Някой нещо за този Ситроен да каже:

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Някой нещо за този Ситроен да каже:

Мнение от dan-dam » 01 Мар 2014, 12:05

red_bull92 написа:Колега, от CITROEN БЯГАЙ далече, в момента карам на баща ми Xantiata и е АД. Ситроените имат проблеми с парното трябва да им се сменява радиаторчето което значи вадене на цялото арматурно табло... иначе като мен караш на отворени странични стъкла с риск да те хване пневмония, за да не ти се поти предното стъкло особено когато вали задължително до теб трябва да има човек с парцал да бърше стъклото. Иначе 250 лв за радиаторчето и смяната. Друг проблем е хидравликата и за нея дадох за 4 сфери 310 лв добре, че Ексарата не е на сфери. Друг проблем е, че след определен период се късат тампоните на предните амортисьори и избиват през капака и го правят на палатка и после смяната е по 220 лв на тампон демек 2Х220 отиваме на 440 лв. Друго нещо на газ и в Ексара съм се качвал и в Ксантия различни кубатури и коне ... е просто на газ нема сила да върви... за електрониката въобще не коментирам абсолютен боклук. Ориентирай се към нещо немско. Вземи ѝ нещо от сорта на по-старите Астра А или Вектра А или Поло или Голф 3... просто Ситроена ще ѝ създаде много сериозни проблеми.
ПП: понеже видях, че е с абсолютно същите параметри като Ксантията на баща ми 1.6i 88 к.с. просто купето е много тежко и на бензин също няма сила да върви :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

:OT:
Кажи на баща ти да си смени колата. Явно е попаднал на ебати кенефа.
И аз имах лошо мнение за ситроен, но точно Ксантия ми промени мнението. И то не от приказаки и от тук-от там. Поне 5 приятели имат ксантии. С поне 3 от тях съм минал доволно километри като шофьор и пасажер. През гора, през магистрала и къде ли не. Колата си е супер.
Сега нямам време. Иначе ще ти кажа и за сферите, и за тампоните дето излизат през капака и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 01 Мар 2014, 12:16

Добра кола за добри пари, единственото характерно слабо място, както написаха е задният мост. Всичко друго е като на всеки един средностатистически автомобил в този клас. Всички вече, включая прехваления ВАГ правят едни и същи боклуци. Отдавна не е 1975, когато немското беше наистина синоним на качество и надежност.
only rear wheel drive

Аватар

Мнение от F3P » 01 Мар 2014, 14:17

michev написа:... единственото характерно слабо място, както написаха е задният мост. Всичко друго е като на всеки един средностатистически автомобил в този клас...

:yes: В общи линии е така. Все ще има някоя част по-скъпа от нужното, но като цяло са прилично здрави + поддръжка на нормални цени.

daddy_ написа:Кажи на баща ти да си смени колата. Явно е попаднал на ебати кенефа.
И аз имах лошо мнение за ситроен, но точно Ксантия ми промени мнението. И то не от приказаки и от тук-от там. Поне 5 приятели имат ксантии. С поне 3 от тях съм минал доволно километри като шофьор и пасажер. През гора, през магистрала и къде ли не. Колата си е супер.
Сега нямам време. Иначе ще ти кажа и за сферите, и за тампоните дето излизат през капака и т.н.

Той че е уцелил кенеф е ясно. Пък може и заради неговата поддръжка да е кенеф тая Ксантия. Но описаните проблеми са си 100% реални, често случващи се и за финал- скъпи за оправяне. За щастие авторът пита за Ксара дето няма нищо общо с ония боклук.
Това с тампоните се оправя лесно, но струва колкото 2/3 от цената на кенефа. Изкъртят ли капака става още по-забавно. Сферите се пълнят евтино- няма грижи. Сложи и едни накладки, някоя дреболийка за ремонт + масло да смениш и вече подминаваш цената на която се продават тея кочини. Ксантия-та е най-голямата грешка дето може да си причини човек- по-добре парите дето струва да ги подариш на някой наркоман, може да пукне от свръхдоза при добър късмет и ще има повече полза.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 01 Мар 2014, 14:32

F3P написа:
michev написа:... единственото характерно слабо място, както написаха е задният мост. Всичко друго е като на всеки един средностатистически автомобил в този клас...

:yes: В общи линии е така. Все ще има някоя част по-скъпа от нужното, но като цяло са прилично здрави + поддръжка на нормални цени.

daddy_ написа:Кажи на баща ти да си смени колата. Явно е попаднал на ебати кенефа.

Той че е уцелил кенеф е ясно. Пък може и заради неговата поддръжка да е кенеф тая Ксантия. Но описаните проблеми са си 100% реални, често случващи се и за финал- скъпи за оправяне. За щастие авторът пита за Ксара дето няма нищо общо с ония боклук.
Това с тампоните се оправя лесно, но струва колкото 2/3 от цената на кенефа. Изкъртят ли капака става още по-забавно. Сферите се пълнят евтино- няма грижи. Сложи и едни накладки, някоя дреболийка за ремонт + масло да смениш и вече подминаваш цената на която се продават тея кочини. Ксантия-та е най-голямата грешка дето може да си причини човек- по-добре парите дето струва да ги подариш на някой наркоман, може да пукне от свръхдоза при добър късмет и ще има повече полза.

При последните ксантии тампоните имат метален фланец, който не позволява на тампона да излезе през капака. Иначе да намериш тампон за ксантия с хидроактив 2 е приключение, да, но се намират. Сферата се пълни за 10 лв, ако е твой човек за 5 и всичко това става за нула време. Сменя се само, ако е спукан балона вътре и нова е 50-60 лв. За тея пари не знам какъв амортисьор ще вземеш.
Проблемно им е управлението на вентилатора в купето.
А маслото, накладките и дреболийките ги има на всяка кола.
И като цяло не мога да се съглася, че е грешка-напротив. Много читави коли са си.
И пак казвам-преки наблюдения. Една 2.0 i автомат. три 1.9 TDI, една 2.0 HDI, една 1.8 i.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 01 Мар 2014, 14:49

v_p_m написа:
ka4i написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11393085759133663&f1=details&slink=5tcpfg

Ще се кара от жена, начинаещ шофьор!!!

За този конкретно немога да кажа нищо но попринцип при тези модели:
-Окачването е консуматив (каквото и да сменяш се ще си тропа отнекаде)
-при газифициране почва да прави мизерии
-електрониката е боклук
абе целата кола е боклук :ok:
По добре се насочи към нещо от ВАГ групата , примерно поло ?

Имах колега в старата работа дето само ситроени караха в семейството и имаше лично два такива, та не видях да прави нещо съществено като ремонти по тях(в сервиз работехме), а не е като да не въртеше километри. Като лични впечатления мога да кажа, че возят много приятно, нищо общо с немските атомобили.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 01 Мар 2014, 14:56

По снимки е трудно да разбереш една кола дали си струва. За цената си изглежда добре. Моя съвет е ако не разбираш много много да я закараш да я погледне някой майстор, ходова част и двигател.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 01 Мар 2014, 15:07

Капарирах я. Хареса ми. Като за първа кола за начинаещ шофьор мисля, че е ок!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328CI

Мнение от bmwinio » 01 Мар 2014, 20:29

Ако колата е поддържана съм сигурен, че няма да имаш почти никакви ядове. Мотора е един от най-здравите и лесни за поддръжка, като цяло нямат проблеми с електриниката,която не е кой знае какво. Единственото нещо, на което трябва да се обърне внимание е задния мост. На около 70 хил. трябва да се ревизира(лагери, ако се наложи и оси). Лагерите задължително оригинални(около 70 лв.), осите не се предлагат оригинални, но има алтернативни(около 110 лв. според това от къде ги намериш). За непретенциозен човек е идеален вариант.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 01 Мар 2014, 23:18

На мен ми е пределно ясно, че няма как да икупя кола на 15 години и на 200 000 + километра, от не знам кой подред собственик и да искам да е топ състояние. Колата не тропа, не лопа, няма видими течове или странни шумове, с почти нови гуми и акумолатор. Има си застраховка + ГТП. Няма ръжда, гнило и тн. За жена почти без опит ми е супер.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата