като изгася колата на скорост при напълно загрял двигател лампата за маслото светва около две секунди след другите лампи с Кастрола, а с БМВ маслото светваше веднага.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Колега, МОТОБУЛ са официален вносител на Castrol за България. По-истински от техния едва ли ще намериш в страната, поне за оригиналността на маслото няма смисъл да се съмняваш. От години работя с тях и не съм имал оплакване от клиенти. Вече друг е въпроса всеки двигател индивидуално как приема дадено масло. Виждам, че караш компакт 316. Не знам двигателя ти в какво състояние е и на колко километра е, но смятам, че по-удачно за автомобила ти ще е да си караш с 5w30. 

da_ne написа:Някой знае ли дали Кастрола от Мотобул е истински?
Някой казват, че е скапано маслото, ...
не ги слушай тия, по-добро масло на кастрол от това няма (само дето за нашия климат е по-удачно 0W40)
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Аз пък от мслото на БМВ съм много доволен.На предишната ми кола(Е36 318тдс) и навъртях 50-60 хил. с масло БМВ 10В40 и съм нямал абсолютно никакви проблеми.Сменям го на 10000км и от смяна до смяна ми бута около 500-600мл.Сега съм с Е46 320д 150к.с. и съм сложил пак БМВ 5в40 и за 5000км. да ми е заминало около 100-150мл.Маслото го купувам от колега от форума и смея да твърдя че е оргинално.