Да се върне ли казармата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: Да се върне ли казармата?

Мнение от немо » 27 Фев 2014, 23:36

Djelebov написа: като слушам какво се е правило в казармата навремето (не съм ходил, на 28 съм)

Т.е. представа си нямаш за какво иде реч,но имаш мнение.... :yes:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 28 Фев 2014, 2:17

немо написа:
Djelebov написа: като слушам какво се е правило в казармата навремето (не съм ходил, на 28 съм)

Нямам представа от сантименталните неща, за които хората с умиление говорят и няма и как дори да си го представя, но знам каква е била целта на цялото занятие и в наше време го намирам за безмислено - да имам мнение ;) И ти нямаш представа какво е докато тренираш всеки ден мускулите ти да могат да продължат да се движат, но въздуха ти да не стига, но вероятно ще ми кажеш, че в казармата е било по-тежко, а може би и по-смислено... но е факт, че колкото и да са ви гърчили в казармата, психологическия момент явно е бил много по-голям от физическия при един спортист..но тук ако не си бил спортист, по твоята логика, просто би трябвало да нямаш право на мнение ;)
И ако мислиш, че не мога да си представя какво е да бачкаш само с едни и същи хора с месеци наред в затворено общество и да имаш по-висши по ранг от теб да те командват - знам и това какво е - офицер от граждаския флот съм ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 28 Фев 2014, 11:23

Djelebov написа:
немо написа:

Нямам представа от сантименталните неща, за които хората с умиление говорят и няма и как дори да си го представя, но знам каква е била целта на цялото занятие и в наше време го намирам за безмислено - да имам мнение ;) И ти нямаш представа какво е докато тренираш всеки ден мускулите ти да могат да продължат да се движат, но въздуха ти да не стига, но вероятно ще ми кажеш, че в казармата е било по-тежко, а може би и по-смислено... но е факт, че колкото и да са ви гърчили в казармата, психологическия момент явно е бил много по-голям от физическия при един спортист..но тук ако не си бил спортист, по твоята логика, просто би трябвало да нямаш право на мнение ;)
И ако мислиш, че не мога да си представя какво е да бачкаш само с едни и същи хора с месеци наред в затворено общество и да имаш по-висши по ранг от теб да те командват - знам и това какво е - офицер от граждаския флот съм ;)

Относно гравданския флот, е като да караш БМВ, и да викаш че е същото като жигула.

А това с губенето на времето: Що си губите времето да работите въобще? Може да направите обир на клон на банка, шанса е 50% или ще те хванат или не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 28 Фев 2014, 11:31

Kris написа:А това с губенето на времето: Що си губите времето да работите въобще? Може да направите обир на клон на банка, шанса е 50% или ще те хванат или не.

От работата получаваш средствата, които ти осигуряват стандарта на живот.
От казармата получаваш единствено и само загуба на мозъчни клетки...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Фев 2014, 11:34

А има и хора, които работят нещо, което им харесва и винаги са мечтали да го работят...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 28 Фев 2014, 11:47

drago_pavlov написа:
Kris написа:А това с губенето на времето: Що си губите времето да работите въобще? Може да направите обир на клон на банка, шанса е 50% или ще те хванат или не.

От работата получаваш средствата, които ти осигуряват стандарта на живот.
От казармата получаваш единствено и само загуба на мозъчни клетки...

От обир-а ще ги получиш тия средства за живот, ако не те хванат даже ще са повече от изработените в 80% от населението, ако те хванат пак няма да работиш но храната и обстановката е по-гадна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 28 Фев 2014, 12:10

Kris написа:
Djelebov написа:
немо написа:

Относно гравданския флот, е като да караш БМВ, и да викаш че е същото като жигула.

А това с губенето на времето: Що си губите времето да работите въобще? Може да направите обир на клон на банка, шанса е 50% или ще те хванат или не.

Не знам ти какво си "карал", но никой няма да го вълнува, ако тръгнем да се обясняваме в тая посока ;)

Ако смяташ, че имаш (или си имал) време/желание за казарма -уважавам мнението ти, но то е лично и не означава, че и аз или който и да е друг има време за казарма или пък полза ;) Аз няма кво да те убеждавам колко е малоумна цялата идея според мене, при положение, че за тебе твърдо е полезна, проблема е, че ако има казарма, образно казано няма да е само за тебе, ами ще ми я натресат и на мене, а аз вместо да си играя на стражари и апаши в казармата предпочитам да изплащам апартамент, а за това се бачка ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 01 Мар 2014, 0:17

Прав си, да не си мерим пи*ките кой какво е карал, че темата ще стане дълга. :mhihi:

И точно защото трее се бачка и т.н. трябва да бъде между гимназията и университета.

До сега не съм казвал, но ето и мето лично мнение:

Военната подготовка трябва да бъде около 40дни, примерно лятото между гимназия и унивеситет (работа). Обучението да бъде като това преди клетва, другото профилираното (ако мога така да го нарека) да си остава за професионалистите.

И преди да ревнете, лятото е повече от 40 дни, ще остане и за моренце.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 01 Мар 2014, 0:25

Няма страшно няма да ви стане нищо ако изкарате една казармичка бе мамини душици :smoke:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 01 Мар 2014, 21:52

Djelebov написа:
немо написа:

Младеж,по твоята логика времето в университета е загубено,щото трябва да са "бачка".

Не,може би нямаш представа какво е има по-висши от теб,които да те командват,щото ти можеш да кажеш "майната му" и да подадеш оставка,като кажеш в казармата "майната му" това води до военен съд и други екстри :winky:

Спортист съм бил,макар и на любителско ниво,но когато в слънчев септемврийски ден, както си с вълнената униформа ти командват "газ",а после "бегом" преосмисляш някои неща... :winky: и откриваш,че таванът на възможностите ти е доста по-високо,отколкото си предполагал....

Целта на цялото занятие,което за по-кратко се именува "казарма" е наборна военна служба.Ако ти смяташ за безсмислено една държава да има защитен(военен) механизъм,аз пък не смятам :!: Или казано по друг начин->ако някой от моето семейство е застрашен от нещо първо правя аз каквото мога,после звъня на 112.Ти ми предлагаш в подобна ситуация само да гледам и да звъня на 112 ?

И да,прав си (и всички останали),че т.нар. "казарма" във вида,който познаваме не е това,което трябва да бъде,но това не значи,че наборната военна служба е безсмислица и/или загуба на време!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 01 Мар 2014, 23:34

За мен всички ние които сме загубили 1,5 гоини в казарма сме преебани.Когато аз бях в казармата март 1995-септември 1996-пропусках ползи.Беше времето на безугледно трупане на капитал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2014, 23:49

Гледай от хубавата страна- по същото време мутрите имаха навика да завират кокаляшки в задниците на неотчелите нещо от капитала и за тях тъй че може да се окажем и на далавера че сме били на завет :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 02 Мар 2014, 0:29

body написа:За мен всички ние които сме загубили 1,5 гоини в казарма сме преебани.Когато аз бях в казармата март 1995-септември 1996-пропусках ползи.Беше времето на безугледно трупане на капитал.

Изгубил си 1,5г. за далавера, а пък в една друга тема, показваш "тарикатски" номера и някакви олимпиади. Значи или олимпиадите са нещо гнили или нищо не си изгубил.

П.П.
Или викаш: Лакомия му е майката и няма време за друго, всичко е далавера и тарикат.

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Мнение от body » 02 Мар 2014, 2:06

Незнам кой ми следи темите,но явно има защо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 02 Мар 2014, 11:00

[quote="bum_bum"]Гледай от хубавата страна- по същото време мутрите имаха навика да завират кокаляшки в задниците на неотчелите нещо от капитала и за тях тъй че може да се окажем и на далавера че сме били на завет :mhihi:[/quote

"На завет" - добре казано !!!

Мутрите не закачаха "мъжаги" закалени с военна служба... :mhihi: "ма на дали!"
Странна работа.Поне 1 000 000 здрави мъже към онези години изкарали армията, 100 000 редовна армия, над 50 000 редовна полиция, а 1500 селянчета-мутри направиха народа луд...
Не странно, направо ненормално!

п.п.Колега , изумява ме цветния ти речник в тази тема ! :clap:
Последна промяна klintan66 на 02 Мар 2014, 14:44, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата